icon

Hádka po pohrebe

4. okt 2023

ahojte, dnes sme boli na pohrebe. Priatel ma brata a ten ma dlhorocnu partnerku, pred par dnami jej nahle zomrel otec, bolo to necakane kedze nejavil ziadne znamky, zil zdravo a nemal na to ani vek. Boli sme tam aj s priatelom vyjadrit uprimnu sustrast. Mame vsetci dobre vztahy a stretavame sa u priatelovych rodicov kazdu nedelu na obed, ja, on jeho rodicia a brat s partnerkou. Jej otca sme videli raz v zivote a jej maminu nikdy, takze s nimi sme sa vlastne nepoznali. Ked priatel vyjadroval uprimnu sustrast tak sa rozplakal velmi ho to dojalo. Ked sa pohreb skoncil, na kar sme nesli a priatelova mama na neho spustila ze co si to dovoluje revat, ze ci bol pohreb o nom. Ze sa to neslusi ze je chlap a ma sa udrzat.... bola som v soku. Priatel je velmi citlivy a empaticky clovek a dojalo to aj mna vidiet ich znicenych. No citili sme sa hrozne a priatel sa potom aj citil trapne ze sa rozplakal ale sa neudrzal, proste to prislo ked vyjadroval uprimnu sustrast. S jeho rodicmi sme mali vzdy super vztahy ale toto ma dorazilo, mne to vobec neprislo neslusne, proste na pohrebe ten rev neudrzis ked su ti ludia blizki a vidis ako ich to boli.... neviem co si mam mysliet o tom :/

Strana
z2
denisah6
Autor odpoveď zmazal
denisah6
Autor odpoveď zmazal
fauko
Odpoveď bola odstránená
luccija
4. okt 2023

Reakcia jeho mamy bola úplne hlúpa.Hanbit sa za city?a ešte ho zhodiť pred ostatnými?Mne stačí, keď plaču ostatní predstavím si, že by sa to stalo nám...je to úplne normálne, že ľudia plaču na pohrebe aj chlapi.Bud mu oporou aspoň ty, keď mama je bez emocii

ema22270
4. okt 2023

Je to uplne normalne, lebo na pohrebe sa place. Je to uplne prirodzene a hlavne pre empatickych ludi. Preto ked nemusim, ani na pohreb nejdem, lebo to vsetko velmi silno prezivam. Aj keby to bol cudzi clovek.
Ta zena je skor nejaka divna a toto vykrikovat na pohrebe? No tak to som este nepocula.

tiezjedna
4. okt 2023

@laurita285 ale tu nešlo o jej muža. Prečo by bola zarmútená? Zdrbala svojho syna len preto, že sa jej zdalo prehnané, že sa rozplakal na pohrebe svojho "takmer" svokra, ktorého veľmi nepoznal. Matkina reakcia bola v každom prípade cez čiaru... Jeho emócie v poriadku, každý reagujeme inak.

barbora18
4. okt 2023

Na Slovensku sa dá nájsť dôvod na hádku naozaj z hocičoho...nabudúce tam ani nepríde a bude pokoj v rodine

grof_monte_christo
4. okt 2023

@tiezjedna Bol to "takmer" svokor jeho brata, ak som to pochopila správne. No reakcia "takmer" svokry autorky diskusie je, samozrejme, otrasná.

cucica
4. okt 2023

Ja by som si zasa v zivote nedovolila niekoho skomentovat, ci place, ci neplace. Za mna absolutne cez ciaru.
Mne zomrel otec velmi rychle, 5 mesiacov od zistenia onkolog.diagnozy. bolo to tak narocnych 5 mesiacov ako chradol. A posledny mesiac, ako sme zistili, ze chemo nezabrala, to bolo sialene.. Pochopi len taky, co zazije.
Na pohrebe som bola uplne emoncne vypata po tom vsetkom, nesla zo mna ani slza, cele mi to islo iba ako film. A kopec ludi ma preberalo, som sa dozvedela, ze som necitliva, ze som mala hlavu hore a ja neviem co vsetko. Velmi sa ma to dotklo.
Preto nechapem, ako moze niekto posudzovat niekoho, kazdy ma nejake pohnutky, spustace, cize reakcia je podla mna totalne neadekvatna. Aby este clovek rozmyslal, ako sa patri tvarit, co je malo, co je prehnane....taki ludia, co stihaju sledovat a posudzovat inych, mohli byt radsej doma.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
4. okt 2023

@grof_monte_christo áno, správne👍

lonely66
Odpoveď bola odstránená
monika2012
5. okt 2023

Čo by som dala za muža s toľkou empatiou. Môj manžel je - naopak - ako kus ľadu. Tam už úplne absentuje ľudskosť. Toto by mama Tvojho priateľa chcela? Môže byť rada, že chlapec cíti a správa sa ako človek, hlavne v tejto ťažkej dobe. Bude to dobrý otec a manžel.
Úprimnú sústrasť.

subartic
5. okt 2023

@monika2012 bol taký vždy ? Je taký aj voči tebe ?

monika2012
Autor odpoveď zmazal
monika2012
5. okt 2023

@subartic Napísalo mi to 2x. Áno, bol taký vždy. Pragmatický a chladný, EQ 0. Myslela som si, že je iba introvert. Nevie sa vcítiť, nevie hlbšie prežívať. Citovo odpojený. Autorkin priateľ je empatický človek. Neznamená to, že je sentimentálny plačko. Vie sa vcítiť do blízkych. Raz z neho bude dobrý manžel aj otec.

feslo
5. okt 2023

Nerob si z toho nic.aj mne sa to stalo.brat plakal na pohrebe synovca a matka ho ohriakla.svedci to o nedostatku lasky z matkinej strany od svojich rodicov

barborachors
6. okt 2023

Každý reaguje inac. Niekto plačom, niekto hnevom. Pani možno bola tak mimo, že si to takto vyventilovala na synovi. Podľa mňa skrat.

Strana
z2