Išli by ste do vzťahu s človekom, ktorý 4 roky nevidel svojho syna?
Isli by ste do vztahu s clovekom, ktory 4 roky nevidel svojho syna? Dovod je vraj taky, ze ex si po rozchode nasla noveho partnera a nechcela, aby malo dieta dvoch otcov. Vyzivne vraj plati a sudit o styk nechce.
Môj vlastný otec, ktorý sa oženil veľmi mladý, lebo partnerka otehotnela a vtedy sa to muselo, sa krátko nato aj rozviedol, ex si našla nového partnera, keď bolo dieťa veľmi malé a dohodli sa, že ho nebude vídať a dieťa bude považovať nového partnera za otca. Neskôr si vybudoval novú rodinu s mojou mamou a musím povedať, že ako otec bol skvelý. Takže nemusí to byť hneď zlý človek.
No ak by sa s nim chcel stretavat,tak si to vybojuje a nezda to. Aj keby bola ex hociaka. Na co mame sudy?
Mňa by skôr zaujímalo, prečo mal s vyše dvojročným dieťaťom súdom určený styk len za prítomnosti matky.
*Aha, už som sa dočítala, že lebo dojčila. Hmm, ťažko povedať, kde bude problém. V mojom okolí boli v takom prípade určené stretnutia od 9.00 do 16.00 piatok a sobotu každý druhý víkend. Všetci vieme, že v týchto veciach môže byť prepnuta jedna aj druhá strana...
@zoro9836 To si nemyslím, jednoducho si nevybudoval s tým dieťaťom žiadny vzťah. Podľa mňa sú muži trochu inak nastavení. A aj tým, že sa odsťahoval z Čiech na Slovensko, tak vlastne tá možnosť vídať ho bola minimálna. Ale tam to bolo o obojstrannej dohode. Samozrejme chápem mužov, ktorí o svoje deti stoja a bojujú o ne, ale zase by som nepaušalizovala, že tí ktorí to vzdali sú všeobecne zlí. Matka má podľa s dieťaťom vytvorené úplne iné puto...to je môj názor.
Keby si mohla, nedalo by sa stretnúť a pokecať s matkou jeho syna? Ako to ona vidí? Možno by sa veľa vecí ozrejmilo.
Mna moj otec videl RAZ v zivote, ked som mala 15. Dovtedy nic, odvtedy nic. Platil poctivo vyzivne do mojej 18tky. Inak nezaujem. A co viem, tak ma zenu, dve deti a funguje s tou rodinou
S mojim muzom som 10 rokov, pricom moj muz svoje dve deti z predosleho vztahu nevidel 13 rokov. Dovod? Odpovedou jeho ex je, ze bol len darcom spermii ( ked im skrachoval spolocny biznis a dosli peniaze, tak sa zbalila a odisla s detmi na polroka nevedno kam a vratila sa az ked jej dosli peniaze ) Po rozchode s ex sa moj muz stretaval s detmi este rok a potom to vzdal, kvoli prietahom, ktoré ex robila a najma kvoli tomu, ze on sam ako decko zazil ked sa o neho natahovali po sudoch jeho rodicia ( doma hadky, krik, odstahovanie sa, sudne natahovacky o styk, o vyzivne, jeho mama s babkou vkuse na jeho otca len nadavali a horekovali, jeho otec detto na jeho mamu, raz ho otec chcel nasilu vziat zo skoly a potom sa z toho moj muz mesiac pocikaval a mal problemy )....slova mojho muza - nechcem aby moje deti kazdu noc plakali do vankusa ako ja ked som bol maly a nechapal som co to mama s otcom robia....chapem mojho muza ( aj ked ma 50 rokov, doteraz ma z toho traumu ) a na druhej strane s nim ako rodic vobec nesuhlasim...Bohuzial, rozhodol sa a uz len cas ukaze, ci si niekedy k sebe s detmi najdu cestu ( poznam take pripady )....dodam este ze s mojim muzom mame 4 synov a je to vyborny otec - nie dokonalý, ale skvely tatinko...takze, kazda minca ma vzdy dve strany a nesudme pokial sme nechodili v topankach daného cloveka....vela stastia zelam🌞
Asi išla
Sú chlapi, ktor radšej cuvnu pre pokoj áno pri deťoch mi to je nepochopiteľné, ale môže mať povahu, že sa nechce ťahať po súdoch, nie je konfliktný a tak to zoberie ako to je.Vyskusa raz, dva x a, keď sa ex zatají nebude volať políciu a spracuje si to v sebe.Zeny, ale aj muži sú schopni strašných zverstiev kvôli ohrdnutemu egu
@rebekamarcusko našim súdom sa nedá veriť vôbec vyhráva ten čo viac viac pomasti vrecko právnikovi.Sledovala si prípad vymazana mama či ako sa to volalo?otec vysoký úradník a x rokov nevidela dieťa a koľko je takých prípadov len sa nemedializuju
Ja tu budem za bezcharakternu teraz, ale ja by som teda na to uplne kaslala. Co ta po jeho dietati.. je to jeho dieta a nech si to riesi ako chce on. O starost menej pre teba, nemusis sa starat o jeho dieta 😄
Su tam rozne okolnosti, preco sa s nim nestykal, ale nikde nieje napisane, ze sa tym padom nebude zaujimat o teba a vase pripadne dieta.
A okrem toho ak ho milujes, tak tu na nejake rady, tak ci tak nedas.. rozhodnut sa musis ty sama.
Blikala by mi okamzite kontrolka. Netrapi ho, ze ho nevidi? Nesnazi sa nijak sa zaujimat? Nebude rodinne zalozeny.
Ja by som chcela vedieť, prečo to tak je, aby som v tom mala jasno. A na základe toho by som sa zariadila. Ak by som videla, že ho to trápi, že to dieťa má rád, ale jednoducho nechce ísť tou cestou naťahovania, nenávisti, konfliktov, rešpektovala by som jeho rozhodnutie. Avšak povzbudzovala by som ho v akomkoľvek kontakte, záujme, napr. aby nezabudol na narodeniny, meniny, vo sviatky a pod. Mnohé ho tu odsudzujú, ale ktoré z nich to zažili???
Snáď jediné ospravedlnenie môže byť len to, že je flegamtik a má na salamke všetkých a všetko. Alebo je skôr submisivny typ. Ako vtedajšia partnerka nariadila tak bolo a aj bude. Nehádzala by som to hneď na bezcitnosť. Ja keď som spoznala môjho manžela tak ma zarazilo, že nevidel a ani sa vôbec nezaujímal o vlastnú jedinú vtedy dvojročnú neter, kvôli manželke jeho brata( s ktorým mal aj ma veľmi dobrý vzťah), ktorú nemal a ani nemá v láske. Aj mňa to trochu vystrašilo, keďže ja som z rodiny, kde sa každý o každého zaujíma. Vtedy zjavne nemal v obľube žiadne deti. Tiež má jedného nevlastného brata, ktorého vychovávala stará mama, nevideli sa od detstva. Ak som mu navrhla aby sme sa s ním stretli tak to odmietol. No to sú predošlé vzťahy, akási trinásta komnata môjho manžela. Viem je to iné ako vlastné dieťa, ale pre mňa to bol tiež taký ukazovateľ toho aký je vo vzťahoch s rodinou. No v našej vlastnej je to nakoniec inak ako sa zdalo. Dnes je super otec našich troch synov, stará sa o nich od malička, zbožňuje ich.
Osobne si myslím že žiaden sud neodobri styk na základe...keď sa dohodnete...to je blbosť...nie je to nijako vykonateľné (presne pre prípad,že by matka robila komplikácie ) ..to je podľa mňa blbosť ako voda v koši ... Takže ak klame v tomto...v čom ešte?🤔 A odpoveď na tvoju otázku, nie nešla by som do vzťahu s takým mužom...ale ako vidím podľa tvojich komentárov, ty si sa už rozhodla, takže myslím, že je to zbytočne založená téma 🤷🙈
V pekle je špeciálne miesto pre ženy, ktoré zakazujú mužom styk s ich vlastnými deťmi a berú deti ako svoj majetok.
Každopádne ale nechápem mužov, ktorí to vzdajú len po troch mesiacoch.
To je velmi zvlastne. Moj manzel odisiel od zeny kvoli nevere ked mali ich deti 4 a 5 rokov. Sudil sa niekolko rokov az do ich dospelosti. Domahal sa styku s nimi, aspon v centre sa mohol s nimi stretnut. Sudne trovy a advokat stali niekolko tisic euro za tie roky, ale aj tak to riskol. Nikdy by to nenechal len tak.
Bala by som sa, ze ked budete mat spolu dieta, ze nebude dobrym otcom, vsetko zostane na Tebe, cela starostlivost…
To co ON TVRDI by som brala s velkou rezervou.
Uz ma jeden chuj takto oklamal. Vtedy som bola este hlupa a zozrala som vsetko co mi nakecal.
Tak to dopadlo, teraz mame spolu syna o ktoreho sa nezaujma vobec.
Ked som sa zoznamila s jednym chlapov ( rozvedeny a 2 deti ) a narozpraval mi preco nebyva s detmi tak som si povedala, ze tentokrat sa oklamat nedam.
Dala som si tu namahu ze som si pozistovala info, oslovila som aj jeho byvalu zenu a pravda bola uplne inde.
Viem ze neklamala lebo nakoniec sme zistili ze mame spolocneho znameho, ktory mi vsetko potvrdil pricom nemal moznost vediet co mi povedala ona.
Nakoniec sme skoncili ako velmi dobre kamaratky a s tym chlapom som prerusila kontakt 🙂
@marca12
@danieladeley
@rebekamarcusko baby, je X chlapov, co nevidia svoje deti vinou zien. Da sa to. Kolega vyhral nie 1 sud a dieta nevidel roky. Trapi ho to, no uz nevladze. Pozrite si iniciativu vymazany rodic. Niektori to skratka po rokoch vzdaju. Nemusi to byt tento pripad. Ale nepausalizujte. Ak mu odmietala dieta davat a on nie je asretivnejsi, neznamena to, ze je zly.
Moja skúsenosť- môj ex sa tiež takto nezaujímal o svojho syna z prvého manželstva,lebo jeho bývalá "to nechcela". A takisto sa ten človek nezaujíma ani o nášho spoločného syna,pritom som mu ikskrat navrhla, že sa môžu stretávať... Takže asi tak
Ano, aj ja ta chcem povzbudit, ze nie je ani tak dolezite, ze preco sa nestretava, lebo ten dovod moze byt aj to, ze mu ex robila velke obstrukcie..ako to, kolko snahy realne vynalozil na vytvorenie si vztahu s vlastnym dietatom..a ako si to vsetko v sebe spracoval, ci ma svedomie ciste, to ma dopad aj na jeho buduci vztah a to.ho najviac ovplyvnuje..zit sa ma tak aby raz clovek nemusel lutovat, co neurobil..radim uprimny a hlbkovy rozhovor o nom ako otcovi, o jeho pocitoch...ako to ma uzavrene a ci to ma uzavrene..otec je navzdy takze situacia sa moze este zmenit a aj dieta v puberte a neskor ho mozno bude chciet spozmat..si ochotna pri nom stat za kazdych okolnosti? ..ex s tym nemysi byt napr. ok..to sa musis pytat samej seba , co ocakavas vo.vztahu s nim
Niektoré tie príspevky vôbec neberú ohľad na to, že je tu 2,5 až 6,5 ročne dieťa.. robiť scénky a ťahanice a vytvárať napäté situácie, aby bol so synom by tiež nepomohlo.. skôr naopak.. ešte si možno syn neskôr nájde k nemu cestu, keď bude väčší.. žiaľ dieťa je vždy viac emočne naviazané na matku a ak ta nieje rozumná a neuvedomuje si, že biologický otec ak ma záujem mal by byt v kontakte so synom, mala mu to umožniť.. aj dieťaťu aj expartnerovi.. v realite však vieme, že to nieje prechádzka ružovou záhradou.. každopádne ako tvoj partner vníma syna môžeš vycítiť z neho.. ako to naozaj ma, či ho občas spomenie, ako sa o nom vyjadruje..
Ja pôjdem asi proti prúdu, ale áno, ak by toto bola jediná vec, ktorá by ma “zneisťovala” na tom mužovi, do vzťahu by som išla. Veď to neznamená, že sa hneď budete brať a mať svoje deti, len že sa budete spoznávať ďalej a zisťovať, či k sebe pasujete alebo nie. Akurát ze budes možno viac ostražitá, čo sa tohto týka. Čo sa týka názorov žien, matiek tu na mk - neprekvapilo ma, aký radikalizmus tu zavládol, pravda však je, že sa nedá hádzať vsetkych do jedného vreca. Najmä nie na sociálnej sieti. Zial, vo svojom okolí mám prípady, a nie je ich malo, kedy ješitná žena po rozchode robila možné aj nemožné, aby vymazala partnera zo života aj ako otca dieťaťa. A on sa aj snažil, ale nakoniec to vzdal - naco robiť stresy dieťaťu, súdne ťahanice, bojovat o priazeň dieťaťa, ktorému evidentne matka našla “iného otca”… Samozrejme, potom sú prípady, kedy muž záujem nemal a najradšej by ho zaprel, ak by to slo. Ale muz ti nejakú verziu povedal a ty nemáš inú moznost, len cúvnuť a búchať u hlavu o stenu, či si urobila dobre alebo dat vztahu sancu a spoznávať ho ako partnera blizsie. A inak - osobne poznám muža, ktorý mal dieťa ako cca 22r, partnerka si našla noveho chlapa, keď mal maly rok. Bio otec spociatku aj javil záujem o syna, ale vždy bol nejaky problém na strane jeho bývalej. Stále mali program, na oslavach vítaný nebol, ak sa podarilo, aby bol so synom, maly plakal, lebo nechcel byt s cudzím “ujom”. Nakoniec si po čase našiel partnerku s dieťaťom a spolu majú dcérku, 8rocnu. Stará sa príkladne o obe deti, na syna plati. Sám vie povedať, že na alimenty je bývalej dobry, ale bojovat o priazeň zmanipulovaného syna nechce. Drsne povedane, ale dokážem to celkom pochopit.
Veľmi jednostranne to vnímate dievčatá. Po prvé: ženy vedia byť kruté a zákerné, po druhé vieme ako fungujú súdy. Ja s takým človekom žijem a nemam s tým žiadny problém. Vje to vec pohladu.
nie, nešla
@danulicek
@nindzamisovic 100% s Vami súhlasím
Nie
Jasne ze by som isla 😉

@akvi
@lopka1313
Súhlasim, že muži sú skôr racionálnejší a citové výlevy ani nemám na mysli, hlavne nie pred cudzími, pri partnerke by som ale očakávala väčšiu otvorenosť a aj schopnosť priznať pocity. Hoci je to krátky vzťah, predsa je partnerka niečo iné ako kolegovia alebo bežní známi. Ale zo mňa asi hovorí to, že som sa do môjho muža "buchla" práve cez jeho vzťah k jeho deťom 😅