icon

Hanbili ste sa niekedy za vlastné dieťa?

pytame_sa_za_teba
Dnes o 13:36

Ahojte.

Toto sa mi píše veľmi ťažko. Mám tínedžera a posledné roky máme veľmi komplikovaný vzťah. Je drzý, odmieta rešpektovať akékoľvek pravidlá, má problémy v škole a ja sa pristihnem pri tom, že sa vyhýbam stretnutiam s rodinou alebo známymi, lebo sa bojím, čo zase bude.

Mám svoje dieťa rada a urobila by som preň všetko, ale zároveň sa niekedy cítim sklamaná a hanbím sa za jeho správanie. Potom mám výčitky, že ako mama by som sa takto cítiť nemala.

Zažili ste niekto niečo podobné? Je to normálne? Iba obdobie?
Bude to lepšie časom?

Ďakujem za úprimné odpovede.

Hanbili ste sa niekedy za vlastné dieťa?
Strana
z2
zuzinka888
Dnes o 15:13

Pises, ze by si urobila vsetko pre dieta- mna by zaujimalo, co VSETKO si urobila aby si" napravila" jeho spravanie( terapia, psycholog, ..... Ci len prazdne slova?

sulavikova
Dnes o 15:37
@anonym_2fdbe8

@pytame_sa_za_teba hanbila , neskutočne. Hygiena katastrofa, bordelarka, a tie chemlonove vlasy 🤦 vekom je to lepšie už , ale takú povahu ako má. Častokrát premýšľam, či ju v pôrodnici nevymenili

@pytame_sa_za_teba
@anonym_2fdbe8 hanbila za syna, žije v inom vesmíre, ale dá sa to pochopiť, zvládať: hormóny on aj ja. Tatko je v druhej puberte. No hanbím sa za svoju mamu a to strašne! Má 68 a arogantné, povýšenecké správanie….chová sa akoby bola princezná medzi úplnými chudákmi, strápňuje celú famíliu, rozdáva nevyžiadané rady….minimalizujem kontakt kvôli jej toxicite.

katkaseiner
Dnes o 15:46

Na jednej strane mam deti sikovne, na druhej je to s nimi tazke. Nie zato ze by boli nevychovane, ale proste su situacie ked nechapem, preco sa zachovali tak ako sa zachovali. Pretoze vychovou to nie je. Obaja ale uz su v puberte, cize dufam, ze sa to raz zlepsi a ze dovtedy to nejak dame. Nejak vyslovene som sa ani za jedneho nehanbila. Ale teda su chvile ked ma prejde chut sa smiat a radsej placem... hlavne nech su zdrave a nic sa im zle v zivote nestane, tuto pubertu nejak prezijeme

anonym_7cddc2
Dnes o 15:47
@hermionazlesa

@sisska96 neviem ci si psycholog,alebo mas aspoň nejake základy psychológie. Ale určite takéto správanie moze mat príčinu napriklad v opaku-prilis konzervatívnej výchove, výchove bez hraníc od malička ( to sa vylučuje s ,,progresivnou'' výchovou len tak pre info), môže to byt vplyvom priateľov a partie, problémami v rodine,v škole,sikanou , traumou, považovali črtami... takže nabudúce si odpusti hlúpe komentáre.

@hermionazlesa ako si môže hlúpy človek odpustiť hlúpy komentár?

anonym_710bc1
Dnes o 17:10

Každý si myslí, že dobre vychováva
A potom keď sa príde na lámanie chleba, tak je to o dosť inak
Takže ťažko povedať

sisska96
Dnes o 17:12
@doriiis

@sisska96 .. ale pssst. 🤫To je predsa povahou. Čo nevieš?

@doriiis Presne a potom vyplakávajú na MK

anonym_7cddc2
Dnes o 18:13
@sisska96

@doriiis Presne a potom vyplakávajú na MK

@sisska96 tvoja výchova dost zlyhala keďže si chodis kopnúť na mk.

anonym_756da5
Dnes o 18:23

@pytame_sa_za_teba ja s mojimi s nadsenim mozem chodit na navstevy, mile deti, vychovane, pocuvaju ..ALE doma odpapuluju, povedia slová, ktore ma zrania 🙈..tiez teens

anonym_354442
Dnes o 18:29
@sisska96

Takto dopadne liberálna výchova

@sisska96 boze tie vase kraviny.. pise autorka, ze ma liberalnu vychovu? Nikde o tom neni ani slovo a uz domyslas.

anonym_7cddc2
Dnes o 18:45
@anonym_354442

@sisska96 boze tie vase kraviny.. pise autorka, ze ma liberalnu vychovu? Nikde o tom neni ani slovo a uz domyslas.

@anonym_354442 to su tupci co potrebujú ťahať politiku do každej témy. Oni si stale iba nieco domýšľajú lebo nemaju reálne fakty a vedomosti

kalifka
Dnes o 18:51

Nikdy nie je neskoro to zmeniť, 😉 nevieme, aký je problém a v akom rozsahu je to. Ale hlavu hore, nikdy to nie je také zle ❤️
Mám už dospelého syna - adhd, dys... diagnózy a aby nebol málo k tomu epilepsia. Boli aj ťažké chvíľu a naozaj zažili sme všetko možné.
Skús napísať viac a trochu sa ti tu pokúsime pomôcť

Strana
z2