Je dovolenka bez partnera správnym rozhodnutím?
Dobrý deň,
Zaujíma ma taky všeobecný názor.
Vec sa má tak že minulý rok svokra, keď sme boli u nich na návšteve, vravela že ide s partnerom a synom na dovolenku, a že šak či nejdeme tam s nimi aj my. S partnerkou sme si povedali, že by sme chceli ísť sami, no z finančných a pracovných dôvodov to nevyšlo. Tento rok, už začiatkom februára, sa partnerke ozvala svokra, že idú na to isté miesto, a že má ísť s nimi iba ona, že jej to zaplatí, že si má ísť oddýchnuť, ale že iba ona. Bolo to v rovnakom čase ako sme sa my dvaja rozprávali o Tom že či niekam tento rok spolu pôjdeme. My sme spolu takto v zahraničí pri mori ešte neboli, a mne to príde, ze to jej mama spravila voči mne mierne vypočitavo. Není to z jej strany také toxické? Cítim sa, že zároveň partnerka to spravila tiež sobecky a uprednostnila ju predo mnou. Sme spolu už dosť rokov, a myslím si že v takýchto veciach by mala uprednostniť partnera s ktorým žije, funguje, má psov. Takto si ona uprednostnila mamu, a ja sa cez to neviem nejako preniesť, a už vlastne ani neviem či chcem s ňou niekam ísť keď vlastne hrám iba druhé husle... Je to z jej strany oka a nemal by som sa cítiť odmietnutý?
Ďakujem
@medda_beda Vôbec nerozumieš pointe... Nikde nikto nevylučuje, ak si sama nevieš zaplatiť a ísť niekde tak muž tvoj za to nemôže. Môj partner cestuje po svete kvôli práci a aj so mnou, no a obaja sme spokojní. 🙂 Nemám dôvod na neho žiarliť a robiť mu scény.
@medda_beda Fúha, zaujímavú teóriu razíš vo vzťahu. Oko za oko, zub za zub. Keď ja nie, ani in nie. Ako malé deti, závidieť si lopatku a nedopriať. Ak je fungujúci dlhoročný vzťah založený na láske, dôvere, nie je najmenší dôvod rátať každú minútu či cent, ktoré minie partner sám na seba či svoje záujmy. Nie je najmenší dôvod cítiť sa ukrivdený, ak toho druhého milujem, doprajem mu.
@medda_beda Ešte otázka, ty nemáš žiadne svoje vlastné záujmy, ktorým sa venuješ a robia to radosť? Všetko máš späté len s partnerom?
@partner45 ja ta asi jedina chapem, keby mala aspon tvoja partnerka snahu prehovorit mamu aby si mohol ist aj ty ale ona hned po tom skocila ako po udenom. Takisto mohla sparvit kompromis. Fero, mama ma pozvala ist s nou na dovolenku, pojdeme len my dvaja alebo nie? Ak nie, pojdem s mamou. Nebolo to od nej pekne ze ta takto vynechala, uz len ten pocit ze si ta pred mamou nezastala, preco by si nemohol ist aj ty. Aspon vies co ta v buducnosti s nou caka. A stavim sa, ze keby je to v opacnom garde, ze chlap pojde na dovolenku so svojou mamickou a frajerku necha krepit doma tak by sa tu valila sprska vulgarizmov na chlapa. Dvojaky meter, MK nesklamal.
Počuj, moc to prežívaš.
Vlani ste nikam spolu nešli, neviem kto bol dôvodom, možno si Partnerka myslí že ty a ak chce ísť naozaj na dovolenku musí sa zariadiť sama.
Nie je na chybe svokra, to tvoja priateľka sa rozhodla ze ide bez teba, tak akceptuj jej rozhodnutie.
Alebo sa.musis s mamičkou pretekať KO malé dieťa, lto je rýchlejší a prvý???
Nech si užije dovolenku s rodinou a potom si spravte aj dovolenku spolu, veď hádam nemá len 2 týždne voľno do roka.
My s manželom tiež trávime dovolenku oddelené, každý s deťmi u spojich rodičov a nemáme s tým problém ani jeden.
Tiež vezmem deti a mamu na chatu, manžel bude pracoval, nemá s tým problém....on zad bude svoju dovolenku s deťmi tráviť podľa jeho predstáv.
Netreba problém robiť z toho, kde problém vlastne ani nie je.
Vy ste roky spolu, denno denne, doprajte si aj jeden druhému.
@medda_beda a teba to cestovanie aj reálne baví a cestuješ, alebo to vždy iba šplechneš mužovi, že keď pôjde on tak aj ty pôjdeš niekde sama?
@mimka1402 Takto sa dá na to pozerať v partnerstve a nie v manželstve.Pokiaľ viem môj manžel žije aj z mojich peňazí takže žiadne ja nemám :D.My nemáme.
@0kristina0 minulý rok volali aj jeho , odmietol lebo povedal, že pôjdu sami dvaja. Nikde nešli. Mne by ako žene bolo hlavne ľúto, že som niekoľko rokov s chlapom , ktorý sa nemá k činu a nevieme ísť ani na týždeň na last minute.
Nech sa trochu vzchopi a správa sa ako chlap. Co mu brani naplánovať spoločnú dovolenku.
Roky jej len sľubuje a nic , tak asi ani jej mama sa už na to nemohla dívať.
@partner45 Mne by to bolo divné, keby že ste manželia. Ale vy nie ste si nič. Kým nie ste zobrali, neocakavaj, že ťa budú považovať za jej manžela. Si len frajer, priateľ, niekto kto nemusí ísť s ňou na dovolenku.
Mal by si pouvažovať, či na tomto poste chces ostať aj ďalšie roky.
@namornicka Žila som v zahraničí a cestujem s manželom.
Myslím si, že je úplne v pohode manželovi oznámiť, že ak on chce ísť niekam kam sa ja nikdy nedostanem a chcela by som tak ani ja nie som povinná investovať do spoločnej dovolenky a môžem sa zariadiť po svojom ak budem chcieť a nebude mi to môcť vyčítať kde som použila financie.
Ja mám normálneho manžela ktorý nie je vzťahovačný a nikto mu nebránil ísť.Ja som len chcela mať jasno v tom, že či bude ok s tým keď pôjdem bez neho kedže som nikdy nikam bez neho nešla aj vzhľadom na spoločné financie a spoločné čerpanie dovolenky.
To, že nakoniec nešiel bolo jeho rozhodnutie.
Ja mám tak isto právo niekam ísť niečo zažiť a to som chcela aby si uvedomil, že nie som povinná len čakať na spoločnú dovolenku.Ja veľmi dobre viem, že by najradšej všade chodil somnou, ale ak sa nedá tak by mi mal tiež dopriať aby som niekam mohla ísť.To je všetko.
Nemá zakázané nič, ma oveľa viac času na seba než jeho kamaráti.
@lakebabe a preco by mal chodit na dovolenku s niekym s kym nechce, ja ho chapem, este len spolu chodia, chceli ist sami. To ze nesli ma byt preco jeho chyba? Jeho priatelka je nesvojpravna? Rovnako ako on aj ona mohla zajednat dovolenku. Chlapa robi chlapom to, ze zakupi dovolenku? Fakt? Vacsinou zajednava dovolenky zena, vidiet to aj tu na MK.
@abbey1 Ja som mu nikdy nič nezakázala len po rokoch som mu pripomenula, že som nadrozdiel od neho nikde nebola a rada by som aj ja niekam šla.Najprv to bolo, že pôjdeme spolu tak som sa tešila, nakoniec, že nie lebo je to drahé.
Tak som si povedala, že dobre ak mu prispeje svokra nech ide, ale už by som si aj ja zaslúžila niekam ísť.Tak som mu len oznámila, že som za niekoľko rokov nikde nebola a do takej krajiny sa ani nikdy nedostanem tak si zaplatím aspoň nejakú dovolenku kým nemáme deti.
To sa mu nepáčilo, že pôjdeme spolu.Tak som sa ho opýtala, že kedy?Lebo to som počúvala už dlhšie a nikdy sa nenašli financie na moje ubytovanie kedže manžel to má preplatené.Vysvetlila som mu, že každú dovolenku, každý víkend som prispôsobila jemu a on si žije svoj svet.Takže ak sa mu mám prispôsobiť, akceptovať jeho súťaže tak nech on akceptuje, že ja nie som povinná len sedieť doma a čakať kým pôjdeme spolu.Tak isto si môžem vybrať dovolenku a ísť s rodičmi lenže to by sa mu nepáčilo lebo by som ju už nemohla čerpať vtedy keď ju bude mať on.
Kedže je rozumný tak pochopil, že by bolo fajn ak by sme začali cestovať spolu.Nie všade, ale aby som aj ja niečo pocestovala.Žiadna hádka sa nekonala, nič som mu nikdy nezakázala.Vedel, že môže ísť, ale tak isto má nemôže obmedzovať.
@0kristina0 On mal tú dovolenku obom zaplatiť. On chce ísť v pare a jeho priateľka nemá peniaze
@zmrzlinka2021 preco by ju mal on zaplatit? Len preto ze nema peniaze, to si nevie za cely rok nasetrit na dovolenku? Tak nad takou priatelkou by som pouvazovala.
A teraz si to predstav opacne, stale by si mala rovnaky nazor?
@zmrzlinka2021 Tak keď nemá ona peniaze 😂 tak by som jej povedala asi to isté.Nie sme manželia, zaplať si.Inak idem sám.Princezná nech si nájde prácu.Potom ju matka nemá čo ľutovať keď ma dcéru ktorá čaká čo jej chlap kedy zakúpi.
@0kristina0
@medda_beda
Ja keď som s mužom chodila, všetko platil on. A som toho názoru, že mal by byť schopný sám zatiahnuť dovolenku pre dve osoby. Proste dať cca 1500-1700 na osobu . Aspoň raz za tri roky.
@0kristina0 ale problém je , že na ňu nešli sami . Keď chcel ísť s nou sám, mal sa rozhýbať a nie cakat desať rokov. Ja mat takého chlapa doma sa zoberiem a idem na tu dovolenku aj sama.
A nie nie všade zajednava dovolenku žena, teraz som sa z jednej vrátila a jediná moja starost bola pobaliť si plavky . Muž vymyslel dovolenku sám od seba , lebo mal čas, išiel , dohodol, zaplatil a neplánoval desať rokov ako by sme kdesi mohli ísť teoreticky. Tak nech sa chlapec nečuduje , keď radšej priateľka rezignovala a išla s mamou
@medda_beda Tak teraz popisujes úplne inú situáciu. Tvoj manžel chodil pravidelne si užívať bez teba, ty si chcela chodiť a on sa vyhováral. Úplne iná situácie je, ak druhá osoba ísť nemá záujem, alebo povie, že nemá peniaze. Tak nemôže očakávať, že niekto bude kvôli tomu sedieť doma. Tu sú dvaja dospelí ľudia, ktorí by mohli na spoločnú dovolenku našetriť.. Za rok snáď 1000 eur spolu dokážu odložiť. Ak reálne nedokážu, a matka jedného z nich ponúkne dovolenku svojmu dieťaťu, nevidím dôvod, aby to dieťa neišlo. Z dlhodobého hľadiska si však tieto veci ujasniť musia.
Ja s deťmi cestujem dosť často, manžel chudák tak raz ročne, lebo mu práca nedovolí a niektoré typy dovolenky nemusí zasa on. Na druhú stranu absolútne neobmedzuje v cestovaní mňa a deti. Nepočujeme od neho ani slovo nebapadnehych výčitiek ci psychického vydierania.
@zmrzlinka2021 last minúte niekde mimo sezóny na týždeň vyjde tisícku na dvoch , bežné vidím Turecko, Grécko za 500 eur na týždeň, keď nie sú extra nároční. Toto ak niekto nie su schopni našetriť za par rokov bez deti a zabookovat jednu dovolenku tak je niekde problém
@zmrzlinka2021 To záleží od príjmu a od výdavkov.
Ja radšej pôjdem ku moru každý rok ako ísť raz za 3 roky na dovolenku ktorá mňa ani neláka.Mňa tie hotelové drahé dovolenky naozaj nelákajú.
Dovolenku väčšiu časť platí manžel kedže má menšie výdavky, ale to ja neriešim.To sú naše peniaze.
@lakebabe to iste moze povedat aj on. Priatelka sa tiez mohla rozhybat. Mas dvojaky meter, bola by si rovnakeho nazoru keby to bolo opacne?
@zmrzlinka2021 aha, muz musi a zenu nemusi platit muzovi dovolenku?
@0kristina0 ja som za to ze chlap ma byt aktívny, takých chlapov preferujem a neviem si predstaviť byt s mumakom, čo sa nie je schopný za toľko rokov sa rozhýbať a zajednat jeden blbý last minute.
My sme doma akční,chceme ísť na dovolenku zajedna sa, chceme ísť lyžovať otvorí sa booking a ideme. Drvivu vacsinu financne plati muz. Neviem si predstaviť chlapa , co toľké roky len sľubuje a nikde nejde.
A som zástanca toho ze presne pri takýchto veciach vidíš aký bude ten chlap , keď bude žena na materskej ako sa tu včera riešilo.
Pokiaľ chlap je schopný urobiť zene raz za par rokov urobiť radosť a zaplatit blbú dovolenku bude sa bez kecov aj financne starať o rodinu.
@abbey1 No užíval ako užíval, zase na súťažiach sa naderie, ale luxusné jedlo som mu fakt závidela 😂.
Ale áno vyhováral sa lebo keby myslel dopredu tak sa na to moje ubytovanie dalo našetriť.
Viac ma však naštvalo ak sa jednalo o krajinu v ktorej je čo pozerať a spamätal sa na poslednú chvíľu.Vedieť o tom rok/dva dopredu tak by to bolo iné.
Tak v partnerstve sa to pochopiť ešte dá, ale v manželstve povedať, že jeden nemá peniaze.Tak snáď su to ich peniaze a ak by mal môj partner v manželstve takýto postoj tak akonáhle by som ich mala tak by boli len moje a tak isto by som šla bez neho.
Nech si zaplatí.
Áno 1000€ by našetriť mohli.Ale niekto tu už spomínal, že ju má zaplatiť celú on čo je podľa mňa riadna somarina.Sú frajeri, nemusí ju živoť.
Ja byť ním fakt by som ju nechala ísť s mamou a ja by som šla tiež bez nej.
@lakebabe A o žene to hovorí čo? Lebo podľa môjho názoru by mala mať žena takéto požiadavky pokiaľ je sama samostatná a zamestnaná a prispieva na chod domácnosti.
Sedieť na rodičáku vie každá lenivá voš.
@medda_beda myslím ze týmto si urazila drvivú väčšinu žien co sú na materskej a starajú sa o muza, deti a domácnosť tie dva tri roky.
Väčšina žien pred materskou pracovala, ale také co rozumne vyberali nemusia zakladať také témy ako ta včera co musí na materskej s dvoma deťmi prosiť muža o 20 eur na potraviny.
Inak minule si tu sama pisala, že si aktuálne tehotna. Len ti prajem až ti o dva tri roky vlastný muž toto nepovie, že si lenivá vis co sedí doma, keď sa budeš starať o dieťa.
@lakebabe Ja som nenarážala na ženy ktoré pracovali, ale na tie ktoré len nastavujú ruky kedy im muž zaplatí dovolenku.
Takže taká čo nič nerobila by sa nemala ozývať ani keď bude s dieťaťom doma.Možno konečne aj niečo robiť bude.
Ak mi to povie muž tak to bude len pravda.Ja si svoju lenivosť uvedomujem, ale finančne prispievam takže sa nepriživujem.
@medda_beda Aj pokiaľ žena pracuje, chlap môže byt schopný naskrabat aspoň raz za niekoľko rokov na blbú dovolenku za par korún. Za tým si stojím.
Pokiaľ si s takým chlapom spraví deti, skončí ako ďalšia na MK , co bude zakladať témy, že nemá pre deti ani na plienky. Teraz aktuálne tu ďalšia taka téma pribudla, že chlap vlastnému dieťaťu ani hračky ani plienky nekúpi.
Lakomi chlapi sú najväčšie zlo a vždy si to odtrpia deti. A presne na takýchto prípadoch ako je tu je vidno prvé príznaky pri chodeni, ci je chlap ochotný niečo zaplatiť aj tej žene pred svadbou.
Lebo každá emancipacia raz skončí , keď bude žena na 500 eurovom rodicaku a nebude mat ona ani deti z čoho žiť.

@partner45 žijete spolu niekoľko rokov. Prečo by nemohla ist s mamou a potom ist ešte aj vy dvaja spolu?
Žijem s partnerom 5 rokov a ideme na dovolenku spolu, potom idem sa s dcérou a mamou, a potom v septembri ide o sam na par dni s mamou na dovolenku.