icon

Hnevám sa na Boha, lebo sa nám dejú zlé veci. Som šialená?

pellka
19. okt 2021

Ahojte mozno pre neveriacich to vyznie sialene ale tak snad sa Tu najde niekto kto ma bude vediet pochopit nechodim do kostola no som veriaca nic extra snazim sa ked si spomeniem sa pomodlit pred spanim poprosit/podakovat to je asi tak vsetko.
No posledny cas sa nam v rodine stavaju nestastia za nestastim a ked nam pred par dnami bolo oznamene ze ma ocino nador to uz bolo moc moje pocity su divne a preto som sa rozhodla sa s nimy podelit s niekym kto mozno prezival Nieco podobne
Strasne sa hnevam na Boha mam pocit ze cim viacej sa snazim byt dobrym clovekom modlit sa verit mu ze vsetko je v jeho rukach doverovat mu.. tak vsetko je cim dalej tym horsie 6 rokov sa snazime o babo nech robim co robim nejde to .. aj preto sa hnevam preco prave ja co som komu urobila zaco?? Preco?
Ved sa modlim prosim verim a ono to dopadne aj tak vzdy na hovno preco sa citim tak ako sa citim ze obvinujem boha ze sa bojim pomodlit a poprosit o nieco lebo mam pocit ze sa potom stane opak? Nehovoriac o tom ze prosikam modlim sa verim ze jedneho dna pride dieta a stale nic viem ze on vie co robi a kazdy mame svoj osud a ze to nefunguje tak ze poprosim a mam …
Mozno som sa zle vyjadrila asi clovek dufa veri dôveruje a ma nadej ak poprosi boha o nieco pocom tuzi
Pocit istoty ze ono to pride ..
atd atd … ale mam pocit ze svine sa v zivote maju dobre a ludia ktori sa snazia byt dobrymi ludmi maju zivot na pi**
Mal Niekto niekedy podobne pocity?? Je to normalne ? Ci mi uz harasi?

karolinakr
19. okt 2021

@spadnutaslivka
@rubinka ja som to tak nemyslela, ale je to šok, ked sa ti dieta nenarodi zdrave, v žiadnom pripade ja hendikepovanych nechcem uražať, oni maju problemov v živote viac než dosť...a hlavne musia mať silnú psychiku vyrovnať sa s veľa vecami,,,ale ked to beriem v baliku, že v živote sa ti dari, tak chceš mať aj zdrave deti, to je normalne,..teda aspoň podla mňa

ouwecka
19. okt 2021

@pellka ahoj, chápem tvoj hnev a je uplne opravneny
Na zemi sa deju zle veci
Mas pravo na vsetky pocity kt mas
Hnev na Boha je prvá vec,kt cloveku napadne,lebo je nad tym všetkým a vsetky tie veci zle..sa deju mimo nasich dosahov to zmenit,ale Boh za to nemôže
Ludia maju slobodni volu a zial,pachanie zla ma nasledky a zasahuje to dookola a preto sa zle deje
Ty si myslíš,veris,ze Boh je,modlis sa k nemu o veci,kt chces ale chcenie nie je to iste ako viera
Viera je istota vo veciach,kt sa nevidia, podstatou tohi,na co sa nadejame
Nie su to túžby, človek,si to pletie
Boh hovorí,ze kazdy kto sa k nemu modli,musi verit ze je a ze tym,kt hi snazne hľadajú je odplatitelom
Takze ty musíš.mat vieru v Boha,kt nevidíš a verit mu, znamená ro,ze mas pokoj
Pokoj je pocit ze nemas strach,nebojis sa zleho neovolyvnuju ťa pocity
Nie je to lahke ale je to základ to pochopiit
Potom sa deju zazraky,ako aj to,ze clovek ma silu,zvladat velmi tazke veci,lebo tie sa žiaľ diat budu kym nie je clovek v nebi
Vela sil! A prajem Ti Boží pokoj

spadnutaslivka
20. okt 2021

@karolinakr vieš, ale tak to v živote, ani vo viere, nefunguje. Boh môže človeka oveľa viac požehnať práve cez takéto trápenie. Mne sa páči výrok, ale je trošku odlišný od tých, ktoré tu boli písané. Nie je pravda, že Boh ti naloží toľko, koľko si schopný uniesť. Potom by sme Ho nepotrebovali k životu. Boh ti dá taký kríž, ktorý ti pomôže uniesť (ktorý unesieš s Jeho pomocou). Jasné, kto by sa nechcel mať dobre. Ale čo je mať sa dobre? Mať ľahký život? Asi ani nepoznám takých ľudí. Lebo každý má nejaké trápenie a ťažkosti. Len o nich zväčša ostatní nevedia. Mať sa dobre je skôr prijať svoj život taký, aký ti ho Boh dáva. Budeš v pokoji a budeš spokojný. Môžeš mať milióny na účte, ale ak nemáš pokoj, peniaze ti pokoj nedajú. Môžeš mať zdravé deti, ale ak si ich nevážiš, nebudeš mať pokoj. Koľkým nechýba ani zdravie, ani peniaze, ani dom, práca a neviem čo všetko, a predsa nie sú spokojní a šťastní. A koľkí žijú z minima a sú šťastní. Poznám ľudí, ktorí žijú s trápeniami, ktoré si viem ledva predstaviť, a predsa sú štedrejší a spokojnejší ako iní. Poznám jedných, ktorí sa stále očividne až falošne usmievajú.... Majú peniaze, majú zdravé deti, majú neviem čo všetko... A chlap si jedného dňa povedal, že už to nezvláda a zabil sa. Takže asi nebolo všetko tak ok, ako sa tvárili. Proste si tú svoju vetu formulovala veľmi nešťastne, že sa nečuduješ, že má postihnuté dieťa. Ale ďakujem aj tebe, aj autorke za túto tému. Mám teraz trošku ťažšie obdobie a veľmi mi to tu pomohlo opäť si pripomenúť, o čom a o Kom to všetko je. Ešte raz vďaka ♥ kiež by to pomohlo aj iným ♥

renesmee2
20. okt 2021

@pellka - Autorka neuraz sa ale ja stále rozmýšľam čo za charakter musí mať človek ktorý založi diskusiu nechá tu iných ľudí radiť, hádať sa, strácať svoj drahocenný čas v snahe pomôcť a ty sa ani neozveš nereaguješ. A takých tém tu pribúda dennodenne ako húb po daždi. Naozaj nechápem čo za človeka to musí byť. Taká si ty zúfalá nešťastná až máš všetkých v...

kvetinka75
20. okt 2021

ja niekedy aj pochybujem, či vôbec existuje niečo také ako Boh, posmrtný život a pod. Mám chorú dcéru, ktorá je z toho už psychicky na dne /z toho už aj ja/. Muža, rodinu, no škoda reči. Každý len na seba myslí, klame, podvádza, využíva druhého. a ja som už povedala dosť. Nenechám sa využívať. Nech si každý znáša následky za svoje rozhodnutia sám. Samozrejme, že sa to otočilo proti mne, lebo bla bla bla. to je v podstate jedno. Je mi už zle z tohto sveta, z týchto vzťahov. Človek môže pozitívne myslieť, môže pomáhať, vychádzať v ústrety, bez toho, aby za to niečo očakával, ale keď sa už fakt všetko sype, ako je to potom možné? Človek nevládze do nekonečna všetko ťahať a tváriť sa , že je všetko v poriadku.

kvetinka75
20. okt 2021

@renesmee2 diskusiu založila včera, nemusela byť od vtedy na PC, mobile. Ja sa tiež niekedy neobjavím aj 2 dni na nete, keď nestíham, alebo som jednoducho unavená. To že niekto neodpisuje v priebehu dňa, nemusí hneď znamenať, že na ostatných serie. Môžem sa mýliť alebo podľa seba viem, že to tak nie vždy je.

fleur1111
20. okt 2021

@renesmee2 možno včera našla čo hľadala a už viac nepotrebuje pokračovať v diskusii.

pellka
autor
20. okt 2021

Prepacte nakolko riesime ocka a vysetrenia pred operaciou nemala som cas odpisovat postupne urcite odpisem 🙂

pellka
autor
20. okt 2021

@andreatytler boli sme na ivf 2x a nic aj na IuI 😞

karolinakr
20. okt 2021

@pellka ja ti poviem tak, ja osobne poznam osobu, čo 20 rokov čakala na babo, boli u doktora a všetko mali "v poriadku" boli aj na umelom..baba sa zmenila, totalne frustrovana z veselej baby kôpka nešťastia, tak som jej dala članky, kde sa babo narodilo po modlitbe, vliala som jej nadej, a ona ako neveriaca sa začala modliť každý večer. A predstav si, ked sa zmierili s tym, že už nikdy nebudu mať babo, narodilo sa im prirodzenou cestou v neskoršom veku, pre mna to bol jeden z najväčších zázrakov, čo som zatiaľ na vlastné oči videla, bolo to neskutočne, všetci sa tešili, bábätko - male tukinko 😍 rozkošný bol k zjedeniu,,,nechaj to na Boha, on má svoj čas, možno ta prevedie nejakými skúškami a hlavne sa modli, nech sa deje jeho vôľa..

luna379
20. okt 2021

Nie som veriaca, hoci verím v niečo vyššie, ale rozhodne nie v kresťanskom ani inom klasickom ponímaní. To len na margo toho, že nie som úplný ateista.

Viem, že ti to bude znieť ako drísty, ale v prvom rade sa treba inak nastaviť. Prestať obviňovať nejakú vyššiu silu a spoliehať sa na seba a svoje spracovanie emócií. Keď budeš nešťastná a frustrovaná tak ti do života nikdy nepríde šťastie. Je mi jasné, že veci ako nádor na mozgu otca sú rana, ktorú si nikto nevyberie, ale niektoré veci, ktoré sa nám v živote rúcajú sú kvôli nášmu zlému nastaveniu.

Skús svoju vieru v Boha pretaviť do inej viery, podľa mňa oveľa ľahšie predstavitelnej. Ver, že sa budeš mať dobre. Nezaspávaj s motlidbou ale začni si večer pred spaním predstavovať ako žiješ život, ktorý chceš žiť. Predstav si vysnívanú prácu, dom, zázemie, činnosti a uver tomu, že to všetko do tvojho života čoskoro príde. Ver tomu, že to dobre dopadne aj s tvojim otcom, že sa vylieči, že bude na tom dobre.

Mne toto pomohlo najviac. Prestať sa trápiť a presvedčiť samú seba, že bude dobre, ani si inú možnosť nepripúšťať.

2.11.2019 som sa pokúsila o samovraždu, môj život bol jedna veľká tragédia za tragédiou a moja jediná činnosť ako to zmeniť bolo vyplakávanie a obracanie sa po večeroch na Boha s plačom, nadávkami, že prečo mi to robí, nemala som na účte ani cent, nemala som priateľov, nechcela som žiť...

Dnes môžem povedať, že vďaka pozitívnemu prístupu a zmeny nastavenia vecí v hlave som za necelé dva roky - v perfektnej práci, kde skvele zarábam, mám super kolegov aj fajn šéfku, našla som si partnera, mám pár dobrých priateľov, napravila som si vzťahy s rodinou, kúpila som si vlastný byt s novým partnerom, urobila som vodičák, kúpila som si auto a plánujeme bábätko.

Všetko je to v hlave. Naozaj. Keď padneš po tisíci raz musíš sa proste len kurňa (predstav si že miesto ň je v aby si tomu dala väčší dôraz :D) postaviť a ísť! Keď som ja za dva roky dokázala toto a to som bola normálne že promiskuitná labilná troska, bez sebaúcty z nábehom na alkoholizmus , tak verím že sa každý zmení 🙂

pellka
autor
20. okt 2021

Aby som odpovedala
Kazdemu a cestne som si precitala kazdy komentar tak v skratke
Snazime sa o dieta 6 rokov z toho 3 roky sme v centre podstupili sme 2x umele
Oplodnenie a dalsie .. nic nevyslo raz som potratila v 7 tyzdni tehotenstva kedy mamke zistili ze ma rakovinu brala som to tak ze to tak malo byt ved kto by sa onu staral surodenci maju deti nebolo to take jednoduche ….. necakam na zazrak od boha riesim lekarov aj v zahranici vzdy si hovorim ze boh ma len skusa ci to dieta vazne chcem a ak budem trpezliva da mi ho no prejde doba ja podstupim dalsie umele a zase nic potom sa pytam preco ja ? Pozriem sa naokolo vsetke spoluziacky a kamaratky kocikuju je mi uz nesmierne trapne s nimy len rozpravat a neustale odpovedat na tie iste otazky preco nemame babo mozno je to jeho plan moj osud a mozno to este pride a dockam sa len uz nevladzem byt sklamana ja viem ze To nefunguje tak ze poprosim boha a mam .. nehovorim ze som prestala verit v boha len som sklamana mozno moja viera nieje podla vasich predstav lebo nechodim do kostola no povedala som si ze nebudem robit to co necitim uprimne je jedno ci sa modlim doma alebo v kostole
A po druhe nakolko som v zahranici slovenske omse tu niesu.
Co sa tyka mojho ocka tak pred 3 rokmi mala rakovinu mamka dakovala som bohu a dakujem do dnes ze je medzi namy pracuje funguje teraz ocko modlim sa verim ze to zvladne
Babke zistili pred cca mesiacom alzheimera len vam tym chcem povedat ze je toho namna moc vsetko sa deje tak rychlo a ja mam pocit ze neviem co dalej mozno v zivote robim Nieco zle a su ovela horsie pripady len som Mala potrebu sa tu vyplakat pocut nazor inych Ludzi vela z vas mi pomohlo… tu
zacala som vcera citat bibliu chcem boha pochopit chcem pochopit to vsetko okolo nas co sa deje a ze aj ked to je zle musim to prijat… aj ked ja si Myslim ze to beriem tak ako to je a ze vsetko je v jeho rukach aj ked si myslim ze to vsetko zvladam a verim bohu .. no zial nieje to pravda snazim sa verit a doverovat no obcas zlyham a zapochybujem hnevam sa a citim zlost ze tak velmi som prosila z celeho srdca a on ma nevypocul … robim chybu ja Viem
Vsetkym vam co ste si dali tu namahu mi
Napisat poradit dakujem ani Neviete co to premna znamena .. dakujem.

luna379
20. okt 2021

A čo sa týka tvojho ocka a nádoru, môj dedko má nádory v hlave 3. Žije s nimi už siedmy rok 🙂 Je v pohode, až na občasné zatočenie hlavy. Nemusí to byť taká katastrofa ako to znie. 🙂

pellka
autor
20. okt 2021

@luna379 klobuk dole cim sim si presla je mi to luto ze si to musela zazit.. ale obdivujem ta ze si teraz tam kde si ja Viem ze mas pravdu aj psychika robi vela co sa tyka otehotnenia a vsetkeho naokolo
Pravda je ze tie vase komenty mi dali iny pohlad na vsetko co som necakala.. a ja sa budem snazit verit ze vsetko pocom tuzim dosiahnem
Hlavne musim najprv… zo vsetkeho sa vysrat nato ze kazdy ma dieta a ja Nie a zacat zit zacat sa zase smiat.. uzivat si zivot travit cas s rodinou a vazit si co mam aj ked to znie lahko .. ked je psychika v prdeli ide to tazsie

luna379
20. okt 2021

@pellka Držím ti palce. Moc moc moc! Aj ja sa snažím o bábätko niekoľko mesiacov. Viem, že to nie je taký istý čas ako u teba, ale tiež som z toho už miestami smutná. S priateľom sme sa akurát pred pár dňami bavili ako si aj toto musím nejak nastaviť v hlave. Nesíliť to a len si užívať. Tiež teraz prechádzam v tomto ohľade v menšom boji sama so sebou, aby som sa uvoľnila a nehrotila to. Pokúšam sa vnímať teraz výhodu toho, že máme aspoň čas s partnerom sami na seba 100% a že môžeme oddychovať, vyspávať. To mi trochu pomáha. Verím, že to zvládneš sa pozitívne nastaviť.

rainee
20. okt 2021

Ako tu bolo už viackrat spomenuté, Viera by nemala byť alibisticka. Veriť by ste mali v dobrom a zlom a keď príde to zle, tak sa s tým možno lepšie vysporiadate, lebo možno to tak malo byt, Boh vás skúša a nenalozi vám viac ako unesiete. Ja osobne som krstená katolícka, ale už roky nechodím do kostola lebo sa mi to úplne sprotivilo keď som zistila ze väčšina žije štýlom vodu káže víno pije, škandály v cirkvi nejdem ani spomínať lebo to je na inú tému... Skutocny veriaci si nepotrebuje vieru nijako dokazovať, nemeria sa počtom spovedi, návštev kostola atď.

karolinakr
20. okt 2021

Daj si na youtube - biblia a knihu, ktorú chceš počúvať a možeš aj pri upratovani alebo v aute, je to tak rýchlejšie, sú tam všetky knihy, dokonca aj ako rozpravka ilustrovana začiatočne kapitoly stvorenie sveta a tak

pellka
autor
20. okt 2021

@karolinakr dakujem 🙂

pellka
autor
20. okt 2021

@rainee tak zamna nieje veriaci len ten ktory sedi kazdu nedelu v kostole kazdy ma tu svoju vieru nastavenu Inak ale je pravda ze musim prijat aj To zle snazim sa a .. mozno to znie se som uplne psychicky nadne a ze som prestala verit v boha nieje to tak.. len mam divne pocity a myslienky hnev
A sklamanie aj ked zaroven viem ze to nieje spravne

pellka
autor
20. okt 2021

@karolinakr inac stiahla som si apku .. kde sa tiez da biblia aj Pocuvat 🙂 je to super len asi zacnem z novym zakonom .. starsi som zacala
Citat v lete este no nedocitala som ale myslim si ze novsiu lepsie pochopim
Na zaciatok.

lenkakravcova
20. okt 2021

@pellka

2:177. Úctivosť nie je v tom, aby ste obracali svoje tváre pri modlení k východu alebo západu, ale úctivosť je u toho, kto uveril v Boha, v Deň posledný, v anjelov, v Knihy, v prorokov, kto dával peniaze z lásky k Nemu príbuzným, sirotám, biednym, stiesneným pocestným, prosiacim o pomoc, na vykúpenie zo zajatia a kto konal modlitbu, dával zakat a u tých, ktorí plnia svoj sľub, ak niečo sľúbia a ktorí sú trpezliví v biede i nešťastí i v dobe vojny. To sú tí, ktorí boli úprimní a to sú tí bohabojní. 🙂

2:155. Podrobíme vás skúške tým, že vás vystavíme určitému strachu, hladu, úbytku majetkov, životov a plodov. A oznám radostnú zvesť tým, ktorí budú trpezliví,
156. Ktorí, keď by ich postihlo nešťastie, povedia: „My patríme Bohu a k Nemu sa vrátime“.
157. Tým patrí požehnanie od ich Pána a milosť. A to sú tí správne usmernení.

23:62. Neukladáme žiadnej duši nič iné než to, čo zvládne. A máme Knihu (Korán), ktorá hovorí pravdu. Nebude im (veriacim) ukrivdené.

Možno skús v tomto nájsť pokoj pre svoju dušu 🙂 Ak Boh chce, aby ste mali deti, budete ich mať (hoc akou cestou sa k tomu dopracujete - prirodzene, umelé opl. alebo osvojenie). Ak nie, nebudete. Všetko náleží Bohu. On zosiela duše na Zem. A opäť ich žiada späť. Ak chorobu svojich príbuzných môžeš brať ako požehnanie. Niektorí ľudia zomrú náhle. Nerozlúčia sa s rodinou. Iní majú na toto čas a usporiadajú si ešte, čo by chceli stihnúť 🙂 Vo všetkom zlom sa dá vidieť aj to dobré. Treba sa na to zamerať a byť ,ako sa len dá, optimistickým a trpezlivým.

sticker
modrymesiac
22. júl 2022

@pellka Ahoj krásna pani.Ty ver len sebe,žiadny Boh Ti nepomôže, neviem koľko máš rokov. Ja som nemal na ružiach ustlané. Žiadne deti,rakovina modlenie a pod.Každý si nesie svoj Kríž. Drž sa si zrejme mladá.Ahoj.

76california
22. júl 2022

...skoro všetci, čo prezili klinickú smrť potom povedali, že všetko, všetko v ich živote, dokonca aj to najhoršie zlo, ktoré sa im dovtedy stalo, pochopili a dávalo im to "tam hore" celé zmysel...

toto je v Biblii napísané o Bohu:

Lebo moje myšlienky nie sú vaše myšlienky a vaše cesty nie sú moje cesty - hovorí Pán. Ako sú nebesá vyvýšené nad zem, tak sú moje cesty vysoko od vašich ciest a moje myšlienky od vašich myšlienok.

avalora
22. júl 2022

@pellka Boh nechal svojho syna umriet. Prizeral sa, ako ho mucili a zabili. Boh nesudi, Boh je laska, Boh dava slobodnu volu. Vsetko su len zhody okolnosti, modlitbou naberame silu na ich zvladnutie.
Vsetky zle veci, ktore vnimas, su naozaj pre teba zle? Tvoju osobu, tvoj zivot? Deje sa vsetko iba tebe? Kazdy je raz hore, raz dole. Doktorky, sestricky na onkologii, pohrebaci, atd. keby brali veci tak, ako ty? Zvladli by to? Je to uhol pohladu. A Secret je super vec. Treba vediet komunikovat s vesmirom/Bohom. Vesmir nepozna negativum. NEChcem aby sa to stalo, vzdy znamena: Chcem aby sa to stalo. Dufam, ze ma (ne)vyhodia z tejto prace treba zmenit na, Dufam, ze v tejto praci zostanem. Preto ludom veci nevychadzaju a druhym ano. Nestaci chciet, treba to aj precitit celym svojim ja, musis byt s tym stotoznena. Tak ozajstne, to si uvedomis, ked to zazijes. Dobra je aj Louse Hay Miluj svoj zivot. Niekto to vie robit automaticky. Funguje to ;) Sme ako radia, naladujeme sa na urcite signaly, energie, vlny. Treba ist medzi ludi. Naladit sa na spravnu vlnu. Snad ma niekto chape, ale myslim to dobre :D

avalora
22. júl 2022

@avalora aka stara tema ozila😃

modrymesiac
22. júl 2022

@avalora Je to hlúposť, nikdo nerozhoduje za svoje zdravie do určitej miery. Za svoj osud,choroby a podobne.

pamag1805
22. júl 2022

@pellka urcite sa neprestavaj modlit..modli sa za uzdravenie..nie kazdy ma to "stastie v nestasti" ze sa dozije rana..nehnevaj sa na Boha,ale dakuj a pros..urcjte to neni lahke,ale nevzdavaj to...

sardinka32
22. júl 2022

A Ty si myslíš, že keď veríš v Boha...veľmi vlažne praktizuješ vieru, budes sa mať v živote len dobre? Pomýlený názor.

ctahka
22. júl 2022

@pellka ahoj autorka, mrzí ma co prežívas...pomodlim sa za teba a neviem ako ti v tomto poradiť, možno to čo sa teraz deje slúži k tomu,aby si sa s Bohom viac zblížila... možno ti touto cestou chce povedať, že ťa čaká niečo lepšie ako si predstavuješ...a na sklonku života raz ked nam Boh ukáže tú svoju skladačku životnú, možno pochopíme prečo boli veci tak ako ich chcel mať on sám...pomodlim sa za pokoj pre teba a tvoju rodinu.♥️