icon

Hádky kvôli dovolenke

3. júl 2025

Ahojte, v skratke bojím sa lietania. Muž však chce chodiť na dovolenky len letecky. Kvôli pokoju v rodine každý rok sadnem do lietadla, moj limit sú 3-4 hodiny. Aj to si celú cestu sedím ako na ihlach a čakám kým pristaneme. Toto leto manžel povedal, že by chcel letieť na Bali, Maledivy a ked som nechcela kvôli dlhému letu, vraj som sebecká. Dcéra sa postavila na jeho stranu. Potom sa vyhrážali, že pôjdu bezo mna. Poprosím názor najmä tých, ktoré nemajú v láske cestovanie lietadlom. Už si začínam nahovárať, že som naozaj sebecká. Mám viacero známych kde jedna polovička odmieta lietať a rodina sa prispôsobí a cestujú autom, vlakom. Ja do lietadla sadnem a som aj tak sebecká. Potrebujem nestranný názor.

Strana
z9
macko1983
7. júl 2025

@anonym_autor nie,nieje to sebecké,ja síce s lietanim problém nemám, ale milujem dovolenku v aute,som ten typ koho nerozhádže ani keď zablúdi😁práve naopak. Neznášam all inclusive hotely, ale kvôli rodine idem.Ja som už aj navrhla,aby sme šli na dovolenky separe a každý by bol spokojný,ale s pochopením som sa žiaľ nestretla.No čo,aspoň mám viac dovoleniek v roku.Podla mňa to vôbec nieje sebecké, môj názor.

michelle567
7. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba už vidím aké by ste strašne spokojné ostali v paneláku s malým dieťaťom celé leto doma lebo na viac výletov a dovoleniek by už neboli peniaze 😃 som za kompromis nájsť niečo iné kde si to môžu finančne dovoliť. A kde autorka vydrží lietadlo. Píše celý rok šetrí z výplat aby mohla ísť k moru s rodinou a aj kvôli chorobe. A manžel jej spraví toto?

sisaka
7. júl 2025
@michelle567

@1ryba už vidím aké by ste strašne spokojné ostali v paneláku s malým dieťaťom celé leto doma lebo na viac výletov a dovoleniek by už neboli peniaze 😃 som za kompromis nájsť niečo iné kde si to môžu finančne dovoliť. A kde autorka vydrží lietadlo. Píše celý rok šetrí z výplat aby mohla ísť k moru s rodinou a aj kvôli chorobe. A manžel jej spraví toto?

@michelle567 stále dokola. Posledný krat vysvetľujem pre ľudí, čo nedokážu pochopiť písaný text na prvý krat. Manžel ju nechcel odstaviť, majú ísť všetci, to znamená, že majú peniaze na 4 letenky a pobyt pre 4 člennú rodinu. Autorka nechce ísť koli strachu, muž navrhol, že pôjde teda len on a jedno dieťa. Z toho vyplýva, že polovica peňazí ostáva nepoužitá. Autorka s ňou môže zaplatiť dovolenku pre seba a druhé dieťa. Nikto jej nekáže sedieť doma a neísť k moru. Môže ísť k moru podľa vlastného výberu, keď nechce letieť tak ďaleko.
Autorku štve, že muž trvá na Bali a nechce sa jej prispôsobiť (a na oplátku ona sa nechce prispôsobiť im)
Kde stále čítate, že musí sedieť doma a že peniaze na Bali sú len na dovolenku pre dvoch? Už tu prestaňte vymýšľať vlastné scenáre.

janickacrazy
7. júl 2025
@sisaka

@michelle567 stále dokola. Posledný krat vysvetľujem pre ľudí, čo nedokážu pochopiť písaný text na prvý krat. Manžel ju nechcel odstaviť, majú ísť všetci, to znamená, že majú peniaze na 4 letenky a pobyt pre 4 člennú rodinu. Autorka nechce ísť koli strachu, muž navrhol, že pôjde teda len on a jedno dieťa. Z toho vyplýva, že polovica peňazí ostáva nepoužitá. Autorka s ňou môže zaplatiť dovolenku pre seba a druhé dieťa. Nikto jej nekáže sedieť doma a neísť k moru. Môže ísť k moru podľa vlastného výberu, keď nechce letieť tak ďaleko.
Autorku štve, že muž trvá na Bali a nechce sa jej prispôsobiť (a na oplátku ona sa nechce prispôsobiť im)
Kde stále čítate, že musí sedieť doma a že peniaze na Bali sú len na dovolenku pre dvoch? Už tu prestaňte vymýšľať vlastné scenáre.

@sisaka ale veď autorka písala, že musia siahnuť na úspory, ak by chceli ísť na Bali, že je to nad ich rozpočet na "bežnú" dovolenku, takže neviem, kto tu číta s porozumením 😉

sisaka
7. júl 2025
@janickacrazy

@sisaka ale veď autorka písala, že musia siahnuť na úspory, ak by chceli ísť na Bali, že je to nad ich rozpočet na "bežnú" dovolenku, takže neviem, kto tu číta s porozumením 😉

@janickacrazy to píše, že musia siahnuť na úspory, ale nepíše, že majú len na dve letenky. Majú dosť peňazí na 4. Ja čítať viem a čítala som celú diskusiu a na rozdiel od iných si tu nedomýšľam scenáre ako majú peňazí len na dve letenky a muž ju núti ostať sedieť v byte

janickacrazy
7. júl 2025
@sisaka

@janickacrazy to píše, že musia siahnuť na úspory, ale nepíše, že majú len na dve letenky. Majú dosť peňazí na 4. Ja čítať viem a čítala som celú diskusiu a na rozdiel od iných si tu nedomýšľam scenáre ako majú peňazí len na dve letenky a muž ju núti ostať sedieť v byte

@sisaka no mohla by autorka napísať, ako to nakoniec vyriešili

princezna_bosorka
8. júl 2025

@anonym_autor podla mna je tvoj manzel chruno, ak sa k tebe takto sprava..... neverim, ze len pri diskusisii o letnej dovolenke. davno by som nebola s takym clovekom

rayla
8. júl 2025

Ja neznášam cestu lietadlom, som v ňom posrana až za ušami, priznávam😁.. ale milujem spoznávať cudzie krajiny, mesta, nových ľudí.. Preto tú cestu vždy nejako vydržím - rátam minúty do pristátia.. ale videla som Austráliu - a to bol dlhý let😁, Ameriku, aj južnú a kopu ďalších krajín.. mne to stojí za to, obetovať ten let, len aby som videla a zažila niečo nové. Možno to skús vidieť cez túto optiku, že cestovanie človeka obohatí... Samozrejme, ked sa dá, idem radšej autom, vlakom, busom..😁🤦

michelle567
8. júl 2025

Môžeš teda ešte mužovi povedať nech nie je taký sebec a nech berie aj mladšiu dcéru lebo ona veľmi chce ísť s nimi. Keď teda chcú ísť bez teba nech berie obe, nech nie je sebec a nepozerá na svoje pohodlie ale nech sa tam stará aj o ňu 😃 lebo je to jej veľká túžba ísť s nimi

milanm12
9. júl 2025

Akože kvôli tomu že tu sa bojíš lietať on nepôjde na Bali alebo Maledivy? sorry, nech vezme kamarátku.

helenbozka
9. júl 2025

@anonym_autor to sú problémy 🤦🏼‍♀️... Nech idú bez teba a ty si urob v ten čas vlastnú dovolenku... Aspoň si od nich oddýchneš... A všetci budete spokojní. Na spoločnú dovču potom pôjdete niekam poza humna 😉🙃

namornicka
19. júl 2025

Baby ale ona si chce uzit dovolenku s detmi, kym su male, zvlast ked si ju mozu dovolit iba raz za rok. Chce si tie zazitky vychutnat spolocne. A fobie nie su rozmar, to sa neda len tak hodit za hlavu a “nemysliet” na to. Za par rokov budu decka v puberte a potom ich mozno aj sama pobali a posle na Bali s ockom, nech ma chvilu klud. Nejde o to, ci je to normalne alebo nie chodit aj zvlast na dovolenky, ale ci to tak ludom vyhovuje.

Strana
z9