Ja vidím zradu a ostatní snahu
Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹
Zila som v takej bytovej situacii 8 rokov...zial dal mi to dotycny dost pocit ze byvam zadarmo a ja som nepreluskla ze investujem do cudzieho.poviem ti len tolko ze poradne nemaju ziaden efekt a to som skusala dost vela. Mozno ja som zla povaha alebo je to len cisto odfalknuta robota psychologov. .
ako sa volá tá minulá diskusia?
@cecil36 som rovnakeho nazoru.
@lubkavargova1 to uz bude jeho problem. On sa ochudobni o chvile s detmi. Keby to spravil, urcite ho nebudem lutovat.
@mb269 islo o to, ze keby sme aj len v jednej izbe, bol by to "nekomfort" na asi 2 roky. Potom by sa videlo. Bud teda hypo alebo na ostatne chybajuce peniaze alebo pockat este dalsi rok a kupit uz za hotovost. My sme si ten zivot vyskusali a islo to. Neviem ako zvladas 4izbak samanapr upratovanie a cely chod, ale ja ho nezvladam. A to uz nehovorim o tom, ze je to otvoreny priestor, ziadne teplo domova. To riziko je velke ak ostane doma na dlhodobej PN, vtedy si neviem predstavit ako to bude splacat. Ma 3 auta, z toho len jedno splatene(3x poistky a 2x leasing), 4 izbovy byt, dieta a vydavky na zivot. Ako chce pre boha toto utiahnut? Zase pisem, uplne bez rozumu to kupoval! On to videl v rodine, jeho mama je strasne narocna a musi mat vsetko co vidi. Nevie si zvyknut, ze ja taka nie som a nebudem si zit v luxuse, ked mi staci prezit a obcas si uzit nejaky vystrelok. Ako som pisala, ma 3 auta. Za cele skoro 4 roky som ani jedno nevyuzila. Kluce, doklady a jeho suhlas mam, ale ja chcem chodit pesi. Naco minat naftu? Pre moju lenivost a pohodlnost? Nie.
O mojich pocitoch som mu vravela uz vela. Za ten rok sme to preberali asi kazdy tyzden a nema to efekt.
@celasapremenim do jeho financii sa urcite nezapojim a co sa tyka vztahu, to este neviem. Ale urcite nebudem mat uz dalsieho. Stacilo. Muzsky vzor ma jedna aj druha a ja chlapa nepotrebujem. ☹
@niky21 ja mu nezacnem verit. Ako pises, je to o mysleni a ja nemam vypinac, ze teraz uz budem verit. Pochop, toto nie je jeden preslap. Tych bolo viac. Sprava sa ako sebec a to k osobe, ktoru vraj lubi a je jeho osudova. Neverim! Nemoze ma mat rad a ak hej, dava to najavo zle. Velmi zle.
@svetluska82 a mozno je problem v tom, ze zatial sa zubami-nechtami branis prijat niektore fakty.
ci uz preto, zeby ta na nejaky cas polozili, alebo preto, ze by ta donutili konat tak, ako sa ti zatial nechce.
a podobny pocit mam aj o zmatocnom konani autorky tohto blogu.
podla mna obe presne viete, co musite urobit. ale kedze ta cesta sa vam vidi najmenej, tak skusate, ci by nezafungovala nejaka okluka.
@vymysleny_nick Vy ste úplne nekompaktiblní čo sa týka financií. 😕 Preboha, ak sa máte radi, tak sa dohodnite, ale sa rozdeľte a fungujte oddelene s tým, že on Ti dá nejaké peniaze na domácnosť a dieťa, alebo sa rozíďte. Toto nebude fungovať.
@moonlight1210 o akej autorke blogu píšeš? 😕
@moonlight1210 Ja som kdesi čítala taký výrok: Ak nerobíme to čo vieme, že máme robiť, tak to je zbabelosť.
@moonlight1210 jaaaj sorry 😀
to si odpovedala svetluške 😉 už chápem 🙂
@moonlight1210 mozno len problem je v tom pisat do tohto blogu. Necudujem sa ze je u nas tolko rozvodov. Ine riesenia tu clovek nenajde len rozved sa a odid... pi
@svetluska82 No veď áno, keď píšeš 1500 riešení a dotyčná len ako sa to nedá, resp. pre ňu je jediné možné riešenie len to jej. Trochu mozog treba použiť.
Nechce sa mi citat ostatne prispevky, tak len moj nazor. Riesis kto zdedi 4izbovy byt, ked by sa muzovi nieco stalo. Podla mna banka, pretoze ked ho este nemas splateny predajom si uhradi zvysnu nesplatenu cast. Dedila by si vlastne dlhy, nie byt.
@loxa riesili sme ich doma 1,5 roka a nevyriesilo sa nic, skor to bolo sete horsie. Jadro problemu je tam, ze ho nieco napadne a neda si to vyhovorit aj ked je blbost. Keby zacal pocuvat aj niekoho ineho, bolo by to uplne inak. Na tom sedeni mu to aj povedala. Tam sa hral ako on uz nechce rozhodoovat a hned pri prvej prilezitosti doma: Bude to takto a hotovo.
@jasminet ja ho uz neriesim. teraz pre zmenu riesi on. A to moje rozhodnutie rozist sa.
@cervenaruza123 s nim sa neda. Vyssie to vysvetlujem. Ani kludne, ani s vrieskanim, nijak. On ma nazor a koniec debaty.
@eunomia nechapem otazke. Akoze nechce viazat?
@moonlight1210 nemam pracu, som na RD. Ano, uzivi ma to. A znama by mi uz neprenajala ten byt. Zatvorila som za sebou dvere. Nechapem ake zmatkovanie myslis.
@natalym a ak robime to, co vieme, ze nemame robit, tak to je cistadebilita :D
@vymysleny_nick Ja to vidím takto: ak je tam láska, sex, a nejaký cit, ale s peniazmi nedokážete spoločne fungovať, tak sa rozdeľte.
@celasapremenim To Ti povedal, nejaký múdry človek. No zamyslela som sa. Aj ja občas presne viem čo treba, ale nerobím to namiesto toho hľadám či by sa to nedalo nejako inak. 🙂
@vymysleny_nick koľko máte rokov?
@svetluska82 tam stacilo, ze by mu niekto iny ukazal ake hovadiny robi. To co sa dialo u nas, nevedel nikto. Nema kamaratov, s rodicmi nekomunikuje a menal mu kto povedat.
@anatalia77 nechcem tu rozoberat minulu temu. Je to uplne nepodstatne.
@natalym praveze nejde o financie, ale vztah a nerespektovanie.
@ivana11155 hypoteka je poistena, keby umrie, hypoteka sa splati a ostane "cisty" byt. Ale ja neriesim dedicstvo. To bol priklad ako on choro uvazuje.
@macamac 30
@vymysleny_nick hmmm, vcelku už dosť rokov na to, žeby sa očakávali zrelé a uvážené činy, aj z jeho strany.
nechápem ho. teraz je mladý, pri sile, zarába...ale sám ísť do 200 tis úveru? na roky? kde berú ľudia istotu, že budú dlhé roky vládať fyzicky, finančne, zdravotne....? takýto vzťah ťa vlastne nepriamo zaťažil minimálne finančne, lebo to, čo on bude večne splácať, ste mohli mať spolu peniaze a riešiť spoločné veci. v tomto ťa chápem.
a že nemá priateľov? 😕 to ako? divné, no...
@vymysleny_nick Mne to prišlo, že riešiš jeho rozhodovanie o peniazoch.
@svetluska82 nie rozved sa a odid.
tu radu dostavaju zeny, ked sa tvaria, ze problem je taky obrovsky, ze je uz neriesitelny. plus ho casto fakt nechali az do takých rozmerov narast, a potom zrazu zalomili rukami: a co teraz, jezusku na krizku?!
dalsi fakt: riesenia su vzdy dlhodobe, postupne, male krociky, male zisky a to sa im nevidi.
oni chcu to reklamne: hned tu a teraz (a vsetko naraz).
casto tie riesenia zahrnaju veci, co sa tym zenam nechcu urobit. dalsi velky problem.
pritom je to cele iba o tom, ze dopustili, aby muz k nim stratil uctu a respekt a stratil pocit, ze ona si to zasluzi. tak uz jej to neda.
znama ma partnera, je to baba ako remen, pohada sa do krvi, aj ho vie tresnut. dokonca chlapi po nej idu ako osy na med. a predsa ju uz tolkokrat vykopol z bytu, ona to ofnukala, popila si na damskych jazdach, ponadavala na neho, a ked naznacil, ze mu nevadi, ze sa vrati, tak si chvilku potrucovala a zas len dokvitla. s pocitom, ze to ona mu ukazala, ze vie byt bez neho a on sa spamatal. uz sa takto "spamatal" asi dvadsatkrat, co zas len nakoniec letela z bytu. ale neberme jej ten pocit, ze to ma v rukach ona a on ju aj tak vzdy zavola naspat.
a toto je podla mna tiez jeden z vasich problemov. pocit, ze nieco riesite, ale v skutocnosti neriesite nic. a akykolvek krocik vpred zmarite hned cuvnutim nazad, len co on preukaze nejaky naznak ochoty.
@macamac lepsie sa zatazit na x rkov ako zit tolki v garsonke. V dnesnej dobe ti nik nezaruci nic. Mozno by nieco zdedil z vsetko splatil mozno ochorie z ona sa na neho vykasle a ostane on na ulici. Tych konspiracii moze byt vela..radsej sa mali tlacit v garsonke? Co take zle ten chlap urobil? Jedinu vec ze ona nefiguruje nikde a ma stresy ze nebude dedit.
@moonlight1210 Lebo tá hra ich napokon oboch bavíííííííííííí............ 😀
@svetluska82 Asi máš pravdu. On kúpil, on spláca, je jeho. Ona môže bývať a odkladať si peniaze. V podstate žiaden problém.....
@vymysleny_nick hlavne by si sa mala rozhodnut ci chces tu jeho "zradu" odpustit alebo donekonečna sa v nej šprtať. Ano, urobil chybu a veľkú. Dokonca to priznal. Ak sa chceš posunut dalej, tak rieš to čo je aktualne. Čo budete dalej robit s bytom v kt. ty travis kazdy den a citis sa v nom zle. Co budete dalej robit s vasim vztahom. Ci budete zan bojovat alebo to vzdate. Minas prilis vela zbytocnej energie na to, čo bolo. V tejto teme si to mohla spomenut len okrajovo (ako vysvetlenie preco je nastrbena dovera) lenze namiesto toho sa tu na x stranach rieši či urobil dobre a ty si mala skakat od radosti alebo či mas pravdu ty. Ci je OK byvat 4 v garzonke alebo nie. Pritom toto je cisto vec vas dvoch, nazory ostatnych su nepodstatne. Toto uz uzavri! Stalo sa, koniec. Vies to odpustit a hodit za hlavu? Ok, posun sa dalej. Nevies? Ok, odchod. Nad cim tolko spekulovat? Ved sa takto utrapis..
@vymysleny_nick nie, nestacilo, aby mu to ukazal niekto iny.
absolutne nie.
ty nemozes vztah zalozit na tom, ze vzdy budes hladat autoritu zvonka a ta tvoja nebude u neho fungovat.
prestan stale hladat len zasterky a zaplaty.
to je presne to, co hovorim.
ak s nim chces byt, tak MUSIS najst sposob, aby uznal tvoju autoritu. nie poradkynu, nie sud, nie suseda, nie rodicov, kamosov, kohokolvek zvonka.
Ja sa vobec nedivim ked ta vymeny za iny model. Ako sorry ale najprv nam podas jeden problem a zatajis fakty a odusevnene vypisujes...potom to akoze doplnis a je to ine...Ked toto ma s tebou chlap doma tak pre oboch bude vyslobodenie ze pojdete kazdy svojou cestou.
@macamac O tomto celu tu dobu pisem, ze ma rozum maleho chlapca a pritom je to inteligentny clovek. On si nabulikal nejaku myslienku do hlavy a bez rozmyslanie si za nou ide.
@natalym riesim jeho rozhodovanie, lebo cakal, ze vsetko bude ako do teraz. Ja budem davat vsetko jemu a on sa postaral. Ale to sa nestalo a s tymto nepocital.

@loxa veru, velmi treba zvazit aj ku komu ist