icon

Interupcia pre vážny dôvod

mommynick
29. okt 2016

Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(

minewka
1. nov 2016

@ewisam ja som v 9tom mesiaci s 3tim tehu 🙂 dá sa aj bez hormónov diskutovať... prečo by som nemala spomínat cirkev, keď drvivá väčšina prolife je veriaca? Ty nie si? Viaceré sa ti slušne snažili vysvetliť, v čom spočíva váha rozhodnutia pre/proti potratu. Je krásne, že chceš pomôcť hoci oblečením, mnohí by nespravili ani to. Ale oblečenie nie je istota, ktorú matka potrebuje. Ľudia sú z rôznych pomerov, niekto skutočne nemá nikoho, kto by mu pomohol. Urazas sa a rozčuľujes, že ťa niekto poucuje - ale keď vidím,ze nepises pravdu alebo si nezažila všetky možnosti, tak je fajn si to priznať - napríklad materská alebo v otázke dokazovania znásilnenia (btw dôkazné bremeno je vždy na strane žalobcu. Ak po znásilnení nemala vonkajšie či vnútorné poranenia, čo sa kľudne môže stať, nedokáže ho nijak. A to nie je rypanie - to su hole fakty...rovnako ako súdiť sa o alimenty - žiaľ u nás je to zdĺhavé, stojí to peniaze a výsledok,aj keď súd alimenty prizná, je neisty - obzvlášť ak ide o alkoholika ako zakladateľka napísala). Nie vždy súhlasíme s názorom či rozhodnutím toho druhého...o to väčšie umenie je ho podporiť a podržať. A možno sa zamysliet, čo sa robí pre to, aby to slobodné matky mali v spoločnosti jednoduchšie, aby mali lepšiu podporu, prístup cirkvi a vseobecne mnohých žien k žene ako bytosti, k tomu či a ako učia ženu,aby si ctila a vazila samu seba. Nielen babatko je dôležité. Ale aj žena. Sťahovanie slabikarov, lebo je tam slovko rozvod, referenda plné nezmyslov, zákaz sexuálnej výchovy na školách, riešenie nezmyslov typu manželstvo je vzťah muža a ženy - nič z toho žene v situácii, v ktorej je, nepomôže.

timea7
2. nov 2016

@minewka napísala si jeden z najrozumnejších príspevkov, aké som tu kedy čítala. Súhlasím s každým tvojím slovom.

ewisam
2. nov 2016

@minewka Ja nemam problem sa o tom rozpravat a diskutovat, ale co je moc to je moc 🙂
1. Na zaklade prispevku navrhovatelky som nadobudla dojem, ze zo svojim rozhodnutim este nieje stotoznena a rozhodnuta, hoc to tam napisala, cim nerespektujem jej nazor? Keby bola rozhodnuta, urcite neriesi veci typu
2. srdce by mi puklo, vzdat sa ho, kde mam byvat, nech sa mi ozve zena co to zazila, Co mam robit co by mi pomohlo. Predsa, ked som rozhodnuta, pozrem co potrebujem a viac neriesim.... A v tomto jedinom bode nastupujem ja... zase nepresviedcam nikoho ze mi musi verit, alebo ma slepo posluchat alebo co. Tvrdim, ze ked sa chce, da sa to riesit aj inak a som ochotna pomoct. To je suhrn mojich prispevkov. To co sa tu potom zacalo riesit uz nema nic spolocne s pisatelkou, pretoze naozaj postoje cirkvi, sudnictva a presviedcania ma o tom, ze mam niekomu posielat peniaze a neviem co a vysmech mojej osoby naozaj nikomu nepomoze... Tak ako aj to, ze co vsetko deti potrebuju a ake je to nakladne a neviem co /lebo sama skoro 3 deti nemam, tak potrebujem zavadzat do reality, naozaj 😀/ Stale som nedostala odpoved na otazku ako to robia samozivitelky s detmi mimo Bratislavy.
Ostatne podnety mozeme kludne rozdiskutovat v inej teme. To je vsetko a naozaj posledny prispevok k tejto teme 😉

zupap
2. nov 2016

@minewka 100% súhlas !

janickacrazy
3. nov 2016

@ewisam Poznám niekoľko žien-samoživitieliek mimo BA, no ako to robia? Tak niektoré bývajú u rodičov, takže tie majú v podstate šťastie, že rodičia im pomožu, či už dieťa postrážia, ked je choré alebo si rozdelia náklady na jedlo a bývanie. Horšie to majú tie, čo ozaj musia bývať samé, tie naozaj obracajú každý cent. Tu mimo BA sú zase aj tie podnájmy lacnejšie, ale zase aj menej zarobia. Poznám jednu, ktorá sa tlačí s 3 deťmi v garsonke, zatiaľ čo jej bývalý sa rozvaľuje sám v trojizbáku. Deti majú všetko, čo potrebujú, samozrejme nechodia na drahé výlety a dovolenky, ale to nechodia ani niektorí, ktorí majú oboch rodičov.

sue
3. nov 2016

...a aj je rozdiel v servise okolo detí mimo BA. V menšom meste alebo na dedine už deti na prvom stupni idú samé zo školy a na krúžky a pod...

katka1981
3. nov 2016

@mommynick, ak mozes ozvi sa ako si dopadla, nemam potrebu ta sudit ani nic. Len ma zaujima, ci ti vobec diskusia pomohla atd. Ked tak posli mi IP. Drzim palce.

sunny8
3. nov 2016

Ublizis tym dietatku ktore za to mimochodom nemoze a takisto aj sebe. A velmi ! Telo nemusi zvladnut dve taketo zakrokt po sebe a ktovie co sa ti moze stat prispevky som necitala tak neviem kto ti co radi ale podla mna ho vynos a daj niekomu kto deti mat nemoze velmi tym niekoho potesis a je to vzdy ovela lepsia moznost ako zabitie nevinneho cloviecika nech je od sviniara po com vsetkom ale nemoze zato zasluzi si sancu na zivot mysli na to

mommynick
autor
3. nov 2016

Nieviem preco admin nezamkol temu,ale v poriadku.....
Pre vsetky,ktore chcu vediet ako to dopadlo,tak 9.11.2016 som objednana na kliniku na UPT..Musela som sice zaklamat,lebo ked som povedala v email pravdu,tak mi to nebolo umoznene,kedze som znasilnenie nebola oznamit na policii.Viac nemam komu co vysvetlovat a nehadajte sa tu skrz osoby,ktoru nepoznate!Ja si neviem predstavit,ze by som sa do krvi hasterila s niekym o niekom,koho som v zivote nevidela...Pekny den!

sunny8
3. nov 2016

@mommynick este stale mas moznost zmenit svoje rozhodnutie ... Este stale mozes zachranit zivot niekomu kto by ta bezpodmienecne miloval a nazyval ta "mama". To dietatko okrem teba nikoho nema je na tebe zavisle uplne ... Zije v tebe rastie z teba a citi s tebou co prezivas... Dieta je dar najkrajsi a najvzacnejsi pre kazdu zenu... Otca uviest nemusis nikde je to TVOJE dietatko a bodka. Nikomu nemusis nic vysvetlovat. Sama som si chcela este jedno adoptovat hoci uz jedno mam ale chcela som pomoct dietatku ktore to potrebuje. Klamala si s objednali ta. Povedala si pravdu a odmietli ta. Preco ? Lebo ked si v cistote uviedla svoje dovody neboli dostacujuce k tomuto cinu. Len si im klamstvom zaslepila oci a az vtedy ta prijali. Porozmyslaj este stale mas cas. Su tu zienky co ti pomozu poslu ti saty mozem ti poslat tiez nejske aj postielku ti mozem poslat mam aj kociarik sice pouzity ale stale pekny ... Posleme ti hracky pomozeme vam ... Zvladnes to ;) pouvazuj s chladnou hlavou budes to mat este tazsie ... Po zenskej stranke uz mozno budes nefunkcna raz si to sama sebe neodpustis.

beate1
3. nov 2016

@mommynick drzim ti palce..rozhodla by som sa urcite ako ty..viac sa nejdem rozpisovat..vsetko dobre ti prajem do buducna..

mijka88
3. nov 2016

Je to smutne ked citam to co dokaze jedna zena spravit, a p.s. najlepsie co rodic moze podla mna svojmu dietatu dat je SURODENEC (mam 1 segru o 2.5r starsiu boli aj bitky aj hadky aj vaetko co k tomu v detstve patri ale teraz nie je nad to ked si pomozeme ci uz s detmi pobavit alebo aj inak dalo by sa o tom dlho rozpravat a som staatna ze ju mam) a tvoja dcera ho uz mozno po takych 2 strasnych cinoch nikdy nemusi mat a boli by predsa svoji mali by rovnakeho otca aj mamu. Je mi z toho zle, ked si predstavim co niektore zeny robia preto aby im bolo dietatko dopriate ... no co uz hodne zdaru, nedokazala by som zit s pocitom ze som dala pokyn vedome aby mi zabili po kuskoch dieta zo mna vyskrabkovali a tym ho zabili, skoro som o prve v cca 8tt prisla bola som v nemocke kde sa im to nastastie podarilo zastavit takze tak nechcela som sa zapojit len som temu prebehla ale dnes mi to uz nedalo...

terezka1947
3. nov 2016

@sunny8 vies.....to je tak...vsetky,kt.neajkuju a neodobria nieco,co nie je v sulade s pravom zeny tu na MK su za hlupe,bigotne veriace,kt.si nikdy nic nezazili,atd,atd.
je to smutne,ale tak...kazdy zodpovieme za svoj zivot raz...aj za to,ze sme niekedy nepodrzali niekoho,ci prave odobrili zlo,kt.chce urobit.
Vsetko je o pohlade...a vzdy sa da zrelativizovat a obkecat tak,aby to vyhovovalo nasmu svedomiu.
a teraz,tento prispevok nie je k autorke temy...lebo ona uz urobila rozhodnutie...je to take zamyslenie sa nad tym,co sa v posl.dombe deje na MK
ono aj kracat s davom ako ovecka sa da AJ s postojom...ved dnes je iny svet,ved mame moznosti,mame prava...mozme rozhodovat...nic nemozme,sme mali pani...velmi mali pani v zivote.

bodka13
3. nov 2016

Je veľmi ťažké pochopiť, že nechce byť odkázaná na pomoc a charitu....byť stále niekomu neznámemu/známemu za niečo vďačná a zaviazaná ....že sa potrebuje oslobodiť psychicky, aby sa dokázala znova postaviť na nohy a žiť , nie iba prežívať ?

@mommynick veľa síl, pozitívnych myšlienok a už iba úsmev a radosť zo života...drž sa a bojuj za seba, za dcérku lebo iba ty vieš a cítiš čo je pre teba/pre vás najlepšie 🙂

malasandrika
3. nov 2016

No dobre ... Prečo ženy v Poľsku protestovali, keď im chceli upraviť zákon o interupciách? Pretože je to rozhodnutie ženy, nie spoločnosti, či plod/dieťa chce vychovávať a vôbec porodiť. Každá žena má právo sa rozhodnúť sama

janickacrazy
3. nov 2016

@malasandrika Ono sa to ľahko povie, že šak si ho nechaj a daj na adopciu, ja si to tiež neviem vobec predstaviť, žeby som nechcene otehotnela a povedala by som svojim príbuzným a susedom a všetkým, že som síce tehotná, ale dieťa pojde na adopciu. Lebo každý ťa uvidí s bruchom a všetci sa budú vypytovať a poznáme tie hlúpe reči. Už ked som čakala tretie som si vypočula kadejaké poznámky hlúpe, že či sa pritrafilo a podobne. Pritom sme sa o dieťa snažili skoro rok, ale nevadí.

malasandrika
3. nov 2016

@janickacrazy mne by o tie hlúpe reči ani nešlo, rovnako to sú otázky o kojení, o počte detí. Ale uznávam, že to je nepríjemné. Vidíš, mne bude stačiť asi jedno dieťa a Ty máš tri a nejdem Ťa súdiť ako viaceré ženy autorku

marrie5385
3. nov 2016

@mommynick prosim, daj tvojmu dietatku sancu na zivot...aj ked nie s tebou, prosim...❤

sue
3. nov 2016

@mommynick ahoj, chápem ťa 😔 drž sa. Ak by si pitrebovala s niekým hovoriť, písať, ozvi sa. Hocikedy.

sue
3. nov 2016

@marrie5385 ona dáva šancu na život svojmu dieťaťu, tomu trojročnému, ktoré má doma a o ktoré sa stará sama 😔

moonlight1210
4. nov 2016

baby, skuste si predstavit, ze ta zena bola vasa dcera.

aj ju by ste takto (ako kvapkajuca voda) tlacili do donosenia a porodu?
aj keby ste vedeli ako jej je? co zazila? aj tak by ste ju presviedcali, ze si ho ma nechat?
zariadili jej radsej navstevy po psychológoch (nie zeby ich nepotrebovala ja tak po takom zazitku), len aby sa zmierila s tym, ze vy ste proti potratu a vy tomu dietatu sancu chcete dat? lebo vas viac stresuje predstava, ze maly anjelik umrie, ako to, ako bude jej?

alebo by ste ju radsej podrzali v jej rozhodnuti? (lebo ani to nie je lahke rozhodnutie. v podstate si ona vybera medzi dvoma mlynskými kamenmi.)

ja viem, ze toto je taka otazka dost na telo. ale predstavte si to.
lebo jedna vec je lobovat za dieta u cudzej znasilnenej zeny a druha, ked to mate vo vlastnej najblizsej rodine.

mnohym sa to nepaci, ale tu zohrava ulohu fakt, ze o par dni, tyzdnov, si uz kazda z nas sukromne odsunie tuto temu do pozadia, lebo sa nas napriek vsetkemu netyka. z nasho zivota vypadne. preto je nam lahsie bojovat za svoje presvedcenie voci cudzim ludom. lebo ta zodpovednost tam je len docasna (kedykolvek od toho mozeme odstupit), navyse iba do tej miery, aku sami chceme.

ale u vlastnej dcery, najblizsej rodiny - nie. tam to za par tyzdnov nebude minulost a ani si nevyberieme, ako velmi chceme, aby nam to zasiahlo do zivota.

sonicka223
4. nov 2016

@moonlight1210 verím, že tento príspevok to tu už umlčí...

marrie5385
4. nov 2016

Istá zúfalá žena prišla ku gynekológovi a povedala: Doktor, musíte mi pomôcť, mám problém: môj syn nemá ešte ani rok a už som znovu tehotná. Nechcem ďalšie dieťa v takom krátkom čase, možno neskôr... teraz očakávam vašu pomoc, chcem prerušiť tehotenstvo. Doktor po dlhšom tichu odpovie: Myslím, že som našiel spôsob, ako vyriešiť problém menej nebezpečným spôsobom... Žena, mysliac si,... že doktor prijal jej žiadosť, sa usmeje. Doktor pokračuje: Takže milá pani, aby sme vyriešili problém a nezostali ste s dvomi malými deťmi v takom krátkom časovom rozhraní, zabijeme toto, ktoré držíte práve na rukách. Tak si budete môcť deväť mesiacov oddýchnuť, kým sa narodí ďalšie. Ak máme zabíjať, neexistuje rozdiel medzi týmto dieťaťom a tým druhým a dokonca obetovať toto dieťa na vašich rukách prinesie menej rizík pre vás. Žena odpovie ešte zúfalejšie: Nieeee, zabiť dieťa je zločin! A doktor odpovie: Presne to isté si myslím aj ja, ale vy ste boli taká rozhodnutá, že vám mám pomôcť... Doktor pochopil, že jeho lekcia vyvolala svoj efekt. Usmial sa a povedal: „Uvidíme sa o týždeň na prvé vyšetrenie a vypočujeme si srdiečko súrodenca...“

luna379
4. nov 2016

Prečo si si nezobrala po znásilnení tabletku PO?
A prečo tu čakáš od nás rozhrešenie za interupciu? Je to tvoja vec.

gianna
4. nov 2016

@moonlight1210 Ano, ak by to bola moja dcera, spravila by som vsetko preto, aby na potrat nesla. Znasilnenie je hrozny cin, ktory ovplyvni cely zivot zeny. Ale tym, ze poslem zenu na potrat, traumu zo znasilnenia nezmaze. Alebo hadam chcete tvrdit, ze ked nie su ziadne viditelne nasledky ( v tomto pripade dieta), tak znasilnenie do zivota zeny nezasiahne? Tu treba riesit traumu, ktora vznikla znasilnenim, nie pridavat dalsiu traumu. Dieta nie je nasilnik, je to dieta a hlavne CLOVEK, nech uz vznikol akymkolvek sposobom zasluzi si ochranu. Ano, mnohe ste tu pisali, ze dolezita je aj zena, nie len dieta. To je pravda. Ved ja netvrdim, ze tu staci povedat, ze dieta musis donosit a viac sa nestarat. Treba sa postarat aj o zenu, zabezpecit jej zdravotnu starostlivost, psychologicku pomoc, pravnu pomoc a aj tu materialnu, ked treba. To sa vsetko da poriesit. Ked si dieta dieta necha, to neznamena, ze bude cely zivot sama a v biede. Ale povedzte mi, kto pomoze zene s postabortivnym syndromom? Kto ju bude drzat za ruku, ked bude mat depresie? CI potom povieme, vsak bolo to tvoje rozhonutie tak s tym zi, mna to nezaujima? Myslite, ze zivot zeny po potrate je dostojnesi, ako zivot zeny nosiacej v sebe dieta, ktore bolo pocate znasilnenim? Hlboko sa sklanam, pred kazdou, zenou, ktora napriek nepriaznivým okolnostiam sa rozhodne svoje pocate dieta donosit a este hlbsie sa sklanam pred tou, ktora, ak si je vedoma, ze nie je v jej moznostiach a schopnostiach sa o to dieta postarat, da ho na adopciu. To je laska, ktora si zasluzi uctu!!!!

sue
4. nov 2016

@luna379 ona nehľadala rozhrešenie, ale odpoveď na jednoduchú otázku, ak nevieš na akú, prečítaj si jej prvý príspevok. Je napísaná jasne...

terezka1947
4. nov 2016

problem sa neda riesit dalsim problemom....a jedno zlo tiez neporiesime dalsim zlom,je to len nabalovanie vsetkeho....
suhlasim s
@gianna uplne...
toto nie je tema,kde sa moze jednoznacne povedat...chod na potrat,vyriesis vsetko
ale mnoho zien tu to podava takto...
prave,ze treba pozerat na tu zenu....dost jej bolo ublizene....ale ublizi si aj sama...
ano,nikto nebude vychovata jej dalsie dieta,ale nikto jej nepomoze ani pri vycitkach,kt.pridu...a najma,ked si navodi zdravotny problem,ci neplodnost
takze pozerajme sa na to komplexne
ti,co su proti potratu neznamena,ze tej zene chcu apriori zle...a nechapu ju,su totalne bezcitni....ale co ked jej to v konecnom dosledku ublizi viac?????
uz jeden potrat absolvovala...to nie je jej prvy potrat...takze pozerajme aj na tuto stranku

esther03
4. nov 2016

@moonlight1210 vies co je na tom to sialene? Ze tieto fanaticky by to manipulativne robili aj na vlastnom dietati, aj keby sa to stane ich dcere. Oni su presvedcene, ze ina cesta nie je hoc i za cenu znicenia zivota vlastnej dcere. Co na tom, ze dcera si potom siahne na zivot, odide od dietata, bude si sebaublizovat... Ved oni zachranili este nenarodene dieta. Ja stale vravim, ciest je vela, treba si len vybrat tu po ktorej chcem a najmä vladzem kracat ja.

sardinka336
4. nov 2016

@esther03 tak tak...ciest je vela a kazdy dokaze kračať po inej...ako ja som proti potratom ale neviem či by som dokazala ,,kázať,, zene o tom ako si ma dieta nechat, akoze jasne ze by som sa pytala či nie su nejake moznosti a tak, ze teda potrat je fakt to posedne...ale je to jej rozhodnutie, jej zivot a ona sa musi rozhodnut ako.

moonlight1210
4. nov 2016

@gianna
nie som proti tomu, aby znasilnena zena dieta mala. nech uz bolo splodene akokolvek.

tu nejde o nejaku dostojnost, ako k dietatu prisla z vonkajsieho hladiska, ale z jej vnútorného. co ona k nemu citi.

ak by ho chcela, nebudem ju presviedcat, ze to olutuje. ze mozno raz jej bude pripominat zle chvile a prestane ho lubit a bude ho za to trestat (zastupne za otca nasilnika). zeby to mala zvazit. aj to, ze bude mat geny násilníka, co ak to bude tiez buduci nasilnik (lebo aj toto moze byt).

podmienkou ale je: ak by ho chcela.

ale ak ho nechce, nebudem jej vykreslovat moznu svetlu buducnost a naplnenie ako matky. ze mozno bude este rada. (ta moznost, ze bude, tu je. ale nie je zarucena.)
ani by som ju nestrasila postabortivnym syndrómom (zdravotnymi rizikami, a pod.), lebo to absolvuju skoro vsetky zeny, bez ohladu na dovod potratu. skor jej radila, ako to zmiernit, ci tomu predist (ak by som vedela ako). nebol by to argument, preco by to mala zvazit a dieta radsej donosit a porodit.
pokial by to sama nechcela brat ako argumenty, ze sa preto rozhodne pre donosenie.

rovnako by sme si mohli dat do porovnania zenu, ktora odmieta odpustit vrahovi svojho dietata, hoci on to lutuje a zenu, co odpustit dokazala a dala vrahovi rozhresenie, aj ked jemu je to srdecne jedno, lebo on tu vrazdu nelutuje.
hlboko sa mozeme sklonit pred tou druhou, ale nemozeme tu prvu matku nutit, aby odpustila a neziadala vysoky trest, lebo odpustit je to znak vysokej moralky a obety.

@marrie5385
ibaze motivacia tej zeny z pribehu je pohodlnost.
to je pointa toho pribehu s moralnym podtextom.
mala ine plany, teraz skrt cez rozpocet. preto chce potrat.
ale ona dieta pocala v manzelskej posteli, v pohodli a teple, s muzom, ktorého miluje (a on ju zrejme tiez) a ktory na nu pri sexe bral ohlad.
a dolezite: po vzájomnom suhlase s tym sexom.

vôbec sa to nehodi na pripad znasilnej zeny.