icon

Hrozná suseda - vraj veľmi dupem

nikita10
28. feb 2017

Ahojte, chcela by som sa poradiť, prípadne aby ste mi podali návrhy alebo nápady ako na to. Bývam v paneláku na dedine. Suseda o dve poschodia nižšie sa chodí stále sťažovať, že dupem, čo nechápem ako môže počuť. Chodí sa sťažovať, že si návšteva alebo ja zapálime na balkóne, že jej popol prepaľuje oblečenie na balkóne. Bývam ešte s rodičmi, no poväčšinou som sama doma a vtedy sa mi chodí sťažovať, búcha mi na dvere ako keby ide s baranidlom vybuchnúť dvere. Chcela viackrát na mňa zavolať policajtov, vraj že ju ruším, že nemôže spávať po nočných (pritom som v škole) , že ruším nočný kľud, pritom nikdy som nič hlučné nerobila. Začala si ma fotiť na balkóne, keď vešiam prádlo, že jej prepaľujem prádlo na balkóne, pritom bývam na treťom poschodí a ona na prvom. Hrozne ma tým obmedzuje. Nikdy sa nepríde sťažovať, keď mám rodičov doma, každý týždeň si nájde niečo, za čo mi príde búchať na dvere a to nevravím o tom, že keď otvorím čo i len okno, tak už stojí na balkóne a pozerá sa čo robím. Vyhráža sa, že pôjde na obecný úrad sa na mňa sťažovať, po pravde nemá sa za čo sťažovať, keďže doma bývam poväčšinou sama, aj to len pár hodín po škole a to čo v noci spím. Už sa stalo, že som doma spala, a prišla opäť búchať na dvere, bolo 21:50 a začala ma obviňovať, že dupem ako slonica a začala ma slovne napádať..
Neustále sa mi vyhráža políciou, lebo má synáčika policajta tak si myslí, že môže všetko. Mám rok priateľa. Prvého trišťvrteku roku im tu nevadil. A jeden zimný podvečer keď ma priviezol domov, suseda otvorila okno a začala po ňom škriekať, že mu svieti svetlami do okna, že tu sa spí, že zavolá policajtov a to len parkoval.
Nikto iný sa mi sem sťažovať nechodí len ona z prvého..
Môžem ju udať za slovné napádanie či za nedovolené fotenie si ma alebo za neustále vybuchovanie na dvere čo ma obmedzuje?
Dá sa to riešiť nejak inak?
Za každý váš názor budem vďačná, neviem si s ňou už dať rady, už som zúfalá ..

terezka1947
28. feb 2017

@nikita10 skus jej povedat ako ju chapes a zacat nadavat na dalsich,ze uz aj tebe to lezie na nervy,si na praskoch...ale ze uvazujes o dome
ze aj jej radis,nech si nieco zacne hladat
lebo to bude len horsie a horsie
a na vsetko,co sa stazuje kyvni,ze ma pravdu...doteraz si mlcala,ale ze uz nevladzes

rusalkablack
28. feb 2017

To je tzv panelakovy syndrom. ja som mala priatela - uz je ex- ktory sa vecne stazoval, ako vsetci v panelaku buchaju dverami, klopu opatkami,mlatia tlcikmi na maso atd. Ked spal u mna v rodinnom dome, nemohol tam spat , lebo je tam strasne TICHO :DDD Celu noc chodil v pravidelnych intervaloch fajcit na dvor, jeb jednymi dverami, jeb druhymi dverami, az sa tak chalupa striasala, nehovoriac o tom, ze mi zakazdym zobudil psa, ta vybehla von na dvor a rozstekala sa. Ked je vnutri,nikdy nesteka, a celu noc v klude prespi.Takze namiesto romantickej noci vypukla riadna hadka, lebo ja som uz bola tak unavena a vynervovana, ze som to s kludom nedala.🙂

janci05
28. feb 2017

@marina24 Tak to už áno, keď vám trieskajú už o 3 ráno. K nám su aspoň takí "láskaví", že nás nechajú vyspať aspoň do tej nanajvýš 6 hodiny. Je to fakt o držku. Manžel ktorý týždeň vstáva o 5 rano a druhý týždeň sa chce trochu vyspať, tak má smolu. Psa ráno akože vyvenčia a potom celý deň s ním skoro nejdu von a psovi to prepína. Lieta z izby do izby a naráža v rýchlosti do radiátorov, až sa trasú. No úplne choré. U vás je aspoň relatívne v kuchyni kľud, u nás stoličky hrkajú či je 6 alebo 11 v noci.
Ja by som sa aj presťahovala, ale keď do bytu tak na samom vrchom poschodí a to je ťažko nájsť presne taký byt. Aj do domu by som išla, ale je to pre mňa nevýhodné preto lebo manžel pracuje mimo mesto a dochádza autom, museli by sme sa odsťahovať ďalej na vidiek a ja vodičák nemám. A teraz ten syn ide do školy a zle znáša zmeny. Možno chviľu ešte vydržíme, kým si syn ako tak v škole zvykne a potom to budeme riešiť.

mariamark
28. feb 2017

Vies, ono mladi ludia si casto neuvedomuju, ze su hlucni. Byvam v dome a mam tiez trohu problem s mladymi susedmi, ktori maju terasu pod oknami mojej spalne. Nedodrziavaju nocny klud, cez prakticky leto ziju na terase. Netvrdim, ze su velmi hlucni, ale v lete, ked su okna otvorene a ked sa vam niekto stale bavi pod oknami tak, ze rozumiete kazde slovo, a oni su pat metrov od vasich okien (mam radovku a vsetky okna su na ich stranu), tak mi to pripada dost bezohladne. Okolo su sami mladi ludia, ale takto sa spravaju len oni. Ja strpin nejake dve tri nocne posedenia za leto, ale nie dve tri za tyzden, aj ked teoreticky na to pravo maju, rovnako ako ja mam pravo na neruseny nocny pokoj. Takze aj u vas bude pravda na oboch stranach. Tam, kde sa prava biju, pomoze kompromis a dohoda. Ked odklepavas popol na balkone, naozaj jej to moze prepalovat saty. Proste to nerob a prejav ochotu ist si vypocut k nej, ci je to naozaj take zle (dupat moze u vas priatel 🙂). A pokus sa o dohovor. Popripade jej povedz, nech sa stazuje, ze si ochotna spolupracovat pri objektivnom posudeni jej staznosti s uradmi.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
marina24
28. feb 2017

@janci05 no prisahám,minule nas zobudzala cez vikend o ´pol 4 rano,kukla som na hodiny. a to nebolo prvykrat ani posledny, my to iste,chceme sa vyspat aspon cez víkend a neda sa to,lebo oni blazneju, psychopati cisto,a ja neviem uz kam sa mame ist stazovat,ci s tymito ludmi nikto neurobi poriadok??
jezisi,ani mi nehovor o tom, ze psy narazaju do vsetkeho, heeeej, aj ti nad nami uplne sa hraju,ci co, a stekaju po sebe ako besni a lietaju po celom byte, spalna/obyvacka, to je ich teritorium, neustále, furt.neni su ticho. ja som raz bola uz v takom stave ze som nahlas jej nadavala ked trieskala v noci, a som jej trieskala aj ja na radiator,som bola v takom amoku,ked to robila cele noci,co som tam bola, ze v noci trieskala, vas aspon nechaju vyspat,nas vobec..:( uplny amok som mala...
prestahujte sa, oni este dlho budu zit, a budu vam robit zo zivota taketo peklo,vodicak sa da dorobiť, a nemusite byt iba na dedine automaticky, domceky sa stavaju predsa aj na predmestiach ,dokonca aj sidliskach,aspon relatívny klud, ja neviem,ci si zvyknutá na hluk, ci si tiež z bytu, ale ja uplne saliem z toho.by som ich prizabila,ja tam mam take nervy,ze to nemozem tam dlhšie vydržať kvoli nim ako tri dni :( z c oho sme obaja s partnerom strasne smutni a ja si fakt neviem predstaviť, ze by som sa tam mala nastahovat nafurt, to by ma asi porazilo, to ani nebudem riskovat,ale priatelovi ani neni tak,ani tak,teraz ten byt kupil...:(
je zhrozeny z toho,a ja tiez,aki su ludia a henti budu zit dlho,su mladi relatívne a okrem toho,maju spratka pubertálneho,takze ten to po nich zdedi, a ak zdedil aj lasku k psom a vykrikaniu pripadne k trieskaniu dverami,co asi ano pravdepodobne,tak s panom bohom.
ale vies v kuchyni sa stále neda sediet,my mame kuchynu velmi malu, aj tam stolicky niekedy hrkaju,ale co uz ,na to sa dá zvyknut,ale ona aj tak strasne vrieska,ma taky vrieskavy hlas,ako chlap,priserna osoba.

stevvvka
28. feb 2017

aj ja som vyrastala v panelaku...na bezny hluk si casom clovek zvykne.
dodnes si pamätam dennodenne "mamiiiiii uz som kaaakaaal!!" :D

cacianka
1. mar 2017

@marina24 janci05 - baby zažívate peklo, ešte väčšie ako ja...
normálne zavolajte policajtov, lebo susedia rušia nočný kľud. spýtajte sa aj iných susedov, ako to vnímajú a spojte sa , podniknite kroky na vyriešenie - oslovte správcu /bytový podnik aby napísal výzvu susedom, aby dodržiavali nočný kľud a aj počas dňa sa zdržali nadmerného hluku,. bránia vám totiž v riadnom užívaní vášho majetku, obťažujú hlukom krikom,smradom, ich konanie odporuje dobrým mravom. pozrite si aj zákon - vyhlášku MZ SR č. 549/2007 Z.z., prípadne Občiansky zákonník , aj si môžete zavolať na verejné zdravotníctvo (bývalá hygiena), ako máte podstupovať, napr. za tie zatekané šťanky, kvôli psom na slobodu zvierat - lebo to je týranie, ked ich nechajú dlho zatvorených,
ak si nazbierate viac dôkazov - fotky, nahrávky s časmi, policajné správy, môžete ich žalovať. ja viem že je to veľmi ťažké, ale nedajte sa , to vám takýto psychopati majú ničiť nervy a rodinný život ?!?!?!
napíšte si tu na MK aj v skupine Právne poradenstvo, určite niekto niečo poradí,
držím palce

cacianka
1. mar 2017
nuni11
1. mar 2017

Susedov si clovek veru nevyberie, no treba najst sposob aby ste mohli obe fungovat zatial vedla seba. Nic nie je horsie ako ked si susedia robia naschval. Zavolaj ju na kavu a skuste sa o vsetkom v klude porozpravat a mozno sa aj ona upokoji a zmierni svoje vycinanie

marina24
1. mar 2017

@cacianka nie je to byt v mojom vlastníctve, lebo je farjerov a on to nechce takymto radikalnym sposobom riesit. nechce s tymi psychopatmi mat nic docinenia,ale ja tm zial nemozem zit .( @janci05 to ma horsie,lebo tie stanky nastastie my nemame,kedze nemame balkon.

janci05
1. mar 2017

@cacianka
@marina24
Dievčatá, no čo vám už poviem. Tie šťanky sú chvála Bohu už minulosťou. Pevne v to dúfam, lebo tento pes je zatiaľ mladý a môžeme sa dožiť ešte všeličoho. Najviac ma žerie to, že tie chlpiská práši vo všetkých izbách a ja si nemôžem dať vyvetrať periny, ani v lete si dať na balkón von vysušiť prádlo. Na to majú právo asi iba oni. Už to kedysi riešila aj svokra, ale suseda, že kde to má ísť prášiť? No predsa zídem dole a vyprášim. Ale je jednoduchšie to poslať dole. Fakt padnutá na hlavu. A aj tú políciu sme volali, keď raz v noci mali akúsi oslavu. Aspoň to bolo na niečo dobré, lebo od vtedy sa snažia do tej 22:00 hod. ukľudniť.

janci05
1. mar 2017

@marina24 Vy to máte horšie, že vás ani v noci nenechajú a trieskajú. U nás je aspoň toto v pohode. Cez deň je to ale na prášky. Manžel príde z práce, alebo cez víkend si chce odpočinúť, v kľude pozrieť telku. No nie, to sa nedá a pomaly utekáme z bytu, len aby človek už doslova nezošalel. Ja som sama doma a pozerám sa či mi niekto nebehá pobyte, čo stále čosi šuchoce, buchoce a pod.
Asi časom budeme musieť niečo s tým bývaním poriešiť, lebo nás susedia a pes nakoniec prežijú a nás porazí od jedu. Len mám obavu, že keď byt predáme tak nás ten nový kupujúci príde ukameňovať, že čo sme mu to predali, keď zistí čo má za susedov.
Potom to už istí len realit. kancelária.

jm1988
1. mar 2017

Suseda je isto psychopatka co sa nudi a teba si nasla ako obet. Tazko sa da proti tomu nieco robit.ja by som jej ani neotvarala alebo rovno zabuchla dvere keby som videla ze je to ona a kaslala na nu,ziadny pozdrav nic. Ak nerobis nic zle,nemoze ti nic.vyhrazkami nic nezmoze........, neda mi napisat cerstve moje skusenosti. Byvame v 3 posc.bytovke,tiche prostredie,nikdy ziadne problemy,nie je to ako panelak ze vsetko pocut. No ale uz to zacina,suseda pod nami si kupila kocura. Jej dcera chodi skoro rano do prace a ona ako dochodkyna po jej odchode sa zacne s mackou rozpravat 😀 najprv sme sa smiali, ale teraz uz ide riadne na nervy.vzdy rano sa budim,aj ked mozem este 2 hodinu spat,neda sa. Ona doslova kvíli,hrozny hlas,opakuje dookola to iste tomu kocurovi... ☹ a co robit?sme tolerantni takze zatial nic. Dalsia vec ze praši vsetko z okna.ako mne to nevadi kedze je pod nami, ale ten sposob ako to robi...ometie asi vsade prach a bucha s tou prachovkou von o parapetu...kludne o 6 rano. A co nikdy nezabudem...ucila som sa v izbe,otvorene okno a ona nieco prasila...dole na rebriku sused natieral okno a ona mu to na hlavu vysypala. Jasne ze hadka...nadal jej. Ale robi to dalej,aj ked to dali do domoveho poriadku uz.A pokial ide fajcenie na balkone,mam znameho byva na 3tom a pod dobra kamoska.on hore fajci a fakt sa stalo ze mu popol asi odfukol dole a na nohavici dierka 😀 cize realne sa to fakt moze stat.dal jej peniaze na nove 😀 bohuzial ludia su kadejaki....

marina24
1. mar 2017

@janci05 vsak este ze tie stanky su uz minulostou,ale to ako nech sa nehneva prasit cez balkon chlpiska? to je uz moc,prebohaaaaaa.
aspon,ze mate klud o tej 22 do 6rána,my nemame ani to.ti vravim buchotanie aj v noci..
ktovie,co robia,to radšej ani nechcem rozoberat.
ti,ktori by po nas tiez kupili ten byt aj po vas asi vas preklaju :(
budete sa musiet odtial odstahovat, to sa neda takto zit, neda-a frajer moj je zvyknuty jemu to nevadi,ja s aidem zbesniet, oni preziju nas,a my budeme na nervy z byvania hrozeho a zo psychopatov:( toto je taka tazka a prekerna situácia, to je uzfakt toto strasne.musite byt z nich strasne nervozni ( a potom je taka napatie doma,to poznam...a u nas to iste, dupocu cez den, steklami na parkety na dlazbu,to sa otriasa, normalne sedim na pohovke a pohvoka sa mi natriasa,ked ona slavna beha po byte, to je katastrofálne, to neni ani dupot,to je jak stado byvolov. Otrasna zenska. A jej rodinka detto. Katastrofa a tie psiská, to uz sa fakt neda, vkuse stekaju,zavyjaju, vkuse behaju, jak priddrbani v tom byte, otriasa sa cely nas byt, ja som tam este neprezila jeden jediny pokojny den,ze by boli ticho. a vravim, ked nie psiska,tak ona vrieska po muzovipocujemazde slovo,alebo vrieska po synatorovi,alebo v steklacoch beha po byte,jak prijebana,.ja sa tam dokonca (!!!) nemozem sustredit ani na telku,alebo aj cez zapnutu hudbu to vsetko pocujem,dokonca aj ked sa ucim,nemoze sa tam na nic sustredit ,kvoli rodinke uzasnych...a ked idu vencit psov,tak im nezalezi na tom,ci je 23 alebo 4 rano tak jebnu s dverami,aj dva razy,co nevedia,co je klucka,ze sa hádam cely panelak zatrasie. Nevraviac,tie dverena celom byte,maju dvere na spalni a na zachode,a tak s nimi trieskaju, vkuse, vkuse maju riti asi ihly,lebo nedokazu obsediet ani pol minuty...neskutocne niečo.

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@marina24 neda mi, ja som tiez vyrastala v rodinnom dome, no neskor som zila po podnajmoch v panelaku a nemas veru pravdu, ludia nie su neohladuplni za to ze sa smeju, dupu ci rozpravaju, alebo sa miluju. Kazdy si jednoducho zije svoj zivot, kazdy z nas na to ma pravo a nikto nie je povinny sa prisposobit precitlivelym jedincom co neznesu ani trochu hluku. Tie zvuky patria k beznemu zivotu, nie je to nic extremne ani nezvycajne. Neohladuplne je vrtat vrtackou o siestej rano alebo o pol desiatej vecer, to ano, aj ked to stale nie je nezakonne, ale neohladuplne to je. Alebo hulakat nahlas na schodisku, pustat hudbu na plne pecky...to ano. No nie take bezne veci ako smiech, rozhovor a podobne. To ze steny su tenke je fakt, ze vsetko pocut, je tiez fakt...ale myslis vazne ze cely panelak teraz ma chodit po spickach a sepkat, alebo priviazat svoje deti na stolicku a psov zatvarat do klietky, len aby si ty nemala pocit ze ti niekto narusil pohodu? To je absurdne. Skor by som povedala ze neohladuplna a netolarantna si ty, lebo tym ludom nedas ani dychat a hned ti vsetko vadi. Ved ak ti to tak prekaza, ten zivot v panelaku, tak sa prestahuj do domu a budes mat svoj pokoj. Kto ide zit do panelaku automaticky by mal ratat s tym ze nebude mat okolo seba ticho a klud. Tak to je, o tom su panelaky...trosku viac respektu voci ostatnym by ti neuskodilo...
a ked niekto robi randal pocas nocneho kludu, tak proste volaj policajtov...na to su

janci05
1. mar 2017

@alexandraalexandrova Toto by ale malo platiť obojstranne, či nie? My máme byť ohľaduplné a druhý robí zo života peklo. Ja som vyrastala tiež v paneláku, ale toto sa tam nedialo čo teraz u nás, alebo u marina24. To sa asi musíme správať tak isto, aby aj naši dolný susedia vedia čo je trieskanie dverami o pol noci a kúpiť si psov. Však ak už niekto nevie zavtieť dvere kľučkou a z celej sily trieska dverami a nevie ich zavrieť kľúčom, tak to je podľa mňa neohľaduplnosť voči okoliu.

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@nikita10 a k tej tvojej susede...je to clovek ktoremu treba dat razne stopku. To ze sa ti vyhraza policiou ale stale ich realne nezavolala svedci o tom ze aj jej synovi musi byt jasne ze ona je mesuge, inak by uz prisiel a narobil bordel u vas...panej treba dobre, ale fakt dobre vynadat, nahulakat na nu a vyhrazat sa jej zalobou a potom sklapne. A ked nie, treba ozaj na nu podat staznost, zisti si co sa da proti nej urobit, spytaj sa aj v skupine pravne poradenstvo tu na koniku, nahraj si ako vam nadava, vsetko na mobil nech mas dokaz a hlavne nechapem, preco tvoji rodicia s nou neurobili uz poriadky...musite stat vsetci na jednej strane proti nej, aby vedela ze to nebude len tak. mala som takeho suseda, trieskal mi na stenu o tretej poobede, vraj moje dieta dupe a podobne hovadiny. Najprv som sa este ospravedlnila ze sa budeme snazit byt tichsie, ale nepomohlo este to vystupnoval a trieskal mi na stenu zeleznou tycou az sa cela otrasala, co bola pre mna posledna kvapka v pohari, som vyletela zatrieskala mu na dvere a povedala som ze este raz a policajtov volam ja nanho. Odtedy sa ani pipnut neodvazil, neboj...treba nakricat a ukazat ze sa z nej neposeries. Drzim palce!

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@janci05 necitala som celu diskusiu, takze neviem co sa u vas konkretne deje..ja to pisem len na margo toho ze ked niekomu vadi aj rozpravanie, smiech a ine normalne prejavy, tak potom to uz nie je ok...nepisem tu o ozaj extremne neohladuplnych ludoch, aj takych som za zivot stretla a to mi tiez vadilo, jasne..ale ked niekto hlasnejsie rozprava, ci sa smeje, alebo sa miluje a vzdycha, to beriem ako normalne veci co mi nema preco vadit. Tiez neriesim ak zasteka pes, alebo deti nado mnou dupu, lebo sa hraju a behaju...z prispevku mariny na ktory som reagovala mi to prislo take, ze aj tieto veci berie ako rusive a voci nej neohladuplne a s tym nesuhlasim...o tom bol moj prispevok...dalej som uz necitala a od teba som vlastne necitala nic, takze neviem posudit ake to mas...mala som tiez vselijakych susedov, aj takych co nado mnou o tretej rano opiti vrieskali, viem ze aj take pripady su a to urcite nie je ok..ja ale pisem o niecom inom...

janci05
1. mar 2017

@alexandraalexandrova Samozrejme, že nikto nemôže chcieť od niekoho aby celý deň sedel doma na zadku a nič sa nepohlo. Bežné zvuky, každodenného života k tomu patria aj s tým rátam, ale čo tu spomína marina24 a napríklad aj ja, tak to potom človeku lezie na nervy úplne všetko. Keď sa v noci nemôže vyspať, tak cez deň vadí aj obyčajná hlasnejšia vrava, čo je človek nervózny. A hlavne keď je to denno denne a nie raz začas.

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@janci05 dalsia vec je ze kazdy mame asi inu hranicu toho co je neohladuplne a co je este v poriadku..ja som dost tolerantny clovek, teraz mame susedov co dverami trieskaju dost a pocut to dost, ale beriem to tak ze je to este ok, nemyslim si ze to robia narocky, maju tri male deti, tiez rteiskaju na radiator ( asi deti ),mali tu uz aj nedelnu oslavu, kde sa hralo na husle...ale nie je to kazdy den a preto to beriem ako normalne veci a urcite to neriesim ako matym rusia, lebo aj oni mau pravo zit svoj zivot, tak isto ako aj moje dieta si obcas zaskace a zadupe a tiez to nikto neriesi..ono to je ale velmi tazke zladit ocakavania a naroky roznych ludi v roznych bytoch...preto ak niekomu fakt vadi hluk, zit v panelaku je to najhorsie co si moze vybrat...a jasne su aj extremne blbi susedia, tych treba riesit razne policajtmi, pravnikmi, alebo sa odstahovat...

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@janci05 na takyhc ludi som volala policajtov, prisli a narobili poriadok...neviem ako ste to riesili vy a o co konkretne islo, ako pisem necitala som celu diskusiu...je fakt ze niektorymi ludmi epohnes nijako a jedine riesenie je odstahovat sa...

janci05
1. mar 2017

@alexandraalexandrova čo sa týka nočného kľudu, tak to sme volali policajtov a musím povedať, že od vtedy sa snažia dodržiavať ako tak nočný kľud. Predtým to bol každý víkend nejaká akcia, lebo sú dosť veľká rodina, tak sa konali u nich. S tým máme našťastie pokoj.
Len sused je dosť taký nepredvídaťeľný, že človek nevie, čo môže od neho očakávať. Má všeliaké kontakty, aj tie nie moc zrovna v súlade so zákonom.

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@janci05 aspon v noci mate pokoj...ale je to celkovo na hlavu tie kralikarne..takto sa vlastne nikde na svete nebyva, taketo panelaky v zahranici sluzia ako socialne byty tym co na nic ine nemaju a tu u nas je to akoze normalne byvanie a este za to clovek musi draho platit hypoteku aj mesacne za byt naklady, za nahovno podmienky, tenke steny, minimum zivotneho priestoru a ked natrafis na debilnych susedov co fakt nerespektuju ze tam ziju aj ini, tak je to neprijemne, to verim...z druhej strany nemozes niekomu nakazat nech si neda do bytu dlazbu, nech nedrzi psov, lebo co taky chudak pes vlastne ma robit v malom byte, je jasne ze tam bude chodit hore dole, lebo nevie co so sebou, pes potrebuje vybeh a vela pohybu, nie taketo podmienky...ale to je tiez uplne legalene drzat v byte psov aj velke plemena a potom samozrejme aj ludia co ziju okolo musia znasat nasledky...ale aj o tomto su panelaky, kazdy chce zit podla seba a automaticky si ludia prekazaju...

janci05
1. mar 2017

@alexandraalexandrova Však toto. Pes za to nemôže do akého prostredia príde, len tí majitelia by mali trochu rozmýšľať dopredu, čo to bude obnášať, že ho treba aj venčiť a cvičiť ho, a vybehať ho. Ale to sa nedeje a potom je problém.

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@janci05 ja by som psa v panelaku celkovo zakazala, keby to bolo na mne. za mna tam nepatri...ale to je presne o tom ze ja to vnimam takto a ini ludia to vnimaju uplne opacne a tretia vec je, co hovori zakon...a ked zakon hovori ze pes v byte byt moze, mne nic ine neostane len sa s tym zmierit...ale mala som kolegynu co zila v panelaku kde obyvatelia spisali peticiu o tom ze ziaden pes tam byt nemoze...neviem ci tym uspeli, ako sa toto riesi...ale ak ste jedini komu ti psy vadia tak si nepomozete. Bohuzial...

janci05
1. mar 2017

@alexandraalexandrova Práve že sú viacerí komu vadí a už sa aj spomínalo, že na najbližšej schôdzi sa bude hlasovať o zákaze veľkých psov, tak uvidíme ako to dopadne a či vôbec k tomu príde. Ale čo už teraz, keď je tam. Nám to už nepomôže, ale možno druhým áno.

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@janci05 ak by ste to odhlasovali vsetci, tak by ich mozno museli dat prec...neviem ale ako to chodi, to by vam poradili skor pravnici ake su moznosti...kazdopadne drzim palce...

janci05
1. mar 2017

@alexandraalexandrova ďakujem pekne.🙂