Ja už nevládzem
Ahojte,prišla som sa tu viacmenej vyzalovat a vyplakať,lebo fakt nemám komu.Pred piatimi rokmi som sa vydala a prišla som bývať do manzelovho bytu.Moj muž má toho času 16 ročného syna z prvého manželstva,keď sme sa brali mal 11.So svojou prvou ženou sa rozviedli pre jej neveru.Vztah máme ako rodina pekný.No teraz ani neviem.Za tých 5 rokov som 4 krát potratila, momentálne idem do 6.mesiaca.Mam rizikové tehotenstvo.Nevykonavam už toľko domácich prác ako oredtym.,lebo niektoré veci robiť nemôžem.Snazim.sa aby bolo navarené, upratané ,vyprate a to aj je.Len nie úplne do hĺbky dôkladne.Ked prosím manžela o pomoc,tak sľúbi a nič z toho.Chodi do práce a je to aj rybár.Vsetok voľný čas venuje tomu .Dnes opäť aj so synom odišiel na celý víkend na ryby.Uz som to nezvládla a vybuchla som,pohádali sne sa strašne.Vraj domácnosť je zanedbaná,lebo nič nerobím,on potrebuje po práci aj relax.Zeny za celý jún napríklad nebolndima ani jeden víkend a po práci chodí ešte na ryby.Pride niekedy o 22:00.Vycitala som mu to,,e potrebujem proste pomoc,on že nie,,e on ženské veci robiť nebude.A ak sa mi nepáči že chodí na ryby,tak začne chodiť do krčmy.On vie,že títo je môj najväčší strach,lebo detstvo aj prvý partner ktorého som mala ešte ako maturanta bol alkoholik.Otec pil ceky život.On tiež v prvom manželstve z ktorého na toho syna tak dosť popíjal,a
Smutne....obskakujes 2 muzov a mas mat klud.Naco daval telefon na hlasity odposluch?ved si nepovedala klamstvo, ale pravdu.Snad sa zmeni, ked sa dieta narodi a bude sa mu tiez venovat a ty budes doma oddchovat.Ty si ho zasiahla na jeho ciltive miesto, on teba...on potrebuje relax a ty?
Pribudne Ti dieta a chlapi budu rybarcit.
Podla mna im skaces okolo zadku a dufam pre tvoje dobro, ze s tym prestanes.Potom si nikto nic nevazi.
Jezis to ako keby pises o mojom muzovi. To iste aj mne sa furt vyhraza, ze ked mam problem zacne chodit do krcmy.
A to my mame 2 deti a tiez vkuse len lezat na gauci a ozvem sa ze ma nieco spravit tak on nebude robit zenske prace, on nebude kazdy den vysavat. Chlapi su strasne svine. A furt ked sa mu nieco nepaci tak mi vykrikuje ze on tu nemusi byt a ze sa mozem starat o deti sama.
A moj muz je taky isty, len chodit za kamaratmi ako za starych cias, lebo on je slobodny aj ked si ma vzal 🤦♀️🤦♀️ ze ja mu nebudem rozkazovat kam on moze ist
Ty si čakala že sa zmení? Tvoja chýba.
Zažila som niečo podobné...tiež mi ničil nervy tým,že všetko museli byť tip-top,no on nepomohol s ničím,zaujímali ho iba iní a hlavne iné,vyhadzoval ma z domu(on ho dostal darom počas manželstva) akonáhle som povedala niečo,čo sa mu nepáčilo... prepáč,ale to s jeho mamou si prehnala,pretože ty poznáš iba jeho verziu ich manželstva (prípadne ešte od niekoho iného,ale nepoznáš celú pravdu,bo tú poznajú iba oni dvaja),ona mohla sa začať schádzať s niekým práve kvôli jeho koníčku a kvôli alkoholu.To,že ta drží v hrsti kvôli tomu,že si tehu a že nemáš kam ísť,že ťa zneužíva ako slúžku (mňa,keď ex vyhodil z domu,tak mi povedal,že tým,že som sa starala úplne o všetko,tak som si splatila nájom za to,že som v Tom dome mohla žiť...), výhovorky typu,že máš byť rada,že nechodí do krčmy (to vravel ex aj mne),tými len u teba vytvára pocit zlého svedomia...viem,ze nemáš kam ísť,ale myslí na svoju budúcnosť,začni si šetriť (financie,zdravie fyzické aj psychické),pretože s narodením dieťaťa to bude ešte horšie....to ti vravím ako žena,čo si tým peklom prešla,nechcela som vidieť všetko čo sa dialo,snažila som sa udržať rodinu -zbytocne,iba čo som si zničila psychické a fyzické zdravie kvôli mužovi,ktorý ma iba zneužil (to,že som mu porodila dve krásne deti pre neho vôbec nič neznamená doteraz).
@evuska135 nie, chlapi nie su strasne svine, urcite nie vsetci. To iba niektore zeny si naivne myslia, ze muz, ktory chodil po krmach, flakal sa s kamaratmi, doma sa nicoho nechytil, sa sobasom alebo narodenim deti zmeni. No nezmeni.
@elizabet173 ja som si nikdy nic take nemyslela. Mam za sebou dva dlhodobe vztahy. Prvy trval 6,5r a tento moj druhy 7r viem co mam cakat od chlapa. Ale chlapi vedia byt mili na zaciatku vztahu, vsetko robit, ukazat sa aky som dobry a po case to maju v riti robit. My kym sme nemali deti ako rok bol dlhy sme sa nepohadali. Prisli deti a vsetko je o inom
@evuska135 neviem, koľko trvalo, kým ste mali deti, ale väčšinu vecí vidieť už pred. Len treba byť vnímavý a nie len pozerať cez ružové okuliare. Každý sa trošku "zmení", ale skôr je to o tom, že tie vlastnosti sa len intenzívnejšie ukážu alebo reagujú na problém, ktorý sa dlhodobo nerieši.
kolko je medzi Vami vekovy rozdiel?.....
Ved si zaplatte upratovacku a bude vybavene.pomoze,moze aj navarit..ked on to robit nebude ,ty nemozes tak vela mozbosti nieje.upratovacka uz v tejto dobe zas nieje nic take zvlastne
Zvlastne ale je,ze ta vyhadzuje z bytu.ani jeden ste sa pekne nezachovali,ale to povedat nemal..drzim palce,hlavne nech tebe tehotesto prejde v poriadku.
Určite bol vždy taký ,len to teraz nepriznáš a možno keby si počula verziu ex bola by si nemilo prekvapená …rybár a popíjal .Čo si čakala ,že ti bude pri zadku sedieť?Nuž ,treba rozmýšľať s akým chlapom si založíš rodinu …a chlap s dieťaťom vždy prinesie starosti navyše .Ružovo to nevidím .A keď sa narodí dieťa ,plač,starosti nechcem si predstavit …či nebude už na rybách tráviť všetok čas …a ty budeš ako slobodná deva .
@evuska135 ach...tak ma asi úplne chápeš 😞
Nebrala si do úvahy varovné signály, naopak sa o dušu snažíte o dieťa hoci sa tým stávaš absolútne ekonomicky závislá na chlapovi. Plakať možeš do sýtosti ak si myslíš že práve to ti nejako pomože.
A preco upratujes 16r? Ani by som tam nevkrocila. Muzovi vysvetli, ze nebudes robit ako sluzka a on gule na rybach valat. Kazdopadne by som sla od neho. Toto nebude dobry partner.
Nikdy sa polievka neje taká horúca, ako sa navarí. Teraz je dôležité, aby si priviedla na svet zdravé dieťa. Sú to už len cca 3 mesiace. Príde dieťa, skončí aj rybárska sezóna, možno sa to utrasie......ak nie, nuž dieťa do jaslí, ty do práce a podnájom.....Ja by som inak tú hospitalizáciu zvážila, nech si uvedomia, že sa o nich staráš.
Inak poznám teraz viac prípadov, že muži práve, keď je žena od nich závislá s malým dieťaťom začnú vyvádzať, nájdu si druhú a podobne
Zabezpeč si upratovačku.. Nájdi si tiež koníček, na víkend chod d kamoškou, mamou na welnes, do kina,.... Skratka urob si tiež program.. Tým by som začala a podla jeho reakcie potom ďalej postupovala..
@spadnutaslivka ano ale keby som takto sortovala chlapov, co som pred mojim muzom mala dost, tak nemam muza ani deti ani do 40tky 🙈🙈
Clovek vnima vlastnosti a povie si ze akceptuje to ako sa sprava, no za tie roky zivot prinesie milion situacii a milion prekazok a potom to proste pokasle sam zivot
Tak v prvom rade s rybárom nie je ľahké žiť sa nečudujem že tá prvá žena mala milencov po druhé ak ty v rizikovom teho. nepomáha tak ser aj ty na domácnosť a nech chodí špinaví a hladný.a po ďalšie no rybary si vážia viac sedenie pri jazerách ako čas tráveniu doma s rodinou dosť veľa peňazí míňajú na tieto zábavky takže veľa si od neho nesľubuj.....mne sa tiež crtal vzťah s jedným rybárom ktorého tiež žena opustila a našla si druhého ale on dáko nerozvijal úsilie o mňa tak som si našla iného a zrazu už mal o mňa záujem že ako by ešte dieťa mohol mať somnou ale už som seriál na jeho....teraz som šťastná že s ním nesom lebo to by bolo ja sama s deckom a on na rybách 😵😫
Wauu ktora zena sa necha nabuchat, nema nic nasetrene a ziadny plan B keby nahodou a je total zavisla na muzovi co sa tyka byvania 🙈 je to chuj a necudujem sa ze ta uz teraz vlastni a berie ako handru, to dieta bude trpiet lebo uz teraz ma neuplnu rodinu a ty ako poslusna putka pri nom aj tak ostanes.. lebo si skratka z tych co vlastnou vinou trpia
neodpisala,,, si ,, kolko je medzi Vami vekovy rozdiell,,, vies ja mam pocit,,ze on si uz to prve ocarenie z prichodu babatka,,, zazil pred 16 rokmi,, teraz ma zrejme nieco po 40... no uz je viac oslahany zivotom,,,, staci mu jeho 16 rocny, syn, ktory mu je uz partakom,,, jasne,, moze sa tesit na nove babatko,, ale uz to nebude prezivat tak ako 25-30 chlap, ktory to zaziva po prvykrat a je to pre neho nieco nove,,,, ten tvoj to uz pozna,,,vie, ze sa to v pohode zvladne,,,,.....napriek tomu mi neda nepoznamenat,,, ,, je tolko slobodnych muzov,, ktori by boli stastni, ze sa im narodi prve dietatko,,,,preto nechapem, preco siahaju mlade slobodne zeny,, po muzoch s celozivotnymi zavazkami,,,, je to uz asi 10 prispevok v roznch obmenach,,, za poslednych par dni,,, prepac,, ale ten tvoj,, si to blaznive nadsenie, z potomka,, kedy nosi partnerku na rukach,, splni jej vsetko co na ociach vidi, len. aby babatko bolo ok,,, uz davno zazil.... zrejme to uz 2x...3x nepotrebuje zazit,,, chce cas travit ako jeho rovesnici,, a zrejme vacsina z nich uz ma deti, vo veku svojich partakov,,,,,,,
@laurita285 toto určite nie je riešenie 🤦♀️
@elizabet173 to je teda dobra rada, nech odkladá 10 euro. A potom čo? Ďalšia samozivitelka v poradí.. 🤦♀️
Upratuj koľko vladzes. A nestresuj sa zbytocne.
Keď nepomáhal doteraz ani nebude. Môžeš sa na hlavu postaviť. Tu ti len budu radiť, aby si ho nechala a žila sama. A tie co ti rádia, žijú ešte v horších partnerstvach. Treba niečo aj vydržať..
Toto dobre nedopadne 😞žiaľ pre vaše manželstvo a dieťatko .
@evuska135 berieš si chlapa, ktorého chyby ti najmenej vadia (proste si povieš, že s tým dokážeš žiť). Ale tak musíš počítať s tým, že sa to vekom (a okolnosťami) ešte trochu zhorší. A buď si povieš, ok, idem do toho alebo hľadáš iného. Nikto nie je dokonalý. Ale nevyberiem si predsa ochlastu, ktorý ma má za handru. Teda, niekto možno áno, ale ja som toto pre seba nechcela. Viem, čo je život v rodine alkoholikov a vedela som, že toto nechcem. Tak možno nemám dvojmetrového chlapa s vymakanými svalmi a tučným kontom, ale mám muža, ktorý si ma váži, ktorý sa neštíti priložiť ruku k dielu a ktorý mi nevyhubuje preto, že sa týždeň neutrel prach. A nevyhadzuje mi na oči, keď si kúpim zmrzlinu alebo čokoládu. Nehovorím, že sa nikdy nepohádame alebo že máme všetky dni idylické, ale problémy riešime konštruktívne, nevyťahujeme kostlivcov zo skrine a nemusíme jeden druhému ubližovať. A nie, nemusela som na neho čakať do 40-ky 😉
Otec alkoholik, 1.partner alkoholik a nasla si si takeho, co ma tiez evidentne k tomu sklony. Momentalne mozno nepije, ale vydiera ta tym. Mate pekne manzelstvo? Ako to vies, ked sa ani poriadne nevidite? Prichadza kolo 22.00, vikendy je prec...nie, on ta ma len za sluzku
@gucciok85 myslíš, že je lepšie zostať v manželstve s mužom, ktorý ju nemá za nič, vyhráža sa jej, že začne chodiť do krčmy, všetok voľný čas je v ťahu a s ničím jej nepomôže? Za strechu nad hlavou? Tú majú aj odsúdení vo výkone trestu. Nie je samoživiteľka aj teraz, keď nemá prístup k spoločným financiám? A ešte robí slúžku a kuchárku mužovi a jeho takmer dospelému synovi, ktorý nepohnú prstom? Veď sa bude musieť o seba finančne postarať tak, ako aj teraz, odbudne jej varenie a upratovanie po nich. Ja jej neradím rozvod hneď, ale odkladať aj keď po troškách, z PN toho asi veľa neodloží, z materskej to bude lepšie, z rodičáku biedne. Ona musí mať finančnú rezervu, ak žiadnu nemá. Keď požiada o rozvod on, potom ju vysáčkuje z jeho domu, tak urobí čo?
Ja len toľko, kde sa berie v ženách toľko neucty k sebe samej? Je to výchovou? Pocitom menejcennosti? Submisivnou povahou?
Ako sa len môže jedna žena takto zanedbávať? Kde sú tvoje koníčky, kde je tvoj čas pre seba? Prečo toľko obskakujete tých chlapov, čo si myslíte že keď má penis je to niečo viac, nejaký nadčlovek o ktorého sa treba starať ako o nejaké božstvo? Upratovať im dom, varit, prať, plniť im každé prianie aby mohol pán neobmedzene relaxovať, venovať sa svojim koníčkom?
S rizikovým tehotenstvom máš ležať , nie upratovať izbu 16 ročnému smradovi ! A namiesto vdaky ci pomoci sa dočkás len kritiky lebo výkonný slúžkastroj zrazu nefunguje.
Prosimta žena začni myslieť na seba, na svoje nenarodené dieťatko. Na to aký príklad mu v živote dáš, nevychovaj z neho ďalšieho egocentrickeho kkta alebo ďalšiu služtičku ktorá pre kus klobásy a strechu nad hlavou robí zo seba handru.
Teraz si hlavne oddýchni a nechytaj sa ničoho až do pôrodu. Maximálne tak čosi navar ale žiadne iné domáce práce. Šanca ze sa tvoj manžel spamätá je minimálna, ale stále je šanca ze si začneš vážiť ty samu seba. A keď sa budes mat naozaj rada nájde sa človek ktorý bude mať rád teba a bude mu na tebe záležať. Skutočne rád.
@elizabet173 ved brala ho aj zo synom. Ťakze sa ma starať aj o neho. A sú tipy mužov co proste nepomôžu aj keď neviem co spraví. On ma zakorenené, že žena má robiť ženské práce a hotovo. Nech spraví koľko vladze,nemusi byt tip top. Naco sa vydávala, keď hneď by sa mala rozviesť.

Odišla by som k rodičom.ak sa nedá tak by som okamžite prestala s upratovaním a sluzenim 16 r.chalanovi a dospelému rybárovi a môžu si vyžadovať aj modré z neba...postarala by som sa len o to aby som ja mala čo jesť a ja mala čisté gate.Milostpani by ma prestali zaujímať min.do pôrodu a možno aj po ňom .