Je môj muž príliš sebecký a toxický?
Baby, dnes tak premýšľam nad všetkým a spájam si to keďže som to vždy brala ako ze je taky. Dnes cely deň hľadal nejaké CD hry, áno síce pritom upratal povalu. Poobede už tam skončil a nieže by sa šiel venovať deťom, zas ho hľadal v obývačke (mame dve malé deti dvojročné),proste nula bodov ze by ich obliekol okupal, pre balil, zuby umyl, večeru dal, len seba riešil. Potom ma obvinil ze sme ho vyhodili, že on si ho kúpi nanovo, 30eur zas za ti vyhodí a ešte platiť nejaký server k tomu 120eur rocne. A trraz keď uvažujem, tak vždy myslel a mysli na seba. Ideme s deťmi na výlet niekde, lebo doma byt on nebude, že to je nuda, ale pritom fakt keby sa o tie deti stará tak ma co robiť, a aj vo s nimi ísť. Ale na výlet ich vyxhystam ja, všetko oblečiem, jedlo a iné, kým on rieši seba, svoje veci. Trvá mu to najdlhšie a ešte sa urazí ze ho naháňam, ked nechcem aby deti dlho čakali a výlete tiez je väčšina na mne, keďže on fotí a rieši zas seba. Keď sa niekde pristavime s deťmi alebo im dlhšie trvá kým tam vyjdu, lebo po ceste si obzerajú niečo, ma s tým problém, proste program chce podľa neho. Domácnosť je momentálne na mne, ale keď ho o niečo poprosím alebo vidí ze je bordel, urobí to ale musím počúvať ako to stále robí a musí robiť všetko o ohľadne toho a ako to ze pri dvoch deťoch nestíham. Keď ich strážil, teda hral sa s nimi, lebo vtedy okolo deti veci robím aj tak ja, tak mi vyčíta ak si na chvíľu sadnem k mobilu a čítam články.
Sebec a ku tomu este d*bil. Urobil si deti aby "zapadol" ukazal sa pred inymi. A ostatok, hlavne starostlivost nech robi hocikto iny, len jeho nech sa nic netyka. Ja by som to hnala.
Nie je toxicky, len infantilny a egoisticky.
Uč ho to , tak pekne komunikovať. Ani moj muž nevedel a naučila som ho to , ale on aj chcel , sam videl ze je to dobré tak sa správať k deťom a odkukaval odomna . Ak je rozumný, môžeš mu vysvetliť následky takej výchovy kde sa kričí, ponizuje atď, a mal by to pochopit, že je lepšie vychovavat v kľude pokoji láske a rešpekte.
Ak by toto môj muž nepochopil a následne neaplikoval , stratil by na hodnote u mňa a už by som ho nechcela.
@martinmmartin veľmi zaujímavý pohľad, aj v tejto diskusii je to pekne vidieť, že nevieme spolu komunikovať, nepocuvame sa jeden druhého
@martinmmartin naco ho vobec strcil do nej, ked deti nechcel? Naco take pokrytectvo? A viera, chodenie do kostola? Preco by mal mat doma nemiesto milenky mamicku? Ked sa posnazi a "pomoze", moze mat vsetko. A teda detsky usmev mi teda nevyspate noci nenahradi. Muz ktory sa postara o deti ano. My nemame doma podelene ulohy, robime viac menej vsetko narovnako. Takto mame aj rodinny zivot, aj partnermi sme stale bez toho, aby sme deti museli davat strazit.
Nie, podľa mna nie je toxický. Mal by sa viac zapájať do chodu domácnosti, starostlivosti, ty mat viac voľného času a tráviť ho po svojom (mobilovanim, čítaním, to je jedno). Toto si určite sama uvedomuješ.
Tu si ty nastavuješ hranice.. nie len v ňom je ale chyba, prepáč. Mali by ste častejšie viest diskusie o tom, čo doma treba robiť a ako si to prerozdelite. Z času na čas mu nechaj deti a ty chod úplne z domu preč.
Ahoj. Mate male deti, tak neviem, co si tvoj manzel myslel, ze bude zit nadalej ako slobodny a starat sa len o seba? A kedze pises ako to doma mali, zjavne ano :( skus sa s nim porozprávať niekedy ked bude dobra nalada, aby aspon seba chystal sam rychlo, ked niekam mate ist a kym su deti male a viac ti pomahal a menej fotil.. Mozes len dufat ze ked deticky pojdu do skolky, budu samostatnejsie trochu, tak to uz bude lepšie pre teba
Ja mám pocit, že sú muži čo majú radi deti a venujú sa im a sú takí, čo by boli najradšej, keby sa tie deti vychovali sami a neotravovali ich. Ja si s mojim mužom veľmi dobre rozumiem pokiaľ sme sami dvaja, všetko funguje. Pokiaľ sú s nami naše deti, je to iné. Tiež je z nich nervózny a jeho mama mu celý čas vtĺka do hlavy, že jej s deťmi a domácnosťou nikto nepomáhal a je to tak nejako v ňom zakorenené. Je iné, keď ste boli spolu ako pár a iné, keď sa musíte prispôsobovať deťom. Je to pre vzťah obrovská skúška.
Vies ono niekedy jeto tak, ze strasne chceme mat rodinu, d3ti, svadbu, dom a zavrieme oci pred tym, kto pri nas stoji. Potom porozmyslaj ako ho zaujima ako sa ty, ako jeho manzelka citis. Ci vobec aj vnima teba, alebo len seba. Lebo v manzelstve sa da hrat kazdy sam za seba alebo spolocne za vas.
Ked je to ten prvy pripad, tak ho bud treba prebrat, a uvedomi sa a zmeni sa, alebo budes t len vzdy ta, ktora sa o vsetko postara. A on sa bude popritebe zivotom len plativ na vavrinoch.
Jedno ti odporucam, prestat ho ospravedlnovat, ak to robis, a pozriet sa na realitu. Ci nie si mamou aj jemu. A kto ste vy vlastne v jeho zivote....
@martinmmartin
Dakujem za zaujímavý príspevok. A za pohľad muža.
Ak však muž tie deti nechce, a lezú mu na nervy, treba sa chrániť. Tie deti sú na svete vďaka nemu. Žena má čo povedať? Tehotenstvo, pôrod, dojčenie, vieš aké sú to zmeny? Ze tie fyzické zmeny zasahujú nenormálne psychiku? Myslíš, že úsmev môjho dieťata mi vyhladí strie na bruchu? Vieš, že kopec žien sex po pôrode boli a hoci by si užiť chceli, reálne sa nedá? Tiež mi kopec veci deti vzali, ale nedám ich teraz do hniezda záchrany. Sú tu a ja som ich mama, musím sa postarať, preto radšej myslím na to pozitívne, lebo fnúkanie, aké to bolo slobodne a voľne bez deti, nikomu nepomôže. Hovorí sa tomu aj zodpovednosť.
Keby bol muz úprimný a na rovinu povedal žene, že mu chýba ta voľnosť slobodného života, ale aj napriek tomu ich ma rad, ver, že žena by to pochopila. Ale chlap iba zbabelo uteká od rodiny. Lebo je JEMU takto lepšie. Tým rieši co?
AUtorka, je úplne fuk, či je muž toxický, alebo narcis, alebo asperger alebo len sebec. Darmo mu hľadáš diagnózu, tebe nepomôže, ak zistíš, ako sa vola odborné jeho správanie..obyčajne sa takým hovorí sebec, idiot a je úplne fuk, či má nejakú diagnozu
Tvoj muz je male dieta, cize pri jednej zmienke, ze vianoce budu na nic, lebo ho chudaka otravuju vlastne deti, by som sa s detmi zbalila a isla k rodicom.
Bohuzial vztah je aj o kompromisoch a on je proste decko. Chudacik, nenasiel si hru :(
@martinmmartin ale moze sa prestat hrat na zranene dieta, moze sa postavit a odist spat k maminke.
Ak to mam zjednodusit a skratit: NIKTO ho nedrzi, ani jedneho chlapa na svete. Ale nehrajte sa potom na neviem akych otcov rodin... PROSTE NECHCES? Nemaj rodinu, alebo rovno hned zene povedz, ze nie moja, nic take.. odchadzam. Zeny su silne, sikovne, postaraju sa aj o svoje deti aj o seba, ale nie su povinne sa strat aj o stareho capa a mat z neho doma nervy, lebo viac zavadzia ako pomaha :DD len to chce gule, byt pred okolim a rodinou ten, co prizna ze je proste na nic otec, na nic partner.. respt. ze to tak neciti a nechce.
Tak to ke riadmy farizej,hned by som mu vykricala ,ty kokos sak by na nom nitka sucha neostala,cosi
No bud smer poradna alebo chod,uchran deti od takeho sebca,to nemoze takto pokračovať
Mala som niečo podobné.. Sice sme s detmi nikde nechodili lebo boli male, nic z toho nemajú, len ich vlacime.. To boli slova môjho muža. Deti majú 5 a 6 rokov a nechodí s nimi dodnes nikde. V domácnosti mi nepomáhal absolútne s ničím, na vela vyložil umývačku a vyhodil smeti. Mala som 3 deti. Nepomáhalo nic ani vyhrazky o rozvode.. Prišiel zas kedy som začala popri materskej chodiť do práce. Jeho praca mu umoznovala aby som ja isla rano a on poobede ked som prišla.. Cp boko veľmi špatné ked sa mal doma starať a pootm ist pracovať. Zacala som chodiť cvičiť, tiez zle pritom on hrával futbal a na ihrisku bol 3x za tyzden.. Kedze som mala svoj príjem nejaký aspon brala som deti na vylety, rano sme išli prišli večer vyvetrala som hlavu od všetkého, bola v kľude az som casom prisla nato ze nemame spoločný zivot a odisla som.. Manželstvo a vztah je celoživotná praca dvoch ludi, mam pocit ze samej by ti bolo lepšie.. Vsetci sa ma pýtali ako to s dvomi malymi detmi zvladam sama.. No skvelé, uz nemam 3 ale len 2 deti.. 🙏
@khuliniova presne tak, niektorí chlapi sú ako guľa na nohe, snáď ten autorkin aspoň veľa zarobí, keď už nič z neho nie je, celé zle
To ze sa nevie zahrat s detmi ok. Ved to vela chlapov najde k detom cestu, ked su tak 5 rocne. Ale co je podla mna horsie, ze sa nesnaží ti pomoct a este ti vycita, ked si na chvilu sadnes. To by mi vadilo viac. Ved nemusi okolo deti, ale nech uvarí, nakupi, povysava. Ked idete na vylet, nech pripravi jedlo, pomoze jedno dieta obliect a druhe ty. Mne to pripada, ze si moc sikovna, vie, ze vsetko zvladas a tak akoby sa od vas odčlenil. Skus sa viac stazovat aj ty. Ze si nestihla toto a toto, si unavena, toto a toto by mohol spravit. Napriklad cez tyzden varis ty ale cez vikend on.
Milé dámy...Toto je učebnicvý príklad toho, že chlapi deti nechcú (vlastne len vtedy, aby si urobili foto) 👎 Ich nebaví sa starať...počúvať krik, revanie...stále otravovanie...CHCÚ mať svoj pokoj, kľud na hranie (sú to v podstate deti), chodiť s mobilom ešte aj 💩 Chcú mať k dispozícii stále "zásun", čisté prádlo, upratané a navarené...Je to smutné, ale je to tak. Ak by niektoré dámy namietali, že ten ich "dokonalý muž" je iný, tak je to len preto, aby sa ten "zásun" večer podaril😝
@mandarinka555 😂nesuhlasim s tebou, ale pobavila si ma 👍🏻
@mandarinka555 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ ja keby som teraz sla na mesiac na Maledivy o deti je dokonalo s laskou postarane. A ked sa vratim aj o mna 😜 preto som s mojim muzom. Ale tak samozrejme ho aj lubim.
@autorka
A čo ako partner v iných oblastiach ako vám to funguje? Asi nič moc. On je úplne nevyzrety na manželstvo a ešte si prebral aj zvláštne vzorce správania a nehce sa mu to menit, ak ste sa už o tomto vašom probléme rozpravali takto na rovinu ako si to napísala aj nám, že máš aj úspory, aj robotu aj podiel na dome.On si to tak uchylne kompenzuje tým kostolom a vierou to je na tom najhoršie, on sa s tebou nikdy nerozijde, lebo však on urobil všetko správne zasaď strom, postav dom, manželku ma, ideálne 2 deti a pred okolím pôsobíte ako ideálny par.on ta psychicky týra svojim spôsobom. Ak spolu už nespavate nájdi silu v sebe, zahod predsudky a zariad si život bez takého chlapa.
@martinmmartin taky nech sa ide radsej rovno obesit.. chudacik.. nech si da na misku vah, co on dava svojmu 'decku' a svojej zene, ked jemu iba vsetko ukradli, uboziacikovi..
skoda, ze tu neviem pouzit grcajuceho smajla 🙄
Vsetko tu bolo zhrnute, sebec, sebestredny, nezrely, infantilny, ako bol spomenuty asperger, ten v sebe casto prelina vsetky tieto vymenovane veci. Lebo teda hladat cely den jedno CD, a ked nie je, tak kupit nove, to uz je zvlastny signal.
@autorka Síce nie rovnaký problém, no je tam cosi spoločné
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

Ešte že máš chlapcov a môžeš z nich vychovať dokonalých mužov pre svoje nevesty… a čo sa týka vášho vzťahu zjavne keď si sa prišla radiť sem máš v tom jasno odíď ale už sa nevydávaj pretože nikde to nie je iba ideálne ani môj muž nie je prototyp dokonalého otca jednoducho len preberá čo videl doma on aj napriek tomu je úžasný a snaží sa ako vie aby sme mali všetko vždy všetko zabezpečí a ja mám naozaj nastarosti iba tu domácnosť… nie nikdy neurobí nič len tak sám od seba ale keď mu niečo poviem urobí to a áno aj ja mám 4 chlapcov a áno ako mama sa snažím za všetkých urobiť všetko a pomôcť v čom môžem aj na úkor svojho pohodlia čo si myslím že je prirodzene a samozrejme pre matku deti… teda zrejme ani moje nevesty nebudú veľmi spokojne s tým ako som ich vychovala ale snažím sa to robiť najlepšie ako viem…a áno aj my sa pohadame nie je to vždy iba o tom dokonalom ale sme ľudia vieme komunikovať a vždy sa všetko dá napraviť keď sa iba trošku chce tak možno sa iba zamyslí ako by si to chcela do budúcna