Hanbím sa za priateľa
Ahojte žienky 🙂 chcela by som sa popýtať či niektorá z Vás bola v podobnej situácii. Mám priateľa, kt je o 10 rokov starší (ja mám 26), na začiatku nášho spoznávania sa mi veľmi páčilo, že na svoj vek bol celkom bláznivy, vôbec nie konzervatívny a otvorený pre každý fajn nápad. Ale na druhej strane som si myslela, že vďaka jeho veku bude dospelý a vedieť čo od života chce... ako náhle sme sa dali dokopy, začal sa správať ako 15 ročný chalan, totálne pojašený, všade bol, všetko videl, nad neho niet, jednoducho majster sveta, neskutočne sebavedomý... čo je najhoršie ako čas plynul postupne som sa s ním začala hanbiť chodiť na veejnosť- napr keď sme šli na kávu, alebo obed či do kina- každému automaticky tikal, jeho prejav bol totálne povyšenecký, všetkým čašníkom, predavačom hneď oznamoval, že on je byvaly futbalista a za aké všetky možné kluby on hral... fakt totálny trapas, vždy sa na mňa všetci pozerali (som normálna, pokorná, slušná baba, napríklad nikdy si nedovolím niekomu len tak tikať v obchode aj keby bol v mojom veku, či mladší) a asi si v hlave hovorili, že prečo som s takým sedlákom.... trapas nad trapasy bol v piatok ked sme boli pozvaní na jednu akciu do veľmi sušného podniku... on prišiel v športovom tričku a kraťasoch (čo nechápem, lebo vždy sa vedel obliesť), boli tam stoly s občerstvením, ani si neunúval zobrať tanier, chytil chlieb všetko si naň začal hádzať a zjedol to na dva hlty pričom tam s tým jedlom behal po celom priestore... celý špinavý od toho po tvári, všade bordel omrvinky.... jeho sprúavnie klasika- každému tikal, každému porozprával svoju karéru.... celý čas som sa držala tak 5 metrov od neho a tvárila som sa že k nemu nepatrím... vydržala som tam hodinu.... ďalšia vec, priateľ v posednej dobe rozpráva len o sebe, aký je super a podobne :D začínam mať pocit, že o mne nic nevie a ani ma nepočúva.... jeden deň som bola unavena po práci tak som len poznamenala, že som trošku unavená z roboty, na čo mi odvrkol, že sa nemám sťažovať a že si ani neviem predstaviť čo všetko on prežil za svoj život :D :D :D
tak baby čo si o tom myslite? ako pokračovať? zmeniť, sa chalan isto nezmení 🙂
A v com chces ako pokracovat?? Utierat mu tvar od jedla a zbierat po nom omrvinky na akciach, ci? 😅 😀 Ak ti nevadi zit v jeho tieni, tak si ho aj vezmi 😀 Ale z tvojho rozpravania mam skor pocit, ze nielen, ze sa za neho hanbis v spolocnosti, ale hanbis sa s nim aj porozpravat, inak by si to tu nerozoberala...a jedini, kto moze vyriesit vas vzah, ste len vy dvaja...
Ako pokračovať? - Nepokračovať! Snáď nechceš žiť s takýmto chlapom?
No,jedno rozmaznané decko si si už zavesila na krk,ešte si urob druhé a si totálne v keli....vieš ako sme voľakedy písali v škole 100x trest? tak ty si 1000 x píš do hlavy jedno slovo ....utekááááj
nehanbím sa s nim porozpravat, rozpravali sme sa o tom a on nema pocit ze by sa spraval nevhodne- jemu su vsetci ukradnutí, kto si o nom co mysli.... ale mne to jedno nie je,
Co ta pri nom drzi?
A este jedna vec, tykať niekomu, nie tikať, to robia hodiny
no su tu tieto moznosti:
1) somár od prírody: akceptujes/kopneš do zadku
2) má pocit, ze kedze ty si mladsia o 10 rokov, ze takto sa spravaju ludia vo veku 26 rokov 😀 😀 😀 a snazi sa ti akoze "prisposobovat" aby zapado do vekovej kategorie ludi v tvojom veku
3) chce ti ukazat, čo všetko moze a to niekedy s "otcovskym" syndromom
nezmeni sa, takze ty zvaz, ci ano alebo nie.
@sofka1389 No tak su dve moznosti, bud to budes musiet trpiet dalej, lebo on sa nezmeni, alebo sa nakopnes a budes si hladat priatela na svojej urovni. Ziaden rozchod nie je lahky, ked je po dlhej dobe, ale za svoj zivot si zodpovedna jedine ty sama, takze ak s nim nie si spokojna je najvyssi cas s tym nieco urobit...Mas snad pocit, ze si lepsieho uz nenajdes?
Ako tikal? Tak ze tik-tak....'??? Ako hodinky? Mozno ked sa mu vybiju baterky, tak spomali.........
To s tym tykanim/tikanim by som az tak smrtelne vazne nebrala mne zase pripada smiesne ze mam tykat aj rovnako starym ludom ako som ja pokial nejde vyslovene o uradny styk - nie som na to zvyknuta vykam fakt osobam o dost starsim a s ostatnymi sa dokazem rozpravat slusne aj ked si tikame😂😂😂😂skor by mi liezol na nervy tym jeho afanom protagonizmu a ze sa o teb avobec nezaujima v podstate by som asi zacala rozmyslat nad rozchodom
A má len tieto manické stavy, alebo sa to strieda s depresiami? Berie nejaké lieky? Má niekedy aj iné ako monotematické verbálne prejavy, teda vie rozprávať aj o niečom inom ako o sebe a o futbale? (Netrénoval náhodou pridlho hlavičky, prípadne nedostal v minulosti nejakú šajbu do hlavy?) Čo sa stane ak budeš cielene viesť rozhovoar na inú ako jeho kľúčovú tému?
Mimo tému: zvyčajne existuje dôvod, prečo je chlap v tomto veku single.
A k téme: Ak sa za priateľa hanbíš, je jedno z akého dôvodu, nepatríte k sebe.
A ešte by som len dodala, že ak je nejaký chlap úžasný, tak úžasný skrátka je a nepotrebuje o tom presviedčať okolie. Ak niekto o sebe stále dokola opakuje aký je skvelý, asi to potrebuje počuť a presvedčiť o tom ostaných.
Neverím, že máš 26. Toto príde ako sťažnosť pubertačky. Prepáč
Kazdopadne tvoj priateľ je kus vola. Môže mu byť všetko ukradnuté, ale to neznamená, že sa bude správať ako idiot. Takéto niečo by som čakala ob 15-16 ročného. No možno má nejaký psychický blok, ktorý mu nedovolí vidieť súvislosti.
Takto sa bude správať aj k tvojim rodičom a neskôr aj k tebe. Porozmýšľaj či to stojí za to. Teda ak sa neplánujete presťahovať do divočiny a vyhýbať sa ľuďom.
Ty popraj na sebavedomí a rozhodnosť i. Všetko je to v hlave. Jedna vec je nebyť rozhodná a druhá strácať čas s hovadom.
@mimla no ked pride na inu temu tak je to celkom vtipne :D tak tyzden dozadu sme boli na opekacke kde boli jeho priatelia, kamarati (mimochodom v jeho veku a uplne normalny, takze asi to fakt bude šupou od lopty do hlavy) a rozpravali sme sa o mojej diplomovke. on sa stale snazil otocit rozhovor a temy na seba ... neskor sme zistili ze ja a jeho kamarati mame jedneho spolocneho znameho ktorý pracuje v it oblasti na co moj priatel len stale dookola opakoval ze aky "pako" to musi byt ked jeho praca je sedava
Ty vážne chceš pokračovať vo vzťahu s týmto nechutným typom človeka? Vymenovala si snáď všetky nechutnosti, ktoré na chlapoch neznášam. Som nemyslela, ze takýto jedinec, ktorý ich ma všetky, vôbec existuje 😝 Inak mi to trochu pripomína manicku fázu pri bipolárnej poruche...
@seahorse27 ved prave, ze nechcem... len k tomu asi potrebujem trosku potlacit...
@sofka1389 vieš ako dopadneš ak s ním ostaneš?..postupne stratíš priateľov /veď kto by v spoločnosti dlhodobo počúval také kecy ako opisuješ a spôsob podania, rozhovor žiadny, keď počúva iba sám seba, skáče do reči...mám takého suseda...od mlada ako truhlík, všade bol všetko videl, kopu kamarátov, furt mal divákov, hučal na celú ulicu...dnes, ked niekto sa u nich zastaví, tak rýchlo uteká preč...už nemá na kávu nikoho...NEZNÁŠAM ľudí, ktorí nedokážu počúvať druhého....
@sofka1389 priatel je egocentrik, zamerany len na seba, chce byt stredobodom pozornosti. MOj muz mal len sklony egocentrizmu a poviem ti dlho som ho davala do laty. TAkyto pripad ako tvoj priatel by zrejme nebolo mozne usmernit. Otazka je, ci to nerobi naschval, prip. ci v sukromi je normalny. Zrejme zvolit iny typ partnera.
na co si s takym blbcom?
On vidi iba seba, zas seba a zas seba.
Ma potrebu rozpravat iba o sebe, druhi ludia ho nezaujimaju.
Mala som takeho kamosa uz raz strasne davno, tiez zjedol celu mudrost sveta, ego za pol firmy. A vies co? Vnutri to bol maly zakomplexovany chlapcek. To iste si myslim o tom tvojom.
On sa nezmeni, ja sa snazim vyhybat ludom, co tliachaju ako pokazene vrata. On ta tym obera o energiu. Casom stratis vacsinu priatelov a ak sa s nim rozides, tak ti budu vsetci gratulovat. Juj, dievca utekaj. On kym zisti, ze si utiekla, tak ty uz budes za horami dolami. Tu rozumne dohovory nepomozu, to je jeho osobnost.
@sofka1389 hneď na začiatku silná lampa do oka - takmer 40tnik sa správa ako 15r. pubertiak......
( nepísala si, len hádam, oprav ma ak to je inak ) takmer 40tnik bez vážneho vzťahu.......prečo asi?
ps: len tak osobne....neznášam takýchto pseudochlapov....rečí miliardu a keď príde ku skutkom tak 15r. faganisko z neho.
Slanina zo psa nebude, tak dat kopacky a hybaj hladat chlapa na urovni.
Podla mojho usudku a tu par prispevkov, tvoj priatel trpi maniou. https://sk.wikipedia.org/wiki/Mánia_(psychiatria) http://www.psychologia.sk/portal/?pojem=Mánia_(... atd. najdes o tom viac aj inde. Mala som podobneho priatela pred rokmi.
Super treba si kazit život! 🙂
@sofka1389 mne to pride skor ako keby mal zo seba komplexy. ta debata pri opekacke. aku skolu skoncil? mozno sa citi pri ludoch kt toho dosiahki v zivote viacej ako on s loptou zle. aj to ze stale odbocoval od temy ked slo o tvoju diplomovku alebo it pracu.on mozno vie.ze na to nema.preto sa tak sprava.
Mala som podobneho znameho.tiez skoncil len ucnovku a jeho kamarati mali povatsine vysoke skoly a rakto sa spraval v spolocnosti.on.jeho nazor.vsetko vedel..mala som z neho skor pocit.ze si takto potrebuje vyrovnat ego..
Je to narcista a ešte k tomu sedlák. Zaujímavá kombinácia.
@sofka1389 nestrácala by som čas s niekým, s kým sa necítim komfortne a nie som s ním šťastná... tebe (aj mne a očividne aj mnohým ďalším) jeho správanie príde nevhodné, ale možno behá po svete 10 žien, ktoré by zaňho dali pol kráľovstva aj ruku princeznej a obdivovali ho od úsvitu do súmraku... tak nech ich ide hľadať a ty si tiež nájdi niekoho, s kým budeš šťastná a spokojná 🙂 to bude najlepšie pre všetkých :- )
Ahoj, hlavne s nim v nicom nepokracuj. Neursz sa, ale je to totalny idiot, ktory si o sebe mysli, ze je naj a pritom nad nim urcite kazdy kruti hlavou a este sa cudujem, ze mu nikto nevykrutil krk, ked tak zhavo kazdemu tyka bez ohladu na vek. Preco si s nim, prosim ta? Ked som citala tvoj prispevok, tak sa mi tlak dvihal a neviem si predstavit zit a fungovat s takymto clovekom. Iba pri predstave sa mi z toho dviha zaludok. Mas 26 rokov, tak si najdi partnera, ktory sam seba a teba nebude strapnovat. Chod od neho prec, toto nema buducnost. Neverim, ze ta naplna vztah s niekym takym.

Bože dievča sprosté, na toto potrebuješ koníka? Vymaž si ho z mobilu.