icon

Investícia do cudzieho bytu

tomas060
1. sep 2022

Zdravím,mám strašnú dilemu..som s frajerkou 5 rokov cca.mali sme 2 mesačnú pauzu a potom keď sme sa dali naspäť dokopy tak mi po 3 týždňoch povedala ze sú kúpila byt (hypoteka) zarazilo ma to lebo viem ze to musela riešiť q hľadať ešte pred tou pauzou, čiže byt je jej a ešte sa len zariaduje a nebývam v nom..minulý týždeň prisla zamnou s tým ze ako si to predstavujem s investíciou do bytu, či chcem prísť len na hotové?kuchyňa a spálňa je a ešte obývačka a chodba..navrhla mi ze pôjdeme na polovičku ceny zbytneho zariadenia co vyčíslila na 10 000 euro..zarazilo ma to lebo byt si kúpila sama bez môjho vedoma ja mam investovať do cudzieho bytu?navrhol som jej ze to predáme a pôjdem do spoločnej hypoteky alebo jej vyplatím polovičku ceny bytu a nevh ma zápise ako spoluvlastník a tak to nevhve ?co by ste robili vy?

Strana
z4
kristiii
2. sep 2022

@lujza123 ale veď on jej ponúkol, že kúpi nejaké veci, spotrebiče. Ak by kúpil napríklad tv, práčku, chladničku, vysávač, počítač a podobné veci, ktoré bude ona taktiež používať, čiže ich bude tiež opotrebovávať ona jemu (lebo ja rozumiem o čo ti tvojimi príspevkami ide) ale on si ich môže v prípade rozchodu vziať, ale ona odmietla, lebo ona chce proste prachy, ktoré potrebuje vraziť do SVOJHO bytu a nie do JEHO vecí, ktoré by používali taktiež spoločne. No proste vychcaná je jak mraky

lujza123
2. sep 2022

@wheel o normálnom najme za užívanie nehnuteľnosti, čo je na tom. Dievča nech si spláca svoju hypotéku za byt 400 e sama.
Ale sú veci ktoré ako som písala po 10 r môžeš kupovať nové - spotrebiče, sedačka, postel, matrac, výbava kuchyne atd, tak isto nejaké opravy bytu - nová maľovka napr... Proste bežné opotrebenie a udrzba. Toto by mali platiť - kúpiť spoločne aj keď nehnuteľnosť je jej. Lebo to spoločne užívajú a spoločne ničia

kristiii
2. sep 2022

@lujza123 ona po ňom nechce, aby sa podieľal na nájme (aj keď tipujem, že aj s tým by potom prišla, ak by sa s ním ešte predtým nerozišla), ona chce aby investoval 10 000 do bytu, ktorý nikdy nebude jeho

wheel
2. sep 2022

Ja by som sa s nou ani nebavil, v prvom rade si kup svoj byt a zi si tam. A ked slecna chce nech za tebou pride. Ani by som sa jej neozyval po tom divadle ze odisla urazena z auta, je to jej byt , kupila si ho sama , bez tvojho vedomia, este aj zahrala na teba ze mate pauzu aby mala "aliby" ze preco o tom nevies a potom dojde ze chce aby si platil.

zmrzlinka2021
2. sep 2022

@lujza123
Oni su partneri - frajeri, cize platit niekomu "najom" je nezmysel.
Ona to spravila zamerne a teraz potrebuje "dofinancovat" este vybavenie bytu a dobre vie, ze tieto veci budu stracat na hodnote. Jedneho dna ho vypakuje z bytu a on sa moze roky sudit o sporak...

V normalnom vztahu o vybere nehnutelnosti sa rozhoduju partneri spolocne.
Autor tejto temy je taky trochu hlupacik, ktory sa nechava zneuzivat a dufa, ze si tym ziska jej lasku

lujza123
2. sep 2022

@kristiii ved to som písala, od nej toto tiež nieje fér ze daj mi 10 000 litrov nech si navyberám nábytok aký chcem ja... Ale teda ani chcieť bývať a užívať veci uplne zdarma.

Im by pomohlo presne ako si písala ze by každý nakúpil nejaký nábytok, spotrebiče... Alebo by to všetko kúpila ona a on by jej platil malý nájom.

My sme v podobnej situácii a platí mi 100 e mesacne. Ja si platím hypo na dom. A vďaka tomu ze dom je novo zrekonštruovaný mame minimálne energie, do 100 € mesačne. Čiže dokopy to ma 150 € mesačne za svoje bývanie co je podla mňa super suma
Spotrebiče aj časť nábytku sme kúpili spoločne, to si vieme v prípade rozchodu rozdeliť. Auta mame každý svoje, ale asi rok bolo len jedno. Počas toho roku som sa normálne podieľala na všetkých nákladoch naň, nielen benzin, ale aj poistenie, diaľničná, opravy atď.. Lebo ako naklady na auto niesu iba benzín, tak isto náklady na nehnuteľnosť niesu iba energie.. A to je jedno koho je to majetok, akonáhle sa užíva opotrebuje sa a treba to zohladnit

lujza123
2. sep 2022

@zmrzlinka2021 nezmysel je tak isto keď nehnuteľnosť a všetok komfort v nej kupuje a platí iba jeden a druhy to roky využíva zdarma iba z titulu frajer.
Nehnuteľnosť niesu iba poplatky za energie predsa.

nurielka
Autor odpoveď zmazal
kristiii
2. sep 2022

@lujza123 veď presne (v podstate sa zhodujeme), len ona nevraví o nájme, ale chce tých 10 000, lebo jej očividne došli prachy, buď niečo zdraželo alebo sa proste prepočítala alebo sa len rozhodla, že by mohla mať aj luxusnejšie zariadenie, ak sa podarí vytrieskať niečo z bývalého. Schválne píšem bývalého, lebo za mňa pauza vo vzťahu neexistuje, buď s niekým som alebo nie a nie že jeden špekuluje a drží si zadné vrátka. A táto tu je teda prespekulovana že poriadne. Ale super, že chalan má rozum a som si istá, že má na lepšiu ženskú, takú čo nebude všade vždy vidieť len seba a keď nebude po jej tak si dupne nožičkou a zduje sa. Šak to robia dvojročné deti a nie dospelí ľudia zrelí má vzťah

zmrzlinka2021
2. sep 2022

@lujza123 Pozrii, ked kupit, tak spolocne vybrat - stena do obyvacky vyjde na 300 eur, prispeje on 150 EUR, atd.. myslis si, ze ona bude nadsena? Podla mna nie, lebo hlada niekoho, kto ju zafinancuje.

A to co pises - vies, on ked odide, jej ostane cele vybavenie bytu, cize o nic ona nepride.

betulinka1
2. sep 2022

@tomas060 neinvestovala by som ale kupila by som napriklad postel a gauc a ten si viem zobrat a predat ak by sme sa rozisli.

srnqqa
2. sep 2022

@tomas060 chápem Tvoj postoj, nechápem postoj jej. Resp. aj áno - ona váš vzťah pravdepodobne vidí inak, žiaľ. Nikdy by ma nenapadlo urobiť niečo poza chrbát partnera (resp. si s ním dať pauzu, aby som niečo nadobudla) a potom od neho čakať financovanie. Mne môj partner nemusí do bytu absolútne investovať. Priniesol TV, ktorú on chce potom do spálne. To je zatiaľ všetko. A nemám potrebu mu vykrikovať, že prišiel na hotové. Áno, prišiel, a čo?
Povahu a charakter prejavila, si mladý, volila by som cestu rozchodu - definitívneho. Aj keď to chvíľu bude bolieť. Ale radšej si pár mesiacov poplačem ako potom celý život búchať hlavu o múr, že som nešla svojou cestou 🙂

0kristina0
2. sep 2022

@tomas060 ja byt tebou by som zacala uvazovat nad rozchodom a nie nad tym ci dat alebo nedat peniaze.

judar
2. sep 2022

Utekaj od nej a to cim skor lebo ona by ta max tak mala ako poistku na investiciu do bytu a uz len ten fakt ze ani posraty stolik ti tam nedovoli mat je teda vyhra....ja som bola v podobnej situacii stym ze to bol dom a este lepsie nemohla som tam ani len po*ratu zmenu urobit nieto este mat nejaky kutik tam pre seba a ked som zamenila dve sochy pri utierani prachu uz bol problem ...takze radsej tahaj sam za seba ne robit niekomu donatora

tomas060
autor
2. sep 2022

@tosomja presne tak,chce ma byt len pre seba a dnes mi ešte píše ze vážne nechcem prispiet na byt do ktorého som sa tešil??🙂

tomas060
autor
2. sep 2022

@kristiii aj nájom chce platiť samozrejme, nie len 10 000 ale viem ze ma iné záujmy lebo nechcela keď som jej navrhol že jej vyplatím polovičku ceny bytu a budem spoluvlastnik

tomas060
autor
2. sep 2022
tomas060
autor
2. sep 2022

@tomas060 asi tak niejjako vyzerá jej komunikácia,pýtala sa ma ci jej teda prispejem keď som sa tak tešil na ten byt

tomas060
autor
2. sep 2022

@srnqqa máš pravdu veľkú,myslím ze ta pauza bol preto aby sme do toho nešli spolu ,keby ma tak ľúbila urobila by niejaky kompromis

zmrzlinka2021
2. sep 2022

@tomas060
Realne, preco s nou pokracujes vo vztahu?

Ty mas extremne nizke sebavedomie, sebahodnotu, fakt si ideal na kopnutie.

tomas060
autor
2. sep 2022

@zmrzlinka2021 myslel som si ak budem dobrý k nej tak sa mi to vráti ale bol som asi až príliš tolerantný

ahhola
2. sep 2022

... prečo ma tak citovo vydiera.... Lebo môže.

Ty zacni odznova, daj si pauzu teraz ty a navždy.
Si chlap, nemôžeš sa odpazit niekam od nej, aspoň do ČR?

Neboj, ona toho sponzora najde👿

zmrzlinka2021
2. sep 2022

@tomas060 Ale ta zena ta nemiluje, si pre nu obycajny chuj, ktoreho vyuziva.
Clovek, ktory ta bude skutocne mat rad, bude ta prijimat a bude ta respektovat a kompromisy budu pre neho samozrejmostou.
Načo čakáš ešte s rozchodom?
Napis jej sms, ze sa s nou rozchadzas....

ako fakt si z teba striela...

lenkakravcova
2. sep 2022

@tomas060 jej napíš, že prispeje tých 5000€ v naturaliach. Ze už ich máš aj prichystané na sťahovanie. (však je to tvoje, tak to môže byť aj staršie, aj sťahované, hlavne ze je to funkčné nie?) 😀 Uvidíš ako sa zatvári.

komplikovana
2. sep 2022

toto je lepsie ukoncit. Ved uz ani ta zakladna ucta nie je medzi vami.

isis234
2. sep 2022

@lujza123 z toho čo píše autor,,, jeho priatelka neráta s ním do budúcnosti... nechce sa poradiť s ním, len si hudie svoje.. Diskusiu odmieta.Teraz ona potrebuje zariadiť a potrebuje peniaze. Vzťah nie... To nie je na spoločné bývanie.. Iné by to bolo, ak by obaja sa dohodli a plánovali spoločný život. Z jej reakcie vyplýva, že je rozmaznané dievča.

kristiii
2. sep 2022

@tomas060 omg, až teraz som sa dostala k tvojej odpovedi...prosím ťa, vykašli sa na ňu, tej ženskej nejde o nič iné než o tvoje peniaze. Podľa toho ako píšeš si rozumný chalan, len asi príliš zaľúbený, ale v tvojom prípade vážne nie je do koho. A to si na tejto stránke v drvivej väčšine ženy zastávajú ženy, ale sám môžeš vidieť, že v tvojom prípade to tak nie je. Fakt, máš na viac..

lienka.7
2. sep 2022

@tomas060 pokial a nou plánuješ byt, kupila by som iba také veci, ktoré si vies odniesť. Cize TV, mikrovlnku, kávovar, vysávač... rozhodne nie vstavaný sporák ci chladničku. A najmä kupovať vsetko na svoje meno na faktúru a platiť prevodom z účtu. Zase nie je to tvoj byt, to ano, ale tiež nie je fér, aby všetko ona nove pokupovala a ty to len tak využíval. V tomto ma @lujza123 pravdu

Strana
z4