Ja vidím zradu a ostatní snahu
Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹
uz tu bolo vysvetlene, co je vlastne problem ?
on namiesto garsonky (fakt idealne byvanie pre rodinu s dvoma detmi - a je jedno, ze chlap je zatial v zahranicic viac, ako doma) kupi pekny velky byt, k nemu RODINNE auto sa henta tapa furt len o nejakej poradni toci ??
priznam sa vsak, ze celu diskusiu som necitala, dlhe na mna 🙂
@nyusika ako je klasika uz neni ani obraz ani zvuk..
@nyusika zhrnutie:
garsonka= rodina spolu a istota, ze neostaneme na ulici, za par rokov vacsi byt.
4-izbak= 30 rokov bez muza a deti bez otca alebo v tom horsom pripade nesplacanie a strata bytu. Fakt vyhra...
A to nehovorim o tom, ze v pripade rozchodu, ktory je uz za dverami, ostava jemu byt so vsetkymi(aj mojimi) investiciami a mne deti so mnou na ulici. Nechapem preco sa ja tapa stazujem... 😀
Auta ma 3, to si asi nezachytila...
Stojim si za tym, ze ten chlap nevie rozmyslat.
Ja uz len citam a niektore fakt nechapem. Za vidinu velkeho bytu by neriesili buducnost. Ved naco, on sa teraz chudacik snazi a je dobre.
Mile zienky, peniaze a luxus nie je vsetko. O to sa da lahko prist...
@lubkavargova1 ani obraz ani zvuk je preto, ze tu uz v podstate nie je co riesit. Ako ste tu uz viacere pisali, dala som si spravit "decko" za tychto okolnosti, ponesiem si nasledky. On kupil byt za tychto okolnosti, tiez si ponesie nasledky. Ako sme si ustlali, tak budeme spat... 🙂
Velmi pekne si to napisala, kto ako si ustlal tak bude mat...cize hoc ako to obraciam, ty z toho vychadzas s dost holou ritou. kto teda neuvazoval???? Na co bolo dobre spravit si decko a potom vyplakavat cez X stran ako je chlap nezodpovedny? Co si myslela, ze ho osvieti bozia ziara a bude lietat ako UFO a hned sa budete hrat na rodinku? Obaja ste to posrali na celej ciare. Hoc ako to braciam z kazdej strany on z toho vyjde velmi dobre...ma byt, ma auto, financie ste si nedali na papier...ved riesili ste to bez rozumu...lebo podla teba, clovek co pouziva rozum vo vztahu nie je clovek....k comu tedato "srdce" bolo dobre u vas? Opat k velkej 0....taka je realita. Hoc ako sa ti to nepaci, obaja ste to nedomysleli do konca.
@lubkavargova1 ako som uz pisala, nic neukazovalo ani naznak toho aky v skutocnosti je. Nemas pravdu, ze idem s holou ritou. Z tohto vztahu si odnasam dieta, ktore by som uz mozno nikdy nemala a aj skusenost. Este nie je neskoro, viem nam zabezpecit financnu stranku zivota a hlavne rodinu. Mozno o takych 5 rokov by som to uz nedokazala.
Ja viem, ze pre teba je to len decko, ale pre mna je to vsetko a nemenila by som za nic na svete. Vysledok je taky, ze ja mam deti(tj. rodinu), zdrave uvazovanie a on ma byt, auto bez rodiny. Tak kto je vitaz? Nech si to otacam ako chcem, vidim presny opak toho co ty. Nechapem co ta to tak rozculuje.
@vymysleny_nick Mna to nerozcuuje 😀 Naopak prajem ti vsetko dobre a nabuduce to zdrave uvazovanie aj pouzivat ked sa pripletie dalsi chlap...
Ked je toto model dnesnej rodiny co ty si odprezentovala, tak to ma asi rodicia zle vychovali a vstepili mi zle hodnoty...ale kazdy jak si ustlie, ako pises....opustam tuto debatu definitvne...
@vymysleny_nick ved to, mate problemy vo vztahu, a on si za tvojim chrbtom kupi byt a auto a vrazi do toho aj tvoje peniaze....
@lubkavargova1 ja neviem co je model dnesnej rodiny, pisala som co vyhovuje mne. 😀 Ako vidim v tejto diskusii,;kazdy ma hranicu a priority niekde inde. ;) Pekny den.
@mima4 presne tak. Nech sa on zenie za peniazmi, nech si kupi aj 4. a 5. auto. Ja takto zit urcite nechcem. Dakujem za podporu. 🙂
@vymysleny_nick neviem, kto si za tymto nickom, ale drzim palce....
auta a majetky nie su vsetko... je fajn ich mat, ale ak vztah nefunguje, je to na prd
@mima4 a
@vymysleny_nick nebudem sa čudovať ak budete sami a zožierať sa. Prajem všetko dobré, ale vzťah je o kompromisoch a nie ja chcem a tak to bude!
@juhseverzapad
myslim, ze sa nechapeme.
akych kompromisoch?
oni ak to spravne chapem, mali problemy vo vztahu, ktore mali riesit, a ona chodila sama na poradnu, on nemal zaujem riesit vztah - to je koho kompromis?
On za jej chrbtom kupil nehnutelnost a auto, pravdaze je to jeho... ona moze po rozchode ist rovno do utulku - toto spravi normalny chlap?
Kompromisy su dolezite, ked ich prijimaju OBAJA, nie ze separatane si pravim po svojom a muzovi poviem.."aha kompromis"...
Na čo poradňa, stačí komunikovať! Nekúpil ho za jej chrbtom, keby že si nepostaví hlavu mohla chodiť na obhliadky s ním, volal ju! Všetko sa dá právne ošetriť,ale ona nechce. Chce aby bolo po jej a tým to u nej končí!
Pomaly 20 strana a
@vymysleny_nick stále nevie, co chce a odporuje si v príspevkoch. Najprv zafnuka, ako partnerovi ostáva majetok, vrátane jej investícii, kým ona ostáva na ulici bez peňazí s dvoma deťmi aby vzápätí napísala, ze majetok ju aj tak nezaujíma a deti su jej všetko a vie sa o ne postarať . Ak sa takto vyjadruje aj pred partnerom, ten uz musí mat z toho hokej, ja stále nechápem o co ide. Myslieť si, ze ich vzťah by fungoval keby bývali v garsónke je blbosť, ten vzťah ma obrovské problémy bez ohľadu na to, kde bývajú, o deti jej tiež nejde, normálne zmýšľajúci človek sa nesnaží o dieta v nefung. vzťahu a v konečnom dôsledku jej nejde ani o vzťah, lebo o kompromisi nema záujem - stále je to o tom, buď bude po mojom - poradňa, garsonka, alebo nič ...
@mima4 Presne moja rec.
@juhseverzapad Neviem o akych kompromisoch tu pises. Mozes mi to objasnit?
Ak myslis tu poradnu, tak nic ine nepomohl. Neviem, ci si uvedomujes, ale prisla som o babo kvoli komunikacii. Prosila som ho, nech ma uz necha, plakala som mu do telefonu.. nepomahalo. Neustupne si stal za svojim, budeme sa bavit o tom a o tom. O par hodin krce, na dalsi den krvacanie. Zabili sme si dieta. UPLNE ZBYTOCNE! Dalsie desiatky hodin "komunikacie" a k nicomu to neviedlo. Preto ta poradna. Toto netrvalo mesiac, trvalo to rok!
Ked uz aj kupil ten byt, nastahovala som sa k nemu a zavrela za sebou dvere tj. kompromis. Stale som chcela len jedno. Poradna a dat do poriadku vztah. Nestalo sa. Ci to plati len ze ja mam robit kompromisy?
@sisaka Vobec si neodporujem. To, ze ostaneme na ulici by bolo v pripade, keby to robim ako to on chce. Cize mu mam davat aj nadalej vsetky peniaze a mame fungovat ako donedavna. Lenze to ja robit nebudem a ako som pisala, nech si necha byt, nech si necha auta, peniaze. Ked ho to urobi stastnym... Ja si uz idem za svojim- rodina, deti, zabezpecit byvanie. To je vsetko. O ake kompromisy nemam zaujem? Neviem co je na tom nezrozumitelne. Ale ked niecomu nerozumies, spytaj sa a nehodnot ma prosim ta.
Ozaj a na obhliadky ma volal, to ano. Konkretne na 2. Ale to, ze vybral, ze ide kupovat byt a vybavuje hypoteku, mi ani slovkom nespomenul. Ja som tiez behala po obhliadkach a bankach. Ziadny byt som nekupila a ani ma to nenapadlo. Verim tomu, ze keby s nami pocital do buducnosti, tak by mi aspon oznamil, ze ide kupovat byt..
@vymysleny_nick Veď napíš konkrétne! Ubil ťa, hrá automaty, pije, húli, droguje, podvádza, ... toto sú problémy!! Ostatné sa dá vyriešiť. To, že si prišla o bábo mi je ľúto, ale nestresovala si sa zbytočne? Prosila si ho nech ťa nechá? Dievča nechcem ťa uraziť, ale ty potrebuješ pomoc.
@juhseverzapad nie, psychicky ma tyral... aj toto su problemy a o nic mensie ako tie co si vymenovala. Nechcem davat konkretne priklady a obnovovat si stare rany.
Mala som rizikove tehotenstvo, myslis, ze by som sa stresovala ked nemusim? Ano, nech ma necha, nech prestane s tym co robi, lebo mi to ublizuje a ako tehotna to prezivam este horsie. Mas pravdu, potrebovala som pomoc, ktoru som vyhladala(lebo som hladala chybu v sebe) a vysvitlo, ze vo mne chyba nie je. Mam hladat dalsiu pomoc? A potom dalsiu a dalsiu, kym sa nenajde jeden, co povie, ze na vine som ja?
Mam jasno v tom, ze vztah je uz pochovany. Na vazkach som jedine v tom ci mam odist, kedze ma zrazu zacal prosit, ze uz vie ako mi ublizoval a viac sa to nestane...
A čo robil? Kým to nepovieš a zo seba nedostaneš, tak nenájdeš odpoveď! Historia et magistra vitae - história je učiteľkou života. Z toho vyplýva, treba spomínať, aby sme sa poučili.
@juhseverzapad ale ved ja si velmi dobre pamatam co robil. Len na to nechcem stale mysliet. Take spravanie pre mna nebolo akceptovatelne vo vztahu.
Od zaciatku diskusie som si presla niekolkymi fazami. Prva bola totalne zufalstvo, potrebovala som sa vykricat. Teraz to uz vidim uplne inak. Chybu sme mozno spravili obidvaja, ale len jeden pozeral hlavne na vztah a druhy hlavne na materialne veci. My sa k sebe vobec nehodime a mame ist od seba. Ale... nechcem ublizit detom.
@vymysleny_nick Keď chlap myslí na materiálne veci, tak myslí na svoje pohodlie a nie na tvoje, aj keď ty to tak nevidíš (máš iný názor). Chlapi to berú: podľa seba súdim teba! Jemu by s tebou vyhovoval veľký byt a preto ho kúpil. Pozri sa na to BEZ HNEVU jeho očami.
@juhseverzapad Celkom nechapem co tym chces povedat. Ja viem co chcel, ze chcel, aby sme niekde byvali. To si plne uvedomujem. Lenze sme mali kde byvat aj vtedy, nic nas netlacilo. Ale podla teba rozmyslal ake to bude mat dosledky? A preco mi to podla teba aspon neoznamil? Vies ako myslim: mas na vyber, ja idem kupovat byt s tebou alebo bez teba. To nespravil. Ako si mohol mysliet, ze to dobre dopadne? Nemyslim moj hnev, ale tak vseobecne. Napr to splacanie a jeho praca v zahranici dalsich 30r.. Alebo ze moju prvu dceru tymto "odrbal"... Alebo ze ma doma 2 auta, ktore mu sluzia... Co mam z tohto brat pozitivne?
Jaj a este s tym, ked som mu povedala, ze beriem pozitivum v tom, ze zabezpecil svoju dceru, urazil sa, ze ako to mozem povedat, ze len ju? Ked som sa ho spytala, ci klamem, povedal ze nie, ale nebol to zamer. On je na mna(teda bol) nasraty a ja nechapem preco.
@juhseverzapad este nieco. To, ze jemu vyhovuje je pekne, no nepozeral sa co vyhovuje nam vsetkym. Deti potrebuju otca, ked su male a ja som potrebovala jeho...
@vymysleny_nick Mam kamaratku, ktora mala vztah "s muzom jej zivota" ako to nazvala a ten vztah bol uplne toxicky. Napriek tomu, ze obaja normalni, vzdelani, v zamestnani uspesni ludia, spolu boli ako dve male deti na prieskovisku vecne sa natahujuce o nejaku hracku. Obaja mali predchadzajuce vztahy, ktore fungovali, ale spolu to skratka nevedeli. A take psychicke hry, co spolu hrali - z nej bola totalna troska, tak sa trapila, az sa to prejavilo na jej zdravi. A ked mi vzdy rozpravala, o co ide, nechapala som, v com je vlastne problem. Pre mna vzdy jednoduche riesenie, pre nich tretia svetova vojna - chytali jeden druheho za slovicka, po svojom si vysvetlovali kazde jedno gesto toho druheho. Ona ho samozrejme vinila pred svojou rodinou aj kamaratkami za vsetko a ked som nahodou pocula jeho verziu od jeho znamych, tak zasa len a len ona bola ta zla a nechapal, co on robil zle. Tahali to spolu roky, od seba boli mozno aj 5-6x a boli by tak asi dodnes, keby pocas jednej takejto pauzy neotehotnela so svojim sucasnym manzelom. Nemyslim, ze nejaka poradna by im pomohla, totalne spolu nevedeli komunikovat a existovat.
Dostalo sa Ti nesetrnych komentarov od zien, ktore skratka nechapu, ze toto je nejaky problem. Pravdu povediac, aj ja si myslim, ze aj keby ma nasralo, ze ma partner obisiel v dolezitom rozhodnuti, my by sme to ustali, vedeli najst cestu aj spolocnu rec. Vy dvaja sa nerozpravate spolu, kazdy si rozpravate svoje a hotovo.
Este posledna vec, to s tym potratom ma velmi mrzi, ale nemyslis vazne, ze budes obvinovat jeho alebo seba. S najvacsou pravdepodobnostou islo o geneticke poskodenie plodu uz v case pocatia.
@petra3312 z tvojho prispevku mi vychadza, ze vztah nikdy nebude fungovat a som rovnakeho nazoru. Lenze on sa ma snazi zlomit a ukecat na poslednu sancu. Z toho som zase ja nervozna, lebo beriem detom otca. Takze on nervozny, ze ked sa vrati, nenajde ma v byte, ja nervozna, lebo cas sa mi krati... ale zatial komunikujeme.
Ten potrat nebol v rannom stadiu, takze za to mozeme jedine my.
@vymysleny_nick.....prepac, ale ja vlastne ani nerozumiem , preco ty s tym muzom este fungujes, opisujes ho ako absolutneho egoistu hladiaceho len na svoje zaujmy, vas vztah ako totalne nefunkcny, psychicky ta tyra.....no tak potom nechapem logiku toho zostavat s nim kvoli detom...praveze hlavne kvoli detom si obaja upracte pred svojim prahom a ujasnite si co chcete, ak spolu naozaj neviete existovat tak chodte od seba..jasne, ze pre dieta nie je lahke, ked sa jeho rodicia rozidu ale 1000 krat horsie je divat sa dennodene na ich spory , hadky, neustale napatie, tymto podla mna trpia ovela viac a cim dlhsie takto budete fungovat, tym horsie pre ne....
@vymysleny_nick ked pises, ze ta psychicky tyra a aj napriek tomu s nim zostavas, bude sa ti lahsie pozerat na svoje dieta, ktore bude jeho partner psychicky tyrat, lebo to bude brat ako rodinny standard? A cim odrbal tvopju prvu dceru? To som akosi nepochopila.

Obaja toho maju za usami..a poriadne. Len jedno mi vysvetlite, ak videla ze jeden vztah krachol najakeho frasa si nedavala pozor abo skor nezapojila aj rozum? Ci obaja aa isli hrat na stastnu "rodinku" s deckom najprv a potom sa uvidi???? Nechcem byt vulgarna ale to fakt ked sa nieco postavy a nieco zvlhne tak rozum sa zastavi????