icon

Je dovolenka bez partnera správnym rozhodnutím?

partner45
16. jún 2024

Dobrý deň,

Zaujíma ma taky všeobecný názor.
Vec sa má tak že minulý rok svokra, keď sme boli u nich na návšteve, vravela že ide s partnerom a synom na dovolenku, a že šak či nejdeme tam s nimi aj my. S partnerkou sme si povedali, že by sme chceli ísť sami, no z finančných a pracovných dôvodov to nevyšlo. Tento rok, už začiatkom februára, sa partnerke ozvala svokra, že idú na to isté miesto, a že má ísť s nimi iba ona, že jej to zaplatí, že si má ísť oddýchnuť, ale že iba ona. Bolo to v rovnakom čase ako sme sa my dvaja rozprávali o Tom že či niekam tento rok spolu pôjdeme. My sme spolu takto v zahraničí pri mori ešte neboli, a mne to príde, ze to jej mama spravila voči mne mierne vypočitavo. Není to z jej strany také toxické? Cítim sa, že zároveň partnerka to spravila tiež sobecky a uprednostnila ju predo mnou. Sme spolu už dosť rokov, a myslím si že v takýchto veciach by mala uprednostniť partnera s ktorým žije, funguje, má psov. Takto si ona uprednostnila mamu, a ja sa cez to neviem nejako preniesť, a už vlastne ani neviem či chcem s ňou niekam ísť keď vlastne hrám iba druhé husle... Je to z jej strany oka a nemal by som sa cítiť odmietnutý?
Ďakujem

Strana
z6
medda_beda
16. jún 2024

@lakebabe Prečo chlap?
Prečo nie obaja spoločne?
Keď bude žena prispievať na iné položky tak vtedy môže očakávať, že chlap zaplatí dovolenku.
Ja platím toho dosť tak manžel odkladá na dovolenku.
Keby mal ťahať všetko tak by sa zbláznil.

lakebabe
16. jún 2024

@medda_beda samozrejme, že aj keď žena pracuje a prispieva však som to napísala. Tak je logické keď spolu žijú, pracujú, tak asi obidvaja prispievajú na život, ale to neznamená, že nemôže on ju niekde raz za par rokov pozvať. Predpokladam, ze tu to nie je tak, že on všetko platí a ona si všetko co zárobi nechá.
A druha vec , ze ak dvaja co robia a su bez deti nevedia odložiť tisícku na dovolenku , tak je tam dosť veľký problém.

medda_beda
16. jún 2024

@lakebabe Tak ja takýto pár poznám kde sa frajerke pracovať neráči veď načo keď jej frajer zarobí vyše 2000€ ešte aj navarí za ňu, ale tak ľúbi ju no.

Jasné, že sa dá 1000cka našetriť.Nad dovolenkou treba uvažovať skôr.

lakebabe
16. jún 2024

@medda_beda tu predpokladám , že to je normálny par. Už z jeho písania je vidno, že len premýšľa a otala už roky . Keď ich jej mama už raz volala minulý rok a odmietol a aj tak ju nikde nevzal, nechápem nad čím sa ide kto urážať. Keď nie je na dovolenku schopný ísť za tie roky on, nech ide sama.

medda_beda
16. jún 2024

@lakebabe No mňa by tiež zaujímalo jeho ďalšie vyjadrenie či fakt nedokážu ísť na nejakú lacnejšiu dovolenku alebo kde je vlastne problém.
Pokiaľ je to však tak, že slečna nepracuje, neprispieva tak by mal ísť aj on sám a nie sedieť doma.
Veď ona si dovolenku užije s mamou.
Ak chce ísť s ňou tak než už niečo bookne konečne.

lakebabe
16. jún 2024

@medda_beda tu sa už asi nikto nevyjadri

macatt
16. jún 2024

Keby mne toto partner vyčítal tak ho pošlem kade ľahšie.. druhé husle by si bol, keby šla s kamošom, milencom.. S mamou jej to dopraj a ty si tiež niečo naplánuj…ja chodím na dovolenku k moru a priateľ má predĺžený víkend na rybách…a obaja sme spoko😀 @partner45

mircalla
16. jún 2024

Moj nazor. Ste spolu x rokov, neboli ste este na poriadnej dovolenke pri mori, minuly rok z toho opat nic nebolo. Partnerku to serie a je frustrovana, tak ide s mamou. Jednak ti to chce dat vyzrat a jednak predpoklada, ze zase k moru ako tradicne nepojdete, ked sa bude spoliehat na teba. Celkom ju chapem.

0kristina0
17. jún 2024

@lakebabe no vidis a ja som zastanca toho, ze vo vztahu to ma byt vyvazene a nie cakat na druheho. Rovnako ako on sa mohla aj ona rozhybat. Pre mna je zase ona neschopna, co mi potvrdzuje aj to, ze s mamou veselo ide lebo jej to bude platit a vybavi to. Dakujem, taku zenu do zivota by som teda nechcela, ktora caka kto zariadi a zaplati.

lakebabe
17. jún 2024

@0kristina0 vidíš ja by som zas nechcela neschopneho chlapa co nevie kúpiť jeden trápny last minute za toľko rokov.
Keď budu mat deti tak ich už dopredu ľutujem, budú mať ozaj zažívny život ako rodina.

viera27
17. jún 2024

@partner45 pocuj,ty co sa riesis. Idu traja,predpokladam jedna izba s pristelkou,to svokre vychadza. Jasne ze kebyze ides ty,treba aj druhu izbu platit. A to uz by ste si celu dovolenku museli platit sami. Citil by si sa spokojne,kebyze partnerka zostala doma a dumala,ako sa mohla mat pri mori? To fakt nedoprajes? Nestoji ju to nic a vasu pripadnu dovolenku,ak sa na nu konecne odhodlas to neovplyvni.

domkakvet
17. jún 2024

@partner45 nevidim na tom nic zle, skor na tom, ze to vobec riesis, alebo mas tych problemov viac.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
17. jún 2024

@partner45 nečítala som diskusiu iba tvoj príspevok. Ja by som tiež dcére ponúkla, že jej to zaplatím, ked jej chlap ju nevie zobrať na dovolenku k moru. Ale teda jej mužovi by som to isto neplatila. Nech sa chlap pochlapí. Ty môžeš spraviť to, že svoju partnerku prekvapíš dovolenkou. Ste len dvaja, vy vážne viete ísť za malo peňazí k moru, vôbec to nemusí byť drahá dovolenka na Maledivoch aj ked určite by ju aj taká potesila.

777januska777
17. jún 2024

@medda_beda chápem ta a áno aj ja som taka, tiež sa mi nepáči, ak ma partner niekde ísť a ja nie. Ale viem, že to nie je správne a viem, že je to závisť a viem, že je to prejav nejakého môjho vnútorného problému a vidím to preto, ze môj manžel taky nie je a rad by mi doprial.
Ale chápem, že to budeš brat normálne a ze to tak ma byt, ale nie nemá to tak byt. Kazdy mame nárok na nejaké zle vlastnosti a nejaké chyby, ale tie chyby si musíme aj uvedomovať a pracovať na nich.

jennky13
17. jún 2024

@partner45 mas na vyber dve moznosti :
- bud sa odujes a tvoje muzske ego ti bude vladnut a nebudes schopny dopriat svojej partnerke cas, ked bude so svojou mamou, oddychne si a zaziju spolu pekne chvile
- alebo nebudes pocuvat svoje zranene a dotknute ego a doprajes jej to a potom este pojdete spolu
Ak sa rozhodnet o zrelsiu ( druhu moznost ) , ta ta bude fungovat len vtedy , ak sa zacnes tesit s nou, ze moze ist na dve dovolenky a tym jej jasne dokazes, ze ju mas rad a zalezi ti na nej.
Ak do druhej moznosti vlozis svoje ohrdnute ego a budes pripominat, ze ona ta nemiluje lebo si pre nu nebol prvy, tak sa pozri do zrkadla a povedz tomu obrazu , ze je cas dospiet a nespravat sa ako rozmaznane dieta, ktore rodicia nezobrali na vylet a musi sediet doma a cakat kym sa vratia.

partner45
autor
17. jún 2024

No, odišla, a stihol som nám nájsť a zabookovať na august pekný výlet do Bulharska, prečítal som si tu vaše komentáre, asi mi niektoré otvorili oči, za čo ďakujem 🙂

mimka1402
17. jún 2024

@partner45 Tak držím palce nech si užijete dovolenku v Auguste, napíš potom. 🙂 A ty teraz oddychuj a daj si tiež oddych, hraj hry, čítaj si, pozeraj to čo nepozeráš lebo priateľke sa to nepáči. 🙂
Som rada, že to dopadlo takto. 🙂

medda_beda
17. jún 2024

@777januska777 Ja manželovi nezakazujem chodiť nikam.To ma skôr on pripomienky ak by som chcela niekam ísť bez neho :D.

777januska777
17. jún 2024

@medda_beda ved ja nevravim, ze zakazujes, ide skôr o pocit, ze ty nemôžeš a on áno, taka závisť. A u vás mate asi obaja navzájom k sebe ten pocit, ze si závidite. Správne to nie je, ale kto z nás robí veci spravne však? Každý ma pravo na chyby. Ja sa s tým napriklad snažím bojovať, lebo môj partner je v tomto opačný a dopraje mi aj keby on nemôže.

medda_beda
17. jún 2024

@777januska777 Tak nejakú väčšiu cestu by som mu závidela a určite by mi to závidel aj on keby som mohla ísť.
Kto by nezávidel výlet do krajiny kde sa človek bežne nedostane, ale dá sa to vykompenzovať tým, že by sme šli niekam spolu.Najradšej trávim čas s ním.
Myslím si však žeby nebolo nič zlé na tom ak by som si zaplatila aj sama nejakú drahšiu dovolenku.Veď zarábame rovnako tak mám rovnaký nárok mať takéto zážitky a nie len od 20tky platiť účty.
Najradšej budem za spoločnú dovolenku.

Strana
z6