icon

Hádka o nový mobil

martinoocka
20. feb 2023

Manžel vybavoval nové paušály keďže sme mali nevýhodné. Pýtal sa ma či potrebujem nový mobil, že sa dá zobrať za pár eurovy mesačný poplatok, hovorím že mne netreba , že radšej zoberieme deťom tablet lebo keď chcú niečo pozerať alebo hrať tak na mojom mobile iba keďže ja som s nimi doma....Po pár dňoch prišiel tablet a nový dosť dráhy telefón ! To si akože objednal manžel k druhému paušálu čo mi ani nespomenul ani že je taká možnosť. Dosť ma to nahnevalo že teda ja som sa zriekla nového telefónu a on si bez váhania objednal a podľa mňa zbytočne. Stále sa obhajoval tým, že to bola výhodná ponuka že škoda to nevyužiť. Obaja máme približne rovnaké cca 2-3 ročne telefóny, on o trochu lepší. Lenže sa na ňom hravá nejakú hru a nejde mu to dosť rýchlo. Dosť som sa naštvala lebo ja by som ten nový telefón využila aspoň v tom, že ma o dost lepší foťák a deti fotím len ja, výlety, oslavy všetko proste , tak by sme mali aspoň lepšie fotky na pamiatku. Tak som povedala že si ten telefón nechám ja teda. Najprv súhlasil a po pár dňoch otočil, že ja nech si kúpim teda nový s lepším foťákom a on si tamten nechá. Ale nemáme peniaze na rozhadzovanie až tak ten foťák lepší nepotrebujem, ale ani on sa nepotrebuje hrať na telefóne ! Kto je podľa vás v práve ? Ja nemám asi nadhľad lebo ma serie tá hra ako taká ....ale hádame sa o telefón ako deti 🤦

simca06022011
20. feb 2023

@martinoocka nikto nie je v prave. Ste dospele osoby, samostatne mysliace. Nechcem ti nakladat, lebo uz tu pisu nado mnou urcite dost, ale uvedom si, ze mobil si nechcela, bol ti dobry stary. Vybrala si si tablet pre deti. On si vybral mobil. Mohol ti to ale aspon povedat, ze on si mobil kupuje, ale inak viac riesit s tebou nemusi.
Ano je to somarina, ze sa potrebuje hrat na mobile a kvoli tomu musi mat lepsi, ale je aj somarina rieist ze fotis deti. Mne to pride smiesne, ako ked suseda chcela 3deti a teraz reve, ze hclap s najstarsim sa ide lyzovat a ona musi byt doma s babatkom, ze kde je spravodlivost :DDD no nie, vsetci budu na riti sediet, lebo babatko na svah nejde.. :D

Fot tabletom. Alebo ked budete reisit oslavy atd, vezmes jeho mobil a nafotis...

zuzliq
20. feb 2023

@martinoocka ak ti vadí, že sa veľa hrá na telefóne, rieš to. Ak s ním bojuješ v takýchto zástupných vojnách, je to kontraproduktívne.

0silvia0
20. feb 2023

@martinoocka a inak ty nevies o tom, ze ku kazdemu pausalu sa da zobrat novy mobil?
Tak nabuduce budes vediet a jednajte narovinu. Ty si sa nezriekla noveho telefonu, ty si dozicila detom tablet. Neber to tak ukrivdene, asi by lepsie vyzeralo, keby sa aj manzel zriekol telefonu a zobral druhemu dietatu tablet, ale tak dozicil si. Nabuduce si na rade ty s dozicovanim.

stevvvka
20. feb 2023

Ale ste autorke naložili. Ja ju chápem. Zriekla sa lepšieho telefónu, aby mali deti niečo. Muž samozrejme nepochopil, že mobil nie je až tak nutný do rodiny, a kúpil si ho. Bez jej vedomia, finančné drahší, ako píše. Mal sa poradiť. AK by povedal, že telefón sa kúpi tak ci tak, okrem tabletu, učíte by si vybala.

A sama si uvedomuje, že sú ako malé deti.
ale tam nejde o telefón, ide o princíp, že sa neporadil s nou, ak išlo o drahší telefón.

Ale aj tak zásadný problém vidím v tom, že on hráva hry, a to autorku rozčuľuje, keby toľko nehral hry a fotil aj on deti, táto téma by tu asi nebola.

@simca06022011 tiež dobre radi, fot jeho telefónom a nech teda k tomu nemá namietky, že si telefón vezmeš, keď chceš fotit, keď on ma tiež svoje hry.

Preňho sú zas tie tvoje fotky tvoja hra, niečo, čo on nepotrebuje, nepovažuje za podstatne...

moonka1
20. feb 2023

ale tak pravdou je, ze povedala, ze novy nepotrebuje, to je take ako hej, mohol jej povedat, ze je tam taka a taka ponuka, ci predsa len nechce, no zjavne ho chcel pre seba. aj tak si ale mysli, ze ak by hned a zaciatku chcela aj ona novy tel, tak by to bolo o inom

viera27
20. feb 2023

No obabrala si sa,co ti poviem. Ty si na svoj pausal nechcela,on si na svoj pausal zobral. Hotovo. To ze ty sa nejak rozhodnes neznamena,ze aj ostatni maju take iste naroky a priority ako ty. Nezavid a zmier sa s tym

animus
20. feb 2023

@martinoocka mať tvoje problémy a plat prezidenta 😂😂

dori92
20. feb 2023

@martinoocka 🤦🤦🤦 no to je teda dobrý trapas, že si ho chces teraz nechať ty. Hahaha
Ako malé dieťa.

williamska1
20. feb 2023

pýtal sa ťa pýtal, povedala si , že nechceš - nepotrebuješ, tak ako tiež mi to tak príde, že mu ho teraz len závidíš, prepáč. mala si si to hneď na začiatku lepšie premyslieť

ckocka
20. feb 2023

Kupovať niečo čo vôbec nie je potrebné je blbosť aj vtedy keď prehadzujem peniaze vidlami. Vidno že storočné triky predajcov stále fungujú.

h2
20. feb 2023

@martinoocka Manžel vybavoval nové paušály. Dva. Jeden pre teba, druhý pre seba. Ku každému bola možnosť zobrať výhodne nový mobil. Pýtal sa ťa, či chceš. Nechcela si. Chcela si tablet pre deti. Priniesol tablet pre deti. Sebe k svojmu paušálu zobral nový mobil za zvýhodnenú cenu. Neviem, kde je problém. Urobil všetko presne tak, ako si chcela.

zooeynka
20. feb 2023

Ja autorku chapem. Ona si "odtrhne od huby"lebo chce usetrit a jej muz si kupi drahy kvoli svojim hram. Nasrala by som sa tiez. Ona ocakavala, ze aj on je uvedomely a da prednost v kupe niecomu inemu ako sebecky svojmu zbytocne predrazenemu mobilu.

h2
20. feb 2023

@zooeynka Autorka píše, že to bola výhodná ponuka za pár eur mesačne k novému paušálu. Nie, že manžel utratil kopu peňazí za nový mobil. A autorke k jej paušálu zobral to, čo si zaželala: tablet pre deti.

loginexistuje
20. feb 2023

no cele je to otazka ze
ten kvazi lacny mobil ci tablet zaplatite v pausali a rovnako i ten muzov mobil
ak nemate penaize na rozhadzovanie tak staci jeden kvalitnybmobil v rodine a na fotenie a pod sa da poziciavat
ono ja mam dojem ze cim maju ludia hlbsie do vrecka tym maju drahsie pusaly a pod

ysseba
20. feb 2023

@martinoocka Nechápem, však sa ťa pýtal, či chceš nový mobil. Povedala si nie, radšej deťom tablet. Tak sa zariadil. Čo si si myslela, že beriete dva paušály a k jednému sa dá zorať si zvýhodnene zariadenie a k druhému nie? Píšeš, že fotíš rodinné oslavy, výlety. No tak budeš fotiť na mužovom telefóne, predpokladám, že sa toho zúčastňujete spolu. A deti na ihrisku a pod. budeš fotiť tak ako doteraz. Tiež mám pocit, že je to o tom, že on má, tak aj ja chcem. Alebo nemám problém, vyrobím si problém. Pomenovala si to veľmi dobre - ste ako deti, resp. TY si ako dieťa

irusa
20. feb 2023

dievčatá...autorka sa stratila....

svokrinjazykmonika
20. feb 2023

@irusa Asi sa uvedomila keď jej tu začali všetci nakladať 😂

liljana
20. feb 2023

Vynadala manzelovi (pravom) a zakoncila, ak teda novy mobil, tak ma ist mne. 🙂
Ak chcete pekne fotky deti, kupte si nejaku strednu zrkadlovku a nebite sa o ovela drahsi mobil, co robi horsie fotky ako zrkadlovka.

danica2711
20. feb 2023

Panebože... nabudúce mu ty zas just nepožičaj kýblik na pieskovisku... A podľa možnosti nám napíš, ako to dopadlo

ropucha6
20. feb 2023

Tak par eur k pausalu alebo drahy mobil? Kazdopadne opytal sa ta, ty si nechcela s teraz chces ten jeho? Trochu detinske. Moj manzel si objedna novy mobil, ked to uzna za vhodne, nie ked mu to povolim 🙂

tykat
20. feb 2023

@h2 ...tak problem je v tom, ze ona sa tabletom obetovala pre deti a muz si len tak zobral mobil kvoli hram a ona keby bola vedela, ze je aj druhy mobil k dispozicii a on sa neobetuje, tak by si zobrala novy mobil, ktory nepotrebuje, ale len preto, ze chce fotit rodinu (cize zase nemysli na seba) a stve ju ze muz nie je obetavy ako ona a kludne bude mastit hry na novom mobile bez vycitiek svedomia, tak mu ho chce zobrat 😁

syslik81
20. feb 2023

@tykat ona sa neobetovala ... ona sa rozhodla..sama napisala ze novy nepotrebune ze staci stary ale kedze tam bola moznost mobil al tablet vzala teda tablet..ak detom diteraz stacil jej stary mobil stacil by im aj nadalej

tykat
20. feb 2023

@syslik81 ano a teraz ten muzov chce preco? Zrazu ked ma muz novu hracku tak zistila, ze chce lepsi fotak v mobile? Tak potom naco chcela tablet pre deti ked potrebuje lepsi fotak v mobile?

katka2602
20. feb 2023

Úprimne? Keďže ide o 2 paušál tak je logické že bral 2x niečo nové. Pre seba mal vybratý mobil a pre teba nie, preto ti volal co chceš. Ty si mobil nechcela a zobrala si tablet. A zrazu, keď prišiel nový lepší mobil manželovi, tak mu ho chceš zobrať??? To vážne? Dôvod je fotenie? Veď ak ste na dovolenke tak kľudne ním fotiť môžeš. Toto je horšie ako v škôlke. Absolútne by som neriešila čo si zobral manžel ak som ja svoj nechcela a ponúkla som za svoj mobil, tablet deťom. Akože on si nemal zobrať nič? Alebo je to mobil, kde sa zvyšuje platba napr o 20€? A tie vám budú chýbať?

mimi2120
20. feb 2023

Na jednej strane ti mal povedať, že si kúpil nový telefón a nerobiť to poza tvoj chrbát. Ale na druhej strane, neviem si predstaviť, že manžel by si zobral nový telefón a ja by som mu povedala, že si ho zoberiem ja lebo mne ho viac treba na fotky. Hoci som mu predtým povedala, že nový telefón nepotrebujem. To mi príde veľmi ponižujúce. Ako keby nebol tvoj rovnocenný partner ale ďalšie dieťa. Obidvaja ste sa zachovali zle.

betulinka1
20. feb 2023

@martinoocka za mna je v prave urcite on. Nechcela si novy, tak co riesis jeho. To mi pripomenulo tie videa co chodia, ze chlap si objednáva jedlo, zena nic nechce a potom mu zena vyjeda. To je presne asi vystihnutá povaha reálnych zien, ked citam tvoj problem s mobilom. 🤣🤣🤣

h2
20. feb 2023

@tykat Ja myslím, že dobre vedela, že paušály ide vybavovať dva, čiže aj nové mobily môžu byť dva. A neobetovala sa, povedala, že nový mobil nepotrebuje. A teraz chlapovi závidí, že on má nový mobil a ona nie. Ale veď ho sama nechcela!
Keby chlap doniesol len tablet pre deti, vôbec by jej nový mobil s lepším foťákom nechýbal.

lotaskuno888
Odpoveď bola odstránená
zanka777
20. feb 2023

@martinoocka podľa mňa on je dospelý svojprávny chlap tak nerozumiem prečo by si bez tvojho vedomia a "dovolenia"keď to platí nemohol zobrať lepší telefón....jasné sa ta opýtal či chces telefón povedala si že nie tak si zobral on...... Detinské je to ako sa správaš ty ..... Povedala si že nechceš a teraz pindaš že si zobral on a nie ty ...... Veď to je na hlavu vážne..... Je to chlap jasné že chce vždy nový telefón lepší to je ako hračka pre chlapa tak to pochop a buď rada že zobral aj to čo si povedala a to je tablet pre deti..... Deti môžeš fotiť aj na Tom na ktorom si fotila doteraz a hrať sa môžu už na tablete..... Správaš sa ako malá.....prepáč ale taká je pravda

katka700
20. feb 2023

@martinoocka Keď už telefón máte tak si ho požičiavajte, ty na fotenie on na hry 😊