Ja, on a môj ex
Dobrý deň chcela by som Vás mile mamicky poprosim o radu lebo som v takej situacii ze som bezradna byvalim partnerom mam syna nase vstahy su aj po rozchode celkom dobre vramci moznosti ja som si nasla noveho partnera zijeme spolu ale nepaci sa mu ze moj byvali priatel chodi za synom aj cez tyzden brava si ho kazdy druhy vikend k sebe stym ze sa zastavy aj cez tyzdenpertnerovi to vadi a neustala mi opakuje ze on sa citi iba ako pestunka doviest dieta zo skolky a potom dojde jeho otecko a pohra sa snim a to je vsetko. neviem ako mu mam vysvetlit neustale na man tlaci nech mu poviem aby cez tyzden nechodila vyhadzuje mi na oci ze on sa stara a jeho otecko si len pride a ppohrasa a to je vsetko:(
@pepsinka123 a je taky nenormalny problem kupit este jednu autosedacku? To sa koli autosedacke musia stretavat? To mi prijde na hlavu postavene... ved to az tolko nestoji, ale ty zrejme ohlady na svojho partnera nemienis brat, teba zaujima iba tvoj syn a jeho vztah s exom...
@pepsinka123 tak neako by som to formulovala, ako si to napisala pre @sisaha , ale jemnejsie, predpokladam ze svojmu exovi nenadavas, kedze mate take nadstandartne vztahy
@25daniela by som chcela vidiet teba ak by si bola v moje kozi ako jednoducho by si to vyriesila aka by si bola na mojom mieste exa by si posiela do pdele kazdy den a srala by si na vsetko vsak co hlavne ze partner je spokojny .... hm.. je to kompromisoch ja sa len snazim veci riesit aby boli obe strany spokojne ale zjavne to nejde ...
@sisaha Nuz kto chce kam, pomozme mu tam.....tiez tak trochu nechapem naco tu zakladala tuto temu, ked ziadny nazor nechce pocut, len ten svoj.... 😕
@pepsinka123 ty si postavila svojho exa na piedestal...tak on si brava maleho na vikendy preto, aby ste vy s priatelom mali cas pre seba? citala si si to po sebe? On nemôže kvôli práci..
Vieš rodičovske su nielen prava, ale aj povinnosti. Pracu a čas si ma zadeliť tak, aby stihal všetko. Tak ako musi čarovať nejedna mama, ktora sa rozide s partnerom.
@janickacrazy ja praveze som chcela pocut nazori je uz na mne ktore vyuzijem ktore nie nemyslite? 😀
@sisaha a ty sa citas co pises pracujes dievca???? ja si zadelujem pracu a do skolku chodim pre syna ja preco by tam mal trcat do 18 vecer kym ex konci v praci ked uz ma pre neho velice chodit so skolky ja snim nezijem a som rada ze ho vidam len 2 krat do tyzdna a kazdy druhy vikend ked berie maleho k sebe uvedomujes sa co trepes?
@pepsinka123 nemas to jednoduche ale nie je to neriešiteľné.
Všetci chcete dobro maleho , to je jasne.. ale za malým je hned terajsí priatel nie byvaly, pre nieco sa stal ex, pamataj na to...
nech si ho berie cez vikendy ako iný oteckovia, cez tyzden ak ho chce vidiet do nes maleho pred barak a netahaj ho do bytu, ber ohlad aj na sucasneho partnera, lebo ho to raz prestane baviť.
Ide leto a byva dlho vidno, nemusia byt v izbe zavretí.
a po dalsie, ak si ty o niecom skalopevne presvedcena, a ani vlastne nemas chut nieco menit a nevadi ti pritomnost ex tak nezakladaj temy, kde si maminy vytvoria vlastny nazor a ty sa s nim neztotoznuješ.
Prečitaj, rozanalyzuj, porozmyslaj a nakoniec urob tak aby to vyhovovalo, malemu a vam dvom (sucasny) lebo prave vy ste momentalne rodina .. 😉
@pepsinka123 samozrejme ze pracujem..a preco si nervna? a takisto pracuje aj moj ex a tiez si dokaze zadeliť čas, aby stihal aj skolku, aj kruzky s malou. Ale rozhodne si nechodi sadnut ku mne na koberec. Ak si čas nedokaze zadeliť, tak sa moze s malym stretavat v urcene vikendy..ak chce aj cez tyzden, tak potom tak, ze mu ho oblecies a pockas pred domom a odovzdas mu ho.
Ale vidim, ze tebe stav, ktory doma mas vyhovuje, tak nechapem, naco to riesis tu.
@sisaha tebe clovek moze pisat dokoola 10000krat to iste ale asi to aj tak nepochopis nema to zmysel si mi neodpisala ani na otazku ktoru som sa ta pytala nema zmysel debatovat kazdy tu ma svoj nazor na veci ja vam dakujem za radu do ZIVOTA a tych par rad ktore za nieco stali za tie dakujem 😉 peace
@pepsinka123 na ktoru otazku ocakavas moju odpoved? pytala si sa ci pracujem, odpovedala som, ze ano.. dalsia otazka bola či sa uvedomujem, čo trepem? Ak ti chyba odpoved na toto, tak ano, uvedomujem.
a ktore su tie rady, ktore stali za to? 🙂
@pepsinka123 píšeš:" tak sa pytam este raz mam mu povedat ze maly stebou teraz ist nechce a ty knam ist nemozes tak sprepacenim chod do prde..." Základná chyba je, že Tvoj ex chodí k Vám. Nech sa tú hodinu 2x do týždňa hrajú inde. Privez syna k ex a odíť. Ak sa to synovi nebude páčiť, nerieš. Ak Tvoj ex- má naozaj syna rád, začne to riešiť sám. Podľa mňa by si mala riešiť to, aby Tvoj ex k Vám nechodil do bytu sa so synom hrať a to sa vyriešiť dá pri dobrej vôli. A ešte chcem dodať, že Ti to píšem v dobrom, v snahe pomôcť, pretože Ty útočíš na tých, čo si myslia iné ako chceš počuť.
@pepsinka123 Prepac, ale autosedacka sa da kupit druha. Nemusia si Tvoj ex a terajsi ju odovzdavat.
Ked chce byt ex takym ockom roka, mal by to dokazovat aj inak ako oxidovanim u exky, ked s thm novy partner nesuhlasi. Moze zmenit pracu, aby bol s dietatom dlhsie a mohol ho vyzdvihnut zo skolky. Tvoj sucasny ma pravdu, ze je nehoraznost, aby on letel do skolky, obliekol dieta, odviedol ho domov, obstaral ho a potom pride biootec na hotove. To je voci sucasnemu partnerovi nefer.
Otcovske pravo moze biootec uplatnovat mimo domacnosti Tvojho sucasneho partnera.
A ano, pri tychto chabych vyhovorkach z Tvojej strany tiez mam pocit, ze dobro dietata nie je jedina motivacia preco pre exa posliapavas city sucasneho partnera.
Súhlasím s názorom, že syna si ex môže vyzdvihnúť už zo škôlky - to mu môžeš poslať aj smskou aby si si mala dôkaz že syna mu dávaš. Ak to odmietne, tak proste ako baby písali, v určene dni vychystať syna a ockovi ho šupnúť pred dverami do náručia so slovami "Tak sa bavte. Synček ľúbim ťa, poslúchaj ocka." a zavrieť dvere. Proste ako keby ste to takto mali už zaužívané. Do bytu ho vážne nemusíš púšťať, nie je to jeho byt. Prípadne ešte môžeš dať na súd, ohľadom striedavej starostlivosti alebo úpravu styku len cez víkend a pod. S tým, že dieťa ocko dostane a nech s ním ide kam chce.
Poznámka: Krásne to môžeš spraviť prvých pár krát aj tak, že sa vychystáte všetci. Keď príde ex. Vyjdete všetci z bytu, malého dáš ockovi, že nech sa bavia. A ty s priateľom pôjdete von. Do kina, na prechádzku, na večeru a podobne. Tým zabrániš aby bol vo vašom byte. Ty si povinná mu ho dať. Ale nemáš akúkoľvek povinnosť starať sa čo budú robiť či vymýšľať im program. Keď je pekne nech idú von. Keď je škaredo, nech ho ex vezme k sebe. Veď nebýva pod mostom.
@pepsinka123 v prvom rade na tvojom mieste by som si dala na sud urcit, kedy a ako sa ma exo stretavat so synom... a urcite by ti sud nenariadil ho pustat do bytu k dietatu, ked sa jemu nikam ist nechce... k odovzdavaniu dochadza asi prave vo dverach, alebo sa niekam dieta dopravi... takze by som si urcila poradie uspokojavania potrieb, a ak je exo pred terajsim partnerom tak nieje o com...
@pepsinka123 keď pre malého nemôže íst do školky 2x v týždni, lebo pracuej dlho, tak sa s ním dohodni nech si ho teda berie 1x, napr. v stredu a upraví svoj pracovný čas v ten jeden deň tak aby mohol ísť pre neho do školky a potom s ním malý pôjde kam chce a nebude u vás doma. Večer ti ho dovezie. Autosedačku nech si kúpi vlastnú, nie ste povinný mu dávať vašu a vec vybavená. Tak ako to ide teraz to nevyhovuje tvojmu súčasnému partnerovi a ak mu máš vyhovieť MUSI sa niečo zmeniť a ak sa chce ex stretávať s malým aj cez týždeň, tiež musí pristúpiť na nejaký ten kompromis. 1 deň v týždni nie je taká katastrofa pracovať kratšie a so synom bude v konečnom dôsledku dlhšiu dobu ako 2x po hodine 😉
@pepsinka123 a ked sa ti nepaci nazor vecsiny, ktori hovoria, ze to nieje koser, ked sa exo trepe k vam a este ked je tam terajsi, ktory sa musi o dieta postarat a potom sa pozerat, ako si niekto zlizne smotanu a on je potom ten zly, preroze on MUSI s dietatom nieco robit, zatial co tvoj exo iba MOZE, tak sa nepytaj, alebo o tom pouvazuj a potom utoc na takmer vsetkych...
@pepsinka123 Keby sme sa, nebodaj, rozviedli s mm, dúfam, že by tiež chodil k malej aspoň tak, ako tvoj ex a trebárs aj domov. Každý ďalší už nebude otcom môjho dieťaťa a z tohto pohľadu bude druhoradý. Moja malá ocka zbožňuje. Chyba by bola neoboznámiť nového partnera o týchto skutočnostiach. Ak si ho na to pripravila a začal s tebou žiť, tak vedel do čoho ide. Ak si ho nepripravila, myslím, že chyba a môže to skončiť rozchodom, ale ak s ex vychádzate dobre a nie je to zlý človek, uprednostnila by som jeho vzťah k dieťaťu, kým je malé. Každá sme iná, ale mne by to takto vyhovovalo.
@esterba ak by Ti to vyhovovalo, to je v poriadku. Len asi by si potom nezakladala na forume otázku: môjmu novému priateľovi to vadí, čo s tým? Pretože si uvedomuješ že to môže vadiť a môže byť dôvodom rozchodu, lebo uprednostniť dieťa, čo je OK keď sa človek tak rozhodne. Len potom nech sa nepýta.
No ja som 3 roky dozadu tiež riešila problém s ex manželkou môjho M. Kým som tam nebývala tak ex chodila za synom k môjmu mužovi do domu aj so svojím novým partnerom 😒 No neviem ale mne to prišlo na hlavu cele postavené, ale môjmu to nevadilo. Ale ked sme začali prerábať dom a ona si tam chodila aj nadalej tak mi to vadilo. So synom, vtedy mal 13, mohla chodiť kde chcela ale nechodila, ešte aj vyžierali chladničku čo som im navarila. 😠 A ked som sa tam potom nasťahovala a ona došla ako keby domov tak som jej slušne povedala že si neprajem aby mi chodila do domu že ja jej tiež nechodím do jej domu.A predsa ona bývala v dome u priatela tak mali kam chodiť. A odvtedy som ju nevidela a sú to už 4 roky .
🙂
@esterba a ver tomu ze nie - ale ako pises, nie si rozvedena, tak nevies. Je super ze ma dieta vztah s otcom u ktoreho nebyva - to jednoznacne. Ale hranie sa v detskej izbe u dietata doma, ak nie je chore, a ak matka ma ineho partnera, je taky vysoky nadstandard, ze az.
Ale prajem ti, aby si to nikdy nespoznala a aby si zila v iluzii, ze rozvedeni partneri dokazu spolu vyborne komunikovat a navstevovat sa, ved ide predsa o blaho ich spolocnych deti... 😉
@kaktusik007 preto su niektore rady typu...keby bolo keby.., tak ja by som to urobila takto... Mali by pisat hlavne zeny, ktore takyto vztah zazili a nie vytvarat iluziu.
ja si myslim, ze dobry vztah otca s dietatom po rozchode partnerov nestoji na tom, ze styk prebieha v domacnosti, kde uz mama zije s novym partnerom. a dieta sa da (obzvlast takto male) namotivovat, aby slo s otcom rado aj von alebo k nemu, take ze "nechce" neexistuje - co povie mama a otec, to ma byt, tam nie je priestor na velke vyjednavanie. @pepsinka123
@esterba celkom inak sa tu vyjadruju zeny, co maju za sebou rozchod a tie, ktore si ho len predstavuju. v dobrom! ja osobne si nielen kvoli mojmu novemu partnerovi, ale najma kvoli sebe a aj kvoli tomu, aby moje dieta vedelo situaciu chapat (ze ako su vztahy a situacia usporiadane/ neviem predstavit, ze by ex chodil k nam domov. (samozrejme, ak sa nebavime o nejakej dlhsej chorobe, nedajboze - i to len do detskej izby/
@sisaha suhlas. ale ako pises samotna,
@pepsinka123 to riesit nema zaujem.
Ja popravde ani nechapem, na co je tu tato diskusia. Z toho uvodneho prispevku to este vyznelo, ze jej aktualny partner robi problemy - ze mu vadi ze sa dieta stretava s otcom. Az vlastne potom z nej vyslo, ze sucasnemu vadi, ze ex chodi k nim do bytu a je tam peceny - vareny... Akoze sorry, ale komu by toto nevadilo?? Jedna vec je, ze akceptoval ze ma dieta a stara sa on - predpokladam - kedze zdiela s dietatom spolocnu domacnost. Ale akceptovat, aby mi v byte (ked aj priatelovom, je irelevantne kto je na LV) oxidoval pravidelne byvaly, je silna kava. A to som fakt tolerantny clovek.
@tilda ano, dobra poznamka.
@pepsinka123 - vies aky chaos v tom musi mat ten tvoj trojrocny syn???? takto male dieta to NEDOKAZE spracovat a tym, ze jeho otec chodi k vam do domacnosti mu to iba a iba stazujes!!!! Pockaj do puberty...
Dieta - obzvlast takto male - je super v tom, ze vie akceptovat ze mama byva tam, a otec tam. TOTO musis naucit svoje dieta - ze jeho otec do TVOJHO zivota uz nepatri a je tam iny muz. Tie navstevy ho iba matu a zneistuju.
jedna znama psychologicka mi raz rozpravala pribeh o 16 rocnom dievcati, co uslo z domu... Po tom, co si jej matka nasla priatela... S jej otcom boli rozvedeni od jej 8mich rokov... NO a postupnymi sedeniami u psychologicky vyslo na javo, ze tym, ze rodicia sa tolerovali navzajom, spolu oslavovali vianoce, narodeniny dcery, spolu chodili na dovolenky, vylety -- zila ich dcera v presvedceni, ze sa daju dokopy. Ona naozaj UVERILA tej pretvarke rodicov.... A ked si mama nasla partnera, tak to nevedela spracovat a riesila to takto - utekom z domu. (vdaka bohu ze nie horsie, ze ano).
Takze na zaklade tohto realneho pribehu - aj ked boli snahy exa o spolocny vylet, prechadzku ci akciu -- vsetko som negovala a odmietala --- deti mas mat ty, tak ich maj iba ty. A ak chces riesit nieco so mnou (v tej dobe sa snazil k nam vratit) tak dobre, ale iba ja a ty - bez deti. Nebudem im predsa motat ich hlavky - na to ich moc milujem a chcem, aby z nich vyrastli psychicky emocne stabilni ludia.
@pepsinka123 je teplo-skus to riesit radikalne-malemu vysvetli,ze je vonku pekne a vonku mu bude super... exmanzelovi povedz narovinu,ze nechces mu branit v styku so synom,ale nech sa vzije do vasej koze-ze vy chcete mat svoje sukromie a ze to nerobi dobrotu medzi vami... vazis si ho ako otca tvojho syna,ale uvitala by si ,aby aj on toleroval vase sukromie... pre maleho si moze prist na kedy sa dohodnete,ale k vam do bytu nech nechodi... my to tak mame s exom,ked pride na vychod-zavola mi, kde si moze dojst pre deti... bud mu niekde deti odveziem, alebo si pride pre ne pred vchod a potom mi ich zase dovezie-ak chce riesit nieco ohladom deti-zavola mi a ideme na kavu a vybavime to mimo nasej domacnosti... vsetko je len o komunikacii... len chlapom to obcas neskoro dochaadza 🙂 drzim prsty
@kaktusik007 odkial si zobrala ze moj byvali tam oxiduje pravidel ne a je tam peceny vareny? propsim ta nepis tu ako by si byvala u nas v domacnosti a neprekrucaj veci
@pepsinka123 vychadzam z tvojich prispevkov. pises, ze ex chodi k vam 2x do tyzdna a cez vikendy a ze maly vacsinou odmieta s nim ist von, ale vola ho k sebe do izby.
Takze neviem, kto prekruca veci, alebo kto odmieta vidiet fakty. Alebo si uz iba nepamatas, co si napisala?
@pepsinka123 ja som tiez rozvedena a naozaj si neviem predstavit, ze by mi byvaly chodil do bytu (bez ohladu ci tam s niekym zijem alebo nie). Je to moje sukromie, do ktoreho on uz nepatri. Patri do zivota mojho dietata a preto umoznim stretavanie sa kedykolvek. Ale mimo moju domacnost. Sama si neviem predstavit, ze ja by som chodila do bytu exa ked on tam zije so svojou frajerkou. Na tej vasej situacii mas najväcsi podiel viny ty, lebo bude po a) nevies urcit hranice (co ti bude robit problem aj pri vychove dietata) b) nechces urcit hranice a vyhovuje ti to takto. Preco fakt netusim..... Ja som sa s exom nerozisla v zlom, ale nemam potrebu sa s nim stretavat, volat ho ku mne, lebo my uz nie sme rodina a nie je nasou povinnostou travit cas spolocne v jednom byte. Tvoj priatel ma asi bozsku trpezlivost 😉

@sisaha ja na neho nemozem preniest starosti ako vyberanie do skolky a pod je to koli praci atd brava si ho na vikendi aby sme mi s priatelom maly cas pre seba cez tyzden ako uz opakujem moj byvali proatel konci o 18 v praci pride na hodinu 2 krat do tyzdna a maly nie vzdy ma chut niekam ist tak sa pytam este raz mam mu povedat ze maly stebou teraz ist nechce a ty knam ist nemozes tak sprepacenim chod do prde..