Ja, on a môj ex
Dobrý deň chcela by som Vás mile mamicky poprosim o radu lebo som v takej situacii ze som bezradna byvalim partnerom mam syna nase vstahy su aj po rozchode celkom dobre vramci moznosti ja som si nasla noveho partnera zijeme spolu ale nepaci sa mu ze moj byvali priatel chodi za synom aj cez tyzden brava si ho kazdy druhy vikend k sebe stym ze sa zastavy aj cez tyzdenpertnerovi to vadi a neustala mi opakuje ze on sa citi iba ako pestunka doviest dieta zo skolky a potom dojde jeho otecko a pohra sa snim a to je vsetko. neviem ako mu mam vysvetlit neustale na man tlaci nech mu poviem aby cez tyzden nechodila vyhadzuje mi na oci ze on sa stara a jeho otecko si len pride a ppohrasa a to je vsetko:(
@pepsinka123 tym, ze dovolujes exovi aby navstevoval syna v TVOJOM prostredi to zial v synovi pestujes. Tu nadej, ze otecko sa da dokopy s mamickou. Smutne.
A este jedna vec - prosim, o pol roka tu nepis, ze si bez partnera. A ked vstupis do skupiny, ze slobodne mamicky, tak tam nenariekaj ako tvoj byvaly partner sa postavil na stranu proti tvojmu dietatu a branil v styku s jeho otcom.
@kaktusik007 budem sa tesim na stretnutie v skupine pa
@pepsinka123 Ja sa čudujem že tvoj terajší partner to ešte nevzdal a nenašiel si radšej kohosi iného. Tebe by sa páčilo ak by bola každú chvíľu ex tvojho partnera? Vo vašej domácnosti??? Ten chlap má určité hranice a bacha aby si ich neprekročila môže sa stať že nakoniec budeš sama a budeš rada že ťa aspoň tvoj bývalý navštevuje. Ja by som v živote nevpustila dnu svojho ex, môj terajší priateľ hovorí že ho nechce nikdy vidieť nie to že by mal byť u nás v dome. Je jedno že sa so synom pohrá vás si nevšíma. Je super že sa o dieťa postará, príde za ním ale máte sa stretávať niekde inde a neťahať do toho ešte aj nového partnera. Raz by mi priviedol priateľ svoju bývalú do domu je koniec. A ako písala kaktusik007 naozaj pestuješ v tom dieťati nájde že raz by ste vedeli znova fungovať ako rodina. Ľutujem to dieťa. Musí to mať riadne pomotané v tej hlavičke. Býva s novým ,,oteckom´´ pričom ho chodí navštevovať jeho skutočný otecko
@mia018 Cuduj :sa dalej😀😀😀
@pepsinka123 mozem sa spytat co je vlastne tvoj problem? Lebo ja som to asi nepochopila....
@pepsinka123 kto chce kam.... Ty očividne radu nepotrebujes, lebo každú babu co ti radila si zotrela... Tak potom prečo si založila diskusiu??? Aby ti písali baby ze je to supeeeer tak ako to je a ze súčastny partner je bezcitny??
takým ako ty škoda odpisovať. Keď už k vám ten tvoj bývalý chodí daj sa s ním dokopy a vyriešiť jedným vrzom to že on bude s vašim dieťaťom a tvojmu partnerovi už nebude vadiť že ho tam nemusí trpieť 😀
a preco ste sa rozisli ked je tvoj ex taky starostlivy
nemyslím si že je to blbosť..ja s mojim ex vychádzame výborne, ked príde pre chalanov, dáme si kafe pokecáme, podľa mňa je ovela lepšie ked deti vidia že rodičia spolu vychádzajú, ako si robiť pred nimi naprieky a podobne kraviny . moj terajší partner to berie v pohode. proste je to ich otec a bodka , na tom už nikto nič nezmení. za to že niekto má zlu skusenosť s ex alebo dokonca bráni detom stretávať sa s nim len z kapricu, tak to neznamená že tie čo vychádzaju z ex normálne su na hlavu. skor by som sa dohodla s ex, že nech proste chodí pre maleho len v určenom čase, alebo ked ho chce mimo toho času , tak nech si ho zoberie napr. na ihrisko, proste niekam von . on bude mať maleho a ty troška volna 🙂
@kaktusik007 tu je zbytocne si drať "hubu", pozri sa na uroven tejto komunikacie... 😕. Ved raz to pochopi sama... zatial nech funguju ako sväta trojica..
@sisaha ano. suhlasim.
ale ked ja som taky idealista - dufam, ze niekto sa pouci na chybach inych... ale ako vidim nie - kazdy si musi spravit chyby vlastne v zivote a az na nich sa poucit... ak vobec, ze ano 🙂
@smalmole jupiii vy stw tu asi jedina nezakomplexovana ;) tie si myslim ze naucit sa vychadzat je fajn
@barbara088 tam boli ine veci ktore sa dieta netykali co sa tyka synatora sme na jednej vlne
@cecil36 no mne to pripada ako problem zeny, ktorej manzel ju podvadza, a ked jej poradia, ze ma odist, tak ho zacne branit a ziadne problem neexistuje. Problem maju tie, co radia.
@pepsinka123 je skvele, ze mas s ex vyborne vztahy. Je to dobre kvoli VASMU synovi. A maloktori ludia maju po rozvode ci rozchode dobre vztahy.
No na druhej strane, cchapem Tvojho sucasneho partnera. Mne by sa to tiez nepacilo. A nerozumiem, preco maly nemoze chodit von. Ma nejaku chorobu zo slnka? Ma ex doma bojovych psov? Byva pod mostom? Tie otazky sa pytam, lebo nerozumiem, preco si ex neberie syna k sebe. Co ho taha do Tvojho bytu. Preco mu to dovolujes.
Moja sestra nezije s otcom ich spolocneho dietata. A neviem si predstavit, zeby chodil k nej domov , kedykolvek sa mu zachcelo. Moj synovec chape situaciu, vie, ze ma izbu u sestry, u otca.
A ok, ak to Tebe nevadi, tak fajn, ak to synovi nevadi takto, aj to je super. ALE, mas noveho partnera. A on s tou situaciou stastny nie je. Takze by si si mala vybrat medzi terajsim, alebo byvalym. Alebo nejaky kompromis.
A nie som zakomplexovana, len aby sme sa rozumeli 😎
ja mam syna tiez s prveho vztahu,mame v celku fajn vztahy i ked boli krusne casi sem tam....moj terajsi manzel to neriesi iba sem tam zafrfle ked mi neda peniaze alebo ked si dojde pre syna po 2 ci 3 mesiacoch a potom z nicoho nic si ho bere skoro kazdy vikend.ja ho stopnem a poviem mu nech to necha tak ved ked bude mat syn nato rozum pochopi vsetko ako to je a preco sme vlastne nemohli s jeho otcom spolu zit....maly bude mat 7rokov a obidvom hovori tatino.....ja si myslim ze ten tvoj terajsi partner trosku ziarli ....nerozmyslali ste nad spolocnym babetkom
@pepsinka123 inak mysli si ze ma tvoj pravdu....vychova nieje iba sa dojst pohrat....je to vodenie do skolky,prechadzky,vylety.vecerne citanie,spolocne prace doma napriklad,,alebo ked je dieta chore tak sa starat o neho a podobne.moj syn ma sice vlastneho otca ale viac sa stara moj muz ako ex...vsetko mu plati,kupuje...atd
@pepsinka123 vecer docitam, teraz stiham len zrychlika, skacu mi tu pohlave dve chore opice, ktorym ale zatial nedoslo, ze su chore. kazdopadne k tym radam opustit... uz mi je zle z toho, ako tu vsetci rychlo vedia poradit utek, rozvod, rozchod. je na hlavu, ze vsetci hned riesia veci prvoplanovo a pohodlne jednoducho. ked nieco chcem, proste na tom musim makat. a ked na tom nemakam, asi to tak az nechcem...
neviem teda ako dlho ste spolu, ale kedze si ako slobodna matka zacala nejaky vztah, nemyslis to len tak do luftu, kedze sa to tyka aj tvojho syna a ked uz spolu byvate, vidim to tak, ze to nie je tyzden, co si s novym partnerom. na tvojom mieste by som si sadla asi v trojici a proste hodila rec s oboma, aj ex aj sucasnym a stanovila si pravidla tak, aby ste boli vsetci spoko... (ci zijem vo fairy lande? 😉 )
@pepsinka123
dieta potrebuje otca. Kaslat na "partnerov", ..tzv. frajerov... ti pridu, odidu..ale dieta potrebuje otca bez ohladu, akeho aktualneho "partnera" mas... Uvedom si, ze vas syn zije s tebou a jeho otec ho nema pri sebe kazdy den... ako by si sa ty citila na jeho mieste?
@mima4 no moment - priatel predsa nezasahuje do ich vztahu. jemu iba vadi, ze jej EX chodi k nim domov sa s malym hravat -- a ako prepac, to je fakt silny nadstandard a vobec sa mu nedivim, ze mu to vadi. Priatel predsa nebrani v styku, neriesi aby otec nechodil si vobec po syna - zase odtial potial a predsa to, ze raz ma dieta s jednym, neznamena, ze druhemu sa ani do oci nepozrie.
A na margo, ze syn zije s nou -- kludne moze predsa ex podat navrh na striedavku, ak by s malym chcel byt castejsie. Takze ako vacsinou s tebou v diskusiach suhlasim, tuto to vidis uplne scestne a zle. 😀
@kaktusik007 ale vsak on sa hra so svoji synom, neriesi vztah s expriatelkou a jej sucasnym frajerom.
@mima4 ale on sa hra v DOMACNOSTI sucasneho partnera.
Akoze toto je tak zasadna vec, ze nie je o com. On akceptuje, ze ma byvaleho s ktorym ma dieta. On akceptuje, ze si po maleho chodi. Jemu prekaza, ze EX je s dietatom u nich DOMA a nie u exa.
Uprimne - su tam pohnutky. Bez ohladu na to, ci si to uvedomuju oni dvaja ako byvali partneri alebo nie, nieco tam je. A to NIECO medzi nimi vadi jej aktualnemu. Pretoze naozaj je tato situacia VELMI nestandardna. Z pohladu rozvedenho rodica co ma VYRIESENY minuly vztah.
@mima4 byt matky svojho dietata je byt, ktory zdiela aj ON a maju tam SPOLOCNU domacnost.
Hovorim, ak chce aby sa im vztah rosypal, je na najlepsej ceste. Ak ho chce zachovat, mala by nastavit pravidla a exa si do bytu nepustat.
@kaktusik007 ako nech si spravi tak, ako to jej vyhovuje, podla mna otec je viac ako sucasny "partner". A ked to jej priatelovi vadi, asi vie prečo a asi tam az taka dovera vo vztahu nie je.
@mima4 to nemusi byt o dovere.
Ja to vidim takto. Autorka chodi do prace a je v nej dlho. TAkze terajsi partner pride po JEJ dieta do skolky, dovedie domov, nakrmi, stara sa. Medzitym zazvoni EX, ze sa chce pohrat, je v obyvacke, hore, v detskej. TErajsi partner je stale v dome. Ex odide, a pride autorka. Necudo, ze partner sa stazuje, ze je ako au pair ci opatrovatelka. Podla mna to mu vadi, ze on robi viac pre jej syna, ako samotny bio otec, ktory si pride na hotove,a mozno aj viac, ako samotna mama.
Mas svatu pravdu, ze ex je bio otec, a ze by mali mat spolu korektne vztahy. To vsetko je ok. Len nechapem, preco nemoze svoje dieta, svojho syna vodit do svojho bytu, proste von. Lebo ak je tam Ex, terajsi partner by z bytu neodisiel, takze tam musi byt tak ci tak. Ako pise hore jedna kocka, otec je ten, ktory sa stara, v dobrom i zlom, v chorobe aj v zdravi, nielen ten, co nosi drahe darceky, pohrajska sa pol hodiny, a odide domov. Ak je otec, tak nech synovi pripravi take zazemie aj u neho doma, nech mu vari, nech mu perie, nech sa teiz stara.
prispejem aj ja keďže mám dá sa povedať na 80% podobné skúsenosti..... keď som sa s mojim bývalým rozišla,určila som mu ja pevný režim kedy sa bude s malou stretávať,pretože súd to nechal na nás....takže má stanovené 2-krát za mesiac(víkendy).....nemala som ale problém dohodnúť sa ,že keď ju bude chcieť aj častejšie alebo niekam s ňou ísť,tak nie je problém....len mi musí dať vedieť.....ale toto Ti chcem povedať..... od začiatku,keď ex nemal ešte frajerku,tak mi volával každý deň,kontroloval ma,za malou chodil tiež každý deň.......tiež len na 5 minút´.... a vieš prečo?????????????????....... no pretože chcel vedieť čo robím ja a vidieť mňa.....Tvoj ex Ti môže natárať,že Ty ho už nezaujímaš.....pokiaľ tomu veríš,tak prosím.....ja som taká sprostá nebola....keď to trvalo dva mesiace,jednoducho som sa nasrala a povedala mu svoje....že na 5 minútové návštevy mi jednoducho chodiť nebude, a stretávať sa s ňou bude mimo nášho domu.........a bodka.... a to ja mám horšie v tom,že ja s malou bývam pri mojej mame......mame,ktorá,pri rozvode chytila stranu môjmu ex....o to ťažšie som riešila všetky situácie....ale o to nejde.....teraz má ex priateľku,tak sa znormalizoval a nie je medzi nami problém sa dohodnúť na čomkoľvek čo sa týka našej spoločnej dcéry.....beráva si ju pred domom..............to že Tvojmu terajšiemu partnerovi vadí,že tvoj ex chodí doslova na hotovú vec,plne chápem.......a ešte k Vám domov....pretože od ex nevidieť žiadnu výchovu....výchova nie je, prídem pozriem,zahrám a odídem........Tvoj malý ma 3 roky....moja malá mala tiež 3 roky....a tiež mala stanovený pevný režim....no keď to dieťa budete postupne učiť situáciám,ktoré plynú z toho,že ste rozvedení,nemal by mať s tým problém ani malý.....a je len na otcovi,keď s ním chce mať dobrý vzťah,aby mu ukázal aj niečo iné,ako hranie sa u mamy doma v izbe.....kde je všetko pripravené a žiadne starosti...
zober si z toho čo len chceš.....no tak ako Ti tu písali niektoré kočky.....ja by som toto tiež netrpela.....a už vôbec by som sa nedala zastrašiť vyhrážkami súdom....ukazuješ mu len to,že sa neprispôsobuje on Tebe,ale Ty jemu.....a nie len Ty,ale aj Tvoj terajší.....chlapi majú iné zmýšľanie ako ženy,a fakt sa môže stať,že Ti terajší zavrie dvere z vonku a viac sa nevráti.......chápať a tolerovať sa dá všetko,ale nie dlho....
@mima4 aj moj ex ma svoju domacnost, ktoru zdiela s frajerkou a jej detmi a moje dieta tam chodi tiez. Ak by som sa tam nasackovala ja (ako fakt nechapem preco by som to robila, ak nie z nejakych postrannych umyslov), tak by ma jeho frajerka hnala osratou hadrou von. A ja ju tiez. Lebo tam nemam co robit!!! Je to aj jej sukromie. A to moje dieta chodi tam a jej deti zas ku mne. Lebo si decka spolu super rozumeju. Ja nie som kamoska mojho ex ani jeho frajerky, preto si do bytov nelozime, ale respektujeme sa a deti labzuju z jednej domacnosti do druhej. Ale toto nepochopis, kym si si nepresla peklom rozvodu ci rozchodu kde su uz deti.
@mima4 a to je prave ten tvoj problem uhla pohladu - ze otec je viac ako sucasny partner.
NIE JE. Otec nie je jej podpora, ked je dieta chore a ma vysoke horucky. Otcovi sa nezdoveruje, co ju trapi, boli, a naopak, kedy je stastna. Toto vsetko zastresuje jej aktualny PARTNER.
Z pohladu dietata ano, otec je dolezita sucast jeho samotneho. Ale ved nik mu v styku nebrani a moze byt s dietatom, ako by len chcel. Ale uprednostnovat zaujmy exmanzela, aj ked je otcom dietata, pred zaujmami terajsieho partnera, s ktorym sa rozhodla zit a mat spolocnu domacnost -- tak to je uplne scestne zmyslanie.

@kaktusik007 ale ja mojmu malemi nedavam ziadnu najde ani naznak o tom ze by sme maly spolu byvat alebo sa dat do kopy ja snim nikam nechodim ked on ide s otcom ked pride bud ho zoberie von do bytu prosiel ked maly snim nechcel ist von a to sa hrali z hrackami on si nevsimal nikoho ani mna ani mojho parnera len sa zahral zo synoma odisiel nejedol u nas ani l maly mu ukazal hracky a dovidenia proste stym ma moj parner problem snazim sa to risit ale niektore vase stupidne telenoveli co pisete je mi zvas zle robite tragediu z veci ktore tak vobec niesu priklaslujete a neviem .. brrr ked vidim ze snim syn chce byt tam sa zavra do izby a dovidenia uz ste mi otovrila aj vy aj ostatne zenske ktore nemaju cely den nic na robote len rozoberat blbosti ja tu nepotrebujem citat ze keby ste boli mojim partnerom a bla bla rozumne a tiezve nazory su tu tiez a nieje ich malo skoncila som mozete o mne bezomna aj tak ho--vno o tom viete 😀