icon

Je mi do plaču kvôli nezhodám s partnerom

dabisa
8. máj 2015

Je mi do placu. V poslednom case mame s partnerom same nezhody, vraj som velmi netolerantna, vsetko mi vadi. Aby bolo jasne, vadi mi len to, ked sa nam svokra miesa do zivota a vadi mi, ked som s detmi sama, co je asi 2 - 3 poobedia tyzdenne (poobedie az do vecera, ked uz deti spia). A este jedna sobota za mesiac, kedy muz chodi svokrovcom pomahat, to od rana do vecera. Dnes zase isli, cestou sa stavili u nas. Prave, ked svokra zaklopala som telefonovala s mamou, ale hovor som hned ukoncila a povzdychla som si, ze: Tak mi je luto, ze dnes budem sama s detmi, ked je take pekne pocasie." Ani neviem preco som to povedala, co som cakala. Hned sa do mna pustila, ze " vsak ti stale sedi pri zadku. Ini chodia prec ovela viac. Neboj sa, lepsieho by si nenasla". A predchvilou partner prisiel a povedal, ze mama mu povedala, ako sa ho dnes zastala, ked som telefonovala so 'sestrou' a kydala na neho. Za prve, ona ani nevedela s kym ja telefonujem, za druhe na neho som vobec nekydala, hovor som ukoncila. Nie som taka sprosta, aby som pred nou na neho kydala. Odteraz si od svokry budem drzat iny odstup. Velmi ma to nahnevalo. Najhorsie je, ze byvaju asi 7 minut cesty autom od nas a stale by brala deti k sebe, aby si ich uzila. Co v zasade nie som proti, tak jeden x do tyzdna ( druhy x sme u nich s detmi aj my), keby dodrziavala zasady, na ktorych mi zalezi. Partner mi teraz povedal, po tejto debate, ze kebyze nemame druhe dieta, tak uz poda ziadost o rozvod. Toto ma dorazilo. Aj ja na to myslim pri vacsej hadke, ale nehovorim to. On je inac dobry, mam ho rada a je dobrym otcom nasich deti. Nam by najviac pomohlo, odstahovat sa od jeho rodicov aspon 50km, ale nakolko uz mame vlastne byvanie, to neprichadza do uvahy.

esterba
8. máj 2015

@dabisa Nemožem si pomôcť, ale pripadá mi to tak, že by si naozaj potrebovala ísť do práce, AJ si nájsť nejakú záľubu. 😒

gapre
8. máj 2015

@janinah @e9 to ze ste starsie a mozno mudrejsie vam nikto neberie,ale,keby mne manzel povedal ,ze ,keby neboli deti tak sa rozvedie!To by mi zlomilo srdce a tiez by mi bolo do placu.Ludia su vselijaky a davaju vselijake rady,ja som dala takuto pretoze ma to hneva take chovanie,ze muz povie toto a ja mu za to kolacik upeciem.Tak,ked su chlapi taky jednoduchy,tak si povie vydisto ja ju zbuzerujem a este sa aj usmieva 🙂 preco nezbuzerovat este raz?

mima4
8. máj 2015

@dabisa vsak nech kupi babka co chce... zas nerob z toho rodeo... neboj,z bielych rozkov, ci sladkej vody este nikto nezomrel...

dabisa
autor
8. máj 2015

@mima4 mimo detí sa nevenujem ničomu a som presne za tu stihacku, čo stráži každý kúsok času s ním. Moje záľuby by išli moc do peňazí, napr kozmetika, nechty, atď. A zase kráľovskú s ktorou by som išla na kávu nemám, lebo každá má malé deti.

e9
8. máj 2015

@dabisa zlatko,presne týmto som prešla....viem si super mama a myslíš to dobre....chrániš deti...ale!!!! Ona im dá sladkosti,ty to zakážeš-v očiach detí bude kto ten dobrý???? Ona je dobrá na tvojho muža a ty si na neho nahnevaná,ktorá je tá dobrá v jeho očiach???? Otoč to vo svoj prospech...
ja som bola roky za urevanú fúriu a potom mi to došlo...
Zrovna dnes ma moja svokra vytáčala do nepríčetna celé doobedie,napočítala som do 10,pozvala ju na obed a vychutnala si jej výčitky svedomia....asi by mi dala aj obličku

esterba
8. máj 2015

@dabisa Kozmetika a nechty sú záľuby? Nič iné si nikdy nerobila? Ani v detstve?

e9
8. máj 2015

@gapre viem,myslíš to dobre,ale keď má dobrého muža,tak za to stojí...keby mala doma debila,poradím jej nech mu podtrne koberec🙂

mima4
8. máj 2015

@dabisa zacni sa niecomu venovat, chod do prace, alebo rob nejake dobrovolnicke aktivity...

dabisa
autor
8. máj 2015

@sunshineka Keď som písala, že môj muž chodí pomáhať svokrovcom, tak to nebolo myslené priamo ku nim, ale na starorodicovsky opustený dom, kde majú záhradu a stromy, to je od nás asi 25km. A zatiaľ čo chlapi robia, svokra sa presunie ďalších 5km odtiaľ k svojej máme a trávi čas s ňou. Čo by som tam ja robila?

gapre
8. máj 2015

@e9 Asi tak! Ale ma to dozralo,jeho chovanie,lebo keby to ja pocujem od mojeho... 🙄 .Ja mam aj dobru svokru aj muza,mozno preto by som tak reagovala. Tak zakladatelka nech si urobi kurz robenia nechtov a este na tom zarobi a este aj muz bude mat od nej klud.Takze aj vlk napapany aj ovca cela 🙂

e9
8. máj 2015

@gapre vieš aj ja mám dobrého muža,ale keď som za mlada reagovala nahnevane na jeho rodinu,nehneval sa na mňa len ho to trápilo a mali sme pre to veľké nezhody,takže chápem že aj jej muž možno svoje slová povedal v afekte....ona o ňom pekne hovorí...treba vedieť odpustiť....po dobrom to ide lepšie
A to ja som bola iná stíhačka🙂

kaktusik007
8. máj 2015

@dabisa no... 2 - 3 poobedia v tyzdni a jeden den v mesiaci si s detmi sama az kym nezaspia vecer?????

😀 😀 😀 😀 😀

akoze prosim ta... zacni riesit SKUTOCNE problemy a nie taketo zabomysie vojny.

vies kolko tu mas slobodnych, rozvedenych a ovdovelych zien, ktore su na deti same 24 hodin denne 7 dni v tyzdni? alebo takych, ktorych manzel ci partner chodi na tyzdnovky?

ale tvoje pocity presne poznam... len s tym rozdielom, ze moj vtedyestemanzel chodil domov v piatok okolo 17:00 hod (akoze skoro, ine pracovne dni to bolo pravidelne po 20:00 hod) a kazdy vikend chcel cestovat za svojou mamickou 120 km.... takze ano, viem presne ako som sa vytacala preto...

dabisa
autor
8. máj 2015

Tak akože keby som sama doma, tak sa ani ja nenudim, vychutnavala by som si božské ticho a upravovala niečo, čo sa pri deťoch nedá. Aké záľuby by som mala mat? Aha zboznujem knihy, ak sa to ráta za záľubu, ale odkedy mám deti, sa tomu venujem minimálne. A rada by som sa zdokonalila v angličtine,na to sa aj chystám, ale až od sept. Fakt neviem aké záľuby by som mala mať. Aké máte vy? Chodenie po obchodoch sa ráta ako záľuba? A ozaj, mojou ďalšou záľubou je pečenie, ale keďže to nemá potom kto jesť, nepeciem.
a

sunshineka
8. máj 2015

@dabisa ja vidim problem v tebe.no co by si robila.oddychovala alebo sa motala.prababka nema pravo vidiet pravnucata?Vsetko vidis velmi komplikovane a neutuzujes rodinne vztahy.my tiez chodime k prababke,aj ked sa tam nudim ako pes,ale jeden den predsa prezijem.bud nieco pomaham alebo len tak debatujeme

dabisa
autor
8. máj 2015

@gapre a keď budem ryzovat na robeni nechtov, dam deti zatiaľ do chladničky, vsak? 😉

e9
8. máj 2015

@dabisa super!!!! knihy,angličtina,pečenie !!! veď ty si úžasná....a áno aj chodenie po obchodoch je záľuba,veď sme baby....tak a máš program pre seba
Garantujem ti na 100%,že keď potom príde tvoj muž domov a ty sa na neho usmeješ,tak sa roztopí...stavíme sa?

e9
8. máj 2015

@dabisa nieeeee veď k svokričke (nie do chladničky🙂 )

dabisa
autor
8. máj 2015

@sunshineka Prababka samozrejme má právo vidieť pravnucata a nikto jej to právo ani neodopiera, keďže tam chodíme s mužom (bez svokry), ale prababka nemá priestor, aby som u nej uložila 2 deti k obednemu spánku. A neviem, ako môžes takto tvrdiť, že neutuzujem rodinné vzťahy, keď som tu nič o tom nepísala, nehnevaj sa.)

kaktusik007
8. máj 2015

@dabisa vsade vidis iba a iba problemy... kolko maju deti? ze riesis obedny spanok???

a ak ti este spavaju poobede - tak hold raz bud nebudu, alebo sa vyspia v kociku.... alebo u prababky na gauci... moznosti je MRTE. akurat ty ich fakt nechces vidiet.

sunshineka
8. máj 2015

@dabisa a prababka nespava v posteli?dve deti sa zmestia do postele,ci?ja nevravim,ze s nim musis ist,ale ked ti je zatazko,ze si bez neho cely den,tak som myslela,ze by ti dobre padol vylet medzi ludi,rodinu.viem ako sa ja citim,ked moj ide niekam pomahat a ja nemozem ist a musim ostat doma.citim sa ukrivdena

e9
8. máj 2015

@dabisa a aby som nezabudla,keď už pôjdeš pozrieť tú prababku🙂 nezabudni jej niečo priniesť,ja svokrinej mame,ktorá ju zhodou okolností dodnes cvičí veľmi rada nosím čo napečiem...prababka jej potom dookola píli uši akú má moja svokra šikovnú a pracovitú nevestu 🙂 🙂 🙂 ten kyslý ksicht by som vám dopriala vidieť

e9
8. máj 2015

@kaktusik007
@sunshineka baby🙂 netrápte ju,je vynervovaná a doma celé zle....podporu!!!

timea7
9. máj 2015

@dabisa tiež mám pocit, že vyhľadávaš problémy aj tam,kde nie sú. Veľmi rada by s tebou menila mamina, ktorá má jedno z detí postihnuté a je jej jasné, že do práce nepôjde, alebo žena, ktorá sa stará o rodičov, pripútaných na lôžko, žena, ktorá so svokrou býva a nemusia sa, žena, ktorej muž slope, je na drogách, balí baby....viem, môžeš oponovať, že sú muži, ktorí sú stále pri svojej žene. A že ti manžel vyčíta, že nemáš žiadne záľuby? No má pravdu. Že sa nedá koníčkom venovať pri dvoch malých deťoch? Veď mu oznám, že raz za týždeň budeš chodiť na zumbu, spevokol, volejbal, kurz angličtiny a je to. Zabiješ dve muchy jednou ranou, ty sa dostaneš medzi ľudí, prídeš na iné myšlienky a v očiach manžela stúpneš. Že ich zoberie svokre? No tak tam budú, neboj sa, prežijú to. Pýtala si sa aké máme záujmy -tak ja šport, hudba, kreslenie, tanec, šitie, pečenie tortičiek, turistika, knihy, maľovanie na textil....mne nestačí deň. Všetky sa dajú robiť aj s malými deťmi, teda keď sa chce.

dana_l
9. máj 2015

@dabisa ze svokra ide pozriet svoju mamu. ale ved to je prababka tvojim detom. preco neides s nou a neukazes jej vase deti? robim v domove dochodcov. ty si nevies predstavit ako pocuvam ze maju pravnucata a ked sa spytam, kedy ich naposledy videli - tak pred par mesiacmi. tebe je luto stravit nejake 2-3 hodiny kazdy druhy tyzden alebo raz mesacne s prababkou tvojich deti? ked ty budes stara a ty budes v prababkinej situacii, budes vidiet ake je to byt odsunuta na vedlajsiu kolaj. ked o teba nikto nestoji. ked by si chcela vidiet tie mlade zive stvorenia, ktore vedia svojou uprimnostou priniest tolko radosti do zivota.
svokre dat deti na 1x do tyzdna, to je tiez nic. znova si pomysli, keby si ty bola svokra a nevesta ti nechcela nechat deti, lebo...... lebo proste jej to pride vela. ja neviem, ja by som chcela tiez svoje vnutata - ak sa ich dozijem, vidiet tak casto ako to bude mozne.
neber svoju svokru ako nepriatela, ale ako niekoho, koho tvoje deti potrebuju. mat rodinu je cosi krasne, ale aby ste mali aj rodinne vztahy, to je nieco, co sa neda kupit ani zaplatit

esterba
9. máj 2015

@dabisa tak teda tie zaluby: knihy+anglictina a odborna literatura, strikovanie, spev, divadlo, filmy/par serialov, najnovsie pestovanie balkonovej zeleniny. Svoje si citam a pozeram bez dietata, do ostatneho ho zapajam.

0silvia0
9. máj 2015

@dabisa presne tak ako hovorí @e9 mať teraz svoj rozum a mladé roky 😀 Mladé mamy sú na všetko citlivé (aj ja som bola), urážlivé (aj ja som bola). Neviem, možno si to musíš sama odžiť a prísť do nadhľadového levelu, ale ak môžeš, skús uplatniť niektoré z dobrých rád, ktoré tu odzneli. Hlavne sa prestaň ľutovať a visieť na svojom mužíčkovi. Jasné, uprednostnila by si, aby trávil všetok voľný čas len s tebou a deťmi. Ale on je stále aj syn svojich rodičov a cíti k nim záväzky a má potrebu pomáhať. Na víkend, keď je muž u rodičov, si zavolaj k vám mamu, sestru, alebo chod ty k nim. Skús byť viac samostatná a sebavedomá a neukazuj pred manželom svoju závislosť od jeho prítomnosti. Keď som mala malé deti, môj manžel chodil na týždňovky, takže viem, aké je to byť sama s malými deťmi. A takých je tu viac, neboj sa, nie všetkým matkám s deťmi robí spoločnosť každý deň v týždni od 16,00 do večera šarmantný, obetavý, veselý a pozorný muž a dokonalý otec 😀

sue
9. máj 2015

@dabisa mozes byt stastna zena 🙂 manzel ta evidentne lubi, ked zije s takouto frustrovanou neprijemnou zenou 🙂 Nepisem,ze si taka stale, to dufam a verim, ze nie, ale z kazdej tvojej vety je citit, ze ti materska a rodicovska dovolenka lezie poriadne do palice :/
1.materstvom zivot zeny nekonci. Zalubam sa musis venovat nadalej. Nadalej udrziavat kontakt s kamoskami a neriesit len pokakane plienky a vzdor dietata ale aj normalne veci mimo deti. Kym sa venujes tomuto, o deti sa ma starat manzel, ina blizka osoba (napr.aj svokra,ktora sa ti ponuka....) alebo opatrovatelka....
2.na tvojom mieste by som velmi uvazovala o naprave vasho manzelskeho a i timneho zivota (kedy ste boli spolu naposledy ako par? Na veceri? V kine? V divadle? Na kave? Milujete sa len v manzelskej posteli 1x za mesiac? Ako sa starate o vas vztah,aby nezakapal?)
3.manzel nepracuje ani zdaleka tolko, co niektori ini muzi....
4.zmen svoje spravanie, pretoze tymto ho od seba len odozenies :( mas tiez pravo byt unavena a frustrovana, ale mas aj velku sancu kopec veci zmenit...
Neber prosim moje slova ako utok na teba. Snazim sa ti pomoct ;)

sintra
9. máj 2015

joj zena, prepac ale nasrala si ma. Fakt ako pisu baby predo mnou, poznam x zien ktora by si ten system s tebou milerady vymenili. Sorry ale nevies, co ej to byt bez chlapa, toto co opisujes je v dnesnej dobe skor nadstandard (myslim co s atyka casu, ktory s vami travi)
Ty mas nespokojnost v sebe, nemas zaluby, ani nevies, ake by si mala mat...pises, ze ake mas mat zaluby pri detoch??? To akoze ked zena porodi, jej zivot uz ma byt len o detoch? Ano, su aj take, ale potom zle dopadnu...
Popracuj na vztahu s muzom, aj po intimnej stranke, nerob trucpodniky svokre a skus sa viac zaujimat o seba.
A preber sa.

dabisa
autor
9. máj 2015

@e9 áno, prababky poctivo vždy niečo nosím, keď stíham napiect tak to, keď nestiham nakupim jej ovocie.
@dana_l svokra nechodí prababke na 2-3hod, ale na celý deň. A býva v garsónke.
@0silvia0 máš pravdu, najhoršie je keď môj muž vidí, ako na ňom visím , viem. Rodinu mám ďaleko, nie je možné pozvať ich k nám.

karotka12
9. máj 2015

@dabisa
co by dali ine zeny, keby mali po ruke pomoc aku mas ty, ja by brala desiatimi,keby mi obcas niekto vzal deti a ja si mohla v klude doma upratat alebo ist zabehat, ale ja taku moznost nemam, chlap chodi domov raz za mesiac na par dni, a starych rodicov uz nemame, takze deti nevedia ake je to mat starych rodicov, ktori su tu na to,aby obcas postrazili svoje vnucata, aby sa tesili z nich a aby ich aj obcas rozmaznavali, na to su babky a dedkovia, kedze my rodicia sme prisni a nedovolime im velax mnoho veci a
navstevy svokry vyuzi hlavne vo svoj prospech a prospech svojich deti, deti sa vela naucia od starych rodicov, pretoze maju casu a trpezlivost na svoje vnucata, kedze my mamy sme z kazdodenneho kolotoca okolo deti a domacnosti unavene, babka je ta co rada vari a vypeka pre svoje vnucence, deti sa pritom mozu priucit a ak byvaju v domme,t ak tam je vzdy cosi na robote, tak deti aspon budu vidiet, ze treba aj nieco robit a nielen sediet na gauci vyvalene a pozerat do telky alebo pocitaca a ako sa hovori budu do koca aj do voza,
a samozrejme ty vyuzi vo svoj prospech ked su deti u starch rodicov, venuj sa sebe, stretni sa s kamoskou a vyuzi ten cas efektivne na to, aby si sioddychla a tesila sa na drobcov