Hádka s manželom
Ahojte, idem sa tu vyžalovať a zároveň asi aj po radu/názor. S manželom sme sa škaredo pohádali, zas kvôli maličkosti - vysvetlím.
Manžel pracuje v druhom meste, cca 30km vzdialenom, dochádza tam autom. Ja som doma na RD. Už viackrát som mu hovorila, že keď plánuje sa po práci niekde zdržať, nech mi aspoň napíše SMS, nech sa nemusím strachovať či sa mu po ceste z práce niečo nestalo. Niekedy vedieť dá, niekedy to však odignoruje - ja som vtedy v strese, či je teda všetko Ok. Okrem toho máme aj psíka, ktorého po práci väčšinou berie on, teda keď viem že príde neskôr tak ho beriem von ja.
Dnes bol v obchode, prišiel o pol hodinu neskôr ako obvykle, vedieť mi nedal.. potom na mňa doma vyskočil, keď som mu povedala že mi mohol aspoň napísať že ide ešte po práci do obchodu, že jeho nebaví písať a dávať vedieť, že to by spravil, až keď by sa zdržal dlhšie ako pol hodinu. Že on mi nebude dokumentovat každú jednu minútu čo robí (to ale fakt nevyzadujem).
Ja neviem, fakt chcem od neho tak veľa, že by mi zavolal/aspoň napísal jednou vetou ked po práci ešte niekde ide? Ako to máte vy s vašimi partnermi? Mne to príde normálne dať o sebe vedieť, nech sa ten druhý nemusí strachovať či sa niečo nestalo.
Ale tu nie sú dva tábory. V každom vzťahu je normálne dať si vedieť, kde kto je a kedy príde. Ide len o ten čas. Pre väčšinu je totiž polhodina úplne v pohode čas, ktorý by neriešili. Pre teba to je už veľa. Tak koľko je ešte OK? 10 minút? 5?
Doma malé choré dieťa, muž mešká lebo si chce kúpiť pivo a čipsy, ale ženy sa nepýta či potrebuje niečo nakúpiť, či vôbec mohla ísť von a nechýba niečo na jedenie/varenie
Nejde ani tak o meškanie a hlásenie, ale celkový postoj, veď cez deň sa nekontaktuju.
On sa mohol ozvať idem do obchodu treba niečo
Ona mohla poobede napísať zoznam či treba, aby sa nemusela trepať aj ona.
Podla mna sa opytat, ci netreba nieco nakupit mohol..mne pride divne, ze si isiel kupit cipsy a nenapisal, ci nieco netreba🤦♀️
Podla mna nie si normalna. Musi sa ti hlasit ako cvicena opica a zaobalis to do toho,ze sa onho bojis. Je to dospely chlap a nema sa ti co spovedat a oznamovat ti kazdy svoj krok. Ja ani hodinove meskanie z prace neoznamujem a takisto to nevyzadujem ani od muza. Ked sa mi zda,ze je pridlho niekde,obcas zavolam,ked mam nejaky spolocny plan,ale inak nevyzvedam. Povie,ked pride.
@cacianka Áno, toto je pravda.. zas ale nevieme,ako to doma majú. Či sa manžel stará a zaujíma a proste ho to len v ten deň nenapadlo, alebo má domácnosť na háku. Ono aj na toto sa dá povedať, škoda,že si nedal vedieť,že ideš do obchodu,lebo treba aj iné veci kúpiť. A chlap zas ak je normálny, povie,že prepáč nenapadlo ma, zbehnem do obchodu ja,alebo sa chceš ísť ty vyvetrať od malej/ malého? Aspoň tak nejak by to bolo u nás. Neviem si predstaviť vadiť sa kvôli takýmto veciam.
Čistý príklad momentálne od nás... Som v 38 tt.Syn ma 1,5 roka, takže celkom ešte vyžaduje pozornosť. Muž je od 8.00 do 16.00 v robote, potom hneď na fusku šiel. Mal sa vrátiť cca do 20.00.
Ú neho to kľudne je aj 20.30,aj 20.45,vsetko vníma ako "cca okolo ôsmej"
Ja som mu pred pol hodinou poslala zoznam, čo ma kúpiť v Kauflande. Takže sa zastaví aj v tom obchode (možno aj sam by sa zastavil, ale vopred mu dám zoznam nákupu)
Čiže je možné, že príde aj o 21.30.No a? Neviem ale mne to ako strašný problém nevyzerá
Ja napr. celkom nerozumiem komentarom od ostatnych zien 🤷🏼♀️
Odkedy sme s manzelom spolu, vzdy sme si napisali slovicko "idem", ked sme koncili v praci (kym som este nebola na rd. odkedy som, pise mi to manzel takmer vzdy). Mne to zvlastne nepride, robili sme to obaja. Ked ide po praci do obchodu, napise mi to pocas dna a viem doplnit zoznam. Niekedy sa stava, ze mi nenapise a zrazu sa objavi doma alebo pride o hodinu-dve neskor. Ale neriesime to.
Ja ta chapem. No ak je to tvojmu muzovi neprijemne, na tvojom mieste by som na neho v tomto netlacila.
Tu je ešte fakt, ze chlap ma svoju úlohu venčiť psa a nie je ochotný dat žene vedieť, že to nestihne urobiť. Ja si neviem predstaviť každý večer byť v neistote a veštiť z kryštálovej gule, či to stihne, alebo mam ešte obliekať seba a dieťa. Ci si môžme pozrieť rozprávku, alebo mame ešte prechádzku... Keď on potrebuje pomôcť, má sa ozvať.
Anonym čítam len prvú stranu, ale predstav si seba napríklad že je štvrtok, v práci od pondelka, máš za sebou napríklad náročný deň a cestou skočíš do drogérie si kúpiť makeup lebo ti ráno došiel . Ver mi že nebudeš mať energiu písať chlapovi že prídeš o pár minút neskôr a rovnako by ťa nepotešilo keby prídeš domov a partner ti vyčíta prečo ideš o 25 minút neskôr.
@ziarifka presne tak.. proste som očakávala že keď mi počas dňa nedal vedieť že bude nejaká zmena (príde neskôr), že príde normálne načas a nemusím rozmýšľať ja kedy a ako pôjdem venčiť.
Na to mi povedal, že veď pes toľko počká. ja zas odmietam týrať psa aby od siedmej rána držal do neviem kedy, lebo on proste mi nemôže dať vedieť že bude meškať. Keby som vedela, zoberiem psa aspoň na minútku dve pred vchod sa vyvencit kým malý poobede spal.
Píšeš, že cítiš z neho ignoráciu. A nie je to náhodou tým, že mu večne stojíš za zadkom? Z pól hodiny robíš veľkú vec, až tak, že si to musela preriešit na MK a to ani nechcem vedieť aké ďalšie “veľké” problémy medzi sebou máte.
Dievcence mne moj muz da vzdy vedieť zavola dopredu a nevyzadujem to vobec jednoducho je taky keby musel v praci ostat vzdy da vediet ked nieco
A..čo by si milá autorka robila kedy neboli mobil, a ani iná možnosť? Jedine pevná linka? Pol hodina ozaj nie je tak veľa, tak by si mohla trošku poľaviť.
Ja som napríklad dnes išla z práce rovno do obchodu, nikomu nedala vedieť, asi o 20 min.prišla neskôr. Pri dverách ma čakali drobce a manžel ma našťastie nezjazdil ako malé dieťa 🤣🤣
@sarain Suhlasim. Zislo sa tu celkom vela zien a zda sa ze je to objektivna vzorka a odhadujem tak na 90-95% sa vyjadrilo ze manzel ma pravdu a manzelka ma privelke naroky. Toto by ma donutilo sa nad sebou zamysliet a mozno prehodnotit svoj postoj...
Nečítala som diskusiu ale u nás je to tiež normálne že vieme aké má kto plány počas dňa.. a je absolútne samozrejmé že povie že po práci idem ku kamarátovi alebo ja že chcem ísť do obchodu... Príde mi to ako taký klasický základný záujem že chceme vedieť aký deň má ten druhý a čo porába.. ale asi to nie je samozrejmosť vo všetkých vzťahoch.. neviem si predstaviť že by sme o sebe 3 hodiny nevedeli kde sme, čo sme...
Pusti si vecer Teoriu tigra a mozno pochopis… ja som tiez cakala, ze muz sa zdrzal hodiny. Za 30 minut hystercit - len tak dalej a ani sa nenazdas a posle Ta kade-lahsie… Ved zober psa a chod - je teplo, ziadny problem. Vyrabas si ho Ty a budes sa divit, ked Ta necha (opravnene).
No,ano prehanas. Ale ja som taka ista😁 no ja zas visim vkuse s muzom na mobile,takze vieme o kazdom "prde"😅🙊Nie kazdy je takyto "prepnuty" to treba uznat🤣Dokonca ked idem z prace,sadnem do auta a vzdy zavolam ze idem uz a zastavim sa tam a tam.
@vilma7 Ja som si až teraz uvedomila,že som dnes "meškala" hodinu z roboty, lebo som sa tam zdržala a cestou ma ešte napadlo ísť na poštu pre balík. Doma bol manžel s chorou dcérou a ani brvou nehol, nieto aby po mne za to kričal. Veru ho teraz večer za to extra vybozkávam. Tu na koňovi mám rada,že si vďaka tomu čo tu občas prečítam,vážim veci,ktoré by som inak asi brala ako samozrejmosť.
@andreatytler naozaj si myslíš že je to objektívna vzorka žien? Ja tu vidím kopu útočných komentárov k mojej osobe a pritom som len chcela vedieť ako to chodí v iných vzťahoch (áno, aby som sa aj mohla inšpirovať ako to majú iní). Niektoré ženy ktoré majú rovnaký názor ako ja sa vyjadrili ale myslím si ze veľa takých ktoré by mi dali za pravdu sa radšej ani nevyjadruju (keď tu vidia komenty typu ty nie si normálna a pod.).
@pallacinka29 psa by som zobrala a šla by som, keby nemám doma choré bábätko.
@buberova presne tak, klasický základný záujem.. ale niekto to berie ako uháňanie.. mňa len mrzí ze môj manžel je zrovna ten ktorý to neberie ako záujem
Preco si potom zakladala tuto diskusiu? Lebo ak si ty presvedcena o svojej pravde, naco potrebujes vediet ako to maju ine zeny?
Podľa mňa sa klasicky záujem prejavuje napríklad vetou,, ako bolo v práci? Aký si mal deň?"
A nie výčitkami kde preboha bol pol hodinu!
Tak pokial to dieťa nie je doma na infúziách je úplne najmenej ho vziať do kočíka hodinku dve po nurofene.. moj muž chodí na týždňovky a musím bohužiaľ ísť aj nakúpiť aby sme neumreli hladom keď sú choré 😁 občas chodí choré dieťa aj ku doktorovi, ono zas nemusí byt len medzi 4 stenami keď je choré.. z druhej strany si zjavne inak nastavená ako partner, čo spôsobuje trápenie vám obom.. my si s mužom napíšeme fakt všetko.. keď mi napíše idem domov a po 20 minútach tu nie je tak mu píšem 😂 odfoti zapchu, alebo neodpíše a do 5 minút otvorí dvere.. on robí to iste mne.. zaplatím v jednote, cinkne mu to.. stretnem susedu, kecame a smska ,,kde si akože” 😂 pred domom.. ok 😂 musíš to vstrebať proste že je taký, inak si budes robiť stavy a on sa bude cítiť ako v klietke.. nie každého zaujíma život toho druhého do minuty presne.. my sa stíhame obaja, beriem to ako normálne naše fungovanie.. hádame sa len keď sa jednému z nás vybije mobil 😂
Autorka ja ta chapem... my s manzelom mame taky vztah, ze si stale volame ked ideme z prace... muz nastartuje auto po praci v garazi, cez bluetooth zavola ze Mojko idem domov, mam zajst do obchodu? Normalna vec, obojstranny zaujem... na druhej strane stalo sa uz, ze mi nezavolal, vysvetlil ze mal na linke nejakeho kolegu a celu cestu prevolal s nim, ale neurazila som sa kvoli tomu... stane sa ze sa par povadi pre kravinu, a aj pre mensiu 🙈 vychladnes, porozpravate na klude bude ok 😇

Z polhodiny robis vedu??? Suhlasim s nim, ak by to malo byt viac ako hodinu, ok.. ja som tak volavala, ak sa neozval po hodine, ze co a ako, lebo mu prosto nedoplo dat vediet.