icon

Ja vidím zradu a ostatní snahu

vymysleny_nick
28. feb 2016

Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹

robodracica
28. feb 2016

@sasa1310 citujem tvoje slova,, Veď s tým otec súhlasiť nemusí. Zapíšem, a keď sa mu nepáči, nech dá na súd, že nie je otcom. pišeš totalne bludy... Nevieš o čom točiš tak sa nezapajaj do diskusie.

sasa1310
28. feb 2016

@robodracica no hlavne, že ty vieš. A ak chceš diktovať kto kde ako má diskutovať, tak si založ svoju tému

timea7
28. feb 2016

@malabiba no šetriť pri dvoch malých deťoch a ona je zrejme na MD na garsónku ...to vidím na dvesto rokov. Tiež nechápem, na čo mali spoločný účet a ona nemala prehľad o pohybe na účte, keď zistila až neviem kedy, že vybral peniaze. Toto si neviem predstaviť ani v manželstve, to nie je, že zoberiem sto eur a kúpim si bundu... 😝 😝 😝 tu ide predsa o podstatne väčší obnos peňazí.

robodracica
28. feb 2016

@sissy27 no jasne že nepotrebuješ, ale po dokazani otcovstva testami DNA. A nie že si po narodeni dieťaťa niekoho zapišem ako otca napriek nesuhlasu.... to su dva rozlične veci.

sissy27
28. feb 2016

@sasa1310

sasa1310 @vymysleny_nick ak sa mu niečo stane, tak všetko po ňom dostane jeho dcéra. Ona bude jediná dedička. Jeho rodičia a súrodenci dedičmi nie sú. Boli by iba v prípade, ak by nemal dieťa a nebol ženatý. Takže v tomto si trošku mimo. Vaša spoločná dcéra je jediný jeho priamy dedič
Dnes o 18:15 • Odpovedz • Páči sa mi to •
• Pošli IP •

k tomuto som ti napísala, že prečítaj si všetko, potom reaguj...

robodracica
28. feb 2016

@sissmiss cez sud ano... ale nie ako to ona napisala ze.... Veď s tým otec súhlasiť nemusí. Zapíšem, a keď sa mu nepáči, nech dá na súd, že nie je otcom. totalny blud

sissy27
28. feb 2016

@robodracica pointa je, že žena nepotrebuje súhlas otca... ja som napr. nedala otca zapísať do RL a mňa predvolali na súd, aby som ho uviedla, pretože oberám dieťa o výživné, otca, atď. a na to nemám právo ... takže občas stačí len jedna iniciatívna úradníčka a nemusí ani žena nikam chodiť 🙂 a priamo tam by som nemusela urobiť nič iné, len povedať jedno meno...

lubkavargova1
28. feb 2016

On sa chce vyhnut plateniu ked ju kopne do prdele a ona je tak blba ze mu na to skocila...sice teraz lutuje, ale aj tak je to uz v pase. Cele zle....

vymysleny_nick
autor
28. feb 2016

Boze zeny, ja vas nestiham citat a odpisovat uz vobec nie.. 😒 Uplne sa to tu zvrhlo. Ved ja som s nim mala dohodu: Ja ho nezapisem do RL, on si vybavi hypo, aby ju uz nezamietli a ja dam hotovost na polovicu bytu z mojho stavebka!!! Preto nie je na LV a ani som ho tam nedavala, lebo sme sa tak dohodli. Ja som svoju cast dodrzala. Tu hotovost co bola na spolocnom ucte nerieste, ani sud a ja neviem co. Financie som si uz poriesila a zabezpecila si deti. Mne vadi to, ze co je on za cloveka, ked nic neriesi a je mu to jedno. Ked na jednej strane, chce zabezpecit a stara sa(kupil byt auto) a na druhej strane, ked sa nieco stane, ani vlastna dcera z toho nema nic. Tak koho zabezpecil, rodicov? Ale on toto nevidi.
A dalej na jednej strane, chce, aby sme mali rodinku, ale to, ze sa hadame a brechame po sebe, ho netrapi. Neskor vam napisem a postupne budem odpisovat.

oslo1
28. feb 2016

@vymysleny_nick on zabezpecil seba. Nikoho ineho, iba seba.

timea7
28. feb 2016

@vymysleny_nick sorry, ale napísala si tu celý sloh, my sme reagovali na celok, ak máš jediný problém a to ten, že si nesadnete ako ľudia, tak to ti tu na MK nevyriešime.

loginexistuje
28. feb 2016

@vymysleny_nick vy nie ste rodina .... On je tvoj sexualny partner a byvas u neho v podnajme. to je tak vsetko.

sasa1310
28. feb 2016

@vymysleny_nick no jedine ti pomôže ho ísť zapísať do rodného listu ako otca. Hoc aj súdnou cestou ak to nepôjde inak. Všetko sa dá, len treba chcieť.
A prečo si tak súhlasila, veď hypotéku by mu dali určite, keď kúpil až 4izbový byt. Tak by ste mali menší byt, no bože....ale mala by si ho v rodnom liste. Všetko sa dá ale vybaviť spätne.
A čo tak aj teba zapísať do listu vlastníctva toho bytu. S tým tiež nesúhlasí?

anatalia77
28. feb 2016

@vymysleny_nick ani teraz neviem o čo ti ide. Vela sa stará,málo sa stará,peniaze,nepeniaze.
Ak niekto viete o čo ide,napíšte to. Ja len tak tuším,ale nie som si istá...

sasa1310
28. feb 2016

@anatalia77 ak umrie, tak budú dediť rodičia, to je celé 🙂

anatalia77
28. feb 2016

@timea7 presne tak celá balada a konkrétne čo ju trápi? Či už sama nevie?

celasapremenim
28. feb 2016

Ja som sa uz tiez stratila

mima4
28. feb 2016

@sasa1310 a keby mal dieta a bol v RL, tak dedi vsetko dieta, alebo polovicu rodicia a polovicu dieta?
viem, ze jeho priatelka nič, kedze nie su rodina.

anatalia77
28. feb 2016

@sasa1310 však je dospelá a zrejme súhlasila s tými podmienkami a pravidlami. Tak teraz čo? Zobudila sa do reality?

jeennyv
28. feb 2016

@anatalia77 ja to vnimam tak, ze Ja sa necudjem, ze ten chlap sa tak sprava a to preto, ze ona vlastne od neho nechcela, aby prebral zodpovednost..nechce ist do rodneho listu nebol....chce to urobit s bytom takto, tak tak aj je..robi to co vyhovuje jemu...jednoducho ked sme raz rodina resp. ludia co maju dieta musime tomu prisposobit aj nas zivot a musime myslie aj na to, ze ked nieco s jednym, aby ten druhy nezostal na ulici, ale v pripade jej partnera to nic nezarucuje...cize ja to vnimam tak, ze jej ide o to prakticke vyriesenie rodiny pre zakonom plus vztahove problemy co z toho plynu, lebo on to chce iba po svojom...

sasa1310
28. feb 2016

@mima4 dedí všetko iba dieťa. Iba deti a manžel/ka sú priamymi dedičmi. Ani súrodenci ani rodičia.
Rodičia a súrodenci by dedili iba v tom prípade ak by sa jemu stalo niečo spolu s jeho dieťaťom

loginexistuje
28. feb 2016

@mima4 dedilo by iba dieta ono je v prvej dedickej skupine rodicia az v druhej.

mamulka211
28. feb 2016

@sissy27 ale on nie je zapisany v rodnom liste, cize teraz by po jeho smrti dedili len rodicia

mima4
28. feb 2016

@jeennyv vnima ju jej priatel ako rodinu? Muz nema problem hadzat semeno z jednej na druhu 😉 teda urcita cast chlapov...ale oni sa detmi nezavazuju ze "aha uz sme rodina". On realne zil a zije zivot slboodneho muza a ona mu to umoznila...
Dnes chcu byt zeny velmi moderne a vela muzom to vyhovuje...

sasa1310
28. feb 2016

@anatalia77 stačí sa rozísť a bude aj bez alimentov 🙂 vymyslela to dokonale

anatalia77
28. feb 2016

@jeennyv BINGO!"
Najprv zo všetkým súhlasím-idem bosá smerom do prava. A zrazu si zmyslím,že chcem črievice a ísť na tave.
Nemala s tým súhlasiť hned!!!

sissy27
28. feb 2016

@mamulka211 uhm, ďalšia, čo nečítala celú diskusiu od začiatku? 😅 ja o tom viem a podľa toho som aj komentovala...

jeennyv
28. feb 2016

@mima4 ja by som nepovedala, ze zeny nie su moderne, ale nic v zlom, ale hlupe...casto s tym co nesuhlasia sa aj tak podriadia chlapovi, aby ho nestratili, neboli oni same atd.....

vo vseobecnosti ved len tu na mk je x prikladov...minule baba dala na svoj blog, ze je tehotna a chlap ju bije, kazda jej poradila nech ide prec...a ona to na zaver zabila, sak nebol taky zly predtym, pockam ci sa nezmeni...je to mimo temu, ale o tom to je...prosto napr. ked sa raz chcem vziat a mat dieta, tak nebudem stracat cas s clovekom, ktory to tak nevnima..si myslim, ze vela ludi je spolu z nespravnych dovodov...

sasa1310
28. feb 2016

@jeennyv pre mňa napríklad veľmi nepochopiteľné a tu na MK dosť časté....už jeden vzťah jej nevyšiel, z ktorého má dieťa. Takže pri druhom vzťahu ako je tento by som si sakra dávala pozor na detaily, žiadne kompromisy voči nemu a išla by som si za tým, aby som sa mala dobre aj ja aj dieťa. A teraz nemyslím dobre finančne alebo zabezpečená, ale dobre tak, aby ten vzťah jednoducho fungoval. Lebo čo vlastne získala? Ďalšie dieťa a ďalší nevydarený vzťah. Čo je smutné. Som si už všimla, že ten ďalší vzťah málokedy je bez suveníru ako je ďalšie dieťa. Smutné. A hlavne bez vlastného bývanie, bez vlastného zázemia a ako takej istoty.
Ona sa nesmie spoliehať na chlapa. Ona sa musí spoliehať sama na seba a nad tým mala myslieť na začiatku. Pretože ona má dve svoje deti a jej chlapi každý jedno o ktoré je v podstate postarané

lubkavargova1
28. feb 2016

To je jedno kto bude dedit..podstatne je, ze zakladatelka ostane s holou ritou, dieta detto...to je tak moderne, ze najprv sa nabucham potom akoze idem tvorit rodinku alebo sa hrat na rodinku..lenze je to len domcek z kariet co sa velmi lahucko sfukne...staci, ze pride dalsia osoba do obrazu a je v pixi...a to doslova a dopismena. Ma o voci nej nejaku zodpovednost? Teda ked neberiem moralnu...ziadnu. Ved nie je ani oficialne otcom dietata, dohodu maju predpokladam ustnu, ktora sa da velmi lahucko "zabudnut"...vid priklad v inom fore kde obsmikla dotycne zalubenca o 12 tacov a teraz on je na prasky bo aj hypo plati a ma velke kulove hovno a nie dokonalu partnerku...tu je to detto...staci sikovna zienka, tretia osoba a pakujes sa fakt na ulicu 😖