Iný muž

7. nov 2021

Ahojte.
Mám 5 ročný vzťah, 2 deti, a vcelku stereotypný život momentálne. S mužom fungujeme, milujem ho, stále sa nájdu momenty, kedy si poviem, že áno, tohoto chlapa milujem a som s nim šťastná. Bohužiaľ, tieto momenty prevyšujú tie zlé. Nepochopenie, ignorácia, starostlivosť o domácnosť a deti prevažne na mne (co my vadí), ziadne komplimenty, riešia sa len moje nedostatky, či sa to týka mojej vyzáže, či povahových nedostatkov. Toť v skratke. Potom je tu muž, ktorí ma miluje vyše 10 rokov. Napriek všetkému. Vie mi dať kompliment, som pre neho najúžasnejšie a najkrajšia žena. Klamala by som keby tvrdím, že nič ku nemu necítim. Ale je to láska? Keď som mala 14sť sme spolu chodili, ale viete
Mladá a hlúpa a zistila som to až po rokoch, že o čom by mal byť vzťah.
Co to somnou je? Co robiť? Zbláznim sa.

panelacikova
7. nov 2021

A už si niečo tomu svojmu nápadníkovi aj napísala?

autor
7. nov 2021

@panelacikova my sa poznáme roky. Je to bratov dlhoročný kamarát. A vie, že ho mam veľmi rada

h2
7. nov 2021

Ďalšia takáto téma dnes? Skús si pohľadať tú druhú dnešnú tému, tam je toho už viac popísaného. Volá sa tuším "Čo si myslíte o osudovej láske?"

bobula46
7. nov 2021

Vieš, tvoj muž spĺňa 90% vecí, ktoré si ani neuvedomuješ že robí, ale ty si tých 10% našla v inom mužovi. Ten druhý ti možno povie občas keď sa stretnete že vau, dnes ti to pristane a tebe to lichotí. A je to úplne normálne, ale je to človek s ktorým si dokážeš predstaviť budúcnosť? Je pre teba vhodný? Čo tvoje deti? Čo ak aj on ti časom povie že máš nejakú zlú povahovú vlastnosť, lebo vieš, tvoj manžel s tebou žije, on tie vlastnosti vidí a preto ti ich môže povedať. Cudzí muž ti nepovie že si bordelárka (prepáč, teraz som zobrala úplne vymyslený príklad), keď ťa vidí len vonku na prechádzke s deťmi.
Tvoj muž ťa možno doma vidí v teplákoch, preto ti niečo také povie. Alebo ti to hovorí aj keď si ,,nahodená"?
Je strašne veľa otázok ktoré si musíš v hlave urovnať. Ale nerozhoduj sa uponáhľane. Pretože rýchlou zamilovanosťou a následným vytriezvením môžeš prísť o všetko.

Ja ti želám aby si sa správne rozhodla a bola šťastná. Ale pokiaľ manžela miluješ, možno je na čase zamakať na sebe, lebo človek si svoje chyby častokrát neuvedomuje a radšej vezme do zajačích.

A ešte jedna vec. Vôbec nie je hanba povedať manželovi, zlato sorry, ale máme dve deti, lietam v domácnosti, nemám na seba toľko času aby som sa upravila, mohol by si postrážiť deti, zbehnem si na dve hodiny ku kaderníčke. Alebo povedať, môžeme si rozdeliť tieto domáce práce, toto nikdy nestíham urobiť sama.
Muži sú jednoduché stvorenia, treba im všetko povedať na rovinu.

orta
8. nov 2021

@bobula46 toto si inak dobre napisala, toto som si aj ja pred casom musela uvedomit, ono casto sa nam zda, ze susedova trava je zelensia, ale nie je, mnohokrat je to ozaj len o nasom vnimani ;)

autor
8. nov 2021

@orta myslím si, že myslím dosť triezvo. Áno, zarobí peniaze, ale mnohé pre mňa podstatné veci, idú mimo neho.

miadi
9. nov 2021

Ten frajer z decstva Ta nemiluje 10rokov. Iba sa mu pacis a chcel by ta. Keby si ho mala doma 5rokov bol by taky isty bankomat ako tvoj muz. Ty si nevies udrzat pekny vztah s manzelom nie je to len jeho vina chce to dvoch. Kym si Nebol tebou isty kym Ta nemal na krku s dvomi detmi tak vedel sa ti liškat a davat komplimenty. Volakedy si bola zamilovana do svojho muza a on do teba slubili ste si lasku .. a velmi rychlo vam to vyprchalo a ty uz Dumas nad tym
Co Ta “miluje” 10rokov ale pred 5r nemal u teba sancu. Teraz ked to co mas doma sa ti zda to najhorsie to co doma nemas sa ti zda lepsie nez to je, Po 5r vztahu aj pri dvoch detoch by si este mala vasnivo bojovat o zachranu vasho vztahu manzelstva. Nejake neprekonatelne prekazky si neuviedla. Iba Ta nudi. Rutina a malo sa s muzom venujete jeden druhemu. Tak šup hladat cestu k sebe nie snivat o inom chlapovi. Nehladaj blzam na svoje zranene sebavedomie v lichotkach od cudzieho muza ale Skus na sebe popracovat. Bud viac taka ako si bola pred 5rokmi a tvoj muz sa prida. Najkrajsie je zacat zmenu od seba. Ale toto ludia nejak nechcu pocut. Chcu aby sa vztahy same vyriesili alebo hladaju rychlu cestu von .. vo vzdusnych zamkoch. A potom sa este cuduju ze trpia.

autor
9. nov 2021

@miadi len to by musel mat záujem aj môj muž. A nevidieť vo mne len nedostatky. Ako ovisnute prsia... menšia rit, keďže som schudla 12kg z pôvodnej vahy...

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
9. nov 2021

Tak to obrat na srandu a mozno zmeni postoj. Neber si k srdcu tie narazky. Neviem,akym stylom ti to povie,ci vycitavo,posmesne alebo ta uplne zhadzuje.

kassandra25
10. nov 2021

Pochopila som to spravne, ze chlap, s ktorym zijes a mas s nim deti, nie ste zobrati? Kamarata na kavu mat mozes tak ci tak, a spravi ti to psychicky dobre pocut nieco mileho miesto nemileho a nedostatkov, myslim si, ze aj dost vymyslenych, od chlapa, co mas doma. Takze sa neobmedzuj a kludne funguj na kavy aj s tymto kamosom, aj s inymi ludmi. Drzim palce a neubijaj sa v takom vztahu, ano, drzia vas aj deti, aj urcite to dobre, ale chlap sa neuvedomuje, ze ked sa takto bude spravat, ze teba zvozit aj za nic pod ciernu zem, tak vy aj pod tu ciernu zem pojdete, vas vztah.

autor
10. nov 2021

@rmm nechce riešiť. S nim sa nedá rozprávať. Jemu je jedno že sa rozplačem, jemu je fuk že moje sebavedomie je v ...., že neznášam svoje telo

bobula46
10. nov 2021

Pokiaľ vyžaruješ to že si nespokojná so svojím telom, tak muž ti nebude hovoriť ale veď láska dobrá si.
Skús niečo so sebou robiť a byť sama spokojná a keď začneš zo seba vyžarovať zdravé sebavedomie, aj muž bude spokojný.
Povahové nedostatky sú aké? Čo mu na tebe vadí?

autor
10. nov 2021

@bobula46 Véd ale keď robím všetko preto aby som vyzerala dobre a on ma len skritizuje? Môžem vyzarovat aj neviem čo. Aj tak ma skritizuje. Napr. Mu vadí, že keď na mňa nereaguje, tak zvýšim hlas. Nebaví ma furt prosikat. Keď ignoruje jednoducho som raznejsia. A to mu vadí.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamatopo
15. nov 2021

To poznám. Bola som vydatá 7rokov. Pekná postava dobrá práca a stále niečo mal. Neoprate gate, na prt obed. Všetko okolo domácnosti bolo tiptop. Tak som sa rozviedla a vydala zas. Mám 12kg viac a po 12 rokoch môj druhý muž stále na mňa hľadí ako na bohyňu. Až sa niekedy smejem že nech sa ukľudní😂😂😂. Na všetkom sa vieme dohodnúť, každá chvíľka je tou najpeknejsou a hlavne sa rozprávame aj bez slov. Takže nevyskúšas nevieš. Ale tiež som nevedela do čoho idem.

autor
16. nov 2021

@kamatopo ďakujem. Konečne niečo aj z iného pohľadu. Dúfam to tak budeš mat aj za ďalších 12 rokov.

fomelka
16. nov 2021

Ťažko povedať, ako by to dopadlo, no sama poznám takéto páry, ktorým to funguje a rozpad prvotného vzťahu bolo nakoniec to najlepšie, čo mohli pre novú lásku a život spraviť

kamatopo
16. nov 2021

Keď si to teraz späťne zoberiem tak 5 rokov som váhala či je to dobré pre dieťa a či nebude horšie. No dospela som do štádia že radšej sama ako takýto život.

inana11
13. jan 2022

Kým nebudeš ty sama so sebou spokojna,nemoze byt s tebou spokojny nikto… take tie waw,super vyzeráš… ano,keď niekoho stretneš,ale nie len tak vecer doma v posteli🤷‍♀️Muž z teba citi to ako sa cítiš,zjavne si vyhorenia keď už po prvom nereagovali na muza zvýšiš hlas🤷‍♀️Ja by som chcela vidiet chlapa čo stále zareaguje na prvýkrát😃ja mam doma troch chlapov,ani jeden nereaguje,najmladší má 7 mesiacov,ohlasujem ho menom a on sa usmieva do strany a nekuka na mna,napríklad keď pozera na telku že jeho bratovi ide rozpravka,ohlásim ho a on sa usmeje,že eviduje má ale nepozrie sa na mna🤦‍♀️Chlapi,darmo😃a vztah,no my sme 5 rokov manzelia,tiež mame dve deti a malo casu na seba ale ja som zase samoľúba a moj muž citi zo mna že som spokojna a vtedy je spokojny aj on a cela domacnost,keď som nespokojná z nejakého dôvodu tak cela domacnost je rozhodena,prisaham že ešte aj pes . Takze ozaj sa zamyslí,ci nepracovať najskôr na sebalaske a potom na láske k ostatným a potom vyberaj

lolda
12. nov 2023

zaujimalo by ma ci ten tvoj muz je ideal krasy ked si dovoli tebe toto povedat