icon

Ja vidím zradu a ostatní snahu

vymysleny_nick
28. feb 2016

Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@majusik236 Lebo takyto vobec nebol a zacal sa takto spravat az ked som otehotneja prvy raz. Nechapem co sa stalo, tehotenstvo bolo planovane...
Toto som mu presne vysvetlila, aj na tej poradni mu to hovorila, ze deti tym trpia najviac, ze robi chybu, ked sa sprava tak ako sa sprava. Ale zlom u neho nastal az ked som povedala definitivne koniec a ze mam toho uz dost. Ja neviem, mozno az teraz si uvedomil, ze to myslim fakt vazne alebo co. Podstatne je, ze slubuje, ze sa to uz viac nestane a ze uz konecne vie v com mi ublizoval, ze do teraz to nechapal a bolo to pre neho normalne.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@cecil36 ved toho sa bojim, ze deti to vidia a starsia to uz berie ako samozrejmost: Zase ste sa pohadali?
Hovorila som mu, ze ci si uvedomuje, ze ked budeme mat aj nadalej spolocnu kasu a nieco sa nam stane, moja prva dcera nic nedostane, cize ju vysachoval z dedicstva po matke. Rozculoval sa, ze ako mozem povedat, ze ju "odrbal". Preto tie uvodzovky.
Moje vysvetlenie: Ked mu budem davat nadalej vsetky peniaze ako to on chce, tie pojdu do jeho bytu a jedinym dedicom je jeho dcera. Moja prva nedostane nic. Ale ked budem mat pod dohladom vlastne financie, z mojho majetku dostanu obidve 50:50 a toto on nechape. A to nehovorim o tom, keby nas opusti. Mne by uz peniaze nikto nikdy nevratil. Chapes? Neviem ako inak to vysvetlit.

cecil36
7. mar 2016

@vymysleny_nick tak sa neboj a namiesto toho ries, ako ked je to take zle ako pises, nechapem preco tym detom dobrovolne takto ublizijes... Dalsia vec, preco ty jemu davas peniaze? Toto som z tvojich prispevkov nepochopila. Proste ok, nezobrali ste sa, tym padom oddelene financie s tym, ze obaja primerane zarobku prispievate na chod domacnosti. A ak ti je tak velmi luto, ze odrbal tvoju dceru o cca max 2000 €, tak si ich vypytaj spat a kopte si kazdy na svojom piesocku.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@cecil36 ved na deti je dobry, preto to robim a vaham. Dcere som uz spominala, ze sa budeme stahovat, na to nepovedala nic(myslela, ze s nim), ale ked som spomenula rozchod, bola zufala...

Ja som mu davala peniaze, lebo on ma o dost vyssi prijem a ja som nepotrebovala. Nemam kde minat, vystacim si s minimom. Teraz mu ich uz nedavam.
To s tou dcerou si zle pochopila. Ok, nechajme to, lebo sa to este viac zamota.

sashabb
7. mar 2016

@vymysleny_nick toto nechápem "Ja som mu davala peniaze, lebo on ma o dost vyssi prijem a ja som nepotrebovala." ...
On ma o dosť vyšší príjem a ešte mu ty dávaš peniaze? Veď to on tebe mal dávať nie? A sa čudujem, že mu nieje trápne od teba peniaze brať, keď vie, že si na MD príp. na RD 😕 sila.

simca06022011
7. mar 2016

@vymysleny_nick necitam ine temy, ale zena ty si histerka!!! Jednak riesite somariny, byt a kto sa kam dostane a co dostane a co podedi... tak chcete byt spolu alebo nie??? Ostatne je lahko riesitelne, byt aj uver mohol brat na vas oboch, a mohli ste byt na LVcku obaja, dcera uz tiez mohla mat otca v RL, nechapem preco nie... a stale nevidim ziadny problem do poradne,iba to ze ty sa tam pchas :D to akoze co ma v poradni kto riesit? Ze sa postaral a co? Ze mas 4i byt miesto garzonky? ved mate dve deti...Podla mna ries: zapisanie otca do RL, hned... pripadne svadbu. A VSETKY tvoje problemy su razom prec :D ani poradnu netreba :D a nech zariaduje veci..

cecil36
7. mar 2016

@vymysleny_nick preco by sa to malo zamotat? Ci ty si chcela zabezpecit aj prve dieta jeho majetkom, kedze ako pises si mu dala max 2000 €? Citujem: "Ja som mu davala peniaze, lebo on ma o dost vyssi prijem a ja som nepotrebovala. Nemam kde minat, vystacim si s minimom. " Tak ty si bud dobrovolne sprosta alebo od prirody alebo si tu pomenila trocha fakty. Lebo ja naozaj nechapem aky debil by som musela byt, aby som dobrovolne davala niekomu svoje peniaze, kto ma ovela vyssi prijem ako ja a snazila sa vyzit z minima. Stale mi unika pointa preco si to robila, ak si to robila.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@sashabb davala som mu peniaze, lebo on mal setriaci ucet na ktory daval "prebytocne" peniaze. Co boli nase spolocne uspory. Nie ze ja som si ho vydrziavala. 😀 Vtedy som na tom nevidela nic zle, kedze sme mali spolocne financie.
@cecil36 velmi pekne si to nazvala. Ano, som dobrovolne sprosta. 😀 Teraz to uz viem, ze som mu nemala verit. Davala som mu to, lebo nas SPOLOCNY setriaci ucet bol na JEHO meno a on tam tie peniaze posielal. No a robila som to preto, ze sme spolu planovali byvanie a setrili sme si na to SPOLU. Ja som tiez mala pristup k jeho peniazom a vyplate, len druha vec je, ze som mu ich nevzala... To mas ako keby manzelia, ani nikto iny nikdy nemozu mat spolocne peniaze, lebo jednemu moze prepnut.
No a k tomu zabezpeceniu deti, chcela som zabezpecit obidve deti rovnako(z mojej strany). Moja polovica bytu(moje peniaze 15tis v hotovosti) sa deli medzi obidve 50:50 a jeho polovica(bral by hypo na 15tis a preplatil by 16tis) sa nedeli, dostane ju automaticky jeho dcera. Takze starsia po nasej smrti 1/4 bytu a mladsia 3/4. Nic ine som tym nechcela povedat.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@simca06022011 "Ostatne je lahko riesitelne, byt aj uver mohol brat na vas oboch, a mohli ste byt na LVcku obaja, dcera uz tiez mohla mat otca v RL, nechapem preco nie... " to je mi novinka.. Takto to malo byt. Poriesit vztah a ist do hypo a spolocneho bytu. Lenze on ho isiel kupit sam a mne to povedal az ked mal uz vsetko podpisane.
Ja normalne nechapem ako ma taketo jednoduche riesenie nemohlo napadnut. Nefunguje nam vztah? Ziarli na moju prvu dceru? Tak sa vezmeme a vsetko je vybavene. Gratulujem, to ti muselo dat vela namahy toto vymysliet.. 😀

anatalia77
7. mar 2016

@vymysleny_nick baví ťa negovať všetky názory a riešenia? Ty sa normálne bojíš rozkopať svoju kôpku hnoja tým,že by si prijala riešenie.
Tak si nadalej gúlaj svoju guličku ako hovnivál ked ta to baví.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@anatalia77 ty si uvedomujes, ze tu tie zeny riesia minulost? Co mi pomoze to, ked mi da radu, mala si spravit to a to?

anatalia77
7. mar 2016

@vymysleny_nick prepáč,ale si smiešna.
Čo sa stalo sa už neodstane. Rieš aktuálny stav! Karty sú rozdané.

lubkavargova1
7. mar 2016

Uz X navrhov padlo ze tak si zbal svestky a dovi-dopo. Lenze na to,by trebalo sa zodvihnut z 4 izboveho bytu a ist do garsonky a vtedy zistit realitu ze to platenie nezvladnes a si nahrata.
Su zeny ktore su tyrane fyzicky, psychicky a sa zobrali a odisli...u teba? No neveiem, bud si este vo faze davania sa dokopy zo vztahu s alkoholikom a teraz si na tomto chlapovy vylievas frustraciu, hnev, vsetko alebo fakt potrebujes dobreho pravnika aby toto dal dokopy.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@anatalia77 ved to riesim, som v jeho byte a on chce zit ako predtym! A ked aj nie ako predtym, nech si necham svoje peniaze, ale mam u neho ostat. Dcera tiez nechce, aby sme sa rozisli. Jedina ja chcem odist. Preto vaham. Vacsina je tu za odchod a ja si pomalinky utvaram nazor. Co je na tom zle?

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@lubkavargova1 pozri, poradila si, ja ti dakujem.
No neries co ja zvladnem a co nie. Nemas pojem o tom co mam a co nie, aka som a aka nie. Uz 3x si pisala, ze odides a vzdy sa vratis a sudis, utocis, analyzujes. Co z toho mas, ked nemas snahu poradit? Precitaj si svoje vsetky prispevky spätne.

lubkavargova1
7. mar 2016

@vymysleny_nick pozri, na vsetko odpovedas negativne, ako sa veci nedaju,..a co tak veci ako sa daju?
Asi som jedina ktora ti tu napise od pluc ze aku xoxotinu ste spravili obaja, a dalej pokracujete. Co mam tutu-mutu joooooj aky je to hajzlik? No ano je a riadny fajat xuja ze vybral peniaze a minul neuvazeje. ze sa zydlzil az po usi. To ze nechcete riesit nic papierovo je sama o sebe kapitola. ked uz nie manzelstvo, tak dam vsetko na papier. Na to kto nema gule. Ty ci chlapcatko?

lubkavargova1
7. mar 2016

A jednu vec by bolo dobre vysvetlit. Pises v prvom prispevku ze ste riesili s priatelom to, aby sa tvoj ex nedostal k bytu. Ze ste toto chceli osetrit a preto zacali tahanice a vsetko sa spustilo. Preco by sa mal tvoj ex dostat k nejakemu bytu? Ved pokial ste rozvedeny, tak uz s nim nemas ziadne puto. takze do tvojich financii, dedenia, alebo hocicoho je mu suma-fuk????? S kade ste nabrali takuto hovadinu????

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@lubkavargova1 na ake riesenie som odpovedala negativne?
Na to, ze mi ma vratit peniaze? To mi nic neriesi.
Na to, ze ma polovicu bytu prepisat na mna? Aj keby sa to dalo, CO SA NEDA!!!, myslis, ze budem stastnejsia s nim vo vztahu?
Na to, ze sa mame vziat? Co to riesi? Skopiruj mi prosim ta jedno riesenie okrem toho, ze si mam setrit sama, co aj robim.
To tvoje od pluc- uvedomujes si, ze som zena? Ze ty sice vidis len pismena, ale som realna? Takto sa bavis aj s ludmi v tvojom okoli? Fakt si precitaj ako sa so mnou bavis. Neda sa to inak?

To s tym ex sme sa bavili v pripade nasej smrti. Zomriem ja a dedia moje deti, t.j. aj moja prva dcera a ako jej porucnik a spravca majetku(moj ex) bude mat pristup k jej majetku. Co je na tom hovadina?

cecil36
7. mar 2016

@lubkavargova1 zakladatelka, zamerne klame a fabuluje, preplieta fakty, takze asi bude vsetko inak. Napriklad aj tak, ze ona chcela zabezpecit seba a deti a niekto iny jej klepol po prstoch a napisal vsetko na seba, bo nechcel prist o svoje peniazky 🙂

lubkavargova1
7. mar 2016

No, tak v takomto pripade porucnika a spravcu majetku urcuje sud. A nie to ze ja osm bio otec tak mi dajte vsetko..zena, to ma urcitu postupnost. Tak isto ako v pripade vasej bio dcery keby nastal ten pripad atd...mocno komplikujete veci ktore su uplne jednoduche alebo dali sa poriesit. Len obaja mate tvrdohlavu hlavu a nechcete ustupit zo sovjej pravdy.
Nakoniec je aj tak ten byt jeho, auta jeho, peniaze jeho a ty nema nic. Ani tvoje dve dcery.
Takze este raz na zaklade coho sa urcilo vyzivne pre bio dceru??

cecil36
7. mar 2016

@vymysleny_nick "Zomriem ja a dedia moje deti, t.j. aj moja prva dcera a ako jej porucnik a spravca majetku(moj ex) bude mat pristup k jej majetku. Co je na tom hovadina?" To, ze aby mal pristup k jej majetku o kazdom cente rozhoduje sud. CIze byt predat nemoze ani peniaze minut ako sa mu chce musi to prejst cez sud a ten uzna alebo neuzna opravnenost naroku npr., studium v zahranici a tak. A ze bude teoreticky byvat v tom byte s tovjou dcerou? No a? Na liste vlastnictva bude ona a v 18-ke mu moze dat papa.

juhseverzapad
7. mar 2016

Keď chlapi tvrdia, že baby sú kravy a i., tak majú úplnú pravdu! Skoro, každá druhá nevie čo so sebou.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@cecil36 presne tak, cele si to odhalila. Uz ti je lepsie?

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@cecil36 preco by sud neschvalil predaj podla teba? Sud podla teba vsetko zamietne? XY pripadov som si prebehla a ak je to prospesne pre dieta, sud nariadi predaj bytu. O co ti ide?
Co sa tyka majetku, jej majetok je PSSke a to moze vybrat aj teraz. Aj ked som ja spravca majetku. To viem na 100%. Dalej peniaze z poistky ktore dostane moja dcera, pojdu na ucet, ktory on zalozi a ked ich jednorazovo minie, viac sa k nim dcera nedostane. To je vyjadrenie pravnika. Ci aj ten pravnik je debil?

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@juhseverzapad ako pozeram, nie len kazda druha... Ja som mozno na cele, ale vy tesne v zastupe za mnou. Urazat cloveka co nepoznam, pisat ze klame. Ubohe...

juhseverzapad
7. mar 2016

@vymysleny_nick Ja som to myslela tak, že ženy nevedia, čo vlastne chcú! Čo chceš ty? Akú máš predstavu "super" vzťahu?

lubkavargova1
7. mar 2016

Takze este raz, lebo neodpovedas priamo: na zaklade coho ti plati vyzivne priatel na bio dceru??

cecil36
7. mar 2016

@vymysleny_nick vies co mas pravdu, najlepsie je tak ako ste to spravili...vsetci ste stastni a spokojni a to je hlavne 😝

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@juhseverzapad ano, chcem super vztah. Neviem co si pod tym predstavujes ty, ale ja asi toto: Respekt, kompromis, robit rozhodnutia spolu, aby suhlasili obaja(ci sa to tyka kupy pribora alebo bytu, skoly alebo spolocneho vyletu), dalej respekt a este raz respekt! Toto mu chyba.

vymysleny_nick
autor
7. mar 2016

@lubkavargova1 na zaklade jeho rozhodnutia. Povedala som mu, nech sa rozhodne sam.