icon

Investovala som do spoločného bývania

26. okt 2021

Zdravím, investovala som do spoločného bývania s partnerom, kupovala som veci do interiéru, zariadenie atd. Lenže hypotéku ma na seba len partner, nakoľko ja som brať hypotéku na seba nemohla. Pokiaľ by som teda chcela vymáhať naspäť moje peniaze, asi s tým už nemôžem nič robiť? Nemusíte mi písať aká som bola nezodpovedná, každý robí chyby. Je otcom môjho dieťaťa, nečakala som že by mohla nastať taká situácia.

Strana
z2
autor
26. okt 2021

@haley7897 práveže ja som sa s tým až tak neponáhľala, mala som aj iné starosti a nemala som ešte predstavu ani koho za svedkov atd .. tak som si povedala že do roka sa zoberieme…

@whatever1 nie netuší, pretože nie sme vôbec rozhádaní.. on je nervak a ja už väčšinou na to jeho rozčulovanie buď nereagujem vôbec, alebo mu len poviem či sa to nedá aj pekne povedať a keď povie že nie tak ďalej ani neriešim… on potom vychladne do pol hodiny a všetko je zase “Okay” ale mňa to vnútorne serie a on to hodí za hlavu a už ani nevie

janickacrazy
26. okt 2021

No a chces sa vôbec s ním rozísť? Po narodení dieťaťa je vždy v rodine ťažšia situácia, treba sa nanovo zladiť všetci traja. Neviem, aké veľké je dieťa, ale v poslednom čase mám pocit, že mladé páry sa veľmi rýchlo rozchádzajú po roku, dvoch po narodení dieťaťa. Je to škoda. My sme tiež tie prvé 2 roky mali náročné, dieťa nespavec, ja unavená, nervózna, muž v zahraničí, potom sme išli za ním a bolo už lepšie. Neviem aké máte problémy, nestálo by zato ešte na tom popracovať?

autor
26. okt 2021

@janickacrazy lenže ja mám pocit že tu zlu situáciu vidím len ja, on si svoje chyby uznať nechce, on problémy riešiť nechce.. jeho riešenie každého problému je že na ten problém zabudne, hodí to za hlavu .. to pre mňa riešenie nie je, ja sa chcem o problémoch rozprávať, riešiť ich.. on povie že nemá náladu to rozoberať .. a keď to vytiahnem napríklad o týždeň tak ja som zlá že vyťahujem staré veci .. nič by nebolo keby mal blbe pripomienky raz za týždeň .. lenže on do mňa istým spôsobom rýpe každý jeden deň! Nemáme vážne problémy žiadne, lenže harmonicky vztah vyzerá naozaj inak .. on nepríde za mnou že by chcel vztah zlepšiť ..

janickacrazy
26. okt 2021

No možno ak by si mu povedala, že uvažujes o rozchode, tak by ťa začal počúvať. Muži neradi riešia bežné problémy, ktoré podľa nich sú len maličkosti. On nechápe, že pre teba je to dôležité. Treba mu to povedať vážne, prípadne začať baliť kufre, to ho preberie.

liljana
27. okt 2021

Ide hlavne o to, aby mal clovek vsetky investicie do byvania aspon na vypise z uctu, neplatil to nikdy v hotovosti, odfotil si aspon velke faktury. V pripade sporov to mas zdokladovane.

luccija
27. okt 2021

Tak robíš jednu chybu za druhou...keď tvoj najväčší problém bol koho dať za svedkov🙂dieťa neplánovane, partner cholerik, peniaze vrazene do jeho nehnuteľnosti....sa spamätaj a rozmýšľaj čo ďalej.Ak by sa Ti aj podarilo peniaze vymôcť späť čaká Ta zaslúžený život?slobodná matka s malým dieťaťom ..vieš sa sama postarať o bývanie a všetko?muž Ti nebude rozpitvavat čo prečo ako ..aj ja som prudká vychrlim zo seba a o 10 min ani neviem čo bol problém.
Akým spôsobom do teba rype?evidentne ste sa dobre nepoznali tak choďte do manželskej poradni nepochopím tieto rozchadzania narýchlo pri prvých problémoch.

sense
27. okt 2021

Máš doklad o tom ze si ku tie peniaze dala? Nech ta da aspoň ako podielového spoluvlastníka al dieta keď si mu dala časť peňazí na kúpu nehnuteľnosti. A ak nie tak už musíš len dúfať ze aj po prípadnom rozchode sa k tebe zachová fér a peniaze ti vráti.
A v opačnom prípade máš len do budúcna dobre ponaučenie, frajerovi neprispieva finančné na niečo, či je vyslovene jeho.

lujza123
27. okt 2021

Nie, nemôžeš s tým absolutne nič robiť. Akurát zobrať si so sebou co sa da (ale to sa tiež ľahšie povie ako urobi, v realite môže byť chlap taka sviňa že si vymení zámok na svojom byte a nedostaneš sa ani k osobným veciam)

Nič si z toho nerob, nie si jediná takáto naivna trúbka. Mne sa to tiež stalo a veľa ženským tiez. 😶

Ak by ste to predsa len urovnali (co za pokus rozhodne stojí, s príchodom bábätka ma veľa vzťahov problémy kým si zvyknú) tak urcite sa vezmite a cim skôr. Manzelstvo chráni ženu - matku presne v takýchto situáciách, s malými deťmi budú tvoje príjmy oveľa nižšie ako mužove.

autor
27. okt 2021

Práveže nie je sviňa vôbec, len ma zaujimalo na čo mám oficiálne nárok.. ja by som veci rada urovnala, lenže u neho to tak nevidím… a do nejakej poradni by určite nešiel.. je to pre mňa ťažká situácia, zároveň nechcem obrať dieťa o otca a domov, a na druhu stranu už moje nervy sú v koncoch a vytočí ma aj to keď mi vytkne úplnú blbosť .. a vadí mi aj to že pri všetkom vulgárne nadáva.. neverím že to nebude robit ked dieťa bude vacsie, a to ma počúvať odmalička dieťa ako sú susedia je***tí, táto pi****na sa zase roz**bala a podobne ? Sa dá aj slušne rozprávať…

Strana
z2