Je môj muž príliš sebecký a toxický?
Baby, dnes tak premýšľam nad všetkým a spájam si to keďže som to vždy brala ako ze je taky. Dnes cely deň hľadal nejaké CD hry, áno síce pritom upratal povalu. Poobede už tam skončil a nieže by sa šiel venovať deťom, zas ho hľadal v obývačke (mame dve malé deti dvojročné),proste nula bodov ze by ich obliekol okupal, pre balil, zuby umyl, večeru dal, len seba riešil. Potom ma obvinil ze sme ho vyhodili, že on si ho kúpi nanovo, 30eur zas za ti vyhodí a ešte platiť nejaký server k tomu 120eur rocne. A trraz keď uvažujem, tak vždy myslel a mysli na seba. Ideme s deťmi na výlet niekde, lebo doma byt on nebude, že to je nuda, ale pritom fakt keby sa o tie deti stará tak ma co robiť, a aj vo s nimi ísť. Ale na výlet ich vyxhystam ja, všetko oblečiem, jedlo a iné, kým on rieši seba, svoje veci. Trvá mu to najdlhšie a ešte sa urazí ze ho naháňam, ked nechcem aby deti dlho čakali a výlete tiez je väčšina na mne, keďže on fotí a rieši zas seba. Keď sa niekde pristavime s deťmi alebo im dlhšie trvá kým tam vyjdu, lebo po ceste si obzerajú niečo, ma s tým problém, proste program chce podľa neho. Domácnosť je momentálne na mne, ale keď ho o niečo poprosím alebo vidí ze je bordel, urobí to ale musím počúvať ako to stále robí a musí robiť všetko o ohľadne toho a ako to ze pri dvoch deťoch nestíham. Keď ich strážil, teda hral sa s nimi, lebo vtedy okolo deti veci robím aj tak ja, tak mi vyčíta ak si na chvíľu sadnem k mobilu a čítam články.
@letfenixa tak co ti dieta dalo? Schvalne , Alebo to lutujes a dieta mat sa neoplati?
Podla mna ani nevies presne vyjadrit slovami preco sa rovnica mat dieta verzus nemat pre teba vzdy vyrata na stranu dieta mat a ani o tom rozmyslat nemusis. Citis to a je to jedna z najsilnejsich veci v zivote co citit kedy budes.
Lenze ti si ty a vela partnerov z toho pocitu nic nema a cely zivot to musia tutlat
Och, obmedzovat kostol, to fakt? A co sa tak prekonat a ist s nim? Ano, obvinovaci postoj nie je v poriadku z jeho strany, a je to o hraniciach, no ked clovek nechce ziadna sila kozmicka ho neprinuti...niekedy sme aj dospeli ako deti, chodte si aj vy svoje...po prediskutovani, ...deti su zavazok a treba sa vediet im prisposobit, no chlapi to poniektori vnimaju inak,...niekto ze ked zarobi, nech sa zena stara,...iny sa rad stara, a zial niektori su total egoisti, ...straju sa len o seba, ale aj my zeny to tak mame, co clovek to osobnost
@martinmmartin to by sa dalo stručne zhrnúť,že chudáčik chlap a poď ho žena ľutovať a dať mu pochopenie a čo by vlastne sakra ona od neho ešte chcela,však?Keď mu rodinou všetko vzala.Šibe ti hádam
@janickacrazy k otcovi chodili, teda braval si ich, kym mal pocit ze mi tym robi zle.... Ked raz ich chcel vratit o den skor a zistil ze som si dovolila realne nebyt doma a ze ked on si berie deti ja mam volny vikend --- postupne si ich prestal bravat. Zvykol si ich bravat tak 4x rocne, ale naposledy to bolo leto 2022, a predtym silvester 2021.... ale deti si tatka videli aj 29.12.2022 dve hodiny a dokonca jednu augustovu sobotu teraz v 2023 na asi osem hodin!!!! 🤦♀️
@martinmmartin taras kraviny..... obom rodicom dieta zmeni dovtedajsi zivot a nedavaj tu rodove stereotypy a predsudky, sme v 21. storoci.
skor ide o to ze zene dochadza ze to dieta je na nej plne zavisle a proste vie ze MUSI - chlap autorky je jeden lenivy sebestredny bulo, ktoremu este nedocvaklo, ze to dieta je zivotne na neho odkazane a musi zmenit svoj pristup.
@martinmmartin vies ako som bola nasrata ze sa musim starat o deti, platit hypo, byt ta zodpovedna?????? lebo pankovi preplo, pretoze toho bolo na neho vela, a si z domacnosti odisiel, a nechal ma s dlhmi, bez penazi, bez vsetkeho???????? a co som akoze mala robit? dat deti do decaku a zachovat sa ako ich foter, zobrat si ich na 3-4 hodiny ked by mi to vyhovovalo??????
budem sa opakovat, ten zivot po narodeni deti sa zmeni obom. A ano, zmeni sa velmi brutalne. A nie, ani zena si nevie ak to nema v okoli, predstavit ako velmi je to narocne, kym to nezije.
@martinmmartin ja ti tak poviem, samozrejme ze aj mne sa zmenil život, nemôžem robiť veci co predtým, dokonca aj telo sa mi zmenilo, som nevyspata, unavená a co bude keď len zacne práca. Chlap sa sťažujú a pritom i ch sa to nedotkne až tak ako ženy. A aj ja koľko krát som si povedala ze kde som mohla byť bez deti, co som mohla robiť ale nikdy nie pred nimi také reči, že čo by mohli pochopit ako ze ihh nechcem, nemala som ich nikdy mať. A beriem, m oze sa mi chlap po sťažovať, ale nie pred deťmi nahlas, ved co si oni musia o tom myslieť a ako to budú vnímať?
@kaktusik007 presne, ženám dôjde ze to dieťa za nič nemôže, vlastne sa tu ani samo nepýtalo a je mojou morálnou povinnosťou sa oňho postarať ako najlepšie co viem, dat mu morálne hodnoty, lásku, aj za cenu sebazaprenia. A to tiez som unavená a prastila by som tym ale nemôžem. A aj chlap by sa mal nastaviť tak, a nevyhovarat sa na to ze žena to ma v sebe a muž nie.
@martinmmartin veľmi sa mýliš s tou evoluciou
Že sa budeš hanbiť?! Ale prosím ťa.
Hanba by bola zostávať s takýmto sebestredným chujom sebeckym, .
Ľudia, ak si teda aj vôbec niekto vás všimne, nebudú ukazovať na teba, ale vidia že otec je preč a iba ty sa staráš o deti. Kto chce, vidí ten nepomer, že chudáčik veriaci a na svoje deti kašle, viac sedí v kostole a s kostolnikmi ako sa venuje deťom. A takisto zachytia jeho direktivne až agresívne správanie k deťom viac ako jeho pobožnosť. Je to len v tvojej hlave, že na teba bude niekto ukazovať, teba riešiť a ohovárať. A keby aj, môžeš sa na takých zvysoka 💩 !!!.
Tebe deti nechovaju, neplatia tvoje šeky, nechodia v tvojich topánkach ani minútu, tak ti to môže byť u riti.
Ešte poznámka: čo tak rozhovor s farárom, aby ti poradil, pomohol ?
Mmch.pises že o prácu a € nemáš problém, neviem ako s bývaním, ale tie € ti dávajú takú slobodu, akú nemá 95% utrapenych žien
Necitala som vsetky komentare, ale dole som zazrela, ze v septembri pojdes do prace a deti do skoly, tak skus vydrzat a deti moze bravat so sebou do kostola, aby boli motivovane k viere.
Musí si muž vyskúšať sám starostlivosť o dvoch drobcov. Nechala by som mu ich na víkend, nič nenavarila, nech sa páči nech si skúsi. A potom sa vráť a ofrfli jakze nestihol pri dvoch malých deťoch upratať, navariť atď.... musí si vyskúšať. Nemá páru o čom to je ...
@majusik1304 prišla by svokra a zas by mal voľnosť a ona by všetko po riešila, navaríla, pratala. Tak to bolo keď som bola v nemocnici. Nepomohlo by mi to nič v tomto
@cacianka tak neviem ci je to kóšer ako moje, ale mam investičné fondy a aj sporenie na seba, čiže tam je dokopy 20000ur,dom na úver mame. Čiže sa nemusím báť ze by som obišla naprázdno, že by mi nič nedal
@martinmmartin tym chlapskym pocitom, co si spomenul, sa da rozumiet. Ale treba si ich aj chlapsky priznat, a dat sa liecit, lebo to decko sa na svet nepytalo. Vela zien(vratane mna) nema ziadne lyricke pocity po porode, neda sa pripravit na realitu materstva. Ale ta zodpovednost tam je. Rovnako ako pochopenie, ze to decko je na mne zavisle(kedze muz sa zvycajne az tak nezmeni, realizuje sa aj mimo domu a vo svetlych pripadoch travi laskyplny cas s deckom vo svojom volnom case).
Autorka, asi nie je toxicky, to je teraz take moderne slovo. Sprava sa ako debil, nebol nauceny empatii. ani k detom ani k tebe, a jeho spravanie nie je nijak ojedinele. Asertivne sa treba zastat aj deti, aj seba a vysvetlit mu, ze pindat moze, ale deti si spravil aj on.
@cacianka och aký ostrý slovník,.... možno stačí len zmeniť postoj..skúsiť podebatiť, vysvetliť...ísť spolu.... náboženstvo nie je nič zlé, je obohacujúce...a upokojujúce
@stulrajterova keby chcela, tak do kostola ide, ja ju (aj keď nie som veriaca) nikde nehuckam proti viere, kostolu, to kde citaš ? Sám sa trepe od rodiny, trepe sa s matkou a je mu šumafuk čo jeho žena, jeho dieťa. Áno ostre slová, len má serú takíto sebci, bez EQ. A to ostré som písala smerom k ľuďom, čo by odhovárali autorku že sa rozvádza. Takže čítaj s porozumením.
Obohacujúce je to asi pre teba, ale nie pre autorku a je to téma o nej nie o tebe.
@cacianka tu čítame jej pohľad na to, ktovie čo by manžel napísal..viem, keď u nás diskutujeme..uhly pohľadu....a dnes a zajtra rozdielne situácie...a čítam s porozumením.... prosím neuč ma, ... citujem ťa: "že chudáčik veriaci a na svoje deti kašle, viac sedí v kostole a s kostolnikmi ako sa venuje deťom. A takisto zachytia jeho direktivne až agresívne správanie k deťom viac ako jeho pobožnosť. " sarkazmus ti veru ide....a poriadne, veru ľutujem toho čo s tebou žije.
@stulrajterova ty ma nemáš čo ľutovať.
Môj chlap je veriaci, ja mu absolútne nebránim v jeho viere, a ani hlavne on neľutuje že má mňa.
A znova tvrdím že si nepochopila text a obsah. Ja ťa ničomu neučim, lebo nie si schopná sa učiť.
A už mi daj pokoj.
Ono da sa mat aj s detmi zivot taky ako pred. Ciastocne. Na to je ale treba dvoch, kt sa pri nich prestriedaju. Cize mas vlastne doma dve deti a jedneho pubertiaka.
Gratulujem teda, ze si to vsetko pospajala. Radsej neskoro, ako nikdy. Asi nejake normalne konverzacie, co sa tyka riesenia problemov nevediete, vsak?
Toto je dnešný životný štýl .vychovanas 3 deti 2 dvojročné a muža práve v druhej puberte.😃😃😃
Ja uz som alergicka na slovo toxicky.
Pred detmi , pred manželstvom bol iný?
On to ma z domu. Mysli ze nič nemusí že to je normálne. Na rodinu je slaboch..... doma ho noc nenaučili alebo to videl u otca
Lenže mamičku (svokru) tu nebude mať celý život..ak ta to trápi bude ta jeho apatia jedovat ďalej- ja by som po pár rokoch odišla ak nie čím skôr. Prajem ti všetko dobre a spet do reality ľudia sa nemenia je to výchova
To je smutne, ze v tejto dobe su taki muzi. Ja, ja, ja, jenom ja a ked nie je po mojom, zdujem sa. A ved, nech sa zduje.
Ked su deti, zial 5-8 rokov to je o prisposobovani sa im potrebam, kto to nechape, toho naozaj treba poslat spat domov, nech sa stara ten, kto ho tak vychoval. Aj vase deti si ponesu vzor z rodiny, tak premyslaj, aky vzor to bude, otec, co sa zabudol, ze uz nie je slobodny a ustvana a nestastna matka. Nestastna samozrejme z pristupu "otca" deti k Tebe, aj k detom.
sebec ostane sebcom, mam doma podobne 🤣

@martinmmartin ty si riadne mimo.
Synov úsmev mi nenahradil tu brutálnu únavu.