Je moje správanie naozaj problém?
Ahojte ženy dlho zvažujem či sem napíšem ale už sa cítim úplne zmätená a potrebujem pohľad zvonka.
Som vo vzťahu kde zažívam časté znehodnocovanie ponižovanie a vyhrážky rozvodom. Veci sa často dejú tak že mi partner niečo povie (napr. že som príživníčka, komplikovaná, že by som si mala zarábať telom ak si chcem kúpiť vlastne auto) a keď sa k tomu vrátim povie že to nikdy nepovedal alebo že to bola len sranda.
Často sa strieda obdobie pokoja s náhlymi útokmi a ja mám pocit že už neviem čo je normálne. Pochybujem o sebe mám pocit viny a začínam si hovoriť, že možno som problém ja že som precitlivená toxická alebo komplikovaná.
Prosím vás, potrebujem sa len opýtať znie to, že som ja ten problém, alebo je toto správanie vo vzťahu v poriadku? Nehľadám odsúdenie ani rady, len úprimný názor a spätnú väzbu, lebo sa v tom už sama strácam. Stale rozmýšľam že možno ja som problém a mala by som vyhľadať pomoc, keď tu bol jeho kamarát a zas ma urážal kamarát držal s ním a vtedy som si tak začala vravieť ze som problém asi ja . Máme spolu 2 deti a mrzí ma že sú toho súčasťou . Nepovie mi vulgarne ale skôr ma nazyva inými vecami a že som moc precitlivelá že beriem všetko osobne že som peizivnicka lebo som doma s deťmi ( sú ešte malé ) . Najskôr mi vraví že nech si spravím kondične jazdy na auto keď mu stále vravím že potrebujem auto že mi on auto zariadi kupi , spravila som si kondične jazdy a hneď na to mi bolo povedané že nech si auto kúpim trebárs aj tak že si založím účet na OF . Ďakujem každému, kto si nájde čas odpísať.
Práve som čítala článok o tom že ľudia co žijú s takýmto magorom tak im to meni mozog aj im to rozhadze celu nervovu sústavu a trva vyše roka kým sa to ako tak dá do poriadku. Samozrejme čím dlhšie v tom obeť žije tým horšie a tým dlhšie trvá sa zotaviť. Zvýšený stres a kortizol sú problém tiež takýto človek svoju obeť úplne zničí a rozoberie. Deti vyrastú a budu s nich ďalšie obete tyrani alebo psychiatrický pacienti. Žena by mala čím skôr dostať deti s takéhoto prostredia neriešiť magora ale utekať lebo až potom sa zacne dávať dokopy a môže byť plnohodnotne matkou keď začne fungovať, v takomto vzťahu a strese to nejde. Takže to je fakt veľký prúser. Tiež ak autorka už mala mozog rozhaseny po živote s otcom alkoholikom a nedalo sa to dokopy nebola v stave si vybrať vhodného partnera v takomto stave a psychopat to využil. Tiež som čítala pár kníh o traume a veľa žien v takomto vzťahu a stave ak to neriesia majú neskôr aj onkologické ochorenia
@sova7 je to tak trochu ako štokholmský syndróm, niečo podobné
No ved a tomto to je,ze takyto hajzlici si najdu slabu zenu,omotaju si ju okolo prsta a uz ju maju.On by zo silnou zenou nevydrzal ani sekundu,lebo by si to jednoducho nedala a hlavne nepripustala,ze je to jej chyba,ze on je idiot.
Ale ty robis presne to,co on chce aby si robila a robis.
Neodides a dalej sa nechas ponizovat az s teba bude totalna troska.Taku maju buducnost slabe zeny s debilom.A to uz debil bol isto aj pred detmi ale velke ruzove okuliare si mala a vsetko si prehliadala a teraz to vidis ale opät si to nechces pripustit,ze je debil a nemiluje ta.Ach chudence deti,ved oni ho maju radi vlastne,ano maju ved ineho debila otca nemaju a tak sa aj tvoje deti budu chovat rovnako ako ten debil vedla teba
Nemas k sebe uctu,nebude ju mat nikto k tebe.
Tak sa zchop a dobre vies co mas robit,zacni premyslat ako sa to da,a nie ako sa to neda.Drzim ti palce.
No ved a tomto to je,ze takyto hajzlici si najdu slabu zenu,omotaju si ju okolo prsta a uz ju maju.On by zo silnou zenou nevydrzal ani sekundu,lebo by si to jednoducho nedala a hlavne nepripustala,ze je to jej chyba,ze on je idiot.
Ale ty robis presne to,co on chce aby si robila a robis.
Neodides a dalej sa nechas ponizovat az s teba bude totalna troska.Taku maju buducnost slabe zeny s debilom.A to uz debil bol isto aj pred detmi ale velke ruzove okuliare si mala a vsetko si prehliadala a teraz to vidis ale opät si to nechces pripustit,ze je debil a nemiluje ta.Ach chudence deti,ved oni ho maju radi vlastne,ano maju ved ineho debila otca nemaju a tak sa aj tvoje deti budu chovat rovnako ako ten debil vedla teba
Nemas k sebe uctu,nebude ju mat nikto k tebe.
Tak sa zchop a dobre vies co mas robit,zacni premyslat ako sa to da,a nie ako sa to neda.Drzim ti palce.
@anonym_7d2616 To nemá nič s tým, či je niekto slabý...je to o tom, ako silne je niekto empatický... koment odveci...
@anonym_4a930c Nie je to také jednoduché. Momentálne som vo fáze keď som sem prišla najmä preto aby som si potvrdila či som ja tá chybná alebo či to čo prežívam naozaj nie je v poriadku. Často sa cítim veľmi zmätená a mám problém rozoznať kde je realita a kde už len vina ktorú si beriem na seba.
S dvoma malými deťmibez akejkoľvek pomoci rodiny a bez vlastných finančných prostriedkov sa zo dňa na deň jednoducho odísť nedá. Preto teraz robím to čo v tejto chvíli viem snažím sa zorientovať posilniť a pochopiť situáciuaby som vedela robiť ďalšie kroky zodpovedne a bezpečne najmä kvôli deťom
@luss121 robíš veľmi dobre. Nejde to zo dňa na deň, ani za týždeň. Keď si definujes a pochopíš, zosilnieš, vyjasnia sa ti obzory a nájdeš spôsoby a cestu.
Verím, že to postupne dokážeš 🍀🍀🍀.
Veľmi ti držím palce 👍👍👍
@luss121 mama ti nemoze nejak pomoct, pozvat do zahranicia? Ja by som ti priala 300 000vyhru🤣aby si si kupila byt tebe a detom a ten osol sa dovali z nemecka a "Prizivnicky" nikde, vidiet vyraz tej tupej tvare...
@anonym_874ddf výhra by bola ok, alebo dedičstvo. Ale odísť do zahraničia s dieťaťom/ deťmi nemôže, max na pár dní dovolenky. Pochybujem že by jej muž dal súhlas, podpísal povolenie, pretože aj na vstup do inej krajiny je potrebné, teda podľa krajiny aké má podmienky.
@luss121 ahoj, ja sa práve teraz s takým rozvádzam. Je to veľmi ťažké. Ak sa len teraz cítiš zlá a za všetko vinná, tak pri rozvode to bude tak x100.
Prakticky ti môže byť jedno, či je narcis, manipulátor, pasívno agresívny alebo proste len k*k*t. Dôležité je čo - a či - urobíš ty. Lebo kým ty budeš hľadať diagnózy on ťa bude potichu ničiť ďalej.
Ja som napr. aj také počula od neho, že sa mám vyspať s majstrami keď chcem mať prerobené detské izby. Alebo teraz na Vianoce ma pred mojím otcom obvinil že som neodhŕňala sneh na ulici ale bola som si užívať so susedom v jeho garáži.
Najlepšie, ako sa rozvádzame, tak to je vraj kvôli inštruktorovi autoškoly. Ktorú som ukončila pred pol rokom.
Samozrejme stále vina ako za všetko môžem ja…. dlho som mu to žrala lebo on robil všetko kvôli mne predsa… Na začiatku vzťahu úžasný skvelý muž, gentleman, na rukách ma nosil…
Teraz je z neho len kreatúra toho pôvodného človeka. Ale vraj ma stále ľúbi, ak by som náhodou si to ešte chcela rozmyslieť.
@deninka233 bože 🤦
Prečo si si toho magora vzala? Veď si vedela aký je. Tieto problémy ste mali ešte keď ste spolu len chodili. Čo si čakala? Že sa zmení?
Viď tvoja téma z roku 2019:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/dvaja-muzi-pre-ktoreho-sa-rozhodnut/

@sova7 A toto som sa dnes sama seba pýtala . Či tie praktiky ktoré som sa mu snažila splniť neboli v podstate nejaké sexuálne zneužívanie . Ja som sa pri tom cítila neraz neprijemne.
@luss121 Počúvaj, je úplne jedno čo od teba v sexuálnej oblasti chcel...úplne JEDNO. Podstatne je, že si to robila nasilu-to je znásilnenie.