icon

Hádky s priateľom kvôli peniazom

dejna131
28. apr 2015

Poslednych par mesiacov mame s priatelom problemy kvoli peniazom a vycita mi nejake veci a mne to strasne lame srdce hadat sa kvoli peniazom :( Bývame spolu v podnajme 1 rok, chodime spolu 2 roky, podnajom je dost drahy, 420 eur a vzdy ho plati on (priatel je sikovny vo svojom obore a zaraba cca 2500 eur) a dohodnli sme sa ze mu mozem prispievat tych 30 eur co som davala aj za internat (mam 22 a som stale studentka, odisla som kvoli nemu z intraku). Pocas skoly mi davali stale rodicia peniaze ako ked som bola na intraku, slabych 25 eur na tyzden.. Zacali sme velmi pekne, obcas som zasla aj ja do obchodu nieco nam kupit, lebo ked sa priatel vracal z roboty bolo uz 7 hodin vecer, ale snazila som sa vyuzit aj tych 25 eur ako som mohla na nakup, aj ked z nich sa zilo tazko mne samej. V lete som si nasla aj slabo platenu brigadu aj bakalarske statnice som mala a od babky som dostala par drobnych. Som z chudobnej rodiny a nikdy som nemala to co som chcela, oblecenie, vylety. Prvy krat v zivote som mala odlozene nejake vacsie peniaze, straasne som sa tesila, uz som rozmyslala ktory zo svojich snov si splnim, ze pojdem na vylet alebo si kupim fotak ako som vzdy chcela. Autoskolu som potrebovala. Az jedneho dna mal uplny skrat a priznal sa mi ze uz roky ma problem s hazardnymi hrami a teraz su tie problemy dost velke, ze posledne vyplaty prehral. Citila som sa uplne hrozne a oklamane, vraj mi hocikedy klamal ze ide niekam a isiel hrat, aj z roboty si odbiehal hrat. A stala som pred rozhodnutim co teraz. Co ak sa toho nikdy nezbavi alebo ak sa to vrati v buducnosti. Ale pozbierala som sa, stala som pri nom, pozicala som mu vsetky moje nasetrene peniaze (co bolo mozno tak 700 eur) na to aby mohol chodit do prace, na najom a tak. Trvalo dlho kym sme sa z toho ako tak vymotali. Skutocne to bude trvat roky, lebo ma vraj nejake dlzoby kvoli tomu este z davnzch cias, pozicky a tak, vzdy na konci vyplaty sa nam tazko zije, nikdy nema dost penazi. Na konci mesiaca mi hocikedy povie, daj mi prosim ta 20 eur, daj mi prosim ta 15, kup mi cigarety, nemam vytiahnutu hotovost, alebo neprisla vyplata. A ono sa to nakopi.. a co je to pre neho?? ale pre mna je aj takych 40 eur vazne strasne vela, ved to je vsetko co mam. Nakupovat chodime na striedacku, tie vacsie nakupy plati vacsinou on. Ja proste nemam viac penazi. Ked som sa spytala kedy by mi vratil tie peniaze, ze by som si chcela kupit notebook, tak na mna neskutocnym sposobom vyletel, ze ako si tie peniaze mozem pytat naspat. Ale ved to je 700 eur, ktore som si cely zivot setrila a pride mi strasne smutne ze som o ne prisla zato ze on prehral v pokri neskutocne peniaze, mozno 6000 eur. Alebo keby sa so mnou chcel aspon v klude porozpravat, ale on sa tvari ze som diabol a ze som ho neskutocne sklamala. Predtym som si sice zila chudobne, ale vedela som si pekne hospodarit s tymi par eurami, ale tato financna situacia ma strasne ubija. Na zaciatku mesiaca super, rozhadzovanie a na konci tyzdna minie vsetko co, minieme vsetko co mam ja, a potom nemame co jest. X krat nam hrozilo ze nas vyhodia z podnajmu. Mam menej penazi ako hocikedy predtym, vazne takto nevladzem zit. Same problémy. Pred Vianocami mal dalsi skrat a dalsie hracske obdobie a prisiel domov s tym ze prehral peniaze na najom. Nemali sme ako zaplatit , chcel si od niekoho pozicat a nemal od koho , moji rodicia boli posledna zachrana, pozicali 500 eur (co mali odlozene na auto) ... preslo pol roka a doteraz im tie peniaze nevratil.. ale on sa niekedy strasne rozhadzuje. Nerobi mu problem prepit 300 eur mesacne, alebo ich nejak rozflafakt, k tomu ma stale tie pozicky. Posledne peniaze minie v krce. Je mi strasne luto ze nevie hospodarit s tolkymi peniazmi. Na vianoce sme na tom boli tak zle, ze sme nemali ani len vianocny stromcek. Neviem ci som prilis mlada, ale nejak sa neviem zmierit s touto financnou situaciou a krizami. Mame to tazke a ked do mna priatel rype, ze som leniva a malo doma upratujem, lebo on plati najom a ja mam upratovat, tak je ohen na streche. Dnes mi poslal toho a viete si predstavit ako brutalne sme sa pohadali :( http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/azEBv1N_46... On sa tvari ze ja som ta zla a neviem pochopit ze ma chudak problemy. Ja uz neviem kto ma pravdu :(

katika55
29. apr 2015

Preč od neho a čím skôr, tým lepšie. Nič ho neospravedlňuje, v práci som sa stretla s niečím podobným. Kolegyňa mala manžela - prehral všetko, čo sa len dalo. Nasľuboval jej "hory-doly", mali spolu 3 deti. Bála sa chodiť aj po chodbách paneláku, lebo si napožičiaval peniaze všade, kde sa len dalo... a všetci tie peniaze pýtali od nej, nie od neho! 2x sa s ním chcela rozviesť, ale vždy ju "ukecal" - nakoniec na 3.x sa už ukecať nedala a teraz je šťastná, spokojná... exmanžel sa nezmenil, hranie bolo pre neho viac ako rodina. Iná šanca nebola... ty máš možnosť ísť ďalej a najmä, nemáš ešte deti, nie si s ním ničím viazaná. Neznič si život, čaká Ťa isto niečo krajšie a lepšie...

bubbles
29. apr 2015

poznala som jedneho hraca.. obesil sa, nechal po sebe zenu so 4 detmi, bez poriadnej strechy nad hlavou, s kopou dlhov, klamal cele roky svojej rodine, kazdy mu pomahal, no on dalej a viac a viac klamal.. tam niet navratu.. a ked je este on s tym spokojny a z Teba si robi sluzku.. fuj :( ale nechces hadam skoncit ako ta chudera, ktorej syn nasiel visiaceho otca.. rve Ti to srdce, ja viem, ale nemozes si nechat znicit j svoj zivot.. ak netuzi po pomoci, nevazi si ju (Teba) a este je sprosty, ja by som nevahala.. najdes si lepsieho, budes stastna..

janickacrazy
29. apr 2015

@dejna131 Ak tvrdíš, že hrať prestal, tak prečo ti teda nevráti peniaze? Ved teraz by mal mať dosť, ked toľko zarába. A vieš vobec, či toľko ozaj zarobí alebo iba tára? Neverím tomu, že prestal, keby prestal, tak ti peniaze v pohode vráti z jednej výplaty. Takisto ten termínovaný účet neverím, že vobec existuje. Prosím ťa, pre tvoje dobro, odíd od neho, lepšie to nebude. On nemá problém len s peniazmi, on ťa vobec nemá rád, len ťa využíva, ani len ten prsten ti nekúpil, ved to je fakt úbohé. Zarobí 2500 a nekúpi ti darček za viac ako 15? Otras. Vobec si ťa neváži. Si mladá preboha, na svete je kopa normálnych mužov. Preč od neho. 😠

laretta
29. apr 2015
martinsen
29. apr 2015

Utekaj prosím kade ľahšie! Mám podobné skúsenosti s mojim ex aj keď nebol gembler, zadĺžil celú rodinu, rodičov, napožičiaval si peniaze od bratrancov, v nebankovkách a to všetko bez môjho vedomia za mojim chrbtom. Ja som študovala na vysokej škole diaľkovo, mala 2 zamestnania popri tom, aby sme mali na živobytie. Na materskej som bola iba niečo vyše roka a utekala späť do práce, o malú sa mi zatiaľ starala moja zlatá svokra a všetky peniaze moj ex rozhajdákal a nikdy nepovedal kde a na čo. Roky som takto trpela :( Kašli na tie peniaze čo si mu ty aj tvoji rodičia požičali, ak s ním ostaneš dlhšie prídeš ešte o väčšie peniaze! Zmier sa s tým, že to čo si mu doteraz požičala už nikdy od neho neuvidíš a utekaj preč od neho lebo ti isto nehovorí celú pravdu, klame a tie jeho dlhy sú oveľa väčšie. Nie je jediný chlap na zemi, nikdy v živote som sa nemala lepšie ako teraz bez príživníka, klamára a podvodníka. Nebuď hlúpa a naivná on sa nezmení!

laretta
29. apr 2015

Ja uplne suhlasim s nazormi ze odid od neho a to cim skor, hned teraz.
Si mlada a vas spolu nic nedrzi, deti nemate, tak si zariad zivot po svojom. Toto je na dlho. Aj keby sa isiel liecit, stale tu bude hrozba recidivy, je to podobne ako s alkoholom. Budes trpnut ci sa k tomu nevrati. Nepokaz si zivot kvoli niekomu kto si to vobec nezasluzi.

bluff
29. apr 2015

Ze sa nehanbis pytat od rodicov peniaze a nasledne ich nevratit. A este pises, ze si z chudobnej rodiny, rodicia si setria na auto, tebe prispievaju na studium, ty ani len nezarabas popri studiu co je v dnesnej dobe uz uplne na hlavu moja zlata,...a ty od nich zoberies ich usporenych 500 Eur, das ich svojmu gamblerovi a netrapi ta, ako sa asi oni citia? normalne preplieskat ta je malo...

0silvia0
29. apr 2015

@dejna131 ty to nevidíš, pretože si zaľúbená (áno, prvá láska, ja ho milujem, bla bla bla). To, čo momentálne žiješ, je čistý masochizmus. Raz sa ti tie oči otvoria, a uvidíš svojho drahého priateľa v pravom svetle, ale dávaj si pozor, aby nebolo neskoro...

peneloppe
29. apr 2015

Je to naivne mlade dievca, baby. V jej veku sa nemozete ani cudovat. Este ked je s chlapom ktory uz zaraba, je sebestacny tak samozrejme ze mu veri. Teda dufam ze verila, ze sa jej oci otvorili, aj vdaka tymto prispevkom.

domak2
29. apr 2015

@dejna131 moznosti mas asi tak dve. Zostat s nim a fnukat do konca zivota alebo sa zbalit este dnes, kym ta s nim nic nedrzi (deti, hypoteka....) a utekat, az za tebou ostane ohniva ciara. Nad cim ty vobec premyslas? Nemiluje ta - choval by sa inak, ponizuje ta, gambluje.... ale obcas je aj mily, no jeeejo 😅 Ak sa mas len trochu rada, tak hladaj dalej.

wanda52
29. apr 2015

Zlatíčko, chápem ťa úplne. Mne sa niečo podobné stalo, keď som mala 17 rokov. Bol to môj prvý priateľ, bola som do neho zaľúbená až po uši. Jeho problém bol alkohol, hrával aj automaty. Jeho mama sa starala aj o jeho výplatu, lebo by bol schopný ju prehrať.. My sme spolu nebývali, len sa stretávali. Ja som bola presne ako ty, verila som mu, dúfala, že sa zmení. Neskôr som ho ľutovala... Mohli mi všetci dohovárať, nikoho som nepočúvla... Verila som v lásku - teda vo svoju predstavu lásky - nádhernej, takej, akú som si vysnívala... Verila som, že mu dokážem pomôcť, že všetko sa dá zmeniť....ale nestalo sa tak. Neskôr sa strašne ľutoval, presviedčal ma, že ja som jediné, čo má a na kom mu záleží... Jeho kamarát mi dokonca prezradil, že sa na diskotéke bozkával s druhou, keď som ja bola na wc... Ten môj to samozrejme poprel a prisahal na smrť svojej mamy, že to tak nebolo.... Uverila som mu, bola som veľmi veľmi hlúpučká a dôverčivá.. ale jedného dňa ten kalich trpezlivosti aj bolesti pretiekol a rozišla som sa s ním. Bolo to zo dňa na deň, naštvala ma úplná banalita... Proste zvíťazil zdravý rozum, čomu som doposiaľ vďačná. Takýmto typom som sa po tej skúsenosti vyhýbala na kilometer... Raz sa s ním aj ty rozídeš, lebo to už nebudeš zvládať a on pošlape tú tvoju predstavu lásky, v ktorej teraz žiješ.. Otvoria sa ti oči, ale daj pozor, aby si sa nedostala kvôli nemu do dlhov, rodinu s ním určite neplánuj... Keď ťa niekto seriózne žiada o ruku, prsteň má vždy so sebou, lebo je to dlhodobé rozhodnutie, nie je to len tak, že teraz ma osvietilo, tak ťa požiadam o ruku a basta... Pri jeho plate si môže dovoliť kúpiť zlatý prsteň s očkom, nemusí to byť diamant... On z teba vycucia všetku energiu, lásku a ak ťa nestiahne so sebou, pošliape ti tvoje ešte možno zdravé sebavedomie... Je to smutné, kľudne si poplač, ale ver, že realita niekedy nie je taká, akú sme si vysnívali. Dávaj na seba pozor dievčatko, nezaslúžiš si taký pokaziť život, dúfam, že sa ti oči otvoria čím skôr.

yidaky
29. apr 2015

@dejna131 Och prepáč, ale si mladá a veľmi naivná. Už mi nedalo nenapísať, zdvihlo ma to zo stoličky. Prosím Ťa nenič si život. Nie je v poriadku, že je hazardný hráč /aj keď ako si písala, už 5m. nehral, ak som správne pochopila/, nie je v poriadku, že prepije kopec peňazí v krčme...a ani to, ako sa ku tebe správa! Za tie 2 r. ti nič poriadne nekúpil, o ruku požiada bez prstienka...ani nejdem ďalej písať. A ja tu nepíšem predsa o drahých daroch, veď aj kniha, čokoláda sú milé darčeky....a potom prepije desiatky € v krčme...A Tebe bude vyčítať, že si egoista, sebec, iba zakrýva vlastnú neschopnosť a Teba manipuluje. Prosím Ťa vykašli sa na neho. Zničíš si život, a aká by bola vaša budúcnosť? Veď sa nedá na neho ani spoľahnúť, keď je schopný aj posledné peniaze prepiť. Proste sa ráno zobudíte a nemáte ani na rožky? a to je ešte týždeň do výplaty? Veď to nie je o tom, že Vám to finančne nevychádza, ale jeho neschopnosťou a závislosťou. Veru nebola by som si až taká istá či nehrá ďalej, alebo v krízovej situácii sa nepôjde odreagovať 😠 do herne. A je jedno koľko peňazí zarobí...im nikdy nie je dosť. A aj alkohol je závislosť. Jasné, že netreba človeka, partnera odvrhnúť hneď pri prvom probléme, ale toto je vážny problém a ak ho nechce ani riešiť, nie je o čom. Na tebe sa iba ventiluje a vyvršuje. A na Tvojom mieste by som mu dala ultimátum...buď odborná pomoc a aspoň dohľad nad finančnou kasou /aj keď sú to jeho peniaze, ale predsa je to Vaša spoločná budúcnosť, aby sa naučil racionálne hospodáriť, aby šli platby tam kam mali a nie na chľast a automaty/ inak dovi dopo. Aj keď neverím, že pristúpi na niečo z toho a nad tu "finančnú kontrolu už tobôž nie. A Ty si rozmysli, či Ti stojí za to, aby si si ničila život, roky s ním. A ešte k tým požičaným peniazom od Teba či Tvojich rodičov? neverím, že ich uvidíte....ber to ako ponaučenie...

eri28
29. apr 2015

@dejna131 napis ako zijes a hlavne utekajjjjjjjj prec od chlapa.Ja som bola tiez velmi zalubena keby som ti napisala ako som zila asi by si odpadla.Dostali sme sa az na ulicu ako zobraci.Ale uz som to nevydrzala a usla som.Zevraj ma hladal a plakal.Strasne som ho lubila co vsetko som stratila ale alkohol bol jeho problem.Stretla som ho o dva roky a strasne sa mi hnusil.Laska prejde.A teraz je v base.Recidivista nechce sa zmenit.Modlim sa za neho kazdy den aj ked mam chlapa a male dieta a som stastna.Drz sa a nesmut raz ta to prejde a budes si len vycitat aka si bola naivna a hlupa tak ako ja.Drzim palce.

komplikovana
29. apr 2015

@dejna131 zažila som. Jedinú vec, ktorú možem poradiť, je odísť. Taký človek, ak sám nebude chcieť, nezmení sa. Podľa toho čo píšeš, on ani nechce. To je ako keby si strkala peniaze do hrnca bez dna. Len dávaš, dávaš a dávaš a zadlžuješ potom už aj seba. Odíď, kým nie je neskoro. Ten moj bývalý nemal problém prehrať aj peniaze čo dostal na služobnú cestu. Hádaj kto ho potom zachraňoval. Našťastie to u mňa dobre dopadlo, aj keď mi dlšie trvalo sa konečne rozhýbať a poďakovať sa možem rodičom že mi pomohli. Potom som ešte rok splácala dlhy, kvoli tomu debilovi.
Tiež som milovala a verila že ho zachránim. Tiež mi bolo vyčítané že to vlastne kvoli mne, lebo som ho niečím nazlostila, tak sa potreboval ventilovať a to nielen hraním ale aj alkoholom. Prestaň sa obviňovať. On je dospelý človek a zodpovedný za svoje chovanie. To že to hádže na teba iba zakrýva svoju neschopnosť a svoje problémy. Nehraj sa na matku terezu, že ti niečo sľúbi, sú iba prázdne reči. A že chceš vlastné peniaze spať nie je vobec egoistické, je to tvoje právo. Žienky ti dobre radia. Inej cesty niet, iba rozchod. Uvidíš, že sa ti bude lepšie žiť a dýchať. Nie je jediný chlap na svete a určite si zaslúžiš niekoho lepšieho. Ako bolo spomínané, inteligencia nie je všetko. Verím, že ste mali aj svetlé chvíľky, no tie zlé prevažujú.
Držím palce, aby sa ti otvorili oči a videla veci z tej druhej strany.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
ingelika78
29. apr 2015

@tanapeta To je pravda, co sa gamblerstva to je nieco otrasne a neviem si predstavit nezmyselnejsie vyhodene peniaze - ale ak dobre pocitam najomne platil len on (z 90%) cize 390 x 12 = 4680 EUR ak neberiem do uvahy ten 30 eurovy prispevok -(a platil to rok) cize ja osobne mam z toho taky pocit ze on to od zaciatku nebral ako "pozicku" a preto tie reci o egoizme atd (prilis silne, uznavam). kedze on minul na ich spolocny zivot niekolkonasobne viac. Je mi jasne ze to bola studentka, ale od zaciatku do takejto dohody isli, bohuzial asi si to nevysvetlili najstastnejsie.
Co sa tyka rodicovskych 500 EUR to je uplne ina kapitola a hlavne ak to boli ich tazko nasetrene peniaze. To je fakt smutne ☹

dejna131
autor
29. apr 2015

@yidaky ja som tak straaasne zmatana a je mi strasne zle. Neviem ci som ho tu uz tak zle opisala alebo je vazne taky zly a uplne so mnou manipuluje ze som si nic z toho nevsimla :( Ked bol chvilku bez prace tak som sa necudovala ze nema peniaze, ze mi nedaval poriadne darceky, ale to som chapala, to sa stava... a potom ked si ju aj nasiel, a dostal aj velke premie, tak pokupoval sebe veci, hodinky za 500 eur a mne nikdy ani kvetinku nedoniesol. Na vyrocie zabudol, na valentina mi nedal nic, na narodeniny mi dal darcek po tyzni ked mu to zacala vycitat. A doniesol mi vankusik s napisom lubim ta, tak zas mal vsetko odpustene. Ale viem ze ma lubi, len ma strasne problemy, financne aj ine. Ale viac krat som mala pocit ze s nim nie je nieco v poriadku, je strasne agresivny, za posledny rok co spolu byvame bol 3 krat na policajnej stanici kvoli bitkam alebo co. A ja som ho vzdy vypocula, pochopila, snazila som sa ho napravit. Ved uz za tie dva roky co som s nim, sa strasne zmenil k lepsiemu, tak som dufala ze to bude stale lepsie a lepsie, ze aj hospodarit s peniazmi ho naucim, aj sa krajsie spravat. Vazne ho strasne lubim, a vazne sa vie aj pekne spravat a uplne mi popliest hlavu krasnymi slovami ze na svete nema nic len mna, ze nikdy nikoho tak nelubil, ze so mnou chce mat rodinu.

dejna131
autor
29. apr 2015

@tanapeta no dvacky som mu davala, nie poziciavala, a niekedy to bolo dost casto, niekedy menej... takze vlastne vsetky moje peniaze som vzdy minala na nakupy do domacnosti alebo som mu dala nieco do ruky ked potreboval.

dejna131
autor
29. apr 2015

@ingelika78 Presne tak. Obcas si to prepocitam, ze jasne ze dal vela penazi do toho najmu, ale tak sme boli dohodnuty, ja proste nezarabam a on sa vzdy vystatoval kolko zaraba, ze on ma nenecha platit. A potom ked aj nastal ten problem, ze prehral peniaze tak sa k tomu mal inak postavit a nie ze poyicaj mi prosim s tym ze v jeho slovniku to bolo dat navzdy a potom sa na srmt urazil ze som sa spytala kedy mi ich vrati :(

timea7
29. apr 2015

@dejna131 vykašli sa na neho, toto fakt nie je muž pre život, bola by škoda, aby si si na krk uviazala kameň.

winki13
29. apr 2015

@dejna131 musíš sa pozrieť pravde do očí, aj keď bolí. On už iný nebude a to nezmení, ani po svadbe a ani po dieťati. Tvoja jediná šanca je odpútať sa od neho a odísť. Lebo skončíš ako domáca puťka doma bez peňazí a čakajúca na neho, kedy príde domov z krčmy, herne od milenky a jediné čohosa dočkáš bude ponižovanie a nadávky. Ver mi.

anaitat31
29. apr 2015

@dejna131 neopisala si ho zle, nozaj je taky a nozaj tebou manipuluje. To je realita. No ako sa hovori, laska je slepa. Normalne mi je smutno ked vidim ako si tu v priamom prenose mlada sikovna baba kazi zivot.
Tlaci ti sladke reci do hlavy lebo vidi ze to uplne staci na to aby ta ovladal, robit pre teba nemusi nic, ty si vdacna za tych par momentov ked bol mily a za sprosty vankusik mu odpustis aj vrazdu. Uplne mu vyhovujes. A ak nahodou mas nejaku normalnu poziadavku tak ta rychlo zdepta ze aka si ty egoistka abysi nevystrkovala rozky. No s kym by mu bolo lepsie. Stavim sa ze ak by si trvala na svojich narokoch a poziadavkach aby sa spraval ako skutocny partner tak by sa s tebou rychlo rozisiel alebo hladal dalsiu obetavu matku terezu, lebo ty ho nechapes a si voci nemu egoisticka. Z hovna bic neupleties a z neho nikdy nebude partner do zivota. Prestan sa na chvilu uspokojovat s recami a porozmyslaj nad tym co pre teba naozaj robi a ako je schopny sa obetovat pre teba. Ty mu das prvve posledne a on radsej prepije a na teba si ani nespomenie.

dazdovka
29. apr 2015

@dejna131 zostan s nim tak dlho, aby ti vratil tie pozicane uspory, zapoj do toho kludne aj jeho rodicov, nech ma hanbu a aky-taky zodpovedny dohlad. A urcite mu uz nedaj ani cent, mas vydavky na to, na hento do skoly, ked ma take zarobky, nehanbi sa od teba somrat? Nech ide predavat Nota Bene, debilko.

esterba
29. apr 2015

Baby, mne už sa toto normálne prestáva zdať, toto musí byť zase nejaká vymyslená téme, môže byť fakt až takto mimo?

esterba
29. apr 2015

@eri28 Ty máš strašne krásne decko 🙂 🙂

eri28
29. apr 2015

@esterba dakujem

marmete
29. apr 2015

Už ti to tu kvantá kočiek písali, utekaj a neobzeraj sa. Tvoj priateľ je závislý na automatoch a to je pre neho to prvé a posledné. Ty si mladunká, s čistou láskou voči nemu a on to iba zneužíva. Musia sa ti proste otvoriť oči aby si pochopila, že pokiaľ sa nedá dobrovoľne zavrieť na x mesiacov na liečenie, nebude mať silu odolávať. Preto napriek všetkým pocitom voči nemu, čiže tvojej lásky, prebehni diskusiu ešte raz aké hrozné situácie závisláci spravili a ver, že iné to nebude. Potiahne ťa na samé dno a ešte dostaneš aj hubovú polievku a za všetko budeš zodpovedná iba ty sama. Chceš vyrovnaného partnera, nie chudáka, ktorý ťa bude iba klamať, ponižovať a veľmi zraňovať. Bal veci a začni žiť svoj život, nie jeho... a nie je to iba o € partnerstvo, vidíš on ich má a zároveň nemá a nemá problém ich brať od rodičov, ktorí horko ťažko niečo našetria. Tento človek si neváži nič a ani tvoja veľká láska ho nezmení... Je to iba na tebe ako sa rozhodneš, takže držím palce aby si sa rozhodla za seba, nie za vás 😉

minutka
29. apr 2015

bud sa zbalis a odides od neho,najdes si popri skole brigadu,aby si nemusela drankat od rodicov alebo tu budes o kratky cas vyplakavat,ze mas debilneho manzela s kt.mas 2 deti a nevies ako dalej... sorry za uprimnost

dejna131
autor
29. apr 2015

@esterba nie som mimo :( som uplne normalne dievca, len som sa proste zalubila, prvy rok bol vazne fajn, boli sme spoli 2-3 dni do tyzdna, pozerali sme filmy, chodili von, bolo mi strasne fajn isli sme spolu byvat a ked som v tom bola po usi az potom prisli problemy :( A tazko sa odchadza od niekoho ked on je tvoj domov, ked s nim chces mat rodinu a je proste tvoja druha polovicka. Ja som velmi romanticka aj velmi citliva a mozno ocividne aj lahko manipulovatelna. Ale to ze ma miluje to viem urcite, neoblbuje ma a ani nevyuziva. Nie vedome :( Ja by som s nim strasne chcela byt, len aby zmenil niektore veci. Pristul raz aj na to, ze ja budem drzat kasu v domacnosti pre istotu, len potom povedal ze sa citi blbo ze odo mna pyta kazdu chvilu a ja som teraz trochu odcestovana tak to nejak upadlo. Ale to by bol ochotny znova podla mna. On nechce hrat. On len ma problemy

peneloppe
29. apr 2015

@dejna131
Vies to je zavislost. Predstav si takeho alkoholika, tiez hovori ze nechce pit a uz pit nebude a len sluby a sluby ale jednoducho nevie sa kontrolovat a zase sa opije. A to iste je s tvojim priatelom ako gamblerom. Takze on ti moze slubit hocico, on to aj moze mysliet uprimne, jednoducho sam to uz nevie ovladat, je to silnejsie ako on, preto potrebuje ist na liecenie a pod dohladom odbornej pomoci sa tejto zavislosti zbavit.
Verim ze si zamilovana, ale teraz musis byt realistka a riesit tuto situaciu racionalne.