Je 23 rokov skoro na prvé dieta?
Ahojte, chcela by som vedieť vás nazor - je 23-24 rokov skoro na prvé dieta?
Je to akurát, ak máš na to ideálneho partnera
Nič nie je skoro ak sa na to človek cíti.. v júni budem mať 23 a august/september prvé dieťa na svete 🙂
Ja som porodila prvé dieťa pár dni pred 24 narodeninami. Pre mňa to skoro nebolo, sme zabezpečení, máme vlastný byt, s muzom sme spolu už dlhšiu dobu 😊 a ešte záleží či ste obaja pripravení na to stať sa rodičmi.
@pribinak áno, čo sa týka financií je to úplne v poriadku. Partner moj by chcel babatko (sme spolu rok, ja mám 23 a on 31) pracujem 4 roky a chcela som mat kariéru, samozrejme aj deti, len premyslam či to nie je skoro mat v 23/24 prvé dieta 😊
Ak mas byvanie a partnera ktory vas uzivi a narok na matersku, tak smelo do toho..
Ja som mala 23 keď sa mi narodilo prvé a keď sa mi narodí druhé budem mať 25😀 či je to skoro? Nemyslím si. Beriem za pozitívne,že nebudem mať ani 30 a deti už budú viac menej samostatnejšie a s mužom si budeme môcť užiť aj čas pre seba na staré kolená.
Ja som mala prve dieťa v 24 a muž mal 23. Obaja sme dieťa chceli, boli sme zabezpečení a mali aj vlastné bývanie. Takže za mňa to je vek akurát.
Podľa mňa super vek, keby môžem tak mam v tom veku deti a aj skôr a nie teraz ako stará škatuľa a 2 ročný krpec a druhe už asi ani nemám šancu stihnúť, lebo to by mal stužkovú a ja by som šla akurát do hrobu 😅... Takze podľa mňa čím skôr tým lepšie ak ste samozrejme zabezpečení po všetkých stránkach ale o tom sa snáď ani nemusíme baviť ☺️
V mojom živote by to bolo, v niekoho iného nemusí... ale ak sa tu pýtaš, zrejme máš nejaké pochybnosti, nie si si tým istá, v tom prípade by som sa do toho nehrnula, len preto že partner chce a preto, že ti tu ženy povedia, aby si do toho išla... ak zvažuješ, daj si ešte nejaký čas, kým si nebudeš istá...
Nie je to skoro, keď si zabezpečená. A ktovie, či sa to hneď podarí....
Záleží ako to cítiš ty a tvoj partner, ja som v 23 rokoch nebola absolútne pripravená na dieťa, ani finančne a ani mentálne. Prišlo to časom keď som si dokončila školu, našla dobrú prácu, zabezpečila si zázemie, vydala sa atď. Ak máš podmienky vytvorené, máš stabilného partnera a cítiš sa na dieťa, tak choď do toho. To sa nedá paušalizovať. Pre tvoje mladé telo bude tehotenstvo jednoduchšie, lepšie ho budeš znášať, rýchlejšie sa zotavíš, na mladých babách ani nie je vidno, že rodili. Len si treba uvedomiť, že dieťa život človeka úplne zmení, veľa vecí si musí žena odoprieť a na túto zmenu musí byť žena zrelá. Dieťa si zaslúži byť milované, takže si ho nerob ak si vo veku, že svoje potreby kladieš na prvé miesto, pretože budeš z materstva frustrovaná. Všetko je na tebe, niekto má v 23 rokoch veľké plány - chce študovať, robiť kariéru, cestovať po svete, zabávať sa a niekto nie, niekto sa chce usadiť a vychovávať deti a všetko je to v poriadku pokiaľ robí to čo ho robí šťastným.
Ja neviem teda,podľa mňa maš super vek,ale trošku by ma odradzala tá vzťahová situácia.. ste spolu len jeden rok, nie ste ani manželia, partner ak má byt alebo vlastní niečo, tak čo máš ty? Alebo takto bývanie je spoločné? Vlastníte ho spolu? Ja nechcem dávať zle scenáre,ale ste spolu krátko, čo znamená,že asi sa ešte tak dobre nepoznáte a ak aj áno,tak byť tebou mám aj zadne vrátka, aby si neskončila ako slobodná mama s dieťaťom a nebudeš mať kam ísť… asi by som najprv smerovala k svadbe, spoločnom bývaní a až potom plánovala dieťa… 🙂
Nie je to skoro,ja som mala prvé v 24 rokoch
Je skoro. V dnesnej dobe moznosti by som cestovala, poznavala... A po rocnej znamosti??? 🙄
Ved sa poriadne nepoznate. Ste este zamilovani.
Tak u kazdeho je to inak. Ja som v 23 rokoch este o detoch ani nechyrovala. Chcela som skoncit vysku, erazmus,cestovat. S muzom sa vziat,mat dobru pracu aby som mala matersku a aby som sa mal kam vratit,vlastne byvanie. A potom prirodzene prislo dieta. Ale hovorim to je na kazdom, niekto ma dieta v 19-tle niekto v 40-tke
nie je to skoro, podľa mňa ideálny vek na deti pokiaľ máš vhodného partnera, zázemie a finančnú istotu ☺️
Ano,velmi.Priatel by chcel babatko...Hmm.Chapem,priatel ma na to vek a evidentne aj karieru,pre neho je to akurat.A co mas ty?Mas vysku?Mas cosi odpracovane aby si mala narok aspon na matersku ci pojdes na matersku s "holym zadkom"?Ci budes od neho 100%financne zavisla?Ste spolu len rok a ty mas cely zivotnpre sebou.Mozes zit cestovat.Nie je to take romanticke,ako to moze vyzerat.
Ja som mala prvé dieťa v 28 rokoch a povedala som si, že škoda, že som ho nemala skôr. Na kariéru máš celý život,neboj.
@maminkadeticiek 4 roky pracujem. Zarábam približne 1400€ v čistom, priateľ ma približne 3000€ .. bavili sme sa aj o svadbe, u nas to nie je otázkou že či ale že kedy. 😊
môj gynekológ vždy hovoril, že najideálnejšie je mať prvé dieťa do 25 rokov..a to bol ozaj PÁN gynekológ..
OK,tak to znie ako fajn zaklad.Dufam,ze pracujes na TPP s platom na zmluve a nie za minimalku,abybsi mala slusnu matersku.Tak potom by som uz len priatelovi povedala,aby som mala aj ja svoje istoty,ze tebe sa viac paci konzervativny postup-najprv svadba,potom dieta.Priviest dieta do manzelstva.A potom vela stastia.
Za mňa nie vek je rozhodujúci faktor.
radšej skôr ako nemať
Po roku známosti je to skoro. Bývate spolu? Ak nie, najprv skúste spolu ŽIŤ v jednej domácnosti. V žiadnom prípade si s ním nerob dieťa Ak ste si neskudili spolu žiť.
@simona20201309 Ano byvame spolu od začiatku vztahu, nakoľko sme boli dost daleko od seba
@hlubik radšej nemať ako ostať slobodná matka a dieťa rozvedených rodicov
Rok je krátko, veď to ste ešte stále len vo fáze zakúpenia
Bývate spolu? Lebo bývať spolu je iné, ako sa len stretávať a ísť možno spolu na chatu
@simona20201309 to je pravda🙏🏻
Autorka: Daj tomu ešte rok a ak ostanete spolu a ty budes presvedcena, ze sa nejdes rozhodovat medzi karierou a dietatom (tu to tak vnímam "pracujem 4 roky a chcela som mat kariéru"), ale budes vediet, ze to dieta teraz chces aj ty nielen partner, tak do toho. Cize, nie je otazka, ci je na dieta skoro v 23-24 rokoch, otazka je stabilny vztah a presvedcenie, ze dieta bude dalším prirodzeným krokom vo vasom vztahu.

Ale mat dieťa nie je tak veľmi ako o veku, skôr o tom či máš podmienky, či si ty a partner pripravená na dieťa
Lebo dieťa je velka zmena nielen vo finančnom rozpočte, ale aj v partnerskom vzťahu, odrazu ste 3ja a to malé je stredobodom