icon

Je nezapájanie do domácich prác dôvodom neschopnosti?

4. máj 2026

Ahojte. Mam 28 rokov. A moja mama ma nikdy nezapajala do domacich prac ako umyvanie riadu varenie vysavanie a pod. Teraz citim ze mi to chyba. Som neschopna. Nebavi ma to vobec ani jedna praca z toho. Vsetko robim nasilu nie automaticky. Ani do obchodu sa mi nechce ist. Je to tym ze ma neucila na domace prace ?

Strana
z2
anonym_9ccda2
4. máj 2026

Mňa moja mama tiež nikdy nezapajala - mala som staršiu sestru, ktorá všetko vedela, všetko robila, nič jej netrebalo ukazovať, vysvetľovať, keďže to už mala vysvetlene a vedela robiť sama, stačilo jej povedať... ja som preto nikdy s mamou nežehlila, nevarila, neprala, nikdy nevedela byť gazdinka.. Asi niečo ako ty.. až keď som sa od nich po strednej osamostatnila tak som začala robiť všetky tieto veci. Učiť sa veci, ktoré som mala dávno vedieť. Všetko som sa učila podľa internetu alebo občas som sa pýtala sestry. Ako sa varí, pečie, na koľkých stupňoch perie aj ako sa žehli oblečenie.. je mi to ľúto, že mi to neukázala mama, pretože vždy ma poslala radšej hrať a dala to spraviť spoľahlivejšej dcére. Vtedy mi to vyhovovalo.. cítila som sa veľmi nemožne a hlúpo, že to neviem..
Ale to, že ťa to teraz nebaví nie je jej chybou. Mňa tieto veci bavia a hneď prvý rok samostatného bývania som začala variť, vkuse vypekat, robila som džemy, sirupy, syry, samé domáce výrobky, vysadila som si zahradku, všetko som chcela skúsiť a dobehnúť... takže na jednu stranu ta chápem, že ti to môže byť ľúto, na druhú stranu síce nemáš pestovaný návyk z detstva, avšak z vlastných skúseností viem, že dá sa všetko naučiť....

basska_b
4. máj 2026

Mna k tomu mama nepustala, lebo som to nespravila tak dokonale, ako ona chcela... neuskodilo mi to, nieco vo vlastnej domacnosti robim rada, nieco nasilu 😄

Strana
z2