Hlučná klimatizácia Sinclair: Montážna chyba alebo vlastnosť?
Ahojte, riešim teraz nepríjemnú vec. Minulý rok v máji nám montovali do bytu klimatizáciu značky Sinclair. Vnútorná jednotka funguje super, tichá, vychladí rýchlo. Problém je ale s tou vonkajšou, ktorú máme upevnenú na fasáde bytovky hneď vedľa balkóna. Keď beží na vyšší výkon, tak neskutočne rezonuje a duní. V byte to až tak nepočuť, ale suseda o poschodie vyššie spáva pri otvorenom okne a začala sa strašne sťažovať.
Tvrdí, že kvôli tomu nízkofrekvenčnému zvuku nemôže v noci spať a že ak s tým niečo nespravíme, zavolá na nás hygienu na meranie hluku. Volala som firme, čo to montovala, tí prišli, pozreli to a dali pod tie konzoly také gumené podložky (vraj silentbloky). Trochu to pomohlo, ale to dunenie tam stále je, hlavne keď sa kompresor rozbieha. Nemáte niekto skúsenosť s touto značkou, sú tie vonkajšie jednotky proste hlučné od výroby, alebo môže byť chyba v zlej montáži, napríklad že je to krivo uchytené na stene? Nechcem mať kvôli tomu naťahovačky so susedmi.
Hluk a vibracie su dve rozne veci. Verim susede, ze je to neprijemne. Povolenie mate? Lebo ja by som toto susedom rozhodne nepodpisala, prave kvoli tym neprijemnym vibraciam.
@anonym_autor vymeniť, lebo mozes mať ešte opletačky so susedmi a ti to dajú príkazom dať dole a opraviť fasádu
Hluk a vibracie su dve rozne veci. Verim susede, ze je to neprijemne. Povolenie mate? Lebo ja by som toto susedom rozhodne nepodpisala, prave kvoli tym neprijemnym vibraciam.
@anonym_5aa933 záleží od značky, daikin je tak tichý, že ho nepočuť. Preto sme investovali viac apri zháňaní podpisov od susedov som ich upozornila na to, že vonkajšia jednotka je tichá

@anonym_autor možno to je naozaj značkou. Sinclair je lacnejšia klíma. My máme daikin a nízka hlučnosť vonkajšej jednotky bola našou podmienkou pri výbere. Máme 2 vonkajšie jednotky, z toho jedna je na strane, kde sú spálne a detské izby a keď klímujeme, nie je počuť nič. Takže rozumiem, susede, ale pozri si parametre. Čo som zbežne pozerala , tak ale nepatria medzi hlučné, okolo 60 db, kde 48 db je ako chod bežnej chladničky napr. Ak tam už opatrenia urobili a nezmenilo sa to k lepšiemu, nič s tým neurobíš.
Máš povolenie na klímu? Napr. od bytového družstva? neviem, aký byt máte. toto by som si dala do poriadku, lebo ak nie a suseda sa bude sťažovať, môžu ti nariadiť ju demontovať.