icon

Hrozná suseda - vraj veľmi dupem

nikita10
28. feb 2017

Ahojte, chcela by som sa poradiť, prípadne aby ste mi podali návrhy alebo nápady ako na to. Bývam v paneláku na dedine. Suseda o dve poschodia nižšie sa chodí stále sťažovať, že dupem, čo nechápem ako môže počuť. Chodí sa sťažovať, že si návšteva alebo ja zapálime na balkóne, že jej popol prepaľuje oblečenie na balkóne. Bývam ešte s rodičmi, no poväčšinou som sama doma a vtedy sa mi chodí sťažovať, búcha mi na dvere ako keby ide s baranidlom vybuchnúť dvere. Chcela viackrát na mňa zavolať policajtov, vraj že ju ruším, že nemôže spávať po nočných (pritom som v škole) , že ruším nočný kľud, pritom nikdy som nič hlučné nerobila. Začala si ma fotiť na balkóne, keď vešiam prádlo, že jej prepaľujem prádlo na balkóne, pritom bývam na treťom poschodí a ona na prvom. Hrozne ma tým obmedzuje. Nikdy sa nepríde sťažovať, keď mám rodičov doma, každý týždeň si nájde niečo, za čo mi príde búchať na dvere a to nevravím o tom, že keď otvorím čo i len okno, tak už stojí na balkóne a pozerá sa čo robím. Vyhráža sa, že pôjde na obecný úrad sa na mňa sťažovať, po pravde nemá sa za čo sťažovať, keďže doma bývam poväčšinou sama, aj to len pár hodín po škole a to čo v noci spím. Už sa stalo, že som doma spala, a prišla opäť búchať na dvere, bolo 21:50 a začala ma obviňovať, že dupem ako slonica a začala ma slovne napádať..
Neustále sa mi vyhráža políciou, lebo má synáčika policajta tak si myslí, že môže všetko. Mám rok priateľa. Prvého trišťvrteku roku im tu nevadil. A jeden zimný podvečer keď ma priviezol domov, suseda otvorila okno a začala po ňom škriekať, že mu svieti svetlami do okna, že tu sa spí, že zavolá policajtov a to len parkoval.
Nikto iný sa mi sem sťažovať nechodí len ona z prvého..
Môžem ju udať za slovné napádanie či za nedovolené fotenie si ma alebo za neustále vybuchovanie na dvere čo ma obmedzuje?
Dá sa to riešiť nejak inak?
Za každý váš názor budem vďačná, neviem si s ňou už dať rady, už som zúfalá ..

Strana
z5
monicka144
2. mar 2017

@midori123 Tak to fajn, že človek má takéto vzťahy so susedmi.
Nie vždy to ide, ale podľa mňa je dôležité snažiť sa aspoň ako tak udržiavať dobré vzťahy 🙂 Kamoška má nových susedov a často sa sťažuje, že sú maximálne neprispôsobiví, či už sa jedná o poriadok na schodišti a podobne, alebo o hlučnosť počas rôznych párty. Žijú si jak keby bývali v dome a dohovor od žiadneho suseda nepomohol. Neviem či by som s takýmito ľuďmi v bytovke vedela žiť 🙂

nini1010
2. mar 2017

Dala som si namahu a precitala par tvojich prispevkov z diskusie a sorry ja nechapem.Stale pises ako ti ta striga strpcuje zivot a dokonca zaluje tvojim rodicom?!to kolko mas rokov?15??? Sama si za to mozes,ako pisem iz davno si ju mala poslat do certa.po 3.raze by som jej povedala "Tak pani teraz ma dobre pocuvajte lebo to poviem iba raz.Byvam v tomto dome a platim si najom rovnako ako vy.Toto je posledny krat co ste ma obtazovali kvoli nejakej vasej vymyslenej somarine.Radsej by som Vam odporucala navstivit psychiatra lebo mate evidentne problem predovsetkym vo vlastnej hlave.A ak ma budete este raz obtazovat,alebo mojich rodicov,alebo mi klopat na dvere nie vy,ale ja Vas pojdem nahlasit na bytove druzstvo a policiu ze ma neustale obtazujete,obmedzujete a slovne napadate.ZBOHOM." A zabuchla by som jej dvere.to si nevies poradit s jednou zakomplexovanou zenskou.Sorry takyto sibnuti ludia existuju ale ze si to nechala zajst tak daleko to je len a len tvoja chyba.

whatever1
3. sep 2018

Viem ze je to stara diskusia ale keby ma takto obtazovala suseda tak by som jej pohrozila ze este jeden krat zaklope na moje dvere tak volam policiu...

Strana
z5