icon

Hádky kvôli psovi

larkaa232
8. júl 2017

DIevcata, povedzte mi, je normalne ked nechcem, aby sa velky mokry pes otriasal od vody vedla mna ? S mm sme sa kvoli tomu pohadali, on ho chce na zahrade kupat, my tam lezime a slnime sa, deti sa kupu. Pes sa namoci vo vode (ma svoj priestor s vodou), pride tam, kde lezime/sedime a vytrasie sa od vody - cize voda+vsetok sajrajt co na nom je (beha po zahrade kadetade)+chlpy. Toto opakuje niekolkokrat. Keby sa otriasal inde, vobec mi to nevadi, ale on pride za nami sa otriast tam kde sedime/lezime....Takze sme potom od neho mokri my, uteraky, pripadne ak tam mam v pohari vodu, mozem vymienat alebo jedlo.... este aj dovnutra sa naprska... deti to nemaju radi, navyse jedno z nich je alergicke na psov... Minule som povedala, ze mi to vadi, odpoved mm, ze ved nepride sa otriast, ale prisiel, ze ved aj pes sa chce kupat. Nechcela som sa hadat, vstala som a sla inde.. Dnes sedime vonku, deti sa chystaju kupat, dala som von uteraky atd. a mm zas, ze ide psovi napustit vodu. Hovorim, ze nech ho okupe podvecer, ze zas sa bude chodit k nam otriasat. Pohadali sme sa. MM najskor, ze nebude, ale poznam nasho psa, no a nakoniec vyhlasil, ze mu tam tu vodu da, ze aj nas pes ma pravo sa okupat atd....a ze to mam respektovat ! Vytocilo ma to - ja mam respektovat psa ? Preco mi je vnucovane nieco, co nemam rada ? Ved je to aj o hygiene. MM je oduty nadalej a "pekny" den pred nami. Ze vyvolavam hadku, atd.... Ked som sa opytala, ci ma je nas pes vyssie postavenie ako ja, povedal, ze ci bluznim....☹ Povedala som mu, ze on nerespektuje nieco, co sa nam nepaci a uprednostnuje psa.

Strana
z3
libawet
10. júl 2017

@larkaa232 mňa udivilo už len to, že máte psa aj napriek tomu, že syn je na neho alergický, teda predpokladám, že na srsť zvierat. Určite by pes išiel kade ľahšie ( no ja by som si ho ani len nezadovážila ) a keby ma muž takto štval a šiel proti mne s tým psom, tak by šiel za ním.

simca06022011
10. júl 2017

@larkaa232 obaja ste zvlastni... tebe vadi psovi prirodzena vec a nevies mu sama ukazat a naucit ho co a ako a riesis si to cez manzela, jemu je viditelne fuk co si myslis. Tiez som toho nazoru ze ekd je teplo nech sa pes okupe kedy chce ak mate na to priestor, moj sa tiez cvachce kolko chce. Vytriasanie vody na nas by mi vadilo a preto mu jeho priestor urcujeme my. Mate psa, treba sa aj jemu prisposobit, veci robit tak aby bolo najmenej skody "ak nahodou"... ALe ak je u vas problem vztahovy, mozno mas pocit ze pes je parnerovi prednejsi ako ty, ked ho necha otriasat sa na teba a neriesi ked sa stazujes.. ale to su uz "uvahy"... neriesim. Riadna sprotost na hadky a dokonca nie velmi riesitelna.

K anti-volierovym chovatelom: nie je to len pohodlnost chovatela, ale aj bezpecnost (nie len ludi, ale aj toho psa)... my mame psa a voliera sa zrusila, ze nepostavime, ale bude mat obrovsku budu a ohradenu cast dvora. JEdnak psy utekaju, a psy sa kradnu... clovek ide do prace a dufa, ze toho psa tam najde.. momentalne lietam za stenatom z prace aj 1-2x denne, ak je burka niekto aspon ide okolo autom pozriet ci je vsetko ok... TOTO odpadava ked je pes bezpecne zatovreny.. a doma by som ho nenechala v interiery. Ja som nestavala dom a neriadim preto aby mi ho pes znicil (aj ked nema demolacne sklony ako ine steniatka, aj tak sa vsetko likviduje postupne). Ak by bol niekto u nas alergik, do domu by ani nevkrocil. Pes je pes, jeho postavenie v zivote cloveka je dane. To ze niekto povysi psa na svoje dieta, partnera atd je na zamyslenie. Ja nasho krpca milujem, vypusinkujem si ho, vystiskam, postaram sa o neho... ale nikdy ho nemam nad rodinu,ak mam inu povinnost on pocka, nepokakam sa s prepacenim z toho ze bude chudacik zatvoreny vo voliere, cez den nechodi do domu, potrestam ho ked nieco zle urobi, alebo ho vyhodim z terasy... :D On ma svoje miesto, rodina svoje ;)

lullita
10. júl 2017

Ja doma riesim nieco podobne s mackou.Akuat je to o to horsie,ze macka sa dostane uplne vsade,absolutne nepocuva ziadne rozkazy,vylehava mi na opranom pradle,v posteli na vankusi,vsade chlpy,v jedle,na kuchynskej linke,kradne jedlo zo stola aj ked je 30 cm odomna,se*ie vedla hajzla proste robi si co chce. Priatel ju mal este predtym ako sme spolu zacali byvat a kedze robi nonstop 12tky tak tu macku absolutne nevychoval,nie je ani vykastrovana...a co je "najtop" tak je agresivna,syci na mna,5 rocneho syna vobec nerespektuje-tomu sa ani neuhne z cesty ked ide cez chodbu,este ho aj skrabne alebo pokuse ked sa ju snazi obist.Hadky kvoli tomu mavame neskutocne.Co je najhorsie-vobec by som to neriesila az v takom meritku,keby som nebola tehotna,cakame dvojicky,zacinam siedmy mesiac...za sedem mesiacov dohovarania aby macka nechodila do nasej izby ale bola aspon na chodbe sa nezmenilo nic...poznam ju a nie je to "mojkacia"macka vhodna k malym detom.Bojim sa ze ich prilahne(kedze uz to parkrat spravila aj mne aj synovi) a vobec sa mi nepaci predstava,ze by mi mala lehavat na detskych vecickach a promenadovat sa po kuchynskej linke kde budem mat vysterilizovane flasky apod.Kuchynu mame spojenu s chodbou,takze aj keby byvala na chodbe tak do kuchyne ma stale pristup.Som z toho uz zufala,nebavia ma tie ustavicne hadky kvoli macke kedy ma obvinuje ze ju neznasam,ze vsetko zvelicujem,ze detom par chlpov neublizi.Ale jediny kto upratuje,umyva riady,kuchynu,dlazky a vysava som ja...on nevidi kolko je tu bordelu,pretoze je vzdy navarene a vsetko tip top jak v luxusnom hoteli.On tu macku strasne miluje a ani za nic ju nechce dat prec a mne je to luto,ked mi nadava ze ju prehnane ociernujem,ze to neni pravda ze je zla a nevhodna k detom...😞 Uz toho mam po krk.vzdy ked aj slusne zacnem temu "macka" tak na mna hned skrikne ze mu s tym mam dat pokoj...

dorottka
10. júl 2017

Na co bude hladat profesionalneho cvicitela, ked majitel je neschopny? cvicitel im povie tipy, ale nevycvici psa za nich - pes potrebuje pravidla a KONZISTENTNOST, inak to nema zmysel. Pes robi, co sa mu dovoli od majitela, inak sa chovat nebude. Psi nie su nahrada deti, psa mojkanie naopak dost obtazuje, skor to len trpi, pripadne je to nauceny sposob chovania, aby bol majitel spokojny. Pes s pravidlami je stastny pes, lebo vie, ze ma vedla seba niekoho, kto vsetky problemy poriesi za neho. Ak pravidla nema, je v strese, pretoze sa citi bezradny, kedze sam situacie riesit nevie a z toho vyplyva milion problemov.

lubiss
10. júl 2017

sak okupem psa a chvilu ho zdrzim mimo dokym s neotrasie....ked jeho celého zakyda nech je skopojny :D....citala som tu ze pes nie je vychovany haha kazdy pes ked sa okupe /mala som ich 4 a vsetci to robia/ chyti drobne jasenie a hlavne hned leti za nami a blazni sa a otriasa to nie je o nevychovani....len ho proste treba zdrzat na mieste kde sa otrase a potom ho pustit nech si lieta jak sarkan

cecilia68
10. júl 2017

@libawet Šiel by kade ľahšie ? Čo to znamená? Vyhodiť z auta na diaľnici?

libawet
10. júl 2017

@cecilia68 no riešila by som to asi útulkom alebo dať známym, ak by mali záujem, určite nie vyhodiť, tak som to nemyslela. Lenže - mne by sa toto nestalo. Ak chce niekto psa, či mačku, je to predsa živý tvor, tak si to musí sakra dobre dopredu rozmyslieť a mať čo to o zvieratku naštudované. Mňa štve, že ľudia postavia dom, bazén a čo ešte nemám? Psa! A kúpia si psa, pri tom vôbec nevedia ako sa o neho starať, čo taký pes potrebuje, či nebudú na neho alebo deti alergickí, čo taký pes robí, aké má zvyky...a potom je toto. Čo čakajú, že pes vyjde z vody a utrie sa do osušky?

cecilia68
10. júl 2017

@libawet S týmto úplne súhlasím...je to záväzok na 10-15 rokov a preto treba myslieť aj dopredu. Nie len si zmyslieť, že kúpim si psa a potom nech si ten nešťastník robí, čo chce. Psa treba vychovať a naučiť ho návykom.

larkaa232
autor
10. júl 2017

@libawet pacia sa mi zavery ake porobis a pritom ani nevies, ako to bolo u nas. A co ked to bolo naopak ? Bol tu najskor pes, az potom prislo ostatne. A ked som zistila ze dieta je alergicke, mala som dat psa do utulku....hej ?

libawet
10. júl 2017

@larkaa232 tak pre mňa je viac dieťa ako pes.

larkaa232
autor
10. júl 2017

@libawet ak si dobre citala, preto pes nesmie chodit do domu. A urcite tiez vies, ze alergie vopred nedokazes predvidat. Moze-nemusi byt... keby kazdy rozmyslal stylom co ked bude z toho alergia, nikto by nic nechoval, nepestoval, snad ani nedychal a nejedol..... Dufam, ze vies aky maju zvierata v utulkoch osud .....

monciky
10. júl 2017

@cecilia68 Tak by si mala zacat od seba, z Tvojich prispevkov nic pekne nejde

libawet
10. júl 2017

@larkaa232 ale to nie je len o tom, že pes nesmie chodiť do domu, stačí, že syn je pri ňom alebo pes je pri ňom aj vonku. Mám tiež syna alergika na srsť zvierat a aby bral lieky kvôli tomu, že by sme mali nejaké zvieratko, tak to určite nie. Ty už však vieš, že syn je na srsť alergický a hold smola, psa ste už mali. Určite by som to riešila a takto nenechala. Pre mňa je zdravie dieťaťa na prvom mieste. Pes sa dá riešiť aj darovaním niekomu, nemusí ísť vždy len do útulku.

dorottka
10. júl 2017

@larkaa232 Nemyslim, ze si to riesila zle. Sestra ma alergiu na psiu srst, ale neberie ziadne lieky, kontakt so psom uplne v pohode prezije, akurat by jej vadili asi chlpy v posteli a tak, ale kedze vy mate toto poriesene, vobec nemyslim, ze sa treba niecoho bat 🙂. Ale kamoskin frajer napriklad alergiu tiez ma a doma maju psa, normalne s nimi spi v spalni (nie v posteli) a existuju obaja, maximalne chlapovi trochu slzia oci, ked sa dlhsie nevysavaju chlpy. Ona by chcela aj dalsieho, ale respektuje, ze to by bolo na neho moc. Malokto ma zasa taku alergiu, ze zomiera, to by bolo v dnesnom svete plnom psov a maciek celkom dost problem.
PS: ja som alergicka na polovicu veci, ktore zo zivota odstranit neviem - pel napriklad, cize jar/leto boli pre mna ako dieta celkom srandovne obdobia a samozrejme prach, ktoreho sa tiez clovek uplne nezbavi. Pre mna je to podobna logika, ani s pelom a prachom dako nevyhram, tak beriem aj psa podobne - to je dokonca zivy tvor. Alergie sa daju prezit, mne napriklad v priebehu rokov uplne vymizli. Cize ano, eliminovat ako sa len da, ale holt neda sa uplne odstranit, psy su vsade, rovnako aj ich srst.

cecilia68
10. júl 2017

@monciky Hlavne, že z tvojich ide samé dobro 😅

larkaa232
autor
10. júl 2017

@dorottka uplne sa stotoznujem s tym co si napisala a vnimam to rovnako. Moje dieta lieky tiez brat nemusi.

larkaa232
autor
10. júl 2017

Dievcata, dakujem za vase nazory, pozitivne aj negativne, niekedy pomoze pocut/citat nazor nezainteresovanych, aj ked zdanlivo ide o banalitu.

ckatka
10. júl 2017

@larkaa232 máš to ťažké. Rozumiem ti. Nejde ani tak o psa...ako o ten hnusný pocit, že manžel by mal byť na tvojej strane a nie je.
My psa mame a je to miláčik. Kupovali sme ju spolu, spava pri nás a môže ísť všade. Ale poslúcha. Manžel je alergik ale odkedy je s nami tak sa jeho alergia výrazne zlepšila. Ale nedajbože by mi nejak ublížila alebo spra vila zle mne alebo dieťaťu, tak to nedovolí.
Čiže u vás je problém inde...no...

liv1
Autor odpoveď zmazal
lintu
9. júl 2019

@liv1 dva roky starý príspevok 🙂

liv1
9. júl 2019

@lintu aha diky 👍

belaaaaaaaaa
6. feb 2024

@larkaa232 Ja som veľký milovník zvieratiek. Pes je najväčšia láska. Nikto nikdy v živote nebude človeka milovať ako psík. Áno, aj mne vadilo keby sa otriasal pri mne, no je to zviera. Takže je to Vaša chyba. Treba ho vycvičiť, tým nemyslím Vás dvoch. Predpokladám, že asi nebudete kompetentní. Po druhé, tak ako písali aj iné kočky, určite máte neriešené problémy a to bude len začiatok. No do toho má nič. Len nemám rada, ak sa chyby dospelých ľudí zvaľuje vína na nevinné zvieratko. Poradím, zobrať detičky a manžela. Nájsť cviciteľa, ktorý to vie a bude o problém menej🙂 Deti sa vybehajú, vy sa odventilujete a psík sa vybehá a niečo nové naučí.Zasluži si to najlepšie. Vy ako rodina ste si ho vybrali. Doprajte mu pokojný domov. Veľa zdaru.

Strana
z3