icon

Hádky kvôli psovi

larkaa232
8. júl 2017

DIevcata, povedzte mi, je normalne ked nechcem, aby sa velky mokry pes otriasal od vody vedla mna ? S mm sme sa kvoli tomu pohadali, on ho chce na zahrade kupat, my tam lezime a slnime sa, deti sa kupu. Pes sa namoci vo vode (ma svoj priestor s vodou), pride tam, kde lezime/sedime a vytrasie sa od vody - cize voda+vsetok sajrajt co na nom je (beha po zahrade kadetade)+chlpy. Toto opakuje niekolkokrat. Keby sa otriasal inde, vobec mi to nevadi, ale on pride za nami sa otriast tam kde sedime/lezime....Takze sme potom od neho mokri my, uteraky, pripadne ak tam mam v pohari vodu, mozem vymienat alebo jedlo.... este aj dovnutra sa naprska... deti to nemaju radi, navyse jedno z nich je alergicke na psov... Minule som povedala, ze mi to vadi, odpoved mm, ze ved nepride sa otriast, ale prisiel, ze ved aj pes sa chce kupat. Nechcela som sa hadat, vstala som a sla inde.. Dnes sedime vonku, deti sa chystaju kupat, dala som von uteraky atd. a mm zas, ze ide psovi napustit vodu. Hovorim, ze nech ho okupe podvecer, ze zas sa bude chodit k nam otriasat. Pohadali sme sa. MM najskor, ze nebude, ale poznam nasho psa, no a nakoniec vyhlasil, ze mu tam tu vodu da, ze aj nas pes ma pravo sa okupat atd....a ze to mam respektovat ! Vytocilo ma to - ja mam respektovat psa ? Preco mi je vnucovane nieco, co nemam rada ? Ved je to aj o hygiene. MM je oduty nadalej a "pekny" den pred nami. Ze vyvolavam hadku, atd.... Ked som sa opytala, ci ma je nas pes vyssie postavenie ako ja, povedal, ze ci bluznim....☹ Povedala som mu, ze on nerespektuje nieco, co sa nam nepaci a uprednostnuje psa.

lilyianka
9. júl 2017

@larkaa232 ja ked som si precitala tvoj prispevok prislo mi to ako totalna sprostost na hadku a odutie sa....ale ako som citala dalej cakala som,ze problem bude aj niekde inde...cize medzi vami dvomi
Ano chapem ze ta stve,ze pes sa otriasa tam kde sa ty s detmi chces opalovat a kupat sa,ze ti jeho chlpy a spina lietaju do pohara s vodou prip.na jedlo...lenze problem je v tom,ze pes je nevychovany a pritom tato rasa je tak rozumny pes (ak sa mu clovek venuje)...uz od steniatka ste ho mali ucit a hlavne s nim cbodit na prechadzky a ver,ze keby bol pes aspon raz denne na vencovke,nestalo by sa,aby si spadla prip.ta povlacil po ulici...
My sme doma mali labradora a tu som si vychovala sama,tiez krd nam ju doniesli ako 10m bola ako teliatko,kusala,nechcela chodit pri nohe a strasne tahala...ale casom kazdodennymi prevhadzkami sa naucila....teraz maju nasi novrho psa,tiez mladu labradorku (6m) a nspustaju jej vodu do vane,lenze ma svoj vyhradeny priestor a bazen kde sa kupu ostatni je uplne pomimo a maju to tam ohradene,aby sa tam ons nedostala...jasne,ze ked sa vykupe je diva a skace,lrnze ona je este mala a uci sa a ak ju napomenu prestane
Kdezto u vas ako vidim ma na psa hlavne slovo lrn tvoj muz a vy s detmi by ste nemali ani ceknut...neviem preco..tak ako aj on aj ty si jeho pan a aj deti a pes vas musi pocuvat vsetkych,nie len jrdneho z vas...
My mame tiez psa sice maleho JR ale ta poslucha...mam ju rada o to pokoj,ale ked ma vytoci tak po nej nakricim a ona sa radsej zoberie a ide prec a nevidim ju aj par hodin,lebo sa "oduje"..a skusil by mi muz nieco povedat...
Vy by ste si mali hlavne vyriesit problem co jr medzi vami dvoma a verim,ze ak vam to bude klapat,nebude problem normalne vyriesit aj frkanie a kupanie psa...lebo toto nie je o psovi,ale o vas dvoch!

deti95060810
9. júl 2017

aj my máme také menšie "teliatko". no ale keby mm pridal ešte troška prechádzky tak to zas nie je také zlé od mm. poznám psov čo sú len zavretí vo voliére, resp. na reťazi. ale ak Váš behá po dvore. tak to je ešte ten lepší prípad...

cecilia68
9. júl 2017

@larkaa232 Daj mu presné súradnice, kde sa môže otriasať 😅 Je to pes, preboha a lekári čo na teba hovoria?

lenkaam_1
9. júl 2017

Ukrizujte ma tu vsetky ale podla mna prehanas...pes sa otriasol boz trochu vodu chlpov bordelu neochories z toho ani ty ani deti....ani sa ti nic nestane moj nazor

jeennyv
9. júl 2017

@lenkaam_1 suhlas s tebou...to je o tom aky mas vztah a nazor na zvieratka resp. psy ja budem mat svojho pomaly 16r...a prosto ma uz nic nerozhadze a mam iny vztah k psom...tu je to o tom, ze vidno, ze ten vztah tam nie je, resp... to vnima inak...a citi to aj pes...

cecilia68
9. júl 2017

@monciky Majú "úžasný" život tvoje psy 😢 Celý život zavreté vo voliére...majú aj väzenský mundúr ?

ludkka0407
9. júl 2017

@larkaa232 tak potom je podla mna problem niekde inde a pes je len ventilator tychto problemov,pride mi to,akoby ste sa o tom doleziitom nerozpravali a to potom vwntilujete hadkami o psovi a inymi.takze za mna radim najst pravy dovod a o tom sa sporit a potom najdete aj kompromis ohladne psa a jeho vychovy.drzim palce

linda1984
9. júl 2017

@lenkaam_1 ja by som sa ešte potešila, že ma to ovlazilo 😀 my máme samojeda, takže chlpy mame všade, ale bolo to naše spoločné rozhodnutie mat psa a zhodli sme sa aj na plemene, viac menej aj vo výchove, aj keď občas sa pohádame. Je to len o tom aký máš vzťah k tomu psovi. To ste si mali ujasniť ešte pred kúpou psa, respektíve počas výchovy. My ešte len babo čakáme a už teraz sa teším aký budú mať spolu vzťah, mame ho vnútri aj vonku a tak bude aj keď bude dieťa. Nebudem zatvárať psa niekam do voliery, kvôli tomu, že sa zmenila situácia. S tým sa musí rátať už pred zaobstaranim psa. U nás je pes člen rodiny, nie okrasa dvora.

ninapat
9. júl 2017

Mne by to teda tiez vadilo. Ked si chce kupat psa tak nech sa paci, ale nech aj zariadi, aby sa na nas nechodil otriasat. Nepoviem az by to clovek aj prezil, no ak by to mal robit casto, tiez by som sa hnevala😠

cecilia68
9. júl 2017

@svetlana35 "našťastie" pes nežil dlho 😨 To hovorí za všetko, aj za tvoju povahu☹

bluka2
9. júl 2017

Nechces napisat v com je podla teba ozajstny problem vasho vztahu? Lebo takto riesis iba dosledok, nie pricinu a na veciach to nic nezmeni. Dnes je problem pes, zajtra bude wc doska, ... a ine pomerne banality ludi, co su na seba z nejakeho neznameho dovodu nervozni.

bluka2
9. júl 2017

@cecilia68 Tiez ma to zaskocilo a to ani nemam k psom nejaky vztah...

nini1010
9. júl 2017

Boze ty mas ale starosti!ozaj ti nie je trapne tu toto vobec pisat???sa uvedom zenska!

cecilia68
9. júl 2017

@nini1010 Veď keď žiaden problém nie je, tak si ho vyrobím...otriasa sa pes od vody na dvore a okamžite treba podať žalobu na páchateľa a vyrúbiť mu 15 rokov v koterci na reťazi, aby mu už nikdy ani nenapadlo niečo také vykonať ☹ Alebo ho odniesť do lesa, priviazať o strom a nechať pomaly umierať hladom😨

moonlight1210
9. júl 2017

@cecilia68 tam je viac problemov so psom nez otriasanie.
Nema pevnu vychovu, pravidla, a som si ista, ze citi, ze rodina nema vodcu. Su dvaja vodcovia a o miesto sa biju.
To si koleduju, ze raz o miesto zabojuje aj on (napadne nuekoho z nich).
Pes je pes a ma svoje instikty.

zuzicek88
9. júl 2017

Moj manzel nikdy nechcel psa,nikdy,no ked som v 12 tyzdni tehu.prisla o babo a to uz druhy krat,dovolil mi,velmi dlho som hladala vhodne plemeno,ku vsetkemu som sa stavala velmi zodpovedne a aj som mala v hrdle velmi dlho hrcu,co ked...nebude posluchat,bude v noci stekat a pod...doniesli sme domoc nemeckeho spica,ktory vie sice len zakladne poveli.Lahni,sadi, k nohe...je mudri,poslusny,skoro vobec nesteka a s coho mam obrovsku radost,manzel ho ma velmi rad...az sa cudujem,nikdy sme sa kvoli nemu nepohadali.Je krasne mat psika,no psik potrebuje vychovu,aj lasku,ale v prvom rade vychovu,lebo mat psa je zodpovednost,aby sa nahodou nestalo aj nestastie,nechcela by som psa,co nema vychovu a este by som nechcela psa,ktory sa trapi vo voliere

larkaa232
autor
9. júl 2017

@nini1010 nie, predstav si, nie je mi trapne sem pisat. Mas presne urcene temy, ake sa sem mozu vkladat 😂

@cecilia68 este dobre ze tu si. Chybali tu uz urazky, ze ? A na teba lekar co hovori 😉?

cecilia68
9. júl 2017

@moonlight1210 Netreba ma hned chytať za slovíčka, myslela som to ironicky...robím so psami viac ako tridsať rokov😉 @larkaa232 čítaj dôkladne, nikoho som neurazla a tvoje detinské chovanie nie je na mieste

larkaa232
autor
9. júl 2017

Niektorym vam dobre nerozumiem- na to aby som podla vas mala vztah k psovi, si musim od neho vsetko nechat ? Ked sa otrasie raz ok, ale 6 x za sebou, tak to mi vadi. Ja vztah k zvieratam mam, ale naozaj s nimi nemusim ani spat v posteli, ani ich pusinkovat po papuli alebo sa po xty raz nechat ofrkat vodou - to nie je len voda...
Nas pes nezije vo voliere ani na retazi. Ma svoju izbu, volny pohyb v zahrade, nijake obmedzenia. Akurat nesmie do zvysku domu, mame totiz alergika....

monciky
9. júl 2017

@cecilia68 kde som napisala, ze su len vo voliere zavrete? Si jadnovidka, ked vies ako to u nas je?

katka1981
9. júl 2017

@larkaa232, niekto ta tu pochopi, niekto naopak pouraza, to tu tak chodi.....

cecilia68
9. júl 2017

@monciky Tak po sebe prečítaj, ked zabúdaš😅

maminuska
9. júl 2017

@larkaa232 ja sa psom venujem skoro 20 rokov, mám chovnú stanicu . Psov milujem, ale razím cestu že pes nepotrebuje žiadnu demokraciu a rovnoprávnosť ale jasné postavenie v rodine. Keď ho nemá , tak jednoducho neposlúcha a robí neplechu nevie kde sa zaradiť.
Mne by otriasanie mojich psov v blízkosti kde by som si to nepriala vadilo a popravde si to ani moji psy nedovolia, taktiež keď jeme si nedovolia prísť k stolu a žobrať, nedovolia si vyskočiť na gauč alebo na posteľ ..a napriek tomu ma vítajú ako blázni keď prídem .

zuzicek88
9. júl 2017

@maminuska suhlasim s vami,pes musi mat urcene hranice,napriklad sa tesim,ze nazho sme nauculi ,ze nesmie do zahrady,ani ked zabudeme zavriet za sebou branku,pozera sa do zahrady,ale nevojde a to bude mat este len jeden rok a musim povedat,ze nemam ziadne skusenosti z vychovou psov,no na youtube je strasne vela videi

maminuska
9. júl 2017

@zuzicek88 ja mám uja , ktorý vedie výcvik psov , cvičí psov aj pre políciu a väzenskú stráž. . Od neho som sa veľmi veľa naučila. Jeho vlastné psy ho poslúchajú na slovo a to doslovne.

monciky
9. júl 2017

@cecilia68 napisala som, ze su vo voliere, ked ich sprchujem,a ze maju zatarasenu cestu na travu a k bazenu, nikde som nenapisala, ze su na retazi a v koterci..., ked nejsi chapava k ludom, ako mozes rozumiet zvieratam?

eliska54
9. júl 2017

@larkaa232 nech muz respektuje teba a deti a psa okupe rano ci v iny cas.Vela ludi, ked pridu deti psa odstavia na druhu kolaj a zacne byt na pritaz.

juliet86
9. júl 2017

Problem nie je pes. Problem je vasa komunikacia s manzelon a vas vztah. Obe sa len manifestuju v psovi...

cecilia68
10. júl 2017

@eliska54 Potom to aj presne tak všade vyzerá 😢 Preplnené útulky a pozabíjané psy v lesoch😢

cecilia68
10. júl 2017

@monciky Určite lepšie, ako ľuďom...ľudia sú zákerní a zlí 😢