icon

Je možný vzťah Slovenky a moslima ?

karamelka257
18. jan 2020

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Má tu niektorá vztah s moslimom? Mám priateľa ktorý je moslim videli sme sa 1x v živote. Ale žiaľ moja rodina ho nechce prijať medzi seba lebo pretože je moslim. Mám ho rada a chcem byť s ním a poznať ho lepšie. Ale nechcem íst do jeho krajiny a on nevie ako má prísť na Slovensko. Viete mi niektorá poradiť? Ďakujem 🙂

hipuska
18. jan 2020

Ved logicky-ak ho chces spoznat- jedine ak sa budete stretavat osobne. On nemoze tu, takze ty by si musela tam. A toto by som nikdy neurobila. Takze podla mna, vztah nema perspektivu

moonlight1210
18. jan 2020

@karamelka257 uz ked som citala, ze “videli sme sa 1x”, mi napadlo, ze toto je laska z dovolenky.
Aj si to potom napisala.

Vies kolko takych zeliezok v ohni ma on rozohratych? Ty si myslis, ze on caka iba na teba?
Neprekvapilo by ma, ked by mal niekolko turistiek takto rozrobenych a cakal, cez ktoru prv sa konecne dostane do europy. Aj s pracovnymi vizami, co mu cela zalubena vybavi, len aby uz boli spolu.
Ma to zadarmo. Prevadzacovi by musel zaplatit.

Ja som poznala araba cez listy, ked som mala 15. Ani sme sa nevideli, len si vymenili fotky. A okamzite bol zalubeny. Pisal mi tie najkrajsie vyznania, ake som kedy v zivote od niekoho dostala.
A prave preto mi zahukala rovno lodna sirena, ze toto nie je normalne sa takto zalubit, az sa zda, ze straca hlavu.
Potom som neskor v parizi spoznala ineho araba nazivo, to som mala tusim 16-17. Zas od prvej chvile ma otukaval, same jemne narazky na moj vzhlad, povahu, mile, jemne, no kvetnate poklony a postupne pridaval, na konci ma poziadal o ruku (po par hodinach).
Nastastie to nebola doba internetu, takze som sa milo z toho vykrutila, odcestovali sme nastastie uz na druhy den rano a mala som pokoj.
Dalsi raz som tam trafila na ineho, ten sa chcel silou-mocou zasnubit, lebo som tak ocarujuca.
(Pritom som cely zivot iba sedy slovensky priemer.)

Kamoska dosla z dovolenky z egypta zalubena. Ze on je ten pravy, uzasny, vazi si ju. Nastastie sme jej to rozhovorili. A veru zistila, nenamotaval len ju.

Proste oni dokazu byt tak uzasni, ked ta namotavaju. Tak pozorni, mili. Aj s tebou budu trebars debatovat o roznych veciach, dokonca trochu aj polemizovat (pozor na nabozenstvo a politiku, zvysok je ok) a vedia ti dat jemne najavo pocitit, ze ich tvoje nazory zaujali, presvedcili a okuzlili, ze ta povazuju za zaujimavu, mudru, vzdelanu, rozhladenu, skvelu zenu (co moze mat daleko od pravdy, co si skutocne o tebe myslia). Ked si jemna dusa, vyzdvihuju tvoju jemnost, ked racionalna, zas obdivuju tvoju mudrost. (Komplimenty typu tvoje oci, usta, pokozka, vlasy, vona, ze si ho zaujala na prvy pohlad, lebo si ina - to je zakladna vybava). Proste vzdy sa citis ako hviezda, vacsia nez cely hollywood dokopy. A pritom nie su ulisni. Je to cele take prirodzene a romanticke. Naozaj si myslis, ze si ho ocarila a on sa skutocne vrucne zalubil. A da sa tomu strasne lahko podlahnut.

Tak sa zamysli, prv ako si povies, ze tento je urcite iny.

deti95060810
18. jan 2020

videla si ho 1 krát ? och joj...Neporadím, myslím že musíš len vytriezvieť...😉

katus226
18. jan 2020

Ved tu je takych tem uz viac ako dost... Lenze asi sa v nich nepise to, co chce autorka pocut... Tak nech sa paci, ja ti to doprajem: Jasne super napad, ano ved hned po 1 stretnuti je bezne telefonovat si na temu svadba, islam je skvely, zena neni handra, neveriaci nie su pre nich menejcenni, nemaju povolene klamat neveriacim ak je to v prospech islamu, budes sa mat uplne uzasne ako princezna, co tam po muzoch z tvojej kultury, kasli na nich... rychlo rychlo si daj spravit dieta a pravidelne mu peniazky posielaj, a ver vsetkemu co ti navesia na nos, ako sa na spravnu buducu konvertitku patri! Caka ta skvely zivot, tie co ta odradzaju ti len zavidia!! 😛

rybkoava
18. jan 2020

Neviem koľko máš rokov, ale ja by som sa takéhoto vzťahu bála. Aj keby prišiel na SK budeš vedieť o ňom len to čo Ti on sám povie. Ja som dosť nedôverčivý človek, svojho muža aj po rokoch milujem. No keď sme sa dávali do kopy čo to som si o ňom pozisťovala a vlastne aj on o mne 😊 Ružové okuliare sú úžasné, jedného sa však rozplynú. Rozhodni sa tak aby Ti potom neostali oči len pre plač.

panda21
18. jan 2020

Ja keď som bola v Egypte iba s mamou tak to boli také nálety od celého personálu že koniec 😂 ja som mala pred 17tkou, do hodiny sa rozkriklo že slovenky sú v hotely a samozrejme nás každý medzi tými Nemcami spoznal 🤷‍♀️ každý boží chlap tam za nami chodil, po slovensky zdravil, davali ponuky na zdarma masáže, kozmetiku a podobne. Čašníci sa bili o to ktorý nás obsluzi, vytvárali so servírky ruže, srdcia a neviem čo všetko lebo vedeli kde sedavame. Keď zistili čo pijeme každé ráno už to aj bolo náchystané (nikdy sme to radšej nevypili a zobrali si druhé). Animátor sa ma raz pýtal na "prechadzke" keď mi bol ukázať fitness cetrum že ako sa povie mojej mame keby sme zobraty.. Zvyšok dovolenky ju volal svokra 😂 sladké reči ako každý počká na moju 18tku,či im dám FB, číslo hoc čo. Sladké reči aká som krásna, múdra neviem aká.. Dobre sme sa s mamou zasmiali. Nenápadne citové vydierania ako oni zarábajú 100€ mesačne a aké musí byť úžasné zarábať tak veľa ako na SVK (to som pustila nefalsovany rehot). Jeden bol dokonca taký odvážny že prišiel rovno s prsteňom za mojou mamou a či ho vezmeme na slovensko že sa o mňa bude starať ako o vlastnú 😂 užili sme si VIP služby (obskakovanie, čerstvé pečivo, ryby a pod) a išli sme späť na slovensko zo smiechom, že koľko takých chuduriek musí na toto skočiť (niekedy vedeli hovoriť fakt pekné veci). Ale inak to bola fajn dovolenka 💪😂

maca1984
18. jan 2020

Komenty si precitam az potom ale neda mi nenapisat jednu vec...Ja naozaj nechapem tie zeny ktore idu do Turecka,Egypta a po prvej dovolenke uz maju priatela,samozrejme toho z domacich.Bez urazky ale po vacsine su to zeny zivotom sklamane,chlapom oklamane alebo take ktore sa na SVK "neminuli" a tito dovolenkovy majstri im povedia presne to,co im polahodi a hotovo..ale ze im ide iba o to,dostat sa do Europy to kolke nevidia.Nemam osobnu skusenost,do Egypta chodim kvoli moru a pamiatkam,domaci ma absolutne nezaujima v tomto smere ale videla som to nie raz a o dve kamosky takto prisla.A po prvom " rande" mas aj ty priatela...ach jo..Porozmyslaj...

keziah
18. jan 2020

K tzv. letnym laskam na dovolenke s domacimi, kontretne v Egypte, existuje pomerne vycerpavajuca a podnetna diskusia na tejto stranke (trochu tazko sa tam orientuje, treba rozklikavat cele vlakna, ale je tam kopec aj zabavnych zazitkov s domacimi):
https://egypt.orbion.cz/diskuse/list-bad-boys-o...

ivangeline
18. jan 2020

Bolo to na dovolenke..uvidíš, či budete dlhšie v kontakte.. či príde tá pozrieť na SR...tam by som už len kvôli nemu nešla. Preco by neprišiel on na dovolenku aj SR? A neskôr sa uvidí, nie?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
brita7777
18. jan 2020

podla mna to je vymyslena tema, nedava to logiku

maca1984
18. jan 2020

@brita7777 ver, ze dava 😂 bohuzial

katarinka89
18. jan 2020

@karamelka257 a moslim ma byt ten pravy??? No ak ti chyba v zivote strach, bolest a beznadej- hor sa na moslima!

mpg
18. jan 2020

Ako vidieť niektoré mladí dievčatá sú také naivné, že by dokázali veriť, že toto je ten pravý muž, ktorého 1x stretli a on keď hľadá partnerku, snaží sa ju získať si rečami, ktoré môžu a nemusia byť pravda. Pritom sa takto snažia získať si nejaký objav veľmi často (denne). Ale každý sa učí na vlastnej koži...

marlent
18. jan 2020

A kde stw sa videli na dovolenke v egypte tunise ?? 🙄🙄🙄

dejka77
18. jan 2020

Pozri ak sa to medzi vami pokasle, je stale ovela jednoduchsi rozvod tu so Slovakom ako rozvod s moslimom a este keby ste mali deti, to by bolo ovela horsie. Radsej ruky od toho prec, zvlast ked ho vlastne vobec nepoznas. Oni su proste ini.

lenkakravcova
18. jan 2020

@karamelka257 Ja som muslimka. Môj muž je tiež Slovák. Ak máš nejaké otázky, pýtaj sa. Tu ti len budú ženy písať blbosti lebo ani nevedia o com islam je len si prečítali knižku Bez dcéry neodíde a škatuľkuju... 😂

lenkakravcova
18. jan 2020

@zazvorka87 Blbosť si napísala.
Žena musí súhlasiť s druhou manželkou, inak je sobáš neplatný. Ak nesúhlasí môže sa kľudne rozviesť.

maca1984
18. jan 2020

@lenkakravcova tvoj muz je slovak jak repa a ty si slovenka a konvertovala na islam dobrovolne? Lebo ak ano, tak to je uplne ine.Rovnako ako to, ze ty by si bola rodena moslimka.Si zena.A dalsia vec je, ze sa videli RAZ.co to moze byt prosim ta za lasku? Dovolenkovy oblbovac.A koran mam rozcitany 😁

lenkakravcova
18. jan 2020

@lula313 Neodsudzivala by som Tunisanov. Jedného poznám. Známa sa vydala a je spokojná. Super muž. Stará sa o ňu ako o princeznú. Predtým bola vydatá za kresťana Slovaka ktorý ju bil a bol alkoholik... 😕

jumama
18. jan 2020

@karamelka257 Raz som videla dokument, myslim, ze sa volal Unusual marriages. O medzikulturnych svadbach. A tento dokument vy som odporucila kazdej dievcine, co sa zalubi do cudzinca. Nie aby ju odradil, ale aby vedela do coho ide. V tom dokumente boli 3 pribeh - jeden ako sa tusim americanka zalubila do Taliana a hned na svadbe, kde sa jej cela manzelova rodina do vsetkeho starala sli od seba, lebo pochopila, ze nikdy by to nezniesla. druhy pribeh bol pribeh anglickej studentky, ktora sla ako dobrovolnicka do Afriky a zalubila sa do Masaia. Napriek tak velkym kulturnym rozdielom si ho vzala, navstivili ju aj po svadbe, ked uz cakala babo, tazkala si vtedy na dve veci - musela sa prisposobit a podriadit jednoduchemu zivotu a patriarchatu. Napriklad spominala na jemne torty svojej mamy, ona musela varit vsetko masove, sama si zabijat zvierata. V ich kulture muz mohol mat viac zien a obavala sa, ze raz sa muzovi zmrzi a da na slova starsich z ich komunity a ozeni sa s dalsou manzelkou, nebola na to pripravena. Volala sa Gemma Buford a on Lesikar - skus si to vygooglit, najst na youtube, ak rozumies reci. Posledny pribeh bola v Anglicku zijuca povodom korenmi ruska - s kamaratmi s univerzity sa vybrali na konoch a tavach po Hodvabnej ceste, a tam sa zalubila do jedneho sprievodcu v niektorej kraine, nepamatam si uz presne jeho narodnost. On bol uplne jednoduchy, len na konoch chodil, staral sa len o dobytok, kone, o nic viac. No bol nesmierne odvazny a spolocensky. Vzali sa a on prisiel byvat k jej bohatym rodicom, spociatku bol aj otec tej dievciny ako tak zmiereny, hravali spolu tenis a to ich drzalo dokopy. Ona sa volala Anna Tolstoy a mala predka Leva Tolstoja. Skus porozmyslat ako tieto dve zienky dopadli a preco. Ja som si to zrovna minuly tyzden hladala, ten dokument som videla davno a rozmyslala som, ako dopadli. Gemma s Lesikarom mali dve deti, Gemma stale spolupracovala s univerzitou, a mali spolu s Lesikarom nieco ako cestovku, sprevadzali turistov. Zalozili a viedli aj skolu. No v tej komunite este stale sa zenam robila tradicna zenska obriezka. Takze ta Gemma zalozila aj nejakuorganizaciu, ktora pomahala zenam, aby sa vzburili, ak to nechcu. Obe ich deti boli dievcatka. Nenasla som vela info, co je s tou Gemmou dnes, kazdopadne aj s detmi sa vratila do Anglicka, posobila tam na univerzite, ale nepatrila uz vlastne ani do takeho sveta. Prilis si zvykla na slobodu v Afrike, prilis milovala prirodu. V afrike zas nedokazala byt kvoli ich zvykom, ktore nedokazala prijat. Nasala som aj nejake zmienky o tom, ze napokon podstupola zmenu pohlavia, pretoze nechcela byt zenou, zenou, ktorej sa takym strasnym sposobom ako je zenska obriezka da ublizit. Anna Tolstoy sa cca do 5 rokov rozviedla so svojim "divochom", pretoze on zacal pit a vsetko cela domacnost a zarabanie na zivot v Anglicku bol iba na nej. Neboli stastni ani tak ani tak. Napokon si ju ulovil rusky oligarcha, s ktorym ma 3 deti. Zahrnul ju bohatym zivotom ako bola zvykla, lenze zase - ona nechcela byt v zlatej klietke chovana, ona milovala svoju lslobodu, mala cestovku, na konoch sprevadza turistov po republikach byvaleho Sovietskeho zvazu. To sa mozno nepacilo jej bohatemu muzovi, spraval sa k nej majetnicky a potom usiel z Ruska, vraj mozno i zdefraudoval dajake peniaze, bol stihany. Ona sa zariadila tak, aby jej nemohol vziat deti. Byva zrejme v Rusku, pretoze on keby sa vrati do Ruska, tak ho zatknu... a dalej si robi sprievodkynu pre turistov a zije si svoj pohadkovy zivot. Takze romantika a zalubenost je jedna vec, ale kulturne rozdiely, ktore v zalubeni nevidis, to je strasna strasna priepast, ktora nenarobi dobrotu, ak sa naozaj nedokazes podriadit a prijat cudziu kulturu. Hlavne ak by ste mali deti, mozu tym velmi trpiet. Moze sa stat, ze toto tvoji rodicia zo skusenosti vida a ty to zatial nechces vidiet. Je to romanticke mat vztah na dialku, ale to co vidisna dialku, to je iba malicka cast osobnosti. Fyzicka pritazlivost, fyzicka tuzba, ocarenie niecm novym, inym, nedostupnym. Vo vacsine pripadov bohuzial medzi kulturne vztahy dobre nekoncia. Zisti od priatela, ako zije jeho mama, jeho setry, sesternice a predstav si sama seba. To nie je, ze z lasky k tebe sa niekto zmeni. Zalubenie po -3 rokoch vyprcha a vy musite spolu vediet zit, pripadne vychovavat deti, dohodnut sa na vychove, dohodnut sa na fungovani rodiny. To zalubeni ludia neriesia. Ak as budete vela rozpravat ak si vsetky tieto podrobnosti zistis a nebudes len slepo zalubena do romantickeho obrazu o svojom napadnikovi, tak mozno mate sancu, ale naozaj as treba vela vela rozpravat, vela vela si jeden o druhej kulture zistovat. Ak nemas deti, nevies, co je to o ne, pre kulturne rozdiely prist. Byt bez duse uz navzdy.

lenkakravcova
18. jan 2020

@karamelka257 A čo sa týka toho spoznať sa viac. Tak... Daj si pozor na to aby
- mal prácu. Nezáleží na vierovyznani, ale nájdu sa ľudia ktorí jednoducho dokážu iných využívať. A aj finančne. Muslim ma náboženskú povinnosť zabezpečiť ženu. I preto mnohí hľadajú Europanky lebo tie nepoznajú islam a svoje práva v ňom. Muslimka ma pravo na to aby mohla bez starosti k financie vychovávať spoločne deti v domácnosti. Muž musí. Podotýkam musí, živiť rodinu a svoju ženu. Musí ti tiež pri zasnubach/svadbe dat veni ktoré je v hodnote väčšinou 6mes platu, aby si mala z čoho žiť ak by ste sa rozviedli raz náhodou. Musí tiež zabezpečiť bývanie. Nie ty. On.
Často si niektorí nazvem ich vydrbanci hľadajú ženu z Európy lebo nevie ze muž muslim take musí.. Ale na druhu stranu od nej vyžadujú podriadenie sa ako je v islame bežné. Čiže žene nedajú práva ale iba povinnosti. To nie je správne.
Tieto veci musia ženy v zmiešaných vzťahoch poznať.
Čiže.. Keď ťa chce, nech si nájde prácu, nech zarobí, nech ukáže že ma na to aby si mohol dovoliť ženu. Ty mu nič neplat nech ta to ani nenapadne. Ani ho neber na Slovensko len tak keď si sám nevie poradiť. Je chlap. Musí byť zodpovedný.

lenkakravcova
18. jan 2020

@maca1984 Hej, no. Preto som písala ze tam nejde o vieru v ďalšom príspevku nižšie,, ale ze si ma dat pozor na to o co mu v skutočnosti ide. Ci sa nechce len niekam dostať, alebo ci nechce ženu z Európy len preto ze nepozná svoje práva v islame a je oproti muslimka vpodstate lacná (nepožaduje od muža to co požadujú muslimky, to na čo má žena v islame právo).

maca1984
18. jan 2020

@lenkakravcova no vidis, uz to ze ty si moslimka ale zena je rozdiel.A podstatny.Necuduj sa ze baby tu pisu co pisu.Toto bude dalsi dovolenkovy "playboy" co sa cez zenu, ktorej troska polichotil snazi dostat do Europy.Mne nikto nevadi, nech je aj fialovy a vyznava hoci aj Aladina, "vadia" mi tieto dovolenkove oblbovacky a je mi luto zien co na toto skocia

maca1984
18. jan 2020

A to by autorka este len videla "papierovacky" ak je to napr.egyptan ..ona by sla do resortu ale on by s nou na izbe byt nemohol..takze stretavacky v restikach, kaviarnach a predpokladam ze z vrecka autorky.

maca1984
18. jan 2020

A nie, ako som pisala.Nemam osobnu skusenost,Egypt ma zaujima ako krajina,chlapi v nej ma netrapia.Ale mam resp.mala som kamosku ktora po tyzdni v Egypte mala "priatela" casnika z rezortu.Dokonaleho,mileho,uctiveho, a ona "hepy jak dva grepy "lebo vsak po 30 tke uz a sama, nadvaha..On vazil s botami a kufrom tak 60 kg max.Xy rocne uspory minula aby chodila pravidelne do Egy, tam vylety platila,restiky, orfi povolenie ci kua jak sa to volalo vybavovala, a on "vsetko co zarobim setrim pre nas,do nasho bytu v Egy".Vzali sa, nasackoval sa k nej do bytu,nasla mu pracu a suhaj po roku a pol zmizol aj s jej vybielenym uctom.. adruha znama to mala podobne len koniec iny..oni zmizli v Kahire a viac sme o nej nepoculi.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
18. jan 2020

@zazvorka87 Jak není hriech? Som muslimka a klamstvo je v islame hriechom.
To sú pokrytci ak tak konajú (nevravím ze takí nie sú, len to netreba pripisovať islamu ako náboženstvu).

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená