Je manželovo venovanie sa rodine dostatočné?
Dobry den. Len vas prosim o nazor. Kedze sa moj nazor nezhoduje s manzelovym.
Manzel chodi do prace od rana do vecera. Vecer prichadza domov o pol 6. Niekedy neskor. Mame dve male deti (vek 3m a 2r. Obidve so mnou doma, nechodi do skolky). Kazdu sobotu manzel chodi s kamaratom na rybolov. Dnes ide napr na 7hodin ide. A v nedelu sa snazi nieco porobit doma ma dvore.
A este dodam, ze vecer ked ulozime deti (obe su v postielkach uz o pol8 a neuspavame ani jedno), tak ide na dvor a so susedom pije pivo a vecer pride dnu okolo9tej, vcera dosiel o pol10 vecer dnu a to som ja uz isla spat.
Je to v pohode? Ze sa nam tak malo venuje? On mi tvrdi, ze aj on si chce oddychnut. (Lenze ja popri detoch, domacnosti neoddychujem). Dakujem za nazory. 🙂
Ps: na vylety nechodime, neni cas na to. A ani sami dvaja s muzom nikde nechodime
Akože preto, že muž chce ísť každý týždeň na ryby, tak ona sa má obetovať a s deťmi sa trepať kdesi na 7 hodín? Ani by ma nehlo. Nech muž chodí raz za mesiac a zvyšné soboty trávi s vami, toto je choré. Ja som za pobyt vonku a chodievame za každého počasia, ale toto je trošku priveľa.
Taketo fungovanie je absolutne neakceptovatelne z kazdeho hladiska - partnerskeho, rodicovskeho, rodinneho, osobneho. Sebecky egoista ten tvoj chlap. Nie nie si zla, ale on je hnusny egoista a manipulator, ze este sa aj tvari urazene, ked ty si chces spravit s detmi program. Ako keby si mala na krku o jedno (rozmaznane) decko navyse.
@amonet prečo by sa mu mala zase ona prispôsobiť a ťahať sa na rybačku s 2 drobcami? Pobaliť náhradné veci, plienky, hračky, jedlo a byť celý deň v strehu, aby staršia nespadla do vody a mladšie neplakalo, zatiaľ čo on bude na stoličke čakať na záber? podľa jej slov nemám pocit, že by jej pomohol zabaviť deti na rybačke... a o týždeň zase? a o týždeň zase? to je riešenie? bavíme sa o tom, že on sa o rodinu nestará, netrávi s nimi čas ano cez víkend a ona nemá čas na seba a na oddych.. nie o tom ako zvládnuť raz za čas rodinnú rybačku 🤦🏻♀️
@nikaeli a ona to doteraz neriesila, toto mali mat vyriesene uz pri prvom
A co by sa zmenilo tým, ze autorka bude s ním na rybách? Bude sa chlap venovať deťom? Nie, bude chytať ryby, klabosit s kamarátom a ona bude lietať okolo detí. To nieje spolocne strávený čas, to nieje výlet...to je iba presun na iné miesto,kde manžel si zas riesi svoje hobby a nie rodinu.
Dobre mu je s kamaratmi, pri pive, rybach. Porozpravajte sa. Miesto ryb chodte na 7h vylet napr.kazdy druhy vikend. Urobte daky kompromis. Abo kazdu nedelu nech sa venuje rodine.
Ja sa opýtam tú istú otázku. Zrazu sa zmenil? Máte 2 maličké deti veľmi skoro po sebe. Predsa ste si obaja museli uvedomovať, čo to prinesie.
Problém je ten, že od začiatku si mu to tolerovala, to znamená žiadna dohoda, bolo 1 dieťa, stihala si a chcela si byť dobrá žienka predsa. Toto veľa žien robí chybu a potom príde ďalšie dieťa, zena už toľko nevládze ale muž nechápe, ved doteraz bolo všetko ôk, čo teraz zrazu pindá....
Sadnúť si s nim a vydiskutovat pokým je čas...
Zase.su to male deti, s ktorymi sa este "nic neda". Maloktory chlap vie zaujat 2r dieta a 3m patri k mame predsa. Ked budu vacsie deti, mozte spolu robit kolo domu, na zahrade. Abo uz aj teraz. Moji sa prehrali so zemou. Mladsie v kociku. Porozpravaj sa s nim, ze takto nie si spokojna. Vyhrad si cas na seba. Napr nechaj 3m dieta tatovi a chod s 2r na zmrzlinu.. abo chodte vsetci spolu.. je to o komunikacii. Ak sa s nim nebude dat dohodnut, postav ho pred hotovu vec. V piatok idem s 2r do parku, budes mat 2-3hod. 3mes. Byeee😁 btw, preco by malo byt 2r dieta v skolke?
@nikaeli a ona to doteraz neriesila, toto mali mat vyriesene uz pri prvom
@amonet no ale nevyriešili.. a rieši to teraz.. A nemyslím si, že jej pomôžu výčitky typu 'mala si to riešiť predtým', či ',načo máš ďalšie dieťa s takým blbcom'.
Musíte sa o tom porozprávať a nájsť spoločné riešenie. Čo by sa stalo, keby si sa napr. ocitla v nemocnici? alebo ležala doma s chrípkou, či so zlomenou nohou? postaral by sa o deti? o teba? ako by to u vás vyzeralo?
@lucia13022023 nemusi si len kreslit, je tam milion moznosti, a mne mala v nosici spala kym som ju nevyklopila cize pokojne aj 5 hodin, ak ho mas dobre nastaveny da sa. s naspu 4,5 rocnou chodievame aj na cely vikend a nenudi sa. a ze chce ist do vody? sak pokial ju gumaky pustia, ked zapadne alebo jej naleje dnu voda dalej nesla🤷♀️
@amonet ale každé dieťa je iné. Moje nechcelo byt v nosiči, ani v zavinovačke, spal najradšej doma v postieľke. A mala som ho nastavený dobre. Sú deti a deti. A teda ja neviem, ja dieťa v marci do ľadovej vody nepustím.
Áno, pri vode je milión možnosti keď sa tomu dieťaťu ma kto venovať. Všetky aktivity co si vymenovala sú super, kreslenie na kamene mi ani nenapadlo a určite to najbližšie skúsime, len ide o to, že sme tam na jedno dieťa boli dvaja. My sme sa mu venovali, užil si to aj on aj my. Ale mať male dvojmesačné dieťa a muža ktorý ma na nás nervy, lebo to je jeho oddych a ty nevieš kde ti hlava stoji.. To nie je len tak.
Musis sa citit hrozne osamelo...manzel rad travi cas bez Vas 🥹 dufam ze ako budu deti starsie budete podnikat spolocne toho viac.
Exmanzel sa nam tiez rad vyhybal....a vsade hovoril ako trpi a ako mu rodina skazila zivot...aj taky "otcovia" existuju
Tak zena ma ist s dvojrocnym a trojmesacnym dietatom na ryby aby chudacik chlap mohol robit svoj konicek…ok fakt som tu uz citala vsetko
Musela by som si dobre hlavu udriet aby som sla s 2 rocnym dietatom( ktore musi byt vsade a vsetko chytat,vidiet ,vsade ist) na niekolko hodin na ryby a ako ceresnicka na torte tahat mimino 🤣
Nie je to v poriadku, kolko potrebuje toho oddychu a ani jeden oddych s tebou.
Vtip nie je ten, ze ako to otecko zvladne na rybacke, vtip je v tom, ze bude mat v sobotu doobeda na starosti svoje 3r dieta, len on sam a ak ho dieta nenecha rybarcit, tak bude musiet nieco vymysliet aby ho prebavil a mozno aj zbalit svestky slkorwj ako mal naplanovane. Alebo nech si zoberie to 3m to mu do vody neutecie - tam len treba pribalit flasu a ciste plienky a zaparkuje ku stolicke pri jazere do tiena
Jasne že je to malo. V podstate s vami ani nie je.
@amonet no ale nevyriešili.. a rieši to teraz.. A nemyslím si, že jej pomôžu výčitky typu 'mala si to riešiť predtým', či ',načo máš ďalšie dieťa s takým blbcom'.
Musíte sa o tom porozprávať a nájsť spoločné riešenie. Čo by sa stalo, keby si sa napr. ocitla v nemocnici? alebo ležala doma s chrípkou, či so zlomenou nohou? postaral by sa o deti? o teba? ako by to u vás vyzeralo?
@nikaeli NIKTO SA NIKDY NEXMENÍ
@matkamirko v dome so zahradou. mam jednu 4,5 roka a dve prace. vzdy idu aj kamosi alebo pridu za nami. podla sezony chodime na den aj na cele vikendy
Môžeš sa s mužom skúsiť dohodnúť, že jednu sobotu ryby, druhu výlet s vami niekam. Ale teda neviem, či bude s ním rozumná reč. A tiež ty sama bez detí začni pravidelne chodiť niekam na kávu, do fitka alebo kdekoľvek inde a deti mu nechaj na krku, lebo on vôbec nevie, čo to je.
@colsami nesuhlasim. moj muz rybar je a nemusel sa ani rozmyslat ci sa toho vzda. zbalila som si knihu a sla s nim. to ticho je na nezaplatenie. a mala sa proste pridala do zivota. je xy veci co tam vieme robit. dokonca tento rok zakladame aj herbar
@amonet pred tym ako sme mali dieta som tiez robila x casovo narocnych hobby a dnes ich nerobim, to predsa nie je o podpore ale zdravom rozume a chceni travit cas s rodinou 🤷♀️ nech ide na celu sobotu lovit ale raz mesacne a nie kazdu sobotu, ked vikend je prakticky jediny cas, kedy poriadne mozes travit cas s rodinou.
Autorka,
Chyby robíš sj ty:
- druhé dieťa v takom režime nemalo čo byť
- prestala si byť ženou a je z teba upratovacka, slúžka, ešte sa tým chvális.
@amonet pred tym ako sme mali dieta som tiez robila x casovo narocnych hobby a dnes ich nerobim, to predsa nie je o podpore ale zdravom rozume a chceni travit cas s rodinou 🤷♀️ nech ide na celu sobotu lovit ale raz mesacne a nie kazdu sobotu, ked vikend je prakticky jediny cas, kedy poriadne mozes travit cas s rodinou.
@petamich ale ona si ho vzala s tym
@petamich ale ona si ho vzala s tym
@zmrzlinka2021 ano aj moj manzel si ma vzal s tym, ze som mala nejake hobby, rovnako moj manzel mal svoje hobby, no ale cast z nich aktualne nerobime alebo menej casu do toho investujeme, lebo chceme travit cas (aj) spolu a je to prirodzene, nikto to nemusel vyzadovat, snad to je normalna vec, ze nebudem kazdu sobotu cely den prec (ak by to tu napisala zena, ze muz sa na nu hneva, lebo kazdu sobotu je prec a nie s malym dietatom, tak by sme az take tolerantne neboli)
Ako môže chodiť každú sobotu na ryby? Véd na rybolov je vymedzený čas, ryby sa memozu chytať celý rok. Od októbra do apríla je zákaz chytať. Neviem ale presne ten čas, nechcem múdrovat. Tak kam tvoj muž chodí?
@bielasovicka čo trepeš? Záleží kde sa chytá. Vždy je kde chytať.
Tak zena ma ist s dvojrocnym a trojmesacnym dietatom na ryby aby chudacik chlap mohol robit svoj konicek…ok fakt som tu uz citala vsetko
@michaelam2 tiez sa nestacim divit ake sme zrazu tolerantne v tejto teme 🙂 ja nevravim, ze clovek sa ma vzdat svojich konickov, ked ma zrazu rodinu, len by asi bolo vhodne sa zamysliet, ci je kazda sobota v poriadku kazdopadne tento pan nema zaujem travit cas s rodinou vobec
No neviem, môj syn tiež chodí na ryby, a veľakrát hovorí, že sa nedá ísť na ryby, že ešte není rybárska sezóna.Preto mi je čudné ze tvoj chodí celý rok.
@bielasovicka toto zalezi od toho aky listok ma kupeny ci celoslovensku povolenku a ma pristup k riekam alebo iba miestnu a vtedy su isty cas jazera nepristupne

@lucia13022023 nemusi si len kreslit, je tam milion moznosti, a mne mala v nosici spala kym som ju nevyklopila cize pokojne aj 5 hodin, ak ho mas dobre nastaveny da sa. s naspu 4,5 rocnou chodievame aj na cely vikend a nenudi sa. a ze chce ist do vody? sak pokial ju gumaky pustia, ked zapadne alebo jej naleje dnu voda dalej nesla🤷♀️
@amonet prečo by sa mu mala zase ona prispôsobiť a ťahať sa na rybačku s 2 drobcami? Pobaliť náhradné veci, plienky, hračky, jedlo a byť celý deň v strehu, aby staršia nespadla do vody a mladšie neplakalo, zatiaľ čo on bude na stoličke čakať na záber? podľa jej slov nemám pocit, že by jej pomohol zabaviť deti na rybačke... a o týždeň zase? a o týždeň zase? to je riešenie? bavíme sa o tom, že on sa o rodinu nestará, netrávi s nimi čas ano cez víkend a ona nemá čas na seba a na oddych.. nie o tom ako zvládnuť raz za čas rodinnú rybačku 🤦🏻♀️