Hlúposť alebo provokácia zo strany švagrinej
Ahojte,
Chcem sa opýtať. Mužova sestra, moja švagriná a krstná mama našej dcérky žije v Anglicku. Jej záujem o dcerku je veľmi biedny, žiaden. Tento rok oslavovala dcérka 2 roky. Švagriná nám tvrdila, ze jej kúpila oblečenie, ale ešte čaká na nejaké veci a tak jej balík dorazí neskôr. Až po mesiaci dcerkinych narodenín sa ozvala, ze ma oblečenie kúpené. Kedže sa nikoho nepýtala a v podstate sa ani nezaujíma, mužovi povedala, ze kúpila veľkosť na 1,5 rocne dieťa. Muž jej povedal, že nech to ani neposiela, to bude dcérke malé. Bol hlavne okrem iného sklamaný z toho, že zabudla na jej narodeniny, pritom je krstná a mali v tom obdobi v anglicku lock down, čiže ju nič take nezamestnávalo, iba sa celé 4 týždne nudila doma. A nasa dcérka je viac vysoká na svoj vek, čiže vedela, že budú malé. Problém je, ze ona nám chce tie malé veci poslat teraz balíkom pre dcerku na Vianoce. Mám chuť jej napísať, nech ich neposiela, príde mi to schválna provokácia.
By som to neriesila. Ked posle tak podakujem a zariadim sa podla seba co s tymi vecmi urobim. Dobuducna viem, ze s krsnou netreba velmi ratat. Potom niesu ziadne sklamania. Netreba si robit velku hlavu z takych veci, aj ked to trosku zamrzi, ze nieje zaujem o krsnu dceru.
Mam pocit, ze podaktori absolutne netusia, preco sa deti krstia a aku ulohu zohravaju krstni rodicia....
Prečo to berieš ako provokáciu?
Akože, fakt nechápem čo autorka rieši.
Ja som od najlepšej kamošky tiež dostala oblečenie 56 ku s krátkym rukávom, pričom malý je októbrový. Takže to nemal ani na sebe.
Až vtedy som si uvedomila, že kamaratkinej dcére ( inej kamošky) som kúpila teplý overal a tiež som nezvazovala či jej to bude na zimu dobré, lebo v číslovani som sa nevyznala 😀.
Teraz keď budem kupovať nejakému bábätku tak už viem veľkosti aj to, čo sa pohodlne oblieka.
Proste stáva sa, bezdetné nemusia mať prehľad.
Prinajhoršom jej povedz že nabudúce nech sa spýta na veľkosť lebo rastie ako z vody
Ja autorku chápem. Jej nejde o to ze ma veľké oči aby svagrina tancovala 100x okolo jej dcerky/ a kupovala vela a drahe dary. Obyčajný ľudský a rodinný záujem o neterku/ krsňa je viac ako kilo zlata.aspon obcas a aj na dialku sa to da.
Ktomu robit taketo teatro s par handrami, kt.si autorka nevyzaduje, nepotrebuje a asi ani nie sú vhodne, naco je to dobre.
Na keru rit to posiela , rieši balik cez 30 hraníc, este postovne, tu riešiť preťaženu poštu, kurierov, nedajbože clo papiere...
a este potom sa otravovat s vecami. Ved aj tu máme tony handier , ano môže darovat ale k comu je to dobre.daruje aj svoje zasoby alebo za par chechtakov kupi potrebne veci a velkosti aj tu.naco prevlakat tisic kilometrov.
Alebo predat ? - vzdy je to hlboko pod cenu hodnoty, otrava s fotenim meranim, komunikacia s vychcancami, Je vsak maxim trapne natruc to posielať.lebo ego. A este má byt mega vdacna ved z anglie ! Aj tak je to tovar z číny...
Ved to mohla vratit, vymenit kde kupila.darovat/predat tam.
Ja ked som kupovala darcek, tak som sa snazila max overit velkost ci cez predavacku, niekoho z rodiny, vkus, vzdy sa kupovalo o trochu väčšie. Radsej dorásť ako ani nezmestit.alebo nieco neutrálne, krasnu deku, spaci vak, ... Ved aspon raz za rok sem chodi tak mohli ist na nakup spolu.alebo poslať link a poradit sa
Mna by hamba fackovala poslať narocky nieco mimo.
to fakt toto riešiš? asi sa doma nudíš ty. Bože, preberiem balík. Poďakujem či bude dobré či nebude. Neriešim. Nebude dobré, podarujem inde, poprípade predám a kúpim také aké bude dobré
Tiež uvažujem, či som niekoho neprovokovala, keď som nemala deti. Lebo od bezdetných kamarátok dostávam zásadne úplne nelogické veci pri deti typu čierne šaty ako do opery veľkosti 80 a pod. Čo si, podľa mňa nemá sajnu, podaruj to ďalej alebo možno pre ďalšie dieťa? 🤣
Predaj a kúpiš za to niečo vhodné 🙂
Hrozne to prežívaš.... Keď mal môj syn 2,5 mesiaca, na Vianoce dostal od jednej mojej tety supravicku veľkosti 86 🤣 tak som zdvorilo poďakovala a odlozila do skrine. Teraz ma 14 mesiacov, ešte stále nosí 74 🤷🏼♀️ takže 86 bude nosiť do škôlky 🤣🤣🤣 kamoška mi na oneskorený babyshower tiež doniesla 86ku, hlavná vec, že sa ma pýtala, akú veľkosť malý nosí a napísala som jej, že 50. Ale napriek tomu doniesla 86... Tak som zobrala krpca, nohavica bola dlhá ako celý on a akurát sme sa na tom zasmiali. Od inej kamošky som zas dostala menšie veci... Tak som ich posunula ďalšej kamoške, čo ma odo mňa mladšie dieťa... Nah 🤷🏼♀️vždy podakujem, zasmejem sa a idem ďalej. Keď jej to bude malé, predaj ďalej
Túto situáciu poznám z druhej strany. Keď som kúpila niečo k sviatku švagrinej deťom. Keď som sa pýtala čo potrebuje... Odpoveď hocičo čo vyberieš poteší. Keď som kúpila väčšie. - to je aké veľké kde to budem skladovať. Keď som kúpila menšie. - to si mohla aj trošku väčšie. Kúpila som hračku. -toho máme doma toľko. Kúpila som sladkosti. - my obmedzujeme cukor... Tak nekupujem nič. Nerobím si starosti. Peniaze miniem na seba. Nikdy som nečakala ďakovačky, ale ani buzerovat sa nenechám. Teraz som zlá, lebo sa nezaujímam, ale táto jej nespokojnosť ma aspoň nič nestojí. Keď som bezdetna, neznamená ze stred môjho vesmíru sú svagrove deti. A že budem sledovať každý detail z ich životov a ze budem unesená z každej fotky soplovej bubliny. A že budem vedieť ako ktorému trávi mrkvicka, číslo topánok...ako mi bolo povedané, veď predsa nemáš nijaké starosti, tak by si to mohla vedieť. Tiež som dostala pre seba kadejaké nezmysly od kolegov, spolužiakov... Niečo išlo hneď do koša, niečo som posunula ďalej.
Mne to príde od švagrinej divné. Pretože ak ľudia kupujú deťom oblečenie, tak väčšinou kúpia väčšiu veľkosť. Lebo ak je niečo veľké, dieťa do toho dorastie a využije to aspoň v budúcnosti. Ale ak je to malé, tak už nič s tým.
Ďalšia vec je, že švagriná toľko odkladala darček k narodeninám, že z neho zároveň spravila vianočný darček. Jasné, že nemá povinnosť kupovať žiadne darčeky. Ale potom teda nech radšej nepošle nič, než nepotrebný a nepoužiteľný darček, ktorý je navyše zároveň k narodeninám, aj Vianociam.
Ako viem, ze to zamrzi, ale neries, nech posle a predaj. Moj svagor vidi dcerku tiez raz za rok, teraz sme a dokonca aj prestahovali blizsie k nemu, uz nemusi letiet a stale neprisiel. Hlavne, ze bol 3 tyzdne na dovolenke, spravili si taky okruh, par noci v kazdom meste, boli aj 30 km od nas a nestavili sa. Uz neriesim. Oni ziju v horach, my sme zili na Malorke. V juli jej poslielali zimnu bundu a lyziarsky overal 😀 a pod. Nechavam pre druhe dieta, ak nie, predam. Na druhe narodeniny dostala trojkolku, ktora jej uz bola mala- 150€ vyhodil, keby sa radsej opytal, co sa jej paci. Ale kamaratka z nej bola nadsena. Vcera dosiel tiez balik od neho- obrovsky plastovy dom pre babiky- mala sa s babikami nehra a my neznasame plast. Vobec nevie, o co sa dcerka zaujima, preto ani nevie, co kupit. Ale tak podakovali sme, mesiac jej ho necham v izbe, ak sa hrat nebude, posuniem dalej. Ine dietatko isto potesi. My uz ho s muzom berieme takeho, aky je.
Toto fakt ľudí hnevá? 😳
@marygk no presne... Kúpiš zle je, nekúpiš zle je.. Neriešis zle je, niekde vadia aj návštevy, aj nenavstevy 😂 kto sa v tom má vyznať
ahoj, švagrina nech isto pošle možno bude malej niečo dobré aj snaha sa cení... a Vianoce sú aj o tom, že si máme odpustiť lebo nikto nie je dokonalý......
By som jej napísala nech tie veci vymeni za aktuálne číslo oblečenia vašej dcérky. Moja svokra mi tiež párkrát kúpila úplne blbé číslo oblečenia pre deti, ružové ponožky pre chlapcov a podobné radosti. Už som to prestala riešiť a čo nepasuje predám alebo darujem.

a ja si nemyslim ani ze je to hlupost, ani ze je to provokativnost, ale skor vztahovacnost z tvojej strany