icon

Hrozná suseda - vraj veľmi dupem

nikita10
28. feb 2017

Ahojte, chcela by som sa poradiť, prípadne aby ste mi podali návrhy alebo nápady ako na to. Bývam v paneláku na dedine. Suseda o dve poschodia nižšie sa chodí stále sťažovať, že dupem, čo nechápem ako môže počuť. Chodí sa sťažovať, že si návšteva alebo ja zapálime na balkóne, že jej popol prepaľuje oblečenie na balkóne. Bývam ešte s rodičmi, no poväčšinou som sama doma a vtedy sa mi chodí sťažovať, búcha mi na dvere ako keby ide s baranidlom vybuchnúť dvere. Chcela viackrát na mňa zavolať policajtov, vraj že ju ruším, že nemôže spávať po nočných (pritom som v škole) , že ruším nočný kľud, pritom nikdy som nič hlučné nerobila. Začala si ma fotiť na balkóne, keď vešiam prádlo, že jej prepaľujem prádlo na balkóne, pritom bývam na treťom poschodí a ona na prvom. Hrozne ma tým obmedzuje. Nikdy sa nepríde sťažovať, keď mám rodičov doma, každý týždeň si nájde niečo, za čo mi príde búchať na dvere a to nevravím o tom, že keď otvorím čo i len okno, tak už stojí na balkóne a pozerá sa čo robím. Vyhráža sa, že pôjde na obecný úrad sa na mňa sťažovať, po pravde nemá sa za čo sťažovať, keďže doma bývam poväčšinou sama, aj to len pár hodín po škole a to čo v noci spím. Už sa stalo, že som doma spala, a prišla opäť búchať na dvere, bolo 21:50 a začala ma obviňovať, že dupem ako slonica a začala ma slovne napádať..
Neustále sa mi vyhráža políciou, lebo má synáčika policajta tak si myslí, že môže všetko. Mám rok priateľa. Prvého trišťvrteku roku im tu nevadil. A jeden zimný podvečer keď ma priviezol domov, suseda otvorila okno a začala po ňom škriekať, že mu svieti svetlami do okna, že tu sa spí, že zavolá policajtov a to len parkoval.
Nikto iný sa mi sem sťažovať nechodí len ona z prvého..
Môžem ju udať za slovné napádanie či za nedovolené fotenie si ma alebo za neustále vybuchovanie na dvere čo ma obmedzuje?
Dá sa to riešiť nejak inak?
Za každý váš názor budem vďačná, neviem si s ňou už dať rady, už som zúfalá ..

cacianka
1. mar 2017

@alexandraalexandrova keby si čítala celú diskusiu, tak toto takto celkom nenapíšeš,pretože ich správanie je už naozaj cez. keby to bol iba normálny panelákový život, tak to baby sem ani nepíšu.
je rozdiel či zakričím raz za deň , alebo 100x
je rozdiel či tresknem dverami omylom pri prievane, či len zaklapnem, alebo trieskame 3-4 ľudia všetkými dverami v byte 300x za deň
je rozdiel ked periem v práčke v rozmedzí cca 8,00 do 20,00 a suseda kľudne 22,30 - 00,30 a práčka jej hučí, skáče a búcha do steny
je rozdiel prejsť ráno v topánkach ked si niečo zabudnem, alebo celý deň šteklovať po dlažbe
a tiež je rozdiel ak pes občas bafne či štekne ked ohlasuje pohyb za dverami, alebo šteká a zavýja, behá a dupe celé hodiny počas dňa, lebo ho venčia iba 10 minút denne
a určite je to rozdiel ked cupká dieťa pri bežnej chôdzi a hre, ako ked dupe ako slon, búcha loptou hodiny, trieska ťažké hračky na dlažbu, búcha do radiátorov lebo sa mu to páči, skáče 50x z postele na plávačku, behá po malom byte ako na tour de france každý boží deň a ešte aj na odrážadle
a takisto je rozdiel či suseda pri chrípke zakašle, smrká, alebo ako ked sused neustále chrchle a dávi tuberácko-fajčiarsky tak, ako by ti sedel za chrbtom
sú susedia a susedia.
asi si ešte nezažila takéto neustále eskapády, kedy ti nepomôže ani meditácia, ani pozitívne myslenie, ani neurol
ja sa snažím užívať svoj byt a spoločné priestory naozaj tak, aby som rušila a obmedzovala svojich susedov minimálne, tak prečo sa oni musia správať ako kone, divé zvery a idioti ?!?! ja sa snažím byť ohľaduplná, ale susedia sa správajú ako na farme, tak nech tam doriti tiahnu, ked nevedia ako sa má žiť v paneláku.
howg

juliet86
1. mar 2017

Ja byvam na najvyssom poschodi. Lezala som na zemi (cvicila som) a pocula som typka podo mnou vojst na wecko a cikat a pocula som prud mocu na hladine 😂 tromfnite ma! 😂 pocujem aj ked zakaslu (su podo mnou) ked chrapu. Ich budik na mobile 😂

marina24
1. mar 2017

@alexandraalexandrova ty si asi padnutá na hlavu,ked ťa tak čítam, sranduješ ? ty nevieš, ty si si asi vytrhla z kontextu čo sa tebe zapáčilo,čo som napísala o frajerovej hornej susede. Po prvé,ja nebývam v paneláku, ale v rodinnom dome, takže čítaj poriadne, a prirodzený hluk sa dá zniesť,ale nie čo robia tí psychopati nad frajerom,by som ťa tam zavrela na dva dni a hneď by si im išla rozbiť držku. Normálny hluk sa dá tolerovať a to,že niekto je tak prijebaný,že si do malého bytu dá dvoch veľkých psov by sm okamžite zakázala,ktovie či vôbec to majú povolené,aby sa tam psiská naháňali, nevravím,aby chodili p ošpičkách všetci,ale chcela by som vidieť, ako by ti bolo,keby teba bezdovodne budili susedia nad tebou o 3-4 ráno !!!! tým, že trieskajú s dverami a chodia po byte v štekloch či v čom,ani neviem..a už ťa chcem vidieť,aká by si bola happy, keby stále trieskali s dverami bez zjavnej príčiny to nie sú ludia, my sme k nim až moc ohladuplní,iní by na nich okamžite volal políciu,ale frajer nechce,ja som chcela,ale to nie sú ludi,to su psychopati,ktorí patria na uzavreté.lebo nie je normálne, a nepokladám to za normálne,ked niekto v noci nad ránom chdí z izby do izby šuchoce, trieska so skrinami, hlada stále niečo, behá po byte v štekloch a chodí z izby do izby ako utrhnutý vagon a popritom sa neštíti okrem tohto TRIESKat s dverami ,lebo nepozná,čo je klučka( i ked nechápem,ked niekto v noci chodí z obyvacky do spalne kazdych pat minut,ci je to vobec normalne a naco zatvarat dvere,ked viem ze o pat min. pojdem zase do tej istej izby,,ale OK,preto ale patria na psychiatriu )nie do bytu!!!! tak nech mi nikto nehovori,co je normalne,a co nie, ja dobre viem,co su za psychopatov a zastavat sa takých neludi je podla mna znamkou tiež psychopatie. Lebo to corobia nie je v žadnom pripade normalne a mojou precitlilostou to urcite nebude !!!!!!!!!!!!!

marina24
1. mar 2017

@cacianka nenamahaj sa s @alexandraalexandrova ona nepochopila zjavne diskusiu a trieska odveci, ze my sa mame ukludnit :D a dat im priestor na zitie,:DDDDD som sa kvalitne zasmiala na jej prispevku...
a preco nam teda oni priestor nedavaju na zitie...? z takych ludi,ako je ona mam tlak 500...netreba ju riesit. nechape asi vobec o com je rec.
nechápe ta ta dievcinka,asi nikdy nezazila zlych susedov,a uplne suhlasim s tvojim prispevkom...dnes 17:13 to su teda znacne rozdiely, ktore asi nikto nepochopi,pokial nezazije....

sassannka
1. mar 2017

Pobavila som sa... Ale prežívali sme niečo podobné, spíme s manželom a zrazu telefonát od susedy, samé nadávky, že zavolá na nás policajtov atď, lebo že práve 6 ľudí vyšlo z nášho bytu a robili sme hluk 😀 Samozrejme, aj ďalšie problémy, počas prerábok permanentné nadávky (prerábali sme dva mesiace a vždy v pracovnom čase, viem, že to môže byť otravné, ale inak ako bez hluku sa to spraviť nedá), nechala nám premaľovať naše zaplatené parkovacie miesto, že vraj naň nemáme nárok 😀 Chcela po nás zaplatiť nejakú opravu zvončekov, ktoré sa pokazili, keď sme tam ani nebývali (a to v plnej výške!) a pod... Podotýkam, počas dvoch rokov, čo sme tam bývali, som chodila v týždni an internát a manžel z práce domov rovno k počítaču a spať... Partiu sme mali za ten čas možno 3x a vždy sme odišli pred desiatou... Raz jej vadil zajac na balkóne, že robí hluk 😀 Inokedy sme ju vytápali pračkou z kúpelne, ktorú sme tam ani nemali... Kričala po mne z okna, že som prostitútka (použila iný výraz)... No horor. Chodila po schodoch po špičkách, lebo som nosievala opätky, aj tak si ma vždy vystriehla z okna a už otvárala dvere aby mohla za niečo nadávať... Manžel brával schody po dvoch, takže jeho nestihla 😀 Presne vedela, aké k nám chodia návštevy a vedela ich opísať aj vrátane toho, kedy u nás boli... Manžel má dvoch podstatne mladších súrodencov, chodili k nám tak trikrát do roka a aj to po nich vždy kričala z okna... Robila zle aj iným susedom, len raz ju jeden chytil pod krk a odvtedy si dala pohov...
Ale na druhú stranu, oproti býval taký mladý smrad sám, neviem, či bol vôbec plnoletý (mama bývala neviem kde, chodila len občas) a ten bol poriadny kvietok... Nepozdravil ani za nič, schody sme umývali z troch bytov na poschodí len my, cez víkend k nemu chodili partie, občas podnapití po nociach zvonili aj nám na zvonček, lebo sa nevedeli trafiť do bytu... Raz po takej akcii mu niekto rozkopal vchodové dvere, normálne preliačina tam bola a to prišla jeho mama nekritická k nám a ešte sa na nás ocapila, že či my o tom niečo nevieme... Skoro ma vystrelo...
Druhý susedia na rovnakom poschodí zase čistý alkoholici (aspoň on určite), neporiadok, hluk, smrad, nechávali odpadky na chodbe s pokakanými plienkami, fajčili z okna, keď som ja vetrala, ten smrad nám išiel do bytu...
Tak som rada, že sme sa odtiaľ odsťahovali... Teraz bývame na RD a svätý pokoj od každého.

Svokra teraz prežíva niečo podobné so susedou, býva v byte sama a podľa tej susedy tam robí neúmerný hluk, stále jej nadáva a trieska na radiátor... Minule jej nadávala, že trieskala doobeda a svokra pritom bola celý čas u nás 😀

Ale vrátim sa k Tvojmu problému: Suseda je psycho. Ignorovať, nevšímať, neotvárať dvere. Keď Ti bude vyzváňať v noci, zavolaj Mestskú políciu ty, že Ťa obťažuje. Treba na ňu tvrdo. Okrem iného, ak je na fotke v Tvojom profile Tvoj priateľ, poslala by som ho za ňou sa porozprávať a ona istotne pochopí 🙂

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@cacianka reagovala som iba ne prvy ci druhy prispevok od marina24, celu diskusiu som necitala, preto je mozne ze mas pravdu, mozno by som reagovala inak, keby to citam dalej...

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@cacianka a este musim napisat ze ozaj neobhajujem extremne neohladuplne spravanie susedov, ake opisujes, ved sama o tom pisem ze je rozdiel a arozdiel, pisala som o tom v niekolkych prispevkoch, ak si precitas mozno si utvoris celkovy obraz o tom ako som to myslela...

zibi
1. mar 2017

@nikita10 pozri..z toho co pises mi normalne pripada, ze ona obtazuje teba..
normalne si tie jej excesi nahraj na mobil, ked nie video tak aspon slovne ..co vsetko stvara, ako krici, co riesi ked vasi nie su doma..
kolko mas rokov?
doma si to povedala vasim a oni co na to ? lebo ked byvas s rodicmi a je to ich byt, tak nech ide za nou tatino a nech jej pohrozi, ze si vyslovene nezela, aby ta ona otravovala v ich nepritomnosti, v noci ti vyzvanala a vyklopkavala na dvere a nech jej povie, ze vy byvate o dve poschodia nad nou a nie jedno .tak ten hluk nemoze ist od vas..proste nech ta prestane otravovat, lebo to uz zavana s obtazovanim a ze ju pojde udat, ze mu obtazuje dceru ... proste sa musi zlaknut ..ona vyuziva to, ze vasi nie su doma a obtazuje ta .. nech to riesia rodicia .. a nahraj ju, aj hlas staci, vsetko ako ta otravuje si nahraj aj ty aj video ..a postras ju ...vacsinou to zvykne zabrat
a stale kedby to rieisla policiou mozes tvrdit, ze mas z nej strach lebo ti chodi v vecer a cez den klopat na dvere, ze jej tancujes nad hlavou a ze ty vobec nechapes o co jej ide, kedze ty byvas dva byty nad nou a ze nevies ci nedementnie nahodou a ze sa bojis mat takeho cloveka v panelaku ... 😀

alexandraalexandrova
1. mar 2017

@marina24 ja som celu diskusiu necitala, reagovala som iba na tvoj komentar citujem:
" JA neviem,ale nikto si nedava pozor na to, ako sa správa v byte mam taky pocit, a stále s niecim trieska pripadne krici, alebo dupoce,je to otrasne,aki su dnes ludia, ze neziju iba sami v tom panelaku..si treba uvedomiť." a este:
"a je pravda,ze v panelaku vsetko pocut,uplne vsetko, nehovoriac o deckach,ktore vrieskaju, psoch stekajucich, trieksanie dverami, sexuálne vzdychy, hudbu, vrtanie, všetko uplne všetko, aj splachnutie...
este dobre,ze som z rodinneho domu,ale je to ciste psycho tam....ludia su strasne neohladuplni"
z tychto komentov jasne vyplyva ze tebe vadia deti, sexualne vzdychy, hudba, vsetko a ludia su podla teba neohladuplni, lebo si toto vsetko dovoluju, co je blud, lebo to su normane zvuky a nie neohladuplnost a ludia maju na to pravo, aj decka maju pravo na to aby pokrikovali ci dupali, aj ludia maju pravo na to aby vzdychali ked sa miluju a ked ti toto vadi tak si precitlivela. Na toto som reagovala a za tym si aj stojim. Co si pisala dalej som necitala a ty si tiez necitala moje dalsie komenty, lebo inak by si vedela ze som tiez proti psom v byte a tiez neobhajujem ziadne extremne spravanie susedov...
A tiez uprimne nechapem preco ste doteraz nevolali policiu ked to co hore opisujes je pravda, tak by som ich volala kazdu noc aj trikrat az kym sa ludia nad vami nespamataju, nieze nevolat lebo frajer nechce, ale nadavat na koni, to je super, to urcite vas problem vyriesi 🙄
A nemaj obavy, tiez som mala susedov na pohladenie, aj tych som tu spominala, keby si si dala namahu precitat si aj ostatne moje komenty predtym ako mi vynadas, by si vedela ze som mala najmenej tak jeb..tych susedov ako tvoj frajer, dokonca dvoch...

zibi
1. mar 2017

@marina24
@jm1988
baby neskusali ste zaizolovat strop a podlahy?
vacsninou tie kroky potom nepocut
lebo sadrokartonovy strop s izolaciou by mal zabrat na teito veci nad hlavou ked dajakeho debila mas a zasa ked cez podlahu, tak normalne riesit poriadnu izolaciu, pripadne ja steny..ja osm to tiez jeden cas riesila, davali sme sadrokartonove stropy, plus podlahu a izolaciu a je to na 70 percent lepsie ako bolo ..akurat nemame este zaizolovane steny a pocut hluk od susedou vedla, ale zatial sa to ako tak da, kedze tam nespime. .. da sa to podla mna takto poreisit.na nete su rozne izolacie..dokonca som hladala na stenu lebo jeden cas som mala pocit, ze sa nemozem rozpravat bez toho , aby to dakto na chodbe nepocul, uz ma to preslo nastastie 🙂 a viem ze je taka izolacia, kde sa to da na stenu a hluk je minimalny ....

livka_
1. mar 2017

@juliet86 tak u mna detto co u vas + pocujem budik v spalni - oproti hlave mame zrkladlovo spalnu neznamych susedov, lebo je to uz druhy blok! Byvame v radovke... A este rano pocujem pravidelne suseda nad nami ako zyyyyva nahlas.. Goool co -))))

jm1988
1. mar 2017

@zibi zatial nie, ja sa moc nestazujem, aj ked pocuvat susedu ako sa bavi s kocurom skoro rano mi zacina ist na nervy...ona ma problem so sluchom,cize to.ze sa nepocuje....zatial tolerujem. A byvame v tehlovej bytovke,je to velky rozdiel oproti panelaku. Tam by som to odporucila aj ja, inak by som tam nedokazala byvat. V BB na private ked som chodila na vš som si zazila panelak a nevedela by som tam zit. Vsetko sa ozyva, presne ako tu pisu...pocut aj chodenie susedy nad nami, dokonca psa ako sa prechadza po plavajucej. Mala som tam pocit ze je to u mna, nie nad. Pocut suseda ako ide na wc atd atd... A najlepsie vrtanie 😀 nepocula som vlastne slovo,a to vrtali niekolko bytov vyssie. Nikdy viac panelak

zibi
1. mar 2017

@jm1988 no ano v panelaku je to tak
a v tehlovom to tak nepocut?

katka253111
1. mar 2017

@nikita10 a nemozu to dupat susedia na druhom poschodi? Lebo je strasne zvlastne, ze chodi buchat tebe, co nebyvas ani nad nou... :( to je nejaka fakt chora osoba, ktora to bud pocuje vsetko len vo svojej hlave alebo ja uz neviem... :( a rodicia sa s nou neporozpravali?

jm1988
1. mar 2017

@zibi nie vobec, to sa neda porovnat. Ja susedov pocujem akurat pod nami ked sa fakt nahlas rozpravaju, skor uz akoby hadaju ze kricia. V 1 vchode je len 6 bytov. Je tu ticho ako v dome. Ale tu susedu teda pocujem, lebo to su take prenikave tony :-\ aj ked sa prerabalo, bolo pocut,ale nie tak ako v panelaku. A tu nepocujes ako chodia susedia po byte, nic proste...

zibi
1. mar 2017

@jm1988 tak to je ine kafe potom fakt ..tie panely to je otras..

katrin21
1. mar 2017

ja som vyrastla v dome, aj teraz byvame v dome, ale 3 roky som byvala v byte a predtym som mala priatela, co mal byt v cinzaku....Moja skusenost je takato :

Veru sa mi stavalo, ze mi cigareta prepalila pradlo, ked ju asi o 2 poschodia vyssie vyhodili :( zletela dole a mne znicila veci.. vietor to odfukne kade tade.. ohorka radsej vyhadzovat do popolnika, nie len tak odhodit / podotykam, ze pan vedel, ze pod nim sa susieva pradlo, ale on stal v okne a fajcil a odhodil .... / Tiez som mu to slusne bola ukazat, nikto iny tam nefajcil nad nami... ale povedal, ze OK... ze ho to mrzi.. niekedy to ludom nedochadza...
ROvnako , ako nedochadza mamickam, ked im deti na odražadlach,alebo v pavukoch chodia po byte, casto cez prahy, alebo prechodove listy... V dobe kobercov to bolo OK, v dnesnej dobe plavajucich podlah je to katastrofa, pocut vsetko.... strasne.
RAz som tiez citala staznosti jednej baby, co byvala na prvom, ze ma na balkone permanentne bordel z toho, ako ludia prasia tkane koberceky a vselico ine na baklonoch nad nou.. aj špaky... ono to cloveka nenapadne ani, ze fakt to vsetko pada dole.. na druhej strane, kam to ma clovek vytriast, ze ano....

no a ja ked som byvala v tej bytovke, tak skriza mna o poschodie nizsie byvala rodina, co pravidelne fajcili na balkone ( balkon bol na oboch stranach domu, ale fajcili na tejto mojej, v spalni ich).... Ja ked som nefajciar a ked som sla vecer spat , tiez som tam mala spalnu a plna izba ich dymu... Verte neverte, dym stupa hore a strasne mi to vadilo, to bolo nemyslitelne, lebo obaja tam hulili niekolkokrat za vecer a v lete pri zavretom okne spat sa neda.... ani nevetrat predtym... TO bol des...

Inak mi nic nevadilo, bola som ohladuplna a bolo jasne, ze v bytovke ( tiez to inak bola dedina ) vselico pocut.. Napr. ked vecer niekto pral, alebo sa sprchoval, tak to bolo pocut, aj hlasnejsia hudba.. ale s tym sa pocita.. VYchadzali sme dobre , ale je to aj o tom, ze kto berie ako ohlad a ako sa sam snazi byt ohladuplny...

NO ale tvoja suseda ma evidentne nejaky problem... asi je velmi nestastna a nema sa s kym ani porozpravat, tak jej vsetko vadi a je podrazdena... mozno to jej buzerovanie je vlastne take volanie o pomoc.... nemoze pocut niekoho skriza tvojho bytu?

jm1988
1. mar 2017

@zibi presne, je to tak bohuzial. Velmi dobre to viem porovnat, kedze mam panelak vyskusany. Pocula som tam vsetko, ked som prisla na vikend domov som rozpravala mame ako vedla suseda nezvladala deti 😀 ked som sa tam doobeda ucila, to sa nedalo nepocut..., ono je to tym stavebnym materialom. Tehla a betonove panely je velky rozdiel. Dovtedy ako som tam prisla som ani len netusila ze v panelakoch je to takto... A vadila mi tam aj kupelna, kedze kupelne su akoby v strede bytu a bez okna. My ju mame s oknom 😀

gabriellka
1. mar 2017

@juliet86 ja som pocula prd 🙂

sticker
jm1988
1. mar 2017

@katrin21 ten dym by aj mne vadil... Ale vsetko je o ludoch, ako sa dohodnu na domovej schodzi ak je nejaky problem. U nas sa zateplovalo, vynovena bytovka a tak sa ludia naucili spravat 😀 nikto si nedovoli fajcit ani v okne na chodbe, a nieto este z okna spaky vyhadzovat. A nechapem takych ludi ktorí daju po 22 hod.prat....ako tu pisu 😀 to by som si nedovolila, jedine s nejakou super tichou prackou. Vacsina dodrziava vsetko na com sa dohodneme...ale vynimka sa vzdy najde, ktora asi len na seba hladi.

katrin21
1. mar 2017

@jm1988 no.. a este mi vadilo, ked u priatela na byte bolo citit cez stupacky, ked bol niekto pod , alebo nad nami / asi skor pod/ na velkej :D :D:D. to bolo zaujimave obcas... :D :D a tiez ked tam hulili, tak to bolo citit aj u nas na WC. nastastie som tam nebyvala casto a dlho, tak sa to dalo prezit ...
ja sa napr. casto, hlavne v lete rada sprchujem rano, nez idem do prace.... a moja suseda v bytovke bola na MD a ked som obcas isla neskor do prace, tak hned mi referovala, ze vie, ze som neskor vstavala, lebo nepocula, ze sa sprchujem :D :D.. no.. byvala vedla nas a boli sme kamosky, jej to nevadilo, to len na margo toho, ze to proste pocut....

joannita
1. mar 2017

@nikita10 ja mam taku susedu, je to alkoholicka a ked si vypije,.pocuje dupanie a pritom my uz napriklad spime. Raz zaklopala a bez pozdravu zacala ziapat ze zavola policiu a bla bla. Veeeelmi som na nu nakricala a povedala jej svoje. Odvtedy neprisla.
Moja kolegyna mala takeho suseda, ale on bol seriozne naruseny, mal od toho ak papier. Cize myslim si osobne ze je naozaj psychicky chora.
ALE ja by som urobila vies co?
1. Naziapala by som ja na nu a povedala ze JA zavolam policiu na nu, ze mam znamosti.
2. Chodila jej klopat a stazovat sa, ze si napriklad pusta nahlas hudbu a rusi klud! Alebo nieco podobne. Proste rovnaku blbost aku vycita ona tebe. Samozrejme v sulade s fyzikalnymi zakonmi 😀
3. Zavolala policiu a stazovala sa. Ze ta obtazuje a ze ona je ta ktora rusi nocny klud.

Ver z jedno z tohto pomoze!

majulino
1. mar 2017

Jaj baby aj ja mám takých susedovcov dole, kebyže starých chápem, ale v mojom veku, majú aj bábätko a stále sa sťažujú že deti hlasno chodia, pritom tam kde my máme chodbu do detskej kade najčastejšie behajú susedovci majú wc a kúpeľňu.
Snažila som sa byť chápaná, že predsa len dieťa s kolikou, ale minule prišla, keď deti ozaj nebehali, dokonca sedeli v izbe a skladali stavebnicu a ona že či nemôžem trošku deti skludnit lebo že strašne behajú...
Dopriala by som jej tých čo bývajú nad nami... Dennodenne také zvuky že dovi dopo, akoby nič nerobili len rozhrabavali štrk po izbe, včera napr. O 22:40 doťahoval srubky elektrickym srubovakom či ako sa to volá.

vedorka
1. mar 2017

no necitala som vsetky prispevky, ale rada by som upozornila na jednu vec, na ktoru som prisla. vzdy som nadavala (v dobrom) cca dva roky ako dupe jedno dievcatko nad nami cely den. az ked sa odstahovali a byt bol prazdny som zistila, ze to dupu susedia, ale z vedlajsieho bytu, vchodu!!!! v zivote by ma to nenapadlo, prisahala by som, ze ten buchot ide z hora!!! a potom mi muz vysvetlil, ako sa zvuk prenasa murmi. a tazko sa indentifikuje skade ide, teda aspon u nas. takze ta suseda moze kludne pocut niekoho uplne ineho a mysliet si, ze to urcite bucha ona...

kefrinky
1. mar 2017

@juliet86
Tak to sme asi susedy, ja nemusim ani lezat na zemi a tiez pocujem susedov z boku a dole, kedy si umyvaju ruky, kupu sa a aj to curanie veru 😵...a este aj klasické zivnutie pocu...ale to su este tie pohodovejsie susedske pribehy..
Po precitani ostatnych prispevkov, clovek aby sa bal prestahovat, ze na akych susedov natrafi...🙄

marina24
2. mar 2017

@alexandraalexandrova nevynadala som ti, len nechapem,ako niekto moze napisat,ze som precitlivela,asi preto ze tych psychacov nepoznas. pozri, NEVADILO by mi vsetko toto,co si vypichla z mojich komentárov, nech si robia,co chcu,nech vzdychaju,nech kychaju, nech hudbu maju nahlas,ALE(!!) záasadny rozdie,aky opisala @cacianka -raz za cas! behat v steklacoch po byte, raz za cas aby sa isli zadusit psy od stekotu, raz za cas,aby tresli s dverami, a nie STALE.to je zasadny problem,ja precitlivela nie som, ale rozoznam,co je psychopaticke spravanie a co nie.

cacianka
2. mar 2017

@marina24 - najväčší problém je asi s tvojim frajerom - nechce riešiť evidentné problémy a nechá ťa v permanentnom strese ked si u neho.
že to nevadí jemu, jeho vec ale neberie ohľad na teba - tak ja by som tam nechodila.
už mám dosť rokov, mládí v prdeli a odchod do dôchodku sa mi predlžuje - tak si nebudem predsa znepríjemňovať život tým , čím nemusím.
nepozerám správy, lebo je tolen samé krimi a bulvár, nestretávam sa s ľudmi ktorí mi nesadnú, nechodím tam kde sa necítim príjemne, dokonca som sa naučila aj ignorovať partnerovu sestru, lebo za 7 rokov sme si k sebe nenašli cestu napriek mojej snahe, ale bohužiaľ z ich strany veľmi divný prístup.
takže na mojom mieste by som slušne a kľudne vysvetlila partenrovi, že moja noha nevstúpi na miesto ktoré je voči mne nepriateľské.
ja takto nechodím ani ku svokrovcom, lebo švagrinká nás svojim správaním, scénami a hysákmi vyštvala.a pritom tam ani nebýva. pokiaľ si svokrovci s ňou neurobia poriadok, ja tam idem raz do roka a nehrozí ísť na celý víkend alebo na týždeň, ako sme chodili pomáhať.

midori123
2. mar 2017

U nas vo vchode mame nastastie dobre vztahy. Podomnou byva sused sam a obcas mu dcera prinesie jeho vnucku aby ju varoval. Dievcatko ma teraz asi 5 rokov. Je jasne ze ju bolo obcas pocut, hlavne ked bola este mensia, tak sused ked nas stretol tak sa vzdy tak s usmevom ospravedlnil za vnucku a jej krik a pod. No my sme to absolutne nikdy neriesili, ved je to dieta 🙂
Nad nami byva susedka s dvomi chlapcami uz takmer dospelymi a ma maleho hafana ktory obcas zasteka, hlavne ked zostane v byte sam. Suseda nad nou sa ale stazovala, tak mam kluce od nej a ked hafan spusti, vybehnem o poschodie vyssie a ukludnim ho.
Ked sa mne narodila dcera a musela som jej pri chorobe v noci odsavat sople odsavackou ktora sa dava na vysavac, vedela som ze som zobudila cely panelak. Bolo mi to luto, ale inak sa to zial nedalo. Susede nadomnou som napisala sms ze mi je to luto a susedovi podomnou som sa bola ,, ospravedlnit", ze som ich o tretej v noci pobudía vysavacom. Obaja ma poslali slusne do teplych krajin, vraj nech neblaznim, ved mam male dieta a je to prirodzene. Vraj sa naozaj nemam za co ospravedlnovat. Tak som im povedala ze nech to teda beru ako vysvetlenie, ze preco som ten vysavac zapinala o tretej rano😀
Inak ja som to pokladala za slusnot z mojej strany a kedze mame dobre vztahy, tak snahu o ich zachovanie.

alexandraalexandrova
2. mar 2017

@marina24 ale ja ti to neberiem, ja som necitala celu diskusiu atie detaily som nepoznala ked som reagovala na tvoj prispevok...a suhlasim ze je rozdiel a rozdiel...ale ako pise @cacianka, kym sa tvoj frajer k tomu bude stavat takto ako sa stavia, tak sa nic nevyriesi. Nabuduce zavolajte policajtov, preboha alebo chodte tym ludom vynadat, nahrajte to, ja neviem...proste to treba riesit ak je to take neznesitelne ako pises a nechapem preco tvoj frajer policiu volat nechce...ti by im klepli po prstoch aspon v noci by bol pokoj. Tiez som uz na susedov volala policiu ked robili randal po desiatej, prisli, pekne im to vysvetlili a bol pokoj...

nini1010
2. mar 2017

Celkom nechapem preco si ju uz davno neposlala do certa.Stara skusa len tolko kolko si jej dovolila a evidentne stale viac a viac.To ti ozaj treba pisat co jej povedat?