Je môj priateľ mamin cecok?
Viem že to je na dlho, ale pomožte mi prosím.
Dobrý deň, ahojte. Prežívam jeden problém, s kt. sa neviem vysporiadať už dosť dlhý čas. Skúsim Vám čo najpodrobnejšie rozpísať všetko čo sa deje okolo nás, lebo ja si už neviem rady ☹
Mám 23 rokov, s priateľom som už takmer 4 roky. On má 28r. Študujem na VŠ, ostávajú mi ešte 3 roky. Od rodičov dostávam cca 200€/mes. na štúdium, jedlo a ostatné výdavky. On zarába ako robotník, poďla mojho názoru veľmi pekne na slovenský štandart... cca 900€/mes. Moj (náš) problém je v tom, že rozmýšlame nad spojením našich životov v budúcnosti- cca o 3 roky po ukončení mojho štúdia. Zatiaľ má bydlisko u svojej mami (2 posch. dom), otec mu pred 5r. zomrel, sestra býva u manžela. Ja mám po rodičoch 3izbový byt (oni sa odsťahovali do útulnej neďalekej dediny), nemám súrodencov. Obaja mame auto.
A teraz prichádza to slávne LENŽE...
Pred nejakým časom som často chodievala ku nim domov, som tam prespávala aj 2 noci (iba v priebehu prázdnin)- viem, znie to hlúpo že prázdniny a študentka a určite si myslíte že som mladá baba čo nevie čo zo sebou. No, bodaj by to tak bolo 😒 . Keď som bola u nich, pomáhala som v domácnosti ako sa len dalo, navarila som, upratala som... proste nemala som problém sa chytiť akejkoľvek roboty, a v podstate bolo to aj takou mojou vnútornou povinnosťou keď som tam už spala, jedla, sprchovala. Moja svokra je skvelá žena, pokým ju nechytí cirkus humberto. Zvrat nastal vtedy, keď som si začínala všímať tie nenápadné prejavy že som tam nazvyš.
Príklad: pri rozhovore, pri ktorom sa spýtala ako bolo na skúške a ja som začala odpovedala vznešene (lebo dopadla perfektne), zrazu zmenila tému jak keby nič. Úplná ignorácia a nezaujem o moju odpoved.
Príklad2: Klasický rozhovor o čomkoľvek- aj doležitých veciach, keď sa myhol jej syn/moj priateľ tak rozhovor bol ukončený, bez akéhokoľvek záveru. Proste ako keby ani nemala záujem ma počúvať, no nech nestojí reč ta sa dačo spýta. Raz-dvakrát keď sa to stalo tak OK. Ale keď ani jediný poriadny rozhovor nemáte lebo toto robí tak je to už na nervy. Začínala som si všímať jej reakcie.
Stalo sa že som sa u nich večer osprchovala- celý deň som robila v záhrade a započula som šuškanie, nariekanie synovi ohľadom toho že “Prečo jej to nepovieš?” bolo mi jasné o čo ide, lebo bežne sme si ani ruky nemohli umyť teplou vodou- špinavé, zamastené ruky umýva ľadovou vodou, to je teda riadna akcia. (u nás moj priateľ ešte aj vedro umýva v teplej vode)
Mala som príležitosť zažiť aj to, že som bola chorá- dosť som prechladla. Na poobedie sa však prechladnutie zmenilo na brutálnu bolesť v krížoch. Bola som u nich, tak ako som sa postavila zo sedačky, som mierila do postele (mali sme 2 valandy v jeho izbe) a áno, tak ako som bola oblečená (tepláky,tričko) som sa hodila do postele, jednoducho som od bolesti odpadla.Po hlavu zababušená paplónom, na nohách 3 ponožky, z bolesťami som povedala priateľovi nech mi zrobí čaj (chlap nevníma chorobu ženy, myslí si že ženy sú z ocele- aspoň ten moj), čaj mi doniesla svokra s tým že tak udivene sa namňa pozrela, že som myslela že som fialová alebo čo. Nakoniec vysvitlo (priateľ ma bral domov lebo šiel na nočnú a že mama odkazuje) že ako som si mohla dovoliť lahnúť v oblečení do postele. Posteľ nič extra, žiadne obliečky zo zlata. Proste žiadny rešpekt toho že mi asiže bolo až tak na pivnicu že som sa nedokázala ani vyzliecť a neskutočná zima mi bola (na 90% som prechladla u nich).
A takto sa to celé kazilo.
Čerešnou na torte bola hádka, ktorá spočívala v tom, že jedno ráno som vztala a nemala som poruke nič svoje teplákové. Tak som na seba natiahla priatelove “ceplé gače”- pánske pančuchy alebo ako by som to nazvala :D, že si iba odskočím umyť zuby a tvár a obliekam sa do normálnych vecí. Čo I len som zišla po schodoch, už boli komentáre od jeho mami “že ako si to predstavujem takto prísť dole, že čo keby tam bola návšteva” a že “keď nemám na tepláky tak ona (svokra) mi ich kúpi”.. nech Vám nemusím napísať čo za myšlienky vtedy vomne prebehli.. hundravo,dudravo som sa chytila a šla som hore to predýchať. Po cca hodine som šla dole, lebo som mala variť obed. A už bol krik, že “ako si to ja predstavujem takto papulovať tu v tomto dome, keď tu je iba ona doma”. No poviem Vám, že som ostala ale po hlave buchnutá- začala som plakať lebo som to nečakala. Vobec som nič necirkusovala, no som si zahundrala niečo v tom zmysle že “niesom ako jej syn že budem v boxerkách pobehovať po dome” on to zvykne robiť keď je návšteva. V tom vošiel priateľ že čo to má byť toto celé (jednoznačne som dúfala že ma ochráni).. no nie, zjapal namňa že prečo cirkusujem a revem. Nech mi svet prepáči, ale aj tá najtvrdšia žena by takú slovnú facku nepredýchala. Pobrala som si veci domov, s placom som sa ospravedlnila svokre, kedze som jej pivnicovanie uz neuniesla. Áno ospravedlnila som sa a chcela som ísť von. Medzitým moj priatel rozbil dvere, rozrezal tým ruku a mne trieska vošla do oka- pochodili sme lekárov a išli sme kumne na byt. V ten deň večer sme boli vonku, opil sa a cestou domou mi ešte raz fajne vynadal že som mu zničila život, že som hlupaňa, že on nevidí našu budúcnosť. (ako keby mi z duše hovoril). Odišla som domov taxíkom. Po niekoľkých dňoch sa prišiel ospravedlniť. Nechcel to riešiť, čo I len som začala rozprávať čo sa tsalo hneď nervy a jeho to nezaujíma. No stale ale stale mi dával najavo že ja som urobila v rodine circus. Nechodila som tam, mala som pocit že tam nemám čo robiť. Sa mi naplnili pocity s tých ignorácií a nenápadných podnetov, že vobec nepatrím do rodiny.
Jedného dňa mi moj priateľ zahlásil že on to už ďalej nevidí keď sa nepojdem udobriť z jeho mamou. Po dlhom uvažovaní som si zahryzla do jazyka a išla som, že “múdrejší ustúpi”. Odvtedy je to na takej nijakej línii. Chodím ku nim už iba ako návšteva, cca 2x za týždeň na hodinu, poprípade ak nieje doma. A mi to aj vyhovuje, vidím že aj ona je spokojnejšia (nič extra, len sa viac usmieva keď ma uvidí). Medzi mnou a ňou je čisto iba vzťah na základe rešpektu- ja som jeho priateľka, ona je jeho mama. Nič viac.
Je Pravda, keď je nejaký sviatok, stale dostanem nejakú pozornosť, ktorú vidím že dáva s radosťou. Ale úprimne, radšej by som nedostala nikdy v živote už nic, len aby som mala taký vzťah ako má moj priateľ z mojími rodičmi (vidí ich síce 2x mesačne, ale vidno že to je o inom). A to si myslím že vie aj on, často hovorí ako ich má rád, chváli sa pred kamarátmi že akú má dobrú svokru…
A teraz nasleduje ten finálny problem. Po svadbe (čo neviem či je najlepšie riešenie lebo som neskutočne zmatená). On za každú cenu chce bývať v dedine, kde je jeho mama, majú dom. Lenže som mu oznámila že nemienim bývať v trojici s jeho mamou- dole klobúk ženy, ktoré tak bývajú. On v žiadnom ale v žiadnom prípade nechce bývať v mojom byte, lebo vraj sa tu necíti doma, nemá tu nič, niekedy mi vykrikuje ze mu tu treba grcať, že mu je s toho zle keď je tu, že to tu nenávidí ze nebude do neho investovat ani cent kedze ideme prec z toho bytu. O nicom inom nevie rozpravat, ziaden kompromis nechce navrhnut alebo celkovo ine riesenie. Kludne by sme mohli bývať v 3izb. byte jak vacsina mladych (oni si ho kupuju na hypoteku) my ho mame zadarmo- no nie. Neviem preco sa ku tomu tak stavia, vobec ale vobec mu nedavam najavo ze to je moj domov, ze tu nema co robit, vobec som ho nevyhodila s tym ze “chod z mojho domu” alebo pod. Myslím si, že mu ide o to, aby bol blizsko pri mame. A za kazdu cenu ma presvieca aby sme sli do tej ich dediny byvat do bytu (dom ani za svet nechcem).
Ale bojim sa….. bojim sa ze tento byt sa preda, nastahujem sa tam a nic s tym nevyhram, lebo cit tu, ci tam by som bola sama.. kedze by utekal domov, lebo si myslim ze jemu slovo domov znamena mamu. Teraz to robi tiez, pol dňa u mna nevie vydržať. Chodí domov lebo “tam ma psa a velky dvor (5x10m)” Nezazlievam mu to, ale dospeje s toho vobec? Oplati sa mi tu robit rozruch s tymi bytmi a potom to neskrachuje pri dalsej hadke? Uz vazne taky krik koli tomu ako on nenavidi u mna byt nezvladnem.. Vykrikuje mi ze vsetko to robi koli mne aby mne bolo dobre… ziadna zmienka o tom ze aby NAM. Pritom som mu nieraz hovorila ze nech vsetko robi taka by bolo jemu dobre. Ale asi to tak zrobim ja, len este neviem ako mi je vlastne dobre a co by bolo dobre
Mam pocit ze z jednej strany vie ze ja som ta s ktorou chce zit (rozprava o mne ako o matke svojich deti), kupuje mi a investuje domna-znie to asi hlupo ale aj toto dokazuje ze ma len tak nechce odhodit. Ale z druhej strany niekedy take veci povie ze neviem coho sa mam drzat.. Niektori muzi by skakali 3 metre od radosti keby mali taku zenu ako ja (niesom najhorsia vyzorovo, viem varit, starat sa o domacnost, som zabezpecena a myslienkovo dost vyspela na taky vztah ktory si uz zasluzi nieco vazne). Dosť ma tato situacia vycerpava a mam pocit ze viem byt uz iba stastna ked je on. Uplne ovlada moje nalady. Paci sa mi tam, kde jemu- ked je mu zle, unaveny je alebo nieco, prezivam to s nim.
A ak sa pýtate prečo to neriešim z ním, nedá sa. Začne kričať namňa, treskne dverami ze som decko, nic neviem o zivote, nenavidi svoj zivot primne a tým to skončí. je neskutocne prchky a nevie ovladat svoj myslienkovy pochod pri hadke, hned vsetko vykrici a potom ja dopadnem takto..
Ďakujem za pomoc
Aj tu clovek vidi ze byt akože zabezpečí este neznamená byt aj šťastný.je malo ludi čo majú oboje.no každopádne s takým chlapom co sa uz teraz takto chová by som neuvažovala nád spoločnou budúcnosťou potom to bude este horšie aby aj facky nepadli.ľudia ved ked este nezijete spolu máte sa ľúbiť bozksvst užívať si každú chvíľu co ste spolu aj tam aj hentsm a nie sa takto chovať a tisko to tolerovať.a ked pridu deti co potom.vzdy trebs spolu chodit spoznať sa trošku potom začať spolu zit vyskúšať si to ake to bude a ked to bude klspst aj niekoľkých rokoch potom svadba deti.ja toto niekedy fakt nechspem.
@anicka22222 ahoj, ja budem mať jeden dotaz - citujem teba - Niektori muzi by skakali 3 metre od radosti keby mali taku zenu ako ja (niesom najhorsia vyzorovo, viem varit, starat sa o domacnost, som zabezpecena a myslienkovo dost vyspela na taky vztah ktory si uz zasluzi nieco vazne).
myslienkovo dost vyspela na taky vztah ktory si uz zasluzi nieco vazne - prečítaj si to ešte raz!
Si sprostá a nie myšlienkovo vyspelá, bojíš sa zostať sama, jedno riešenie - zbav sa ho! čím skôr tým lepšie!
Ahoj ja nezvyknem pisat do fora, ale toto mi neda proste. To co si tu napisala je cista katastrofa. Pokial vobec 1 desatinou svojho tela rozmyslas ze s nim ostanes tak prepac za vyraz budes blba. V ziadnom ale v ziadnom pripade s nim neostavaj. Sak mas vzdelanie si mlada a aj ten byt nieje na zahodenie najdes si 10000000 lepsieho chlapa. Ked s nim ostanes budes to lutovat do konca zivota. Tolko moj nazor. Ludia sa rozhadzaju pre menj ako si tu napisala. A to este nebyvate spolu a nemate deti. To estelen v tedy pridu problemy. Lebo o deti sa treba starat, a ked tvoj ma problem urobit ti caj tak to si pis ze ostanes na vsetko sama.
neviem, keď toho ubožiaka aj s matkou nechceš poslať do prdele.........načo sa tu sťažujem......ver mi, že za pár rokov tu budeš písať horšie veci čo ti aj s tvojou už svokrou bude robiť.......komu nie je rady, tomu nie je pomoci.....
Po prvé: nemala si sa za neho vydať, keď je to taký somár, ktorý si ťa ani zastať nevie a je len maminke pri ricinke a po druhé: rozveď sa a zdrhaj! Keď je prchký pri hádke, ktovie, či mu jedného pekného dňa nerupnú nervy a nezbije ťa!
@anicka22222 Sustred sa na vysku, si mlada, mas vlastny byt, mozes si uzivat zivot, naco ti je takyto sedlak??
@anicka22222 To ma taky velky vtak ze si ho este nekopla do riti ? Alebo radsej kabelka ako stastny zivot single, ci s normalnym chlapom 🙂 sorry nechapem ta, radsej som bola roky sama, ako chodit s nejakym debilom...
@dominikav123 vcera som sa tesila, ze konecne diskusia, kde sa zeny neosocuju a konstruktivne radia, no ale tato vulgarnost ma prebrala... ved da sa to aj inak povedat ☹
@cyclo_danka vulganost ? osocovanie ? nehnevaj sa, ale ja nie som katechetka, aby som volila kvetnate opisy ako vyriesit problem s jednym gadžom...moja konstruktivna rada je kopnut ho do riti vies ? a ked ta to uraza, tak to necitaj...presne to a takymto sposobom by som jej to poradila aj z oci do oci...
@anicka22222 Urcite s nim neplanuj svadbu (aspon zatial) ani odstahovanie sa k jeho mame(to nikdy, ale naozaj nikdy). Po svadbe sa nic nezlepsi, takmer vzdy prave naopak, stare problemy sa prehlbia plus pribudnu nove problemy. Mohla by si sa s nim skusit porozpravat a povedat mu, co vsetko ti vadi a preco v ziadnom pripade nepojdes k jeho rodicom, resp. blizko jeho rodicov. Viem, citala som vyssie, ze sa ti nedari s nim dat rec, ze hned vybuchne. Ak to fakt nepojde - tak nema vyznam s nim ostavat, manzelstvo bez toho, aby sa s tebou chcel rozpravat o probleme (nielen tomto ale akomkolvek), nema vyznam, bolo by to pre teba peklo, ovela vacsie peklo ako rozchod a par mesiacov osamote, bez partnera.
Este jedna vec, k tomu, ze "v žiadnom prípade nechce bývať v mojom byte, lebo vraj sa tu necíti doma, nemá tu nič, niekedy mi vykrikuje ze mu tu treba grcať, že mu je s toho zle keď je tu, že to tu nenávidí ze nebude do neho investovat ani cent kedze ideme prec z toho bytu". Toto by som este vedela pochopit. Neciti sa v byte dobre, lebo je to tvoj byt - teda mozno, ktovie, co je naozaj za tym 😒. A nechce investovat do "cudzieho". Vies, on investuje povedzme do rekonstrukcie X tisic EUR, ale byt je stale len tvoj, po pripadnom rozchode by si si mohla vsetko nechat a on ostane s prepacenim, s holou .....
Mozes skusit nadhodit riesenie, ze si kupite spolu iny byt, ale samozrejme dostatocne daleko od jeho mamy 🙂. A rada na zaver - svoj byt nepredavaj. Nech plati hypo + ty mozes na hypo tiez prispievat - ak nie z platu, tak z prenajmu svojho stareho bytu. Vela stastia.
@anicka22222 máš na viac - utekaj od neho a čo najďalej. Ja som mala podobný vzťah. Bola som 22 ročna študentka VŠ a chodila som s chalanom, čo bol spojený pupočnou šnúrou s jeho mamkou. Vzťah nám trval 5,5 roka - za ten čas sme sa neposunuli nikam - nemalo to budúcnosť. Neboli to zlí ludia, no zakapala by som tam. Mamka mu všetko dirigovala - jeho celý život. Ty to máš o to horšie, že sú k tebe ešte aj hnusní. rozišla som sa s ním. Ja mám super manžela (aj keď sa niekedy priženú mraky), svokrovci super, 2 detičky, no neporovnateľné... O on? Ostal s mamičkou 🙂
Chcela by som sa ešte opýtať, priateľ nemá otca??? Možno si to aj písala a nevšimla som si... lebo moj bývalý nemal octa a bol príšerne upnutý na matku...
@dismonika nemá, cca pred 5 rokmi mu zomrel.. takze ma iba mamu (a sestru).. a preto je na nu taky nalepeny, lebo co bude s mamou? vsak je sama.. keby nebola sama tak .... a blablabla
@anicka22222 ale ty teraz nemôžeš byť obed a svokra na teba žiarli, chce synáčika iba pre seba... on bude vždy držať stranu mame a este ked sa takto správa, najdes si nieco lepsie - neboj, presla som si tým aj ja 🙂 neboj bude dobre a dobre Ti radia aj baby predo mnou 🙂
@anicka22222 malo byť obeť a nie obed :D :D :D
sorry ale musim ti napisat takto chodte od seba pre toto nemam vyznam od on mami nevyrastie a ty s nou nikdy nebudes dobre vyhcdzat a ked pridu deti vsetko bude este horise. ☹
@anicka22222 hmmm a tu máme celý problém. Nie je podstatné, že je "mamin cecok", v tvojom prípade absolútne, ale to, že žiješ s manipulátorom. A dostal ťa tam kam chcel...za všetko si ty vinná, za všetky jeho depky, problémy, neúspechy, za to že prší....a ešte sa treba chodiť ospravedlňovať maminke za niečo, v čom si bola Ty v práve. Snáď časom ťa naučí, že sa ospravedlníš aj za vzduch, ktorý dýchaš u nich na dvore.... 😠 To že je sem tam ako "čokoládka"...ach jaj. To je len také zahmlievanie. Myslíš, že aj o 2-10 rokov bude ako čokoládka? Iste nie. Už budeš pre neho len obyčajná "handra" na zvyšovanie ega.
Ach dievča, baby Ti dobre radia, aj ja som poradila. Preč od neho, ak sa bojíš, že to nezvládneš, zostaň u rodičov, pomôže aj nejaká psychologička /mám osobnú skúsenosť z okolia/. Sprav jednu hrubú čiaru a jemu daj stop stav. ÚPLNÁ ignorácia. Koniec....a keď budeš stále vypisovať, že to nie je ľahké, že sa bojíš samoty...tak viac neporadím...dostaneš od života, to čo chceš 😒. Mne by blikla kontrolka, nie že mamička, ale hrubý krik, obviňovanie, citové ubližovanie, vybuchovanie a trieskanie a rozbíjanie dverí.... A ešte niečo, myslíš, že keby prišli deti zmení sa. Určite nie...a ani k nim sa nebude o nič lepšie správať. Nebudem tu hypoteticky vypisovať, čo by keby, ale mala by si sa prebrať...a žiť normálny život.
@anicka22222 mozem ti povedat dve podovne situacie od mojich blizkych kamaratiek...
1. vysokoskolska laska, prvy frajer, trtko podobny ako tvoj - ale baba sa s nim bala rozist, lebo "co ak si nikoho nenajde, uz ma predsa 25 rokov....". Nasla odvahu, poslala ho k vode, do pol roka si nasla slusneho milujuceho chlapca, dnes maju dve krasne deticky a ziju u svokrovcov, ktorych ma ako druhych rodicov.
2. takisto kamaratka z vysokej - mala frajera, s ktorym chodila od svojich 15tich...nic ine ako jeho nepoznala, bol to buran, ktory od nech chcel sex aj ked bola chora a mala 39 teplotu, vyzadoval aby sa onho starala ako maminka - a to byvali na intraku (kazdy na svojej izbe), ona okolo neho musela lietat...parkrat jej aj vynadal , ale ked raz na nu zdvihol ruku, rozhodla sa ze ho necha. Zacal sa jej vyhrazat, ze to nesmie. Skoncilo to az po vyske - ked odisli kazdy do svojho mesta, ona si nasla mladeho sikovneho lekara, do roka sa vzali a cakaju babtko a su najstastnejsia dvojica na svete. A typek sa vratil tam odkial prisiel.
Dievcata nebojte sa, ak nie ste vo vztahu spokojne, utekajte. Moze to byt lepsie. Bude to lepsie. Prajem vam aby ste si kazda nasli chlapa, ktory vas bude lubit a vazit si vas.
@anicka22222 Ahoj 🙂 Moja rada znie, cim skor to skoncis tym to bude pre teba lepsie. Ja som zazila nieco podobne, moj ex bol rovnako mamin cecok. Ja som chodila na VS v tom meste kde byval s mamou v dvojizbovom byte. Spolocne obedy neboli o nicom inom ako o tom aky on je uzasny a skvely, pritom opak bol pravdou, nevedel dokoncit ani jednu skolu na ktoru chodil atd. Mama mu nosila od ranajok po veceru vsetko k jeho pocitacu do izby aby nemusel ani zo stolicky vstat. Jak sa najedol tak to tam nechal a ona to potom poslusne pozbierala. Ja som taka odmietala byt, urcite som mu nechcela robit sluzku. Ja som zacala zarabat a to ti poviem ze ich napad ako spravodlivo kupovat veci bol, ze kazdy bude zo svojho zisku davat rovnake percento, napr ked stoji nieco 66 eur, ja dam 60 a on 6... No haha. Vrchol bol ked vymysleli, ze kupime vedlajsi byt aby sme tam byvali a preburame stenu a dame tam dvere aby to bolo priechodne. No poviem ti nikdy viac takehoto kktka, ktory je maminkin maznacik. Jednoducho som sa s nim rozisla a chvilku som bola sama, budovala som si karieru po skole. Teraz mam pekny prijem a uzasneho chlapa, ktory dokaze napiect, navarit, vyzehlit, vyprat a este nam aj stavia domcek 🙂 Takze nevahaj dievca zlate, kasli sa na neho a osud ti nadeli naozajstneho chlapa a nie maminkinu princeznicku 🙂
@anicka22222
1. rozchod
2. psychológ, aby si si viac zacala vazit samu seba. Pokial sa nebudes mat rada, nebudes rada sama so sebou, nebudes si samu seba vazit...budes pritahovat takychto debilov. Aka si, to vyzarujes a muzi to vidia, citia. On ti to sebavedomie len udupava, mas pocit, ze si menejcenna...ak s nim zostanes, uveris tomu uplne. Ak si z ba, poznam super psychologa, mozem ti potom napisat do IP
ZOBUD SA
Takychto vztahov som videl este na vysokej skole kopu. Mlada baba, studentka mala nejaku svoju "lasku" s ktorou chodila uz od strednej, najlepsie z rodneho mesta alebo okolia, jej frajer VS nemal, ona studovala VS niekde v BA alebo kde. Tento vztah fungoval, iba ked bola baba studentka, vtedy neboli take rozdiely. Po skole sa taketo vztahy rozpadli, lebo baba s VS si uvedomovala, ze jej frajer bez VS je niekde inde ako ona. Nasla si dobru robotu a ten jej nadalej zatlkal klince a trieskal kladivom. Nejde samozrejme iba o samotnu VS, ale celkovo o inu uroven.
Navyse v tomto pripade je to este aj konflikt dedina vs. mesto, co je tiez na palicu, ked pisatelka je z mesta a on z dediny. Ja osobne som z mesta a mal som babu z dediny a nikdy viac !
A dalsia vec, ak je este ten jej dedincan "zaveseny" na svoju mamicku, tak uz uplny koniec sveta.
Pisatelke radim: rozchod! Cim skor, tym lepsie. Ak s nim ostane, skonci na dedine u nich za poslednu handru a bude s vysokoskolskym titulom krmit sliepky na dvore, robit poskoka celej rodinke a este bude za neschopacku u nich a pracovat bude maximalne v miestnej jednote ako predavacka, lebo hentaky dedinsky jesitny chlap to nikdy neprekusne, ze ma pri sebe inteligentnejsiu babu, tak ju bude chciet dostat na svoju uroven.
@anicka22222 ahooj preluskla som si skoro vsetky komentare a nasla som tvoj kde pises ze ked tu rodicia raz nebudu tak budes spotrebovat rozumovo dospeleho muzboa, ktory ma podpori, ochrani a popocuva cokolvek,kedykolvek.. tak moja rada s tymto sa rozid a utekaj takeho hladat....nezasluzis si take jednanie a byt s nim lebo sa bojis ze nic ine nestretnes je hluupost si mlada mas dva roky VS pred sebou ....inak super vec je erasmus ak mate taku moznost na skole pojdes prec zmenis vzduch a mozno sa ti otvoria vselijake ine dvere ;) myslim ze citlivostou si mi velmi podobna tak drzim palce ale od neho urcite prec....ver mi keby prisli deti s takou povahou svojho manzela a spravanim jeho mamy by si bola velmi velmi nestastna ....drz saaa
@anicka22222
- ak si chceš život skomplikovať, tak sa za neho vydaj a nechaj sa manipulovať ním aj jeho matkou
- ak chceš normálne žiť, určite sa s ním rozíď, popracuj na svojom sebavedomí a sebahodnote, nauč sa žiť aj chvíľu sama so sebou. Nemusíš byť stále zavesená na nejakom chlapovi.
Na tvojom mieste by som oželela super partiu, zamávala tomuto exotovi a začala žiť normálny, pokojný život hoci chvíľu aj single.
P.S. Vysoká škola, robotník, sš - takíto podobní exoti sa nájdu vo všetkých vrstvách, nie je to výsada robotníkov 😉
@anicka22222 inak este ma napadlo na VS som mala spoluziacku supeeer baba mala frajera hadam 5 rokov stale hadky rozchody schadzania a vzdy kvoli hluposti....on sa urazal aj za somariny skladal jej telefon no proste ona vzdy s nim cosi riesila....nechcela byt bez neho ale s nim sa trapila...nakoniec sa rozisli a bola sama asi dva mesiace ....po rozchode sa jej otvorili dvere vysla si so spoluziackami a vonku sa s poznala so svojim terjasim priatelom (uz 4 rocnym ) a cela ziari...cele tie roky s tymto novym je taka stastna ze si kepe hlavu kolko rokov stratila s tym predrtym a hlavne ako ho mohla nechat spravat sa k nej ako k handre ked po nom prisiel chlap ktory ju "nosi na rukach "
@anicka22222 Anička, zaplietla si sa s manipulatorom. Určite preč od neho.
http://www.2012rok.sk/wp/psychologia/17185-mani...
Nemam rada tieto diskusie na nete, kde sa z par prispevkov spravi psychodiagnostika na kompletku, ale tu sa vyjadrim 😉
@anicka22222 Ty nie si stastna, ide to z kazdeho Tvojho prispevku, ze Ti nieco chyba, ze hladas, pridavam sa k ostatnym babam, mala by si zmenit smer a spolocnost 😀 Teraz, kym tym este nikomu neublizis. Skor, ci neskor to pride. Zobudis sa a zistis, ze, ved som vlastne chcela nieco ine, len ked tu uz bude manzelstvo, deti... uz to nebude take bezbolestne.
... a suhlasim s @janinah ... Mas 23 rokov, v tomto vztahu si uz 4 roky, predtým v dalsom 3, z Tvojich prispevkov vyplyva, ze tie vztahy beries vazne... Kedy si vlastne mala taku tu bezstarostnu mladost? a kedy si sa naucila byt sama so sebou.
Ono mas fakt najvyssi cas zacat zit ten svoj vysokoskolsky sen. Kazde obdobie v zivote ma svoj cas, je cas priatelstiev, vyburenia sa, bezstarostnosti, mladosti ako takej. Vacsinou ti, ktori toto premeskali, potom lutuju alebo v horsom pripade snazia sa dohnat zameskane...
Ono keby si ziarila stastim, cakala babatko trebárs, bola taka zienka domaca, nepoviem pol slova... 23 je aj dost....
Ale ja v Tvojich pripevkoch citam, ze chces od zivota nieco ine a bojis sa to vziat, lebo, co ked zostanem sama ...
Myslim, ze tzv. svokra je v tomto celom ten najmensi problem. 😖
@anicka22222 nikdy nepredaj byt a nechoď k nemu bývať. A vlasne nerozumiem prečo si s takým človekom. Ak si s ním založíš rodinu, budeš neskutočne trpieť. ☹
citam, citam a nejak som nepochopila, preco ste vlastne spolu? Ako by ti bolo dobre ist si posvojom a on nech si tiez ide po svojom. O tri roky sa chcete brat? Heh, to je pekne dllha doba, dovtedy bude rozhadani na smrt, nie? O co vam vlastne ide? Ja neviem, nekomplikujes si zbytocne zivot?

@anicka22222 Ahoj, tvojho priateľa nepoznám, ale svokru asi aj áno, mám jednu takúto ... bude to iba horšie a ak sa ťa nezastane priateľ, budeš to mať veľmi ťažké ... podľa môjho názoru by si mala veľmi zvážiť svoju budúcnosť s takou rodinou. Si mladučká, máš kopec času pred sebou.