icon

Ja túžim po bábätku, on nie

jaleto
20. júl 2015

Ahojte. Mám 22rokov,priateľ tiež. Sme spolu 4 roky.Už 2 roky intenzívne túžim po bábätku. Mám prácu, popritom externe študujem. Priateľ pracuje tiež. Problém je v tom,že keď môjmu drahému spomeniem bábätko tak jeho odpoveďou skoro stále je, že ešte máme čas,málo rokov a nedostatok finančných prostriedkov. Pritom o dieťatko sa dokážem postarať a peniažkov je tak dostatok aj pre malé....milujem ho,no túžim po rodine. Viem,že by bol dobrým otcom ,ale aj tak trvá na svojom. Neviem,čo mám robiť.
Boli ste v takej situácii ? Poraďte mi,prosím.

sardinka333
20. júl 2015

@sandra551 no vidíš...ma prachy, byt, prácu (aj ked v školstve asi nic moc financne - poznáme tie platy) a frajer aj tak dieťa nechce...proste nie je to o peniazoch..ak OBAJA chcu, maju na to vytvorene vhodné základné podmienky a harmonický vzťah tak prečo nie aj v 20tke...ja som sa vydávala ako 24 ročná ale obaja sme chceli a obaja sme mali na rodinu podmienky.
Ale ak to muž nechce už to je dovod prečo nie...aj ked to nie je tento pripad tak nie tak davno tu pisala babenka ako chce bábätko lebo ,,pomáha v krízaku,, tak by to určite zvládla a celý tento ,,životný projekt,, chce ,,realizovať,, u rodičov v panelovom trojizbáku lebo proste má tužbu a chce...a nehladí doprava a dolava.
Určite by som najprv zoštátnicovala....písať diplomovku a učit sa popri deťoch je ,,na palicu,,...ja som si tak dorabala školu pri 2 deťoch na materskej a to už boli trochu väčšie takže aspon to vstávanie v noci nebolo ale teda nič moc, človek ma stale pocit ze tu rodinu ,,šidi,, že sa nemoze dobre venovať aj deťom, domacnosti, študiu. všetko toto kvalitne stihať ..Proste prečo si to komplikovať ak netreba? Prečo sa nepoučiť zo života druhých? Ale každý nech si robí ako chce.

katarinamarkova
20. júl 2015

@jaleto nad detmi zacne vacsina zien uvazovat tesne po 20tke( niektore sa materinskym citom poddaju, ine riesia aj napriek tomu najprv karier atd)
muzi zvacsa tak tesne pred 30tkou
...ja si len myslim, ze u tvojho partnera este jednoducho nezacali tikat biologicke otcovske hodiny 🙂 ak je to super chlap daj mu cas.....

miriam11
20. júl 2015

@jaleto ste este mladi, nečudujem sa mu. Zamerala by som sa na ukoncenie skoly, kupu bytu, alebo domu ( pokial este nebyvate vo vlastnom) a riesila by som aj sobas a zabezpecila aj nejaku financnu rezervu. ( byt na md, následne rd je bohovsky financne narocne). Potom by som v klude a cistym svedomím uvazovala o prichode dietatka.

ludmilaka
20. júl 2015

@worker_falcon Waw! V pár vetách krásne zhrnutá podstata a 100% pravda.

marina24
20. júl 2015

preboha,máš 22 a ty chceš mať už deti ??ved si trošku užívaj mladosť, že sa nemusíš o nikoho starať,máš 10 rokov ešte čas a nie od 20 -ky mať deti.načo ti je dieťa teraz ? priateľ má absolútnu pravdu,že nechce deti.v kľude doštuduj,pracuj,buduj si život,domácnosť,trebárs sa vydaj,ked tak strašne chceš rodinu,ale vieš,aké je to náročne aj pracovať aj domácnosť aj dieťa ?to je choré,čo ty chceš.koľké ženy by nesmierne rady menili ,aby nemuseli mať tak skoro deti a musia mať,a ako by si ešte chceli ýžívať život.
tvoj priateľ má aspon rozum.ked už ty nie

jabadaba
20. júl 2015

@sandra551 popri praci studuje, hadam je logickejsie dokoncit studia, ci? Nema 43 ale 23.... Ale ved, kazdy ako si ustelie. Vymenit chlapa, takeho co dieta chce hned a ok, pohoda lesna. Jo, deticky su sice krasne, uzasne a kazdy je rad ked ich uz ma. No tvrdit, ze to je brnkacka.....najma popri praci a externom studiu to musi byt zabava. 😎

Este dodatok - priatel....PRIATEL nechce este dieta. Kedze sa nezberaju ani len vziat, tak zavazok ako dieta je pre priatela zrejme privela. Asi este nedozrel ani k tomu vaznejsiemu vztahu.

jaleto
autor
20. júl 2015

Je chore,ze chcem dieta ? Mne to tu pripada,ze je hriechom tuzit byt matkou. Napisala som tu,aby som vedela ako ste tu situaciu riesili vy. Namiesto toho mi vypisujete, ci mame kde byvat, ci mame financie,ci chcem "pouzit" priatela len ako biologicky material a podobne. Nikdy by som dieta nechcela,ak by som vedela,ze nebude o nas troch postarane aj ked budem na rd. Ja viem,ze teraz je modou mat dieta okolo 30tky....tak mozno som ina. A nie,nie je to len,ze chcem. Viem,co prinasa materstvo. Chcete mi povedat,ze kazda z Vas vedela od zaciatku uplne vsetko a nacvicovali ste si nocne vstavanie,papanie a prebalovanie ? :D necakala som tolko negativizmu ;)

jeennyv
20. júl 2015

@jaleto preco ty zas vnimas tak negativisticky a radikalne, ja vidim napr. odpovede zien co si niecim uz v zivote presli a vedia o com to je a mozno by dnes uz iste veci robili inak...a mozno sa ti to nepaci, ale dieta je aj o tom mat cas, zazemie a je to smutne, ale hlavne aj financie...a su to vsetko len rady, je samozrejme, ze ty si to urobis po svojom....

lulistek
20. júl 2015

@jaleto Ahoj, chapem tvoje pocity. Ja sama som tuzila po dietati velmi skoro. Otehotnela som s priatelom v 21tke po 3 rocnom vztahu tym ze sme to obaja chceli. Najprv samozrejme boli otazky ako to zvladneme ale potom to nejako prislo ta tuzba na oboch a uz to bolo 🙂 To sme ani nemali byvanie. Vsetko to prislo casom a ako pises, ze mate byvanie aj prijmy, tak je to super, ale ked partner nie je pripraveny... Je pravda ze 22 je mlady a predsalen zeny dospievaju skor a je pravda aj to, ze je pravda ze mate cas, lebo mat male dieta je nastup na jeden ultrarychly rychlik bez zastavenia :D Ale ked mas tu tuzbu tak urcite ta nikto neprehovori lebo ty vies ako to chces 🙂 Takze moja rada je, ze netlac na nho, trosku si prestan vsimat svoje tuzby, popr. zajdite na dovolenku, kde sa vklude o tom porozpravate, mozno zistis ze ho teraz nechce ale za pol roka hej 🙂 a myslim si ze chlapovi treba povedat, ze to neni ze bum a dieta tu je zajtra ale tehotenstvo trva 9mesiacov a kym to tehotenstvo pride prejde tiez urcity cas aj ked ste mladi. Drzim palce 🙂))

sashulla
20. júl 2015

Nechápem väčšinu vašich "rád" . Ved má 22 nie 16!!! Poznám kopu skvelých mladých mamičiek tak neviem čo sa tu ohanate že starostlivosť o dieťa je neviem aké náročné. Ved okrem toho deti opatrovala. Finančné prostriedky má, byt má. Len ta najväčšia maličkosť je, že sa tak cíti iba autorka..
:/ 22 rocny chalan je fakt primlady, ale vzťah je o vás dvoch, a ty svojho priateľa poznáš najlepšie! Hlavne ho do ničoho nenúť,lebo by ti to mohol neskor vyčítať. Jedine čo tu vidím je jedna otvorená debata o vás dvoch či troch, radšej ako tvoje neustále spomínanie bábätka. V tomto daj na priateľa a počkajte. Strašne hlúpa myšlienka ale psa nechcete? Veľa mladých parov čo poznám majú najprv "akoze" psa, dosť debilne napísané lebo nechcem aby to vyznelo že ho majú aby si vyskúšali najprv o niekoho starať spoločne..drzim palce.

jaleto
autor
20. júl 2015

@lulistek Ďakujem za odpoveď a skúsenosť 🙂

sardinka333
20. júl 2015

@jaleto ty by si dieťa nechcela keby nebolo o vas postarane - ja detto, ale tiež by som dieťa nechcela ak by mi muž povedal že nechce.
Ja som tiež ako prvorodička nevedela všetko a na mnohé som pozerala ako tela na nové vrata, či už vstavanie, krmenie, prebalovanie ...ale vedela som jedno a to že je tu niekto kto mi je oporou, kto v noci vstane miesto mna, kto prebalí a postará sa rovnako ako ja lebo to dieťa sme chceli obaja a nebude mi ,,vykríkať,, v slabej chvili, že nech sa starám ked som chcela ...
Hriechom nie je byť matkou..ale asi nie je ok byť nasilu matkou a nepozerať na postoj, názor otca, ktorý nechce a ktorý je rovnako doležitý ako matka.
To neni negativizmus, to je realita. My sme tu situáciu riešili tak že sme počkali jednak kým sme mali ten základ - ty ho más ok a jednak kým sme OBAJA chceli....a to ti chýba. Tak čo k tomu dodať... ved vysad ochranu, ktoru použivate a uvidiš ako milý zareaguje ked otehotnieš...

eliska2923
20. júl 2015

@jaleto necitala som vyssie...aj ja som tuzila viac nez 4roky po babätku,moj priatel(teraz uz manzel) nie,taktiez sa na vsetko mozne vyhovaral.a ked sme sa vzali nakoniec suhlasil,ale...nepocitovala som ze sa na drobca tesi,vsetko nechal namna vrvela som si ok sak ked sa narodi zmeni sa to.OMYL nocne vstavanie,prebalovanie,behanie po doktoroch,ceeela starostlivost o drobca bola namne.on nebol jednoducho na dieta pripraveny,tazko mu bolo vzdat sa jeho pohodia,kludu,volnosti a koniickov.a ci to lutujem???NIE.SOM HRDA NA TO ZE SOM MATKOU.dieta veeelmi lubim,zmenilo mi cely zivot a zivot bez drobca si neviem predstavit.
Povedal ti ten tvoj preco dieta nechce??ale bez tych chlapskych "mudrych" blabotov?

jaleto
autor
20. júl 2015

@sardinka333 Moj priatel mi vravi,ze keby mal peniaze tak mame babatko uz teraz. A napriek tomu,ze ja mam penazi fakt dost. Man nasetrene i zdedene. Preco by som mala vysadit ochranu ? Ja nechcem o nicom rozhodovat sama. Opakujem sa,ale zjavne musim. Ja sa vas nepytam ako ho prinutit,ale ako ste to riesili ked ste boli v takej situacii ako som ja.

danielita18
20. júl 2015

niekedy majú milujúce páry všetko ankoniec je problem počat dieta,ja keby mam partnera ktorý povie že teraz ešte dieta nechce tak by som porozmýšlala či má ten vztah ešte význam a je jedno kolko máte rokov,žena sa vždy musí postarat o dieta ale chlap nemusí lebo sa ešte ato necíti,bud rada že si zatial nei tehotná mylsím že tpnemá význam do buducna s takým chlapom hovorím na rovinu aká je realita

miriam11
20. júl 2015

@jaleto prepac, nechcem ta urazit, ale tvoja reakcia na nase nazory svedci o tom, ze este vobec nie si pripravená na materstvo a rodinu. Nesudim, ale tvoje detinske vety mi postacili na " zmapovanie" tvojej osobnosti. Vobec si nepochopila, co sme ti viacere chceli naznacit. Radím este raz si precitaj prispevky a skus citat medzi riadkami, co piseme. Prepáč, myslim to dobre.

marina24
20. júl 2015

@jaleto akože ako ho chceš donútiť,aby chcel dieťa ?ved je mladý chalan,v jeho veku chalani chodia na diskotéky a žúrovať a nie mať na krku deti,panebože.ty nemáš čo riešiť,lebo on nechce,ked jeden nechce,druhý nič nezmôže.
a ťažko je radiť v takejto situácii,lebo je to naozaj neštandartná situácia chcieť dieťa po 20-ke ,kjed človek študuje a pracuje,chce si ešte pridať starosti :D_:D takú situáciu ťažko pochopiť,preto asi neodpovedáme,ako ty chceš počuť,.

jabadaba
20. júl 2015

@jaleto nie je chore tuzit po dietati. Vidis to cierno bielo, no nic nie je cierne a biele. Studujes, co je vzhladom k tvojmu veku prirodzene, tak si studia dokonci. Kam sa nahlis? Alebo teda ukonci studia. Zrejme nestudujes preto, ze Ta to bavi, ale z nudze. Bavi Ta zvoleny odbor? Asi ani nie, vsak? Zijes zatial len s priatelom. Ani vas vztah nejak neplanujete posunut do roviny manzelstva, ze by ste chceli spolu zakotvit. Navyse, tvoj priatel ani len dieta nechce. Este nie. Dalsi signal, ze vas vztah nepovazuje zatial za taky, ktory by viedol k rodinnemu zivotu so vsetkym co k tomu patri. Tak ho vymen....alebo pockaj (ak je to jediny samecek, s ktorym to dieta chces 😉 ) az aj jemu zacnu tikat biologicke hodiny. Medzitym si upracte ten vztah. 😉

lulistek
20. júl 2015

@jabadaba Neviem, ale niektory ludia nepotrebuju mat svadbu skor ako dieta, myslim, ze je to normalne a je na kazdom ako to chce mat.;)

sardinka333
20. júl 2015

@jaleto tak aj ja sa opakujem x ty krát len ty to nechceš pochopiť, porozumieť...ČAKALI SME KEDY CHCE AJ DRUHA STRANA! lenže take riešenie tebe nevyhovuje..
Peniaze máš ty, zjavne nie on, muž i sa chcu často sami postarať o rodinu, zabezpečiť ju ...tak to tak nevnima a neciti...a ja sa mu ani nečudujem. Muž v jeho veku nie je pripravený na otcovstvo,ak by sa na to citil tak nerobí drahoty.

jaleto
autor
20. júl 2015

@jabadaba samozrejme,ze ma bavi moja praca a skola taktiez. 🙂

jabadaba
20. júl 2015

@lulistek tu chlapec nechce ani jedno. Asi nie je zrely na ziaden zavazok este. Netlacila by som teda na pilu.

dusika11
20. júl 2015

@jaleto mas moznost po prve pockat kym..aj on bude chciet...po druhe....vymenit ho....po tretie kupit si stena..mna vsetko naucil o detoch psik.....a doniesol mi ho ten co chcel mat dieta a nakoniec utiekol za inou a mna nechal stat pred dverami s tym psikom v naruci...to je sice o inom...
sosbne ja verim ze asi ...dusa dietata je pripravena a chce sa presne tebe narodit....
urcite nesil na toho chlapca...on ej este velmi mlady.....vela moznosti teda na manevrovanie nemas

jabadaba
20. júl 2015

@jaleto tak to je fajn. O to vacsi dovod skolu dokoncit a najma v klude, este bez starosti co s dietatom ak budu skusky ci cvika. 😉

lulistek
20. júl 2015

@jabadaba ved samozrejme, s tym suhlasim🙂 Je pravda aj ze muz ma ziadat zenu o ruku, teda aspon z mojho pohladu, cize ak s tym neprisiel a dieta este nechce mat, bud treba pockat a ked sa neda, tak sa neda. Je tazko ked dvaja maju rozlicne tuzby..

jabadaba
20. júl 2015

@lulistekasi ved prave, treba najprv zladit tie tuzby....

lulistek
20. júl 2015

@jabadaba hej, v tychto otazkach sa cesty spajaju alebo rozchadzaju..

jane338
20. júl 2015

ja ta chapem a nevidim na tom nic cudne, ak chces babo v takom mladom veku. kazdy ma priority nastavene inak. niektora je pripravena v 20tke, niektora nebude ani v 40tke.
ze je to nestandardne chciet dieta v takom veku? to vazne? a co je dnes standard? v 35ke? V prvom rade by som asi dala na pocity. ak sa citia na dieta, tak nech, aj v 20tke. ale musia to chciet obaja a mat istotu, ze to zvladnu po vsetkych strankach.
urcite nanho netreba tlacit, bola by to obrovska chyba, je mlady. skus nachvilu svoju tuzbu dat bokom, staraj sa o vas vztah a po case uvidis.

danielita18
20. júl 2015

@marina24 ja zase stebou nesúhlasím,vobec to nie je až tak zavčasu ja som mala v 3+ rokoch a zase si myslím že už je to neskoro a ešte by som chcel aj druh=,potom je problem zamestnat sa a myslím že by som to všetko aj lepšie zvladala ,viem to porovnat kamartky okolo co majú tak stare dieta ako mám ja su aj o 5,7 rokov mladsie videt že majú fakt viac energie ako ja,ked sa nato cíti nech má radsej teraz ako neskor už môže byt neskoro,ja som odkldala že ešte počkam v 26 sme sa začali snazit o dieta bolo ztoho 31,keby som vedela ze to bude taký problem tak mam radsej aj v 16 dieta sa vzdy vychovat len treba chciet

alla24
20. júl 2015

@jaleto vies co? ja som mala dieta v 30 a uprimne ti poviem kiez by som ho mala skor. s nervami na tom uz nie som ako ked som mala dvadsat, tak isto ked mas karieru ( plus je to praca ktora ta bavi) je strasne tazke to prerusovat. skoro 2 roky som vkuse mala osobnu krizu kedy som riesila dieta vs kariera a odpoved aj tak bola vzdy jasna - dieta.... mojej svagrine sa to podarilo podstatne skor a teraz ma 12 rocnu dceru a uziva si zivota tridsiatnicky.... myslim si ze do tej 25 je v pohode pockat a potom "ist na to" Na priatela by som netlacila skor z casu na cas mu dala najavo ze po tom tuzim a mozno zatuzi aj on. tu ti nikto v tomto neporadi lebo ak on nechce mozeme to tu rozoberat cele dni aj tak sa jeho postoj nezmeni. sustred sa na vas vztah a rodinnu pohodu a ono to pride 😉 v kazdom pripade by som zacala svadbou a potom pokracovala dietatom.