icon

Hnevám sa nepávom?

26. jún 2022

Ahojte mam akusi dilemu v sebe... Moj muz je dobry manzel aj otec... Pomaha mi aj vsetko len mame malo babo a velmi zle sa s nim cestuje... Vo vajicku byva nerada a vacsinou sa tam hneva.. stále ju musim zabavat hrackami a tak.. no a moj muz ma casto nechava ist s nou samu.. vacsinou na oslavy prideme vsetci spolu..on tam ostane a ja idem s malym sama domov... Ked je to kusok 5 km to mi nevadi... Ale teraz naposledy to bolo 25 km.. jeho kamarat mal svadbu tak zo svadby som sla sama s babom a na druhy den sme prisli na dozvuky a aj to tam ostal a ja som sla s malym sama... O dva mesiace ideme na 30tku jeho kamarata a zas to tak planuje.. tak neviem ci mam iba zatnut zuby ved su to jeho kamarati a svadbu a 30tku maju len raz za zivot alebo mam byt nahnevana, ze vzdy da prednost alkoholu a nepomoze mi s malym..

autor
26. jún 2022

@luliu preco by som mala ostat doma... Zato, ze som matka maleho baba, ktore nerado cestuje tak nemam nikam chodit?? Ty by si to takto riesila?

catherinah
26. jún 2022

Ja Ti úplne rozumiem, mna nedokaze nic tak rozhodiť ako plač dieťaťa. Riešime to tak, ze ja bud nejdem nikde sama na dlhšiu cestu alebo ideme obaja.

elenita
26. jún 2022

@catherinah presne to som aj ja chcela napisat. Nasa najmladsia je take dieta. Nastastie, uz sa to pomalicky lepsi. Ale prvych cca 8-9 mesiacov prerevala kazdu jazdu tak, ze sa zachadzala od placu, prip.sa zacala dusit soplom a slinami, ale ze naozaj dusit. To nie je, ze matka nevydrzi durdiace sa inak spokojne dieta, ako tu ironicky pise pan na 1.strane. Moj manzel to chape a pre neho je prvorady komfort mna a babatka, takze z tohto dovodu na vacsine poradni bol napr.so mnou (neziadala som ho o to) a na taketo oslavy by sme zrejme prichadzali aj odchadzali spolu. Alebo by som ho tam poslala rovno sameho.

luliu
26. jún 2022

Ja nie, aj môj syn plakal v aute veľmi dlho, ale to neznamená, že so mnou musel chodiť všade manžel alebo niekto iný, zvládli sme to aj sami.....

catherinah
26. jún 2022

@luliu po meste a k dr a pod zvladam samozrejme sama s nim, ale k rodicom a pod. nie

kandelabra
26. jún 2022

a ja nechápem tú logiku niektorých... 20 min by ste dieťa nenechali vyrevať doma v postielke, lebo je to preň stresujúce a takéto zastaralé praktiky sa dnes už nerobia... ale 20 min v aute je ok, nech si decko zvyká... Nepoviem, dakedy je treba a ozaj sa inak nedá, ale keď sa tuna muž rozhodne radšej piť a oslavovať a nechať ženu aj s dieťaťom stresovať, hoci len 20 min, tak mi to trochu sebecké príde, hlavne ak by sa to kľudne dalo zariadiť aj inak.

beata_k
26. jún 2022

A preco by neprichazala do uvahy moznost, ze ty nepojdes? Pozri je to oslava jeho kamara, nie tvojej kamaratky. A s malym dietatom to az taka zabava nie je. Nikto netvrdi, ze uz mas byt navzdy doma, ale nechaj ho v ten vecer ist sameho. On sa zabavi dobre aj bez teba, tvoje dieta nebude vrieskat v aute a ty budes tiez v pohode. Podla mna najjednoduchsie riesenie.

autor
26. jún 2022

@catherinah dakujem za odpoved🙂

autor
26. jún 2022

@elenita dakujem krasne za odpoved❤️ Dufam, ze aj nasu to prejde.. a moj manzel si uvedomi to, co vas

andrejka1974
26. jún 2022

Pozri sa na to ináč však ak ti to nevyhovuje tak proste s malým nechoď kľudne ho odvez a domov sa už nejako dopravy u nás je problém ten že mám doma autistku a s ňou sa veľmi nedá byť nikde kde je viacej ľudí ak je nejaká oslava v reštaurácii viem že odtiaľ odídem určite skorej ako môj muž ale vieme sa prestriedat raz on raz ja takže si to podeľte

autor
26. jún 2022

@luliu vsade nemusi... Iba na dlhsie trasy by som si to priala a nebolo by to naveky... Ja som z toho vystresovana, ked mi dieta vzadu brutalne reve a nemuselo by to tak byt...

autor
26. jún 2022

@kandelabra dakujem za odpoved ❤️ presne dalo by sa to aj inak kym si mala nezvykne na to cestovanie...

retatka
26. jún 2022

Mať tak tvoje problémy 🤦‍♀️

autor
26. jún 2022

@beata_k kam nemusim tam s nim nejdem ak to ma dopadnu takto... Ale tentokrat sme boli pozvani vsetci aj ja s malou... A on chcel, aby sme tam isli vsetci aj na tie dozvuky...

horalka1986
26. jún 2022

Moja mava od narodenia afektivne zachvaty. Nie ze sa jeduje, ale prestane dychat, odpadne a je v bezvedomi. Nikdy som to takto neriesila. A to sme chodievali same niekolko krat do roka na liecenie aj 100km autom. Same. Preco si ju/ho nedas do predu napriklad? U nas ked som videla ze mala ide do zachvatu, tak som zastala na krajnici, utisila a sla dalej.

zdenkastanka
26. jún 2022

@horalka1986 pisala ze sa im vpredu neda vypnúť airback.

autor
26. jún 2022

@retatka tak pardon, ak som ta niecim pohorsila... Clovek sa uz nemoze opytat na nazor ostatnych???

horalka1986
26. jún 2022

@zdenkastanka to som nzachytila, ale aj tak. Na kazdom aute sa da vypnut airback.

beata_k
26. jún 2022

Trochu ti nerozumiem. Si citliva na svoje dieta, ale silou mocou tam chces ist. Mne by bolo prvorade dieta. Myslim, ze ak ty odmietnes pozvanie, ze sa nic nestane. Oslava bude aj bez teba a muz sa ozaj zabavi dobre aj bez teba.

autor
26. jún 2022

@horalka1986 rada by som si ju dala dopredu, ale neda sa vypnut airbag :( a to si kolkokrat musela zastavit? Ked zastavim a vyberiem ju tak sa ukludni.. akonahle ju dam spat a nikoho nevidi tak znova spusti...

autor
26. jún 2022

@beata_k to ze tam ideme bolo kvoli muzovi... On chcel, aby sme tam sli ako rodina...

autor
26. jún 2022

@horalka1986 na nasom jedine cez nejake programovanie a to by musel zakazdym vyhladat niekoho, kto sa tomu rozumie

beata_k
26. jún 2022

No musis si vybrat co chce dieta alebo co chce muz.

eeffka
26. jún 2022

Som matka 2 deti ale to co ty riesis je uplna prkotina. Naucila si dieta na to skaces ako piska. 20km ? Kebyze 200 ako zasa neprehanaj. Daj jej zrkadlo nech ta vidi a zvykni si, ze deti placu. Normalne zasnem co to za mlade zeny teraz riesia. Bez muza ani na zachod.

sisa0818
26. jún 2022

No akože mne by skôr vadilo to , že ja chodím domov s dieťaťom a on sa baví .. akože sme rodina , je to aj jeho dieta .. nepoviem výnimočne na nejakú fakt príležitosť ale na kazdu oslavu svadbu ? A to si neprídem ako stíhačka ale predsa sme rodina . Neviem či som divná

midori123
26. jún 2022

Ja ti verim, ze ta zo stve, mna by tiez. Mojej malej byva v aute zle, trpi kinetozou, takze fakt som sadla s nou sama do auta, ked som musela a nijak inak sa nedalo. Moj muz to nastastie chape a vzdy sa snazil veci zariadit tak, aby isiel s nami. Dokonca ak sa mu nedalo, najprv zistoval kto by nas mohol odviezt a ak nikto a musela som ist sama, bol vystresovany viac nez ja.
Ono totizto ja velmi zle znasam plac mojej dcery. Dostava ma to do tazkeho stresu a vtedy mam problem sustredit sa na cokolvek ine. V hlave mi beha jedine, a to ,,Pomôcť jej!”
Dnes je to uz pomaly 9 rocna slecna, takze je to uz o inom, no naozaj ti rozumiem, a ak by sa moj manzel choval tak ako tvoj, bola by som z neho sklamana

autor
26. jún 2022

@eeffka dakujem za nazor🙂, ale zrejme sme dost odlisne... Alebo ti dieta neplakalo tak ako mne

zdenkastanka
26. jún 2022

No ked chce aby ste sli ako rodina , tak aj odchadzajte ako rodina... btw my mame 2 deti a tiez su bud naladove hlavne teda mladsi a bud sme chodili vsetci spolu tam aj spat alebo skor častejšie chodil muz sam.lebo to boli akcie kde sa zeny nevodili - z vikendoveho futbalu, alebo floorbalu... ale aj ked sme boli pozvani a viem ze malo dieta horsie obdobie alebo proste za tie nervy malého by mi to nestalo a radsej by sme boli doma. Ked ti teda ide v prvom rade o dieťa , ako pises...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
26. jún 2022

@eeffka Nemyslim si, ze stvormesacne babo to robi naschval... Zrejme jej vadi byt taka stiesnena vo vajicku a ked ju zabavam tak na to tolko nemysli... Nechapem ako si niekto moze mysliet, ze malo babo je vypocitave 👎