icon

Hanbíte sa za zle oblečenú svokru?

13. máj 2024

Vadí vám ak niekam pozvete svokrovcov napr.k svojim rodičom a napríklad svokra príde zle oblečená ? Ona je pri sebe,ale oblieka sa fakt hrozne. Chápem,že každý má svoj štýl,ale aspoň čakám ,že keď ich niekam zavoláme,že prídu normálne oblečený napr.svokra ani nenosí kabelku ,ale stále chodí s ruksakom,proste mi to príde ľúto že nie je taká typická žena ,že sa nemaľuje ( nie je stará ,má 50) a celkovo ,že sa s ňou nedá baviť o takých ženských veciach a ja som zase mladá mňa nebaví sa baviť stále o varení a takých domácich veciach,zase moja mama je úplný opak aj môj muž to hovorí ,že je kočka ,lebo stále chodí upravená aj ked niekam ideme ,proste mi to pride divne ako keby som sa za svokru hanbila ,tiež ideme niekam do mesta a zoberie tam tepláky ...celkovo sa strašne staro oblieka,ma to niekto podobne ?

skeblicka777
13. máj 2024

Dúfam, že moja budúca nevesta nebude také niečo ako ty 🙈. Tiež sa nemaľujem, respektíve málokedy, nosím malý ruksak a zopár kíl navyše. Či chodím dogabana ťažko povedať. Ja keby sa v takejto téme nájdem,asi už k tvojim rodičom nepôjdem.

missviolet
13. máj 2024

mam 31r, uz taku dekadu nosim pekny ruksak vsade, lebo inak ma fakt boli chrbat. mala som aj o 40+ kg viac nez teraz a nic, absolutne nic okrem dzin z FF a obycajnych triciek z decathlonu mi nebolo (skus mat 125cm cez prsia a potom skumaj, aku modu narobis). tie obycajne tricka som vyhodnotila ako lepsiu alternativu k tetkovskym bluzkam a la stan z trznice, ktore by som este tiez navliekla... cize kym je svokra cista a nesmrdi, neries to. nevies, co je za tym

summer23456
13. máj 2024

Žasnem, co uz niektorým nevestam na chudatach svokrach dokaze vadit.

danica2711
13. máj 2024

obliekanie je len jej vec, podľa toho, ako o nej hovoríš, s ňou určite často von nechodíš. Zaujalo ma ale, že "sa s ňou nedá baviť o takých ženských veciach a ja som zase mladá mňa nebaví sa baviť stále o varení a takých domácich veciach" - ju asi zase nebaví kvákať o shoppingu, kabelkách a umelých nechtoch a mihalniciach s povrchnou kačou, čo sa zjavne štíti varenia a takých domácich vecí, lebo veď je mladá! Asi v duchu ľutuje svojho syna

petronelag
13. máj 2024

Podľa toho, ako je svokra upravená, by sa dalo zistiť, že nie ste s ňou "rovnaká krvná skupina", že ona má iné priority a záujmy. Ale ak je inak znesiteľná, tak mne tiež nezáleží, ako sa kto oblieka, ani sa to nedá ľahko ich zmeniť. Ale treba hľadať témy, ktoré sú spoločné.

xsuzannex
13. máj 2024

Keby mala tvoja svokra vyhrady voci tvojmu stylu, tak tu zakladas temu o zlej svokre, ktorej vadi na tebe toto a hento a ze co jej ju do toho.. nechaj ju tak, ona ti satnik nekontroluje, ked je spokojna, teba je do toho velke...nic 😉

nika523
13. máj 2024

Mne vadí ako sa oblieka moja mama a keď jej to poviem tak sa urazí, hambím sa keď niekde ideme a ona nahádže na seba hoc čo k tomu tigrovanu kabelku z čiňaku, obuje mohutné snehule o dve čísla väčšie a na hlavu si dá šatku ako stará babka 🙉 no hrôza ako zo zlého filmu, zmeniť to nemieni a poradiť si nedá ona povie že čižmy má veľké aby
jej vošla hrubá ponožka a šatku lebo sa bojí že dostane prievan, takže autorka chápem ťa

beronsche
13. máj 2024

Páči sa mi tá internetová tolerancia..
Ktovie, ako by sa aj tie tolerantné žienky, ktoré rozhodne nie sú povrchné, zatvarili, keby svokra/ mama/ kamarátka príde do reštaurácie a pod. v teplákoch. Takých bežných domácich, vytahaných.

Autorka - riešila by som to cez muža, tie tepláky tam, kde sa nehodia. Nech jej on povie.
Ak by tak prišla k nám, to by som vsak nijako neriešila. Rovnako ako to, že nemáme v otázkach obliekania či líčenia spoločnú reč.
Ak by som s ňou mala dobrý vzťah, stiahla by som ju na nákup oblecenia, možno by to bol nakoniec celkom príjemný deň pre vás obe.
Ale, že ti je ľúto, aká svokra je, to je veru divné. Tu náhod spiatočku. Respektuj ju, ženu ženou nerobia šaty, make up a stekle.

tykat
13. máj 2024

Jedine moje kriterium pre celkovy vzhlad je cistota a nevulgarnost.
A za mna radsej na obeznej 50tke teplaky ako minisaty, a ruksak ako fake "luivitonku". Ono totiz niektore +50r "kočky" vyzeraju smiesne ako "prerastene baletky" a je na nich vidiet urputna snaha vyzerat mladsie, kolena a krk ich vzdy prezradia, tam je ten vek vidno najviac.

iwesska
13. máj 2024

Nasi su z mesta,svokra z dediny,jej priorita je zahrada,nie modny styling. Je mi uplne jedno v com pride. Je to jej vizitka,nie moja. Ona mi tiez nekeca do oblecenia,respektujeme sa navzajom. Trosku by si sa mala zamysliet,kde mas priority,ci vo vizazi,alebo v tom,ci spolu vychadzate.

sense
13. máj 2024

A čo že nosí ruksak, aj ja mam. Radšej ruksak ako kabelku.... Pokiaľ nechodí v roztrhanom a spinavom je predsa jedno ako s oblieka každý má iný vkus. Pokiaľ nemá výstrih po pupok, brucho von a sukňu ze jej pol zadku trčí ti môže byť jedno

zmrzlinka2021
13. máj 2024

@beronsche základ je riešiť seba, nie druhých a nesnažiť sa nimi manipulovať a dávať nevyžiadane rady.

zuzuliatko18
13. máj 2024

Fu, autorka, ja nemam ani 40, tiez sa nemalujem a Von chodim s ruksakom (je sice pekny, elegantny), alw teda necitim sa byt preto menej zenska😉
Nikdy neposudzujem ludi podla zovnajsku, pokial su cisti a ich oblecenie nie je nejake.poskodene alebo tak. Je to kazdeho vec, ako sa Citi dobre a pohodlne

summer23456
13. máj 2024

Fuha takze ked sa niekto nemaluje,asi nie je zena, alebo je menej zena 🤔

lavender94
13. máj 2024

Ty to riešiš, ako keby si ju pozvala do divadla a nie na návštevu k tvojim rodičom. Akože každý mame iný vkus, moja svokra sa tiež neoblieka podľa môjho vkusu, ale nikdy ma nenapadlo to riešiť, je to jej vec. A pokiaľ nepríde nevhodne oblečená na nejakú udalosť, kde je daný dress code, neviem čo by na tom malo byt zle

eva8
13. máj 2024

Svokre by som kupila saty na taky jej styl, je to jednoduhsie obliect, nez teplaky a tricko. A to, ze sa nemaluje a nosi ruksak by mi nevadilo.
Alebo by som jej navrhla babsky den, zacala by som pedikurou, tu navonok nevidno. Potom nejake pohodlne balerinky, alebo mokasiny miesto jej obuvi - to je taky prechod, lodicky by asi neobula 🙂 Nech sa oblieka podla toho, ako sa citi, na nejaku vzacnu prilezitost by som sa "obetovala", pomohla a pozrela nejake katalogy na objednanie siat, pretoze po obchodoch asi nerada skusa.

lenicka999
13. máj 2024

Vôbec by som také neriešila. Pokiaľ má čisté oblečenie a dbá na hygienu tak mi je jedno čo si oblečie. Dôležité je predsa že príde a zaujíma sa.

luccija
13. máj 2024

Stačí, že ty si hviezda.Je tlsta, škaredo oblečená s ruksakom a nerieši ženské veci.No aj také sú ženy čo narobis?možno má sto x lepšie srdce a bude dobrá babka ako tá v bluzke sediaca radšej na kozmetike.Ale si povrchná je sama sebou načo sa má hrať?Ty sa za ňu hanbiť nemusíš nie je tvoje dieťa, ale dospelá svojpravna bytosť.

katka700
13. máj 2024

Autorka, nie si zodpovedná za svokrine oblečenie, rovnako ako nie si zodpovedná za to čo si oblieka tvoj muž, a nebudeš zodpovedna za to čo si raz budú obliekať vaše deti v pubertalnom veku.
To ako chodí svokra oblečená je jej vizitka nie tvoja. Prestaň sa tým trápiť.

vroni
13. máj 2024

Moje nervy, to sú kritériá, že nosí ruksak a nemaluje sa. Aj ja tak 🤣🤣🤣 A s takou "typickou ženou", čo slepici o maľovaní a handrach by som sa veru nemala o čom baviť ani ja. Po druhej jej vysoko intelektuálnej vete by som zívala a po piatej asi spala. Od nudy. A to aj do reštaurácií aj do divadla chodíme (uznávam, že nie v teplákoch) Ešteže mám môj syn len desať a nevesta podobného kalibru mi najbližších pár rokov nehrozí.

sonka333
13. máj 2024

Nevadilo by mi to,,,pokial nechodí strhaná,špinavá....atd....nie všetci musíme chodiť ako modelky s katalógu a tak ako chceme aby rešpektovali nás,tak rešpektujme aj my ich....nikdy by som nediktovala nikomu čo si má obliecť alebo kritizovala že sa neupravuje...je to každého osobná vec....

mk1111111111
13. máj 2024

Jej sa mozno nepaci Tvoj styl obliekania, nie kazdy ma rad make up a elegantne oblecenie a niekto by mozno aj chcel, ale nema od prirody dar na vkusne obliekanie. Hlavne, ze je cisty, vonavy, do rosrdecny, prajny, proste dobry clovek, to uplne staci.

domkakvet
13. máj 2024

Nevadilo by to ako chodi oblecena.

mamutka
13. máj 2024

Strasne sa musis nudiť, mila autorka, keď zakladas takúto tému. Je dosť drzé takto povrchne na ľudí pozerať. A čo keď chodí s ruksakom? Aj ja mám ruksak, príde mi praktickejší pri aktívnom spôsobe života, nechodím sa svetom prechádzať. Stal možno viac ako hociktorá kabelka čo prejde okolo na slecne, čo hodnotí ľudí podľa handier. Vychovala svojho syna slušne? Slušne sa k tebe správa? Teba mama vychovala ako? Že opätky a kabelky dajú žene hodnotu?

lucia147852
13. máj 2024

Chvalabohu, ze mam dcery. Keby mi syn donesie domov taku nevestu, čo riesi či sa malujem, alebo nosim stekle a bola by som pre nu kvoli môjmu stylu menej, asi ma porazi

natiblaskova
13. máj 2024

Vezmi ju nakupovať povytahuj veci čo by sa jej hodili a nech si ich vyskúša a bude s avidiet aká je z nej kocka. Ku kadernícke atď..

eva8
13. máj 2024

Ale sme ti nalozili 🙂 Ber to sportovo, kazda sme ina. Ja sa s tadostou vyparadim a moje dospele deti nestastastne zalomia rukami, ze sa obliekam ako babka 🙂 Nuz, tak mi dcera sem- tam donesie darcek. Kym si nezvyknem, trpim, dostavam pochvaly a po chvilke to oblecenie milujem 🙂
A snad vydrzis aspon zo slusnosti sa rozpravat na temu, ktoru ona nahodi (varenie a pod.) Ved tvojho muza vychovala tvoja svokra 😉

pimpa12
13. máj 2024

Možno sa zle oblieka ale v skutočnosti môže byť oveľa lepší človek ako ty. Myslíš, že by ju napadlo zakladať diskusiu na mk o tom, že má povrchnu nevestu?

dominikamacakova
13. máj 2024

Ty musíš mať strašné komplexy

mmoni89
13. máj 2024

V prvom rade sa zamysli nad sebou ci je normalne ze ti vadi ze sa tvoja svokra neoblieka podla toho co sa paci tebe a ze sa nemaluje .Nemalujem sa ani ja ani moja sestra
..to ako vazne?sa zamysli najprv nad sebou ci to nieje trocha povrchne