icon

Je normálne, keď svokra povie "buď ticho"?

29. mar 2026

Ahojte, je podľa vás normálne keď 40+ žene povie jej svokra na rodinnom stretnutí "Buď ticho"???
Môj muž sa tvári že čo je na tom, ale uňho to beriem že v tom vyrastal, ale mne to teda v pohode nepríde. A je jedno prečo, toto si nemôže dovoliť si myslím.
Ale keď už sme pri dôvode - my s mužom sme pozývali na jeho sviatok celú rodinu a moja mama chcela ísť zaplatiť (ako vždy sa postaví a beží zaplatiť neviem prečo to robí) a ja som jej povedala že pozývame my tak nech to nerieši, nech platí keď ona pozve. A svokra na to že Buď ticho. Ja že prosím? A ona že - Stačilo. Ja že a prečo akože? Normálne mi padla sánka. Ona že no lebo stačilo. Ja som na ňu kukala jak puk a vravím - ja sa s mojou mamou bavím ako ja chcem, keď budem ticho nabudúce to spraví zas. No a na to úplne zmenila tému.
Akože bola to tak dobrá oslava, nasmiali sme sa, až do tohto momentu keď som odchádzala úplne rozladená a to tak že moju mamu som vyobjímala a jej som povedala len čau, nemala som chuť sa ani pozrieť na ňu. Je to podľa vás v pohode a ja preháňam alebo je to cez čiaru? Už nejakú dobu dozadu som s ňou úplne znížila kontakt lebo niektoré jej poznámky čo začala mať voči mne mi proste vadia, ale toto medzi všetkými ľuďmi ma úplne dostalo - toto ja by som si nedovolila ani k vlastnému dospelému decku a nie to k neveste.

autor
29. mar 2026
@svetlonos

@anonym_autor
V tomto prípade si ty ťa, ktorá má byť ticho a nevyjadrovať sa. Čo ťa k tomu oprávňuje? Chceš hrať formu a byť za chrumkavú!?
Padla by sánka jej pri takejto odpovedi a bolo by vyriešené. Ideálne by sa urazila a dlllho by si mala od nej pokoj. Nemusí byť v každom ho... varecha.

@svetlonos no asi jej nabudúce poviem niečo také nech mám chvíľu pokoj...

anonym_c9a6d0
29. mar 2026
@anonym_autor

@svetlonos no asi jej nabudúce poviem niečo také nech mám chvíľu pokoj...

@anonym_autor nabuduce jej splechni na margo toho že sa s ňou prestali v okoli baviť- že či aj im hovorila “buď ticho” a oni ostali ticho😂

tiezjedna
29. mar 2026
@anonym_43441e

Zbytočne si zo seba urobila hlupanu a hádala si sa. Toto mal celé vyriešiť tvoj muž keďže on mal sviatok

@anonym_43441e hlupaňu zo seba urobila svokra...

autor
29. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_43441e hlupaňu zo seba urobila svokra...

@anonym_c9a6d0 pobavilo 😄
@tiezjedna v podstate áno, ani neviem prečo míňam svoju energiu na hnev. Len už som začala pochybovať sama o sebe že či som ja precitlivelá, či je to normálne, že či už ja nezačínam reagovať prehnane na ňu náhodou. Ale zjavne ani nie.

tiezjedna
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_c9a6d0 pobavilo 😄
@tiezjedna v podstate áno, ani neviem prečo míňam svoju energiu na hnev. Len už som začala pochybovať sama o sebe že či som ja precitlivelá, či je to normálne, že či už ja nezačínam reagovať prehnane na ňu náhodou. Ale zjavne ani nie.

@anonym_autor a nezačala svokra naozaj trochu nadmerne bumbať? Tá moja, keď vo svojich alkoholických začiatkoch popierala svoj problém, tak sa to tiež prejavovalo aj tým, že bývala tak divne protivná...

anonym_745d6d
29. mar 2026

Mne mama vravievala ze "No este taku nehrali, aby mi 💩 rozkazovalo." alebo "No urcite sa nebudem 💩 klanat." 🫣 takze asi tak. Muz je podla mna na toto zvyknuty a nedocitala som sa, povedala si svokre nieco?

anonym_58f8bb
29. mar 2026
@anonym_autor

@janinah samozrejme že nie, ale klasická naťahovačka s mojou mamou, a áno možno už aj ja som jej to povedala tvrdšie nech si platí keď ona pozýva, ale to je úplne jedno, úplne ma zarazilo ako sa svokra do mňa pustila, akože čo je ju vôbec do toho...

@anonym_autor podľa mňa svokra chcela, nech to zaplatí tvoja mama, aby jej syn nebol ,,škodný,,

mici88
29. mar 2026
@janinah

@natalka13 ale nakoniec ju zaplatit nechala čí? A nie prvykrat..

@janinah nie nenechala. Treba čítať

anonym_7a743b
29. mar 2026

Svokricke len vyhovuje keď platí matka nevesty a nie jej syn. Je nenažratá a chamtivá, to je celé. Preto si dovolila okríknuť nevestu pred hosťami, lebo pachtí po peniazoch.

anonym_84ad65
29. mar 2026

S.mojov prchkov povahou by to povedala naposledy

anonym_2653c4
29. mar 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor muz nech si da do.poriadku svoju mamu a ty si daj tu svoju. To co predvadza, ze ide zaplatit? Sa nevie chovat na oslave kde je pozvana?

@citronove_koliesko Tiez nechapem to s tym platenim. A vraj to robi pravidelne. Uplne trapne akoze.

autor
30. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_autor a nezačala svokra naozaj trochu nadmerne bumbať? Tá moja, keď vo svojich alkoholických začiatkoch popierala svoj problém, tak sa to tiež prejavovalo aj tým, že bývala tak divne protivná...

@tiezjedna tak toto by mi ani nenapadlo... Netuším, nebývam s ňou, ako sa to dá zistiť?

autor
30. mar 2026
@anonym_745d6d

Mne mama vravievala ze "No este taku nehrali, aby mi 💩 rozkazovalo." alebo "No urcite sa nebudem 💩 klanat." 🫣 takze asi tak. Muz je podla mna na toto zvyknuty a nedocitala som sa, povedala si svokre nieco?

@anonym_745d6d no že sa budem baviť s mojou mamou ako ja chcem lebo nabudúce to spraví zas... A na to zmenila tému

autor
30. mar 2026
@anonym_58f8bb

@anonym_autor podľa mňa svokra chcela, nech to zaplatí tvoja mama, aby jej syn nebol ,,škodný,,

@anonym_58f8bb tak potom sa mohla nanominovať ona sama, ale to nespraví lebo vie že to neznášame.. možno - a tomu by som skôr uverila - chcela aby som to nechala tak, aby to riešil jej syn a aby prišiel do konfliktu s mojou mamou on... Viem že ju nemá rada, hoci do očí moja zlatá ťuťu muťu ale poza chrbát samé posmešky na jej adresu a viem že ju ohovára (švagriná mi povedala a vedela veci čo nemala odo mňa).

autor
30. mar 2026
@anonym_2653c4

@citronove_koliesko Tiez nechapem to s tym platenim. A vraj to robi pravidelne. Uplne trapne akoze.

@anonym_2653c4 áno moja mama je taká že vždy a za každých okolností chce platiť ona a zakaždým sa tam musíme doťahovať lebo my to vnímame tak že pracujeme a nezarábame tak zle aby musel dôchodca za nás platiť... Toto moja mama robí veľmi zle viem... Ale ako si svokra dovolí dospelej žene povedať buď ticho a ešte pred ľuďmi, myslím že moju mamu predbehla v trápnosti na míle.

anonym_70741a
30. mar 2026

@anonym_autor tvoj muz ma sviatok a ty pokojne nechas zaplatit mamu? A svokra ta zrejme bola rada ze nic neplatila .Vy ste pozvali na oslavu a anj ty ani tvoj muz Vas nenapadlo zaplatit? Prepac ale si nevychovana a zrejme aj vychcana

natalka13
30. mar 2026
@anonym_70741a

@anonym_autor tvoj muz ma sviatok a ty pokojne nechas zaplatit mamu? A svokra ta zrejme bola rada ze nic neplatila .Vy ste pozvali na oslavu a anj ty ani tvoj muz Vas nenapadlo zaplatit? Prepac ale si nevychovana a zrejme aj vychcana

@anonym_70741a zaregistrovala si ze ona mamu nenechala platit?

jennky13
30. mar 2026

@anonym_autor podla mna prehanas - teda nepoznam ako to u vas vyzera v inych pripadoch, ale v tejto, ked si chcela ty zaplatit, ale ona sa postavila a na tvoje protesty povedala ...bud ticho....a ty si sa urazila - tak prehanas. Neviem kolko mas rokov ty a kolko tvoja svokra, ale toto by bezne povedal aj moj otec a ani by mi nenapadlo sa urazit. Ved ho beriem ako celistveho cloveka a poznam ho, ze nechce urazit, len chce byt teraz ten, kto sa rozhodol nas vsetkych pozvat.
A ty , bud si sa nemala nechat ( ale to mal vyrieist tvoj muz, ak ste vy robili oslavu a pozyvali ) pozvat , alebo si nemala riesit situaciu tymto sposobom, lebo teraz sa mozes svokre javit ako decko ty. Ona zaplati a ty sa este urazis.
Stale viac si uvedomujem ako sa snazime prevychovavat tych druhych miesto toho aby sme sa snazili ich pochopit.

anonym_2653c4
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_2653c4 áno moja mama je taká že vždy a za každých okolností chce platiť ona a zakaždým sa tam musíme doťahovať lebo my to vnímame tak že pracujeme a nezarábame tak zle aby musel dôchodca za nás platiť... Toto moja mama robí veľmi zle viem... Ale ako si svokra dovolí dospelej žene povedať buď ticho a ešte pred ľuďmi, myslím že moju mamu predbehla v trápnosti na míle.

@anonym_autor Asi jej praskli nervy. Tento "folklor", ze vasa mama ide zo seba robit hrdinku kazdej oslavy, ze by ste sa bez jej penazi ani nenajedli, je max trapny a vadil by mi tiez. Ale ano, mohla sa svokra zdrzat komentara.

natalka13
30. mar 2026
@janinah

@natalka13 ale nakoniec ju zaplatit nechala čí? A nie prvykrat..

@janinah ci? Odkial to vies?
Ja nasim kupim 300 kapsul kavy, a spokojnost na oboch stranach. Mamina ze nam nieco kupila /lebo my asi nemame obchody nsokolo😃/ a ja mam "splatene" tie jej nakupy.
Kupim im napr. Novu kosacku....nebudem sa s nimi dohadovat kto co plati, to su najtrapnejsie dohadovacky. Chcu sa citit uzitocni.
Viem ze tie peniaze daju nakoniec detom.

prasiatko30
30. mar 2026

Ak sa takto natahujete na kazdej oslave kde mas platit tak sa jej necudujem, ze zasiahla. A este nevieme kolko casu sa natahujete.

autor
30. mar 2026
@prasiatko30

Ak sa takto natahujete na kazdej oslave kde mas platit tak sa jej necudujem, ze zasiahla. A este nevieme kolko casu sa natahujete.

@prasiatko30 ja sa doťahujems mojou mamou a nechápem čo sa svokra vôbec do toho montuje.

simca06022011
30. mar 2026

@anonym_autor ano je to nevhodne, riesila by som so svojou mamou dalej a opvedala jej, nech sa ona nestara a je ticho

autor
30. mar 2026
@jennky13

@anonym_autor podla mna prehanas - teda nepoznam ako to u vas vyzera v inych pripadoch, ale v tejto, ked si chcela ty zaplatit, ale ona sa postavila a na tvoje protesty povedala ...bud ticho....a ty si sa urazila - tak prehanas. Neviem kolko mas rokov ty a kolko tvoja svokra, ale toto by bezne povedal aj moj otec a ani by mi nenapadlo sa urazit. Ved ho beriem ako celistveho cloveka a poznam ho, ze nechce urazit, len chce byt teraz ten, kto sa rozhodol nas vsetkych pozvat.
A ty , bud si sa nemala nechat ( ale to mal vyrieist tvoj muz, ak ste vy robili oslavu a pozyvali ) pozvat , alebo si nemala riesit situaciu tymto sposobom, lebo teraz sa mozes svokre javit ako decko ty. Ona zaplati a ty sa este urazis.
Stale viac si uvedomujem ako sa snazime prevychovavat tych druhych miesto toho aby sme sa snazili ich pochopit.

@jennky13 a ty si si úplne zle prečítala čo som písala...

autor
30. mar 2026
@anonym_2653c4

@anonym_autor Asi jej praskli nervy. Tento "folklor", ze vasa mama ide zo seba robit hrdinku kazdej oslavy, ze by ste sa bez jej penazi ani nenajedli, je max trapny a vadil by mi tiez. Ale ano, mohla sa svokra zdrzat komentara.

@anonym_2653c4 tak nech si skúsil vyskakovať do mojej mamy... Tá by ale bola schopná jej tam na mieste vynadať ako šteňaťu tak si nedovolí.

autor
30. mar 2026
@prasiatko30

@prasiatko30 asi minútu??? Áno aj mne to lezie na nervy... Ale koľko vecí mi lezie na nervy na svokre a nepoviem jej buď ticho, stačilo... Ale asi začnem aj ja tak keďže to u nich v rodine považujú za normálne

anonym_1033f9
30. mar 2026
@anonym_cd0ede

a mas vlastne dospele "decko" aby si to vedela posudit ako by si sa zachovala v podobnej situacii?? evidentne nemas. je to normalna reakcia, cloveka, ktory chce ist zaplatit a nechce pocuvat reci typu "my sme vas pozvali..." odraz sa a neries blbosti. nemyslela to zle, aby ta umlcala, ale aby ti nazacila, ze ona to chce zaplatit...

autorka-urcite by som ju napomenula, ci sa nevie chovat. To co je za spravanie? Toto by som nepovedala ani svojmu malemu decku. Ako v 3 cenovej.
@anonym_cd0ede a ty si to citala ms porozumenim? To musi mat clovek dieta, aby vedel, za sa nema chovat ako primitiv?

anonym_e2ceb6
30. mar 2026
@anonym_autor

@prasiatko30 asi minútu??? Áno aj mne to lezie na nervy... Ale koľko vecí mi lezie na nervy na svokre a nepoviem jej buď ticho, stačilo... Ale asi začnem aj ja tak keďže to u nich v rodine považujú za normálne

@anonym_autor trápne je, že si so svokrou tykas.Nema ta čo okrikovat a ja by som si to s ňou dodatočne vydiskutovali.Je to neúctivé a neslušné debatovala si ty s matkou

anonym_1033f9
30. mar 2026
@anonym_70741a

@anonym_70741a dalsia co fabuluje, vymysla a necita s porozumenim. Keby aj platila, autorka riesi nieco uplne ine.

natalka13
30. mar 2026
@anonym_e2ceb6

@anonym_autor trápne je, že si so svokrou tykas.Nema ta čo okrikovat a ja by som si to s ňou dodatočne vydiskutovali.Je to neúctivé a neslušné debatovala si ty s matkou

@anonym_e2ceb6 trapne je ze si tykaju? Trapne je skor vykanie. Ved su rodina ty aj svagrovcom z muzovej strany vykas?🤔