icon

Je môj pocit pokoja po konflikte škodoradosťou?

31. máj 2025

Je to ja dlho. Skúsim to skrátiť. Suseda bola dezdetná veľmi milá nekonfliktná stará pani. Vždy sme jej pomáhali s nákupom s kosením s drobrými opravami a pod. Keď sa už nedokázala sama o seba postarať darovala dom , neteri nebohého manžela a tá svôjmu dospelému synovi. A tým začala naša kalvária. Mladík najprv začal prerábku ale vždy iba večer po práci asi do polnoci. Ani okno otvoriť ani späť, žiaden dohovor ani ďalšie kroky nepomohli. Po roku sa sem nasťahoval s partnerkou a synom, a to už bola cirkus na N tú. Garden párty každý druhý deň, do polnoci aj do druhej nad ránom, snažili sme sa po dobrom potom aj po zlom, opitý sa niekoľko krát vyhrážal, mužovi, bratovi aj môjmu otcovi, jeho syn s kamarátmi pravidelne draždili nášho psa, pes veľmi štekal do nich, tak sa nám vyhážal že ho zabije,už sme psa na dvor ani nepúšťali iba na záhradu ale tam cez plot videl zas iba ich. Ich návštevy parkovali pred našim.domom.blokovali nám výjazd alebo zaparkovali v kvetinovým záhone. V decembri to vyústilo do fyzického napadnutia mojej rodiny.
A potom sa sused s partnerkou pohádali aj sa opitý pobili ona sa zbalili aj s dieťaťom odišla od vtedy je kluď, mladík je tichoz nechodia sem návštevy, nikto . nerobí cirkus, ked predje pešo pred domov, hlavu radšej otočí na inú stranu. Keď som sa pred známou vyjadrila.že je takto lepšie lebo máme kľud povedala mi že som škodoradostná.

zobaka
31. máj 2025

nie si skodoradostna, konecne mas svoj klud, jasne, ze si stastna. Mna tak stve sused, ze kolko krat kricim skap 😂 ale to od nervov, lebo absolutne ignoruje dohovory, listy, kazdy ma pravo na svoje sukromie

pribinak
31. máj 2025

Nie si, povedala si pravdu

sisa_s
31. máj 2025

Nikdy ste jeho vycinanie neriesili policiou? Pekne volat rusenie nocneho kludu, trestne oznamenie za vyhrazanie, fyzicke napadanie...dlho ste to podla mna vydrzali, nie si skodoradostna, vsetci by boli radi, ze maju pokoj

biba_18
31. máj 2025

aj keby si bola tak je to pochopiteľné. užívaj života 💪

autor
31. máj 2025
@sisa_s

Nikdy ste jeho vycinanie neriesili policiou? Pekne volat rusenie nocneho kludu, trestne oznamenie za vyhrazanie, fyzicke napadanie...dlho ste to podla mna vydrzali, nie si skodoradostna, vsetci by boli radi, ze maju pokoj

@sisa_s nás je väčší dvojdom, naši bývajú bližšie, v prvom rade to zasahovalo mojich rodičov dôchodcov. Aj keď som zavolala políciu tak vypli hudbu a nič sa nestalo, potom znova....najväčší opilci na čele s bratom našej susedy si žijú svoje životy ako pred tým. Stačí mať rodinu na tých správnych miestach

petamich
31. máj 2025

Nie nie si skodoradostna 🙂

marca12
31. máj 2025

Toto nie je skodoradost,ale konstatovanie. Nech si to mila pani vyskusa,co to je mat takeho suseda. Empatia 0 bodov.

januska12323
31. máj 2025

Susede želám rovnakých susedov. Ľahko sa kritizuje keď to človek nezažil. Nie si škodoradostná, len si konštatovala fakty.

sevrin
31. máj 2025

Ja by som sa ho spýtal, prečo ho opustila. Či to bolo kvôli tomu, že je impotentný a navyše ešte aj paroháč.

bielasovicka
31. máj 2025

Nie si vôbec škodoradostna. Tvoja známa je asi trosku na hlavu...

sissy27
31. máj 2025

Skodoradost by bola, keby si sa tesila z cudzieho nestastia. Ze sa odstahovala nejaka neprisposobiva cuza nie je nestastie. Teda mozno tak pre jej novych susedov… vlastne mozes byvalej kamoske poradit, nech si ich nastahuje do svojej blizkosti, ked ma pocit, ze ich spravanie bolo v poriadku.

kristinka92
31. máj 2025

Skodoradostna nie. Ty sa netesis z toho čo sa mu stalo, ale že je konečne klud a ticho po celom tom trápení a hluku a fyzickom napadnutí člena rodiny..

mimikarol
31. máj 2025

Na tom není nič škodoradostné.

cacianka
1. jún 2025

Známa nepozná pojmy, toto nie je škodoradosť, to by bola ak by si sa napr. vysmievala že tak mu treba, keď je ozran idiot, že s ním ani žena nevydržala. Škodoradosť by skôr bola, keby si sa ho teraz vysmesne opýtala, prečo odišla taká skvelá žena od takého super skvelého chlapa, či zato že má malého pinďura alebo mu aj nestojí . Ale ani to nie je zle, lebo tak ako oni žrali nervy vám, tak by bola aj tá škodoradosť na mieste. U vás ide však viac o úľavu, že ste sa zbavili hluku, máte kľud a normálny život.
Známej poraď, nech si pozrie nejaky frazeologicky slovnik, že má medzery, a zatiaľ nech nepoužíva slová ktorým nerozumie , a spojenia ktoré sú úplne iného významu.
PS. Aj škodoradosť je bežná, normálna ľudská , pomáha nám spracovať negatívne vplyvy.

cafelatte
1. jún 2025

Došlo k fyz.napadnutiu tvojej rodiny...strasne

autor
1. jún 2025
@cacianka

Známa nepozná pojmy, toto nie je škodoradosť, to by bola ak by si sa napr. vysmievala že tak mu treba, keď je ozran idiot, že s ním ani žena nevydržala. Škodoradosť by skôr bola, keby si sa ho teraz vysmesne opýtala, prečo odišla taká skvelá žena od takého super skvelého chlapa, či zato že má malého pinďura alebo mu aj nestojí . Ale ani to nie je zle, lebo tak ako oni žrali nervy vám, tak by bola aj tá škodoradosť na mieste. U vás ide však viac o úľavu, že ste sa zbavili hluku, máte kľud a normálny život.
Známej poraď, nech si pozrie nejaky frazeologicky slovnik, že má medzery, a zatiaľ nech nepoužíva slová ktorým nerozumie , a spojenia ktoré sú úplne iného významu.
PS. Aj škodoradosť je bežná, normálna ľudská , pomáha nám spracovať negatívne vplyvy.

@cafelatte 25-30 ročnému mladíkovi je ľahké mať fyzickú prevahu nad dôchodcom 70+ s mnohými diagnózami.
@cacianka je zaujímavé že od kedy tu nemá ženu nikdy e ho opitého nevideli , nevystrájal.

bielasovicka
1. jún 2025

Asi mala na nho zlý vplyv. Už len dúfať, že to aj takto zostane.

cacianka
1. jún 2025

Ťažko povedať , čo ho tak zmrazilo, a aká bola tá jeho ex. Časom sa asi dozvies, len dúfajú že sa jeho ex nevrati

pikachu999
1. jún 2025

Nie si..tiež by som bola rada že mám kľud..🤷

autor
1. jún 2025
@cacianka

Ťažko povedať , čo ho tak zmrazilo, a aká bola tá jeho ex. Časom sa asi dozvies, len dúfajú že sa jeho ex nevrati

@cacianka jeho ex je dcéra môjho bratranca z druhého kolena, čiže dosť vzdialená rodina, navyše bola malá keď jej otec šiel robiť do zahraničia a jej rodičia sa rozviedli. Asi ani netuší že nám je do rodiny. A ozaj nechcem a nemám právo odsúdiť mladú babu čo otehotnela ešte predtým ako dokončila sou,. Ale títo dvaja nemali možnosť sa v študentských časoch vybúriť a robili nám pod oknami cirkus. Už žili spolu u jeho otca v byte, nebolo dobre, u deda na dedine a nebolo dobre, s matkou , jej mužom a babkou v
poschodovom dome a radšej im darovali tento dom len aby sa ich zbavili. Nikdy a nikde nevydržali viac ako rok. Neverím že to tomu dieťaťu prospieva, že pol roka dieťa tu iba s matkou, babkou a babkynym druhom, asi rok v meste s rodičmi, potom sa pohádajú , tak späť k babke, potom s rodičmi u dedka, potom iba mamou a babkou , potom zas a rodičmi inde , zvlášť a následne spolu, toto všetko za necelých osem rokov.

ndrag
1. jún 2025

keby si tuto story pisala s plno posmesnych smajlikov a rozsirovala to po okoli a znamych s posmeskami ako nejaku senzaciu, ze co postihlo suseda... Tak to by si bola skodoradostna. Si bola len nasrata a teraz sa ti ulavilo. Nic zle.

atinkaa
1. jún 2025

Skodoradostna by si bola, ak by si to priala specialne este pred jej odchodom, ak by ta vyslovene tesilo, ze sa nema on dobre. Ty si len poznamenala, ze je to pre vas lepsie, co je konstatovanie faktu, to by som drahej znamej vysvetlila. Dokonca ani, ak by si vyslovila vetu, ze by si chcela vidiet jej reakcie na vasom mieste, stale by to nebola skodoradost. Skor otazka, ci sa vie vcitit do toho, ake to pre vas bolo? ci ta pocuva so zaujmom a ci tam pre teba je. Je uplne ok, ze je v kategorii znamych, mozno zredukuj takych ludi okolo seba a menej rozmyslaj nad ich nie uplne ok poznamkami a tiez len taka hypoteza na zaver - ci ona nevyzera tak trochu, ze ju tesilo tvoje/vase utrpenie a teraz je tomu koniec, tak vlastne dala svoju skodoradost do teba - hovori sa tomu projekcia. Projikuje vlastne spravanie, prezivanie a emocie do inych - teda teraz do teba. Asi ju bavilo, ked si sa rozculovala, bola smutna, resp. mala zlu kvalitu zivota a kedze ona streli len tak od boku, tak by som jej kludne "strelila priste na oplatku ja" - aspon uvidis reakciu a ak si netrufas, tak zo znamej by sa mohla stat uplne obyc suseda - taka na dobry den. Vobec sa tym netrap. Kazdy si chce doma oddychnut a nie zazivat teror.

cacianka
1. jún 2025

12. 19 to sú 2 nešťastníci, čo by nemali byť spolu