Hysterický strach zo svokry
Ahojte chcem sa opytat ako by ste tuto situaciu riesili…moja 10 mesacna dcera zacala mat hystericky strach zo svokry….sem tam pridu k nam na navstevu tak mi ju vzdy vytrhne z ruky ze ona ju ide strazit ze si mam ist poupratovat (aj ked mam vzdy vyupratovane)….malej trha vsetko z ruky, tlaci jej pit aj jest ked nechce….uz som jej povedala nech ju necha ale ona si ide svoje…uz neviem ako s nou komunikovat ale vcera som len bola kosit travu pol hodinu a prisla som a mala sa az triasla uplne vzlykala a ona ani zamnou neprisla nechala ju vyrevat aj nedychala….pritom som jej uz minule vravela ze si to neprajem aby ju do takeho stavu dostala a ze ma zamnou prist a ona nic nerrdpektuje ide si svoje…tiez hned ze ma horucku ze ju brucho boli a stale vidi nejaky problem ktory ani nie je….ked pridu ona si donesie aj svoj obed, minule som navarila polievku a ona ze to si mam nechat 🤯 neviem uz co si mysliet, svokor je uplny v pohode klud ale ona si ide svoje pride si zacne mi furt uzierat vsetkl zametat aj ked vydavam a utieram si ktdy den 🤦🏻♀️ uz neviem ako to riesit ked ma nerespektuje? co by ste robili?
Ak ti ju vytrhne z rúk, zober si ju naspäť. Raz zo svokra aj mne spravila. Maly sa jej doslova bál. Keď zbadal že vchádza do miestnosti utekal za mnou. Schovával sa mi pod tricko…určite ju s ňou nenechávaj samu a povec si svoje. Obmedziť čo najviac kontakt kým sa neuvedomí
Chybná nie je svokra, ale tvoj manžel, ktorý si s vlastnou mamou nevie dať rady lebo sa jej bojí. 🤷♀️
Nenávidím, keď sa chlap nevie zastať svojej ženy pred svojou matkou alebo hocikým.
Svokra si pôjde vždy svoje. Viem z vlastnej skúsenosti. Donedávna do mňa hustila, že treba ísť so staršou k pediatričke lebo je chorá (len prechladnutá) a keď toto neprešlo, tak silou mocou chce, aby sme išli k logopedičke lebo nevie vyslovovať písmenká 🤦♀️som zvedavá s čím príde zase. už mi cuká žila pri oku, ale zatiaľ sa držím 💪.
@simca06022011 moja svokra ma sto rokov(akoze stara skola este), ani raz mi dieta nevytrhla. Ani nikto.
Dieta je predsa tiez clovek, nie babika. Takze skor to bude o povahe.
Boli tu dobre rady, decko by som z ruk nedal, pokial by samo nechcelo. Nech ti navari, pokosi, vytrha burinu a dieta moze kocikovat ked bude spat a pod vasim dozorom
"""….uz som mu vynadala ze si to neprajem ale on si to obhajuje ze ona mi len chce pomoct 🤯🤦🏻♀️"""Problem nie je svokra potom ale tvoj muz🙄...A to ze sa ta NEZASTANE...Cize nie ste sudrzni...No a toto je len zaciatok....Potom pridu ine veci....Pretoze on povie, vsak ona ti chcela len pomoct...🙄
Teda, raz by som videla, ze ma decko psycho stav, uz by same neostalo s takou odobou. Svokor aj ked dobrak tiez nic nepovie.. a muz co na to?
Uprac svokru, nech papa polievocku co doniesla a tak
Ja uz by dom mala taky blok, byt to dieta, ze by si ma tam ani na hodinky na strazenie uz nikdy nenechala
Preboha. To je iná krava. Nenechaj jej malú, spôsobí jej traumu na celý život. Obmedz s ňou kontakt a NIKDY nenechavaj malú s ňou.
Nedat dceru svokrena ruky, ved je to tvoje dieta, hadam, ked sa otocis od nej, tak ta nespacifikuje a nasilu nevytrhne dieta a uz vobec nenechavat dieta same svokre. Ani na 5 min. Problem vyrieseny. Ja to tak robim so svojou mamou🤫deti nikdy pri nej same neboli, napriek tomu, ze mnoho raz by to bolo pomohlo, od mala som ich nedavala kade komu na ruky, cize boli zvyknute byt pri mne, ked ich pytali ini na ruky, vzdy sa tulili ku nam-rodicom a nechceli velmi ist. Nastastie nikto ma nespacifikoval a nevytrhaval mi MOJE deti z ruk
Takej by som dieta do ruk vobec nedala a ani nenechala viac same dieta s nou! Nech si svokra hovori co chce, Tvoj dom, tvoja rodina a dieta, tvoje pravidla!
Neterka sa bala mojej svokry, len co ju videla plac...okolo 1r...nevieme co sa jej nepacilo...ale svokra si zachovavala kvoli tomu odstup od malej. Uz je neterka vacsia a uz v pohode.
Ja by som pred jej návštevou nechala bordel, aby mala čo vytierat a zamatat 🙂 A opýtala sa, čo fajne priniesla na obed, či môžeš ochutnať.
V žiadnom prípade by som dieťa nenechávala samé so svokrou. Svokru ponúkla kávou, nech si aj ona oddýchne, posedí, popozerať, ako sa dieťa hra,
Ja si myslím, že svokra ti nechce zle, chce ti pomôcť, chce byť užitočná. Vychovala otca tvojho dieťaťa, nemôže byť zla. Len je až priveľmi premotivovana. Mne sa zdá, že momentálne vaše dieťa berie ako hračku. Skúste ísť spolu na prechádzku, nech sa rozpamata, ako s dieťaťom zaobchádzať. Načo ideš kosiť, však povedz svokre, že jej návštevu berieš ako oddych, že si rada v jej spoločnosti. Opýtaj sa, ako sa má, ako jej prebehol deň, čo nové. Spriatelte sa, nevytvarajte dusne ovzdusie
Veľmi radi tu zeny píšu, keď niekto býva u svokry - jej dom, jej pravidlá. Tak napíšem tiež - tvoj dom, tvoje pravidlá. V tvojom dome ti nemá co svokra rozkazovať, je to návšteva. Ty si matka, ty si právny zástupca tvojej dcéry, nie svokra, keď sa niečo stane, ty budeš behať po lekároch, ty pôjdeš do basy. Nemáš 5 rokov, aby ta svokra komandovala a aby ti rozkazovala čo máš a čo nemáš robiť. Je drzá ona a nevie sa chovat, tak jej to asi treba povedať.
Ked pride svokra tak sa venuj im a dcere aby neplakala, robota pocka. No a svokra ked sa vychyti zamerat, tak jej na rovinu povedz, ze lepsie je povysavat a umyt a kde najde vysavac. Netreba sa dat, lebo Ti bude doslova srat na hlavu.
Ja som taka papulnata, ze by som sa jej spytala ze naco chodi tak casto, ked sa jej zda, ze mate spinavo.
Takze sa to uz stalo niekolko krat ze si malu nechala so svokrou a ked si dosla dieta bolo uplakane a svokra ta nevyhladala ale nechala ju plakat. Toto by sa stalo 1x a uz nikdy by som dieta s nou nenechala.

Keby mi chcela nasilu zametať, alebo upratovať, opýtala by som sa jej pomerne ostro, či má pocit, že tu nie je dostatočne čisto a povedala by som, že som pred jej príchodom upratala. A že ja keď som u nej, tiež jej tam neupratujem, tak nech je taká dobrá a sadne si. Dieťa by mohla mať na rukách, keď jej to dovolím a to bude vtedy, keď vidím, že dieťa je s tým v pohode a keď som po celý čas nablízku. Jej nosenie vlastného jedla a tanierov nekomentujem, to je maximálne divné, ale nijako ťa to neohrozuje, tak nerieš, nech si robí, ako chce.
Prekvapuje ma tvoj muž. Ten robí čo? Ešte aj kosiť musíš ty?! A podľa toho, ako si písala o tom upratovaní, zrejme toto robíš tiež len ty. A navyše sa ťa ani nezastane a nerieši situáciu s mamou. Chcelo by to s ním vážny rozhovor.