Je normálne, keď svokra povie "buď ticho"?
Ahojte, je podľa vás normálne keď 40+ žene povie jej svokra na rodinnom stretnutí "Buď ticho"???
Môj muž sa tvári že čo je na tom, ale uňho to beriem že v tom vyrastal, ale mne to teda v pohode nepríde. A je jedno prečo, toto si nemôže dovoliť si myslím.
Ale keď už sme pri dôvode - my s mužom sme pozývali na jeho sviatok celú rodinu a moja mama chcela ísť zaplatiť (ako vždy sa postaví a beží zaplatiť neviem prečo to robí) a ja som jej povedala že pozývame my tak nech to nerieši, nech platí keď ona pozve. A svokra na to že Buď ticho. Ja že prosím? A ona že - Stačilo. Ja že a prečo akože? Normálne mi padla sánka. Ona že no lebo stačilo. Ja som na ňu kukala jak puk a vravím - ja sa s mojou mamou bavím ako ja chcem, keď budem ticho nabudúce to spraví zas. No a na to úplne zmenila tému.
Akože bola to tak dobrá oslava, nasmiali sme sa, až do tohto momentu keď som odchádzala úplne rozladená a to tak že moju mamu som vyobjímala a jej som povedala len čau, nemala som chuť sa ani pozrieť na ňu. Je to podľa vás v pohode a ja preháňam alebo je to cez čiaru? Už nejakú dobu dozadu som s ňou úplne znížila kontakt lebo niektoré jej poznámky čo začala mať voči mne mi proste vadia, ale toto medzi všetkými ľuďmi ma úplne dostalo - toto ja by som si nedovolila ani k vlastnému dospelému decku a nie to k neveste.
No neviem,natahovala si sa s mamou a zrejme jej to prišlo maximálne nevhodné a prehnané, čo vyustilo aj do jej prehnanej reakcie
Ja by som sa na ňu nehnevala,vy ste sa tam s mamou naťahovali, tiež ste to mali urobiť v súkromí a nie na oslave
@anonym_autor zase 3 body za odvahu. 1- bud ticho 2- za stacilo a 3 za lebo stacilo... a tebe jeden obrovsky za to, ze si to ustala... to ja s mojou povahou by som tuto akciu po tom co by si vypocula odo mna svokra, by som mohla s prehladom povazovat za poslednu... to co si dovoluje? co si nejaky soplavy fracek?
@jennky13 a ty si si úplne zle prečítala čo som písala...
@anonym_autor mas pravdu, precitala som este raz, ale aj tak si myslim, ze trosku prehanas. Ja sa vzdy zamyslim v takychto pripadoch na motiv cloveka , ktory nieco povie. Preco to povedala a hlavne co tym myslela, lebo vzdy je moznost, ze moze byt dobry motiv len to blbo vypali a vzdy je moznost, ze niekoho sa dotknu veci, co by ini s usmevom presli.
@anonym_e2ceb6 trapne je ze si tykaju? Trapne je skor vykanie. Ved su rodina ty aj svagrovcom z muzovej strany vykas?🤔
@natalka13 svagrovcom nie, ale svokrovcom vykam aj môj muž mojim.Ak by si vykali možno by nebola taka drzá.
@natalka13 svagrovcom nie, ale svokrovcom vykam aj môj muž mojim.Ak by si vykali možno by nebola taka drzá.
@anonym_e2ceb6 A keby ti svokra navrhla tykanie, tak by si jej povedala že nie?
@anonym_autor mas pravdu, precitala som este raz, ale aj tak si myslim, ze trosku prehanas. Ja sa vzdy zamyslim v takychto pripadoch na motiv cloveka , ktory nieco povie. Preco to povedala a hlavne co tym myslela, lebo vzdy je moznost, ze moze byt dobry motiv len to blbo vypali a vzdy je moznost, ze niekoho sa dotknu veci, co by ini s usmevom presli.
@jennky13 Ja som sa rozhodla že nabudúce keď bude ona niečo riešiť tak jej tiež poviem Buď ticho. A nech skúsi zareagovať, alebo muž, poviem im že veď ona sa tak so mnou baví normálne a keď som sa sťažovala mužovi tak sa ma spýtal že čo mám s ňou za problém, že u nej je to normálne, tak keďže je to také normálne tak čo teraz riešia...
@anonym_autor tvoj muz ma sviatok a ty pokojne nechas zaplatit mamu? A svokra ta zrejme bola rada ze nic neplatila .Vy ste pozvali na oslavu a anj ty ani tvoj muz Vas nenapadlo zaplatit? Prepac ale si nevychovana a zrejme aj vychcana
@anonym_70741a a ty si alebo taka hlupa, alebo nevies citat
Bože, čítam tuto diskusiu a fakt nechápem či je normálne, že toľké dospelé ženy nevedia čítať s porozumením. Najmä keď text nie je písaný v inotajoch, ale úplne jasne a zrozumiteľne 🤯 ani sa nečudujem, že to v nasej republike vyzerá takto, stačí si prečítať par diskusii
@anonym_70741a a ty si alebo taka hlupa, alebo nevies citat
@anonym_0eed47 no ty zrejme písať😬🙄😅🤣
@anonym_0eed47 no ty zrejme písať😬🙄😅🤣
@anonym_70741a veď si ten text prečítaj ešte raz a buď trocha sebakriticka či sa ti fakt zdá že si ho pochopila.
@anonym_70741a veď si ten text prečítaj ešte raz a buď trocha sebakriticka či sa ti fakt zdá že si ho pochopila.
@ria_sprout ona sa snaží napísať že tam nebola tak nevie či som napísala pravdu....
Každopádne myslím si že je to úplne irelevantné, akýkoľvek mala dôvod povedať mi buď ticho, zaskočilo ma to. Vlastná mama sa so mnou takto nebaví a cudzia ženská úplne bez zábran.
@jennky13 Ja som sa rozhodla že nabudúce keď bude ona niečo riešiť tak jej tiež poviem Buď ticho. A nech skúsi zareagovať, alebo muž, poviem im že veď ona sa tak so mnou baví normálne a keď som sa sťažovala mužovi tak sa ma spýtal že čo mám s ňou za problém, že u nej je to normálne, tak keďže je to také normálne tak čo teraz riešia...
@anonym_autor samozrejme, mozes odpovedat ako chces, ale tvoj motiv bude ponizit cloveka, odplata, pomsta a pri nej si si nie ista, ze jej motiv je rovnaky ako bude potom tvoj. Spytaj sa sama seba, je to zrele spravanie zrelej zeny. Neodpovedaj, ze ona bola prva kto tak reagoval, lebo tak rozmyslaju male deti.
Ked budes reagovat, tak sa k ludom spravaj tak ako by si chcela , aby sa spravali ludia k tebe a hlavne ak si mama, tak si uvedom, ze vychovavas svoje deti hlavne svojimi skutkami. Tak raz budu oni hovorit tebe a to chces ?
@anonym_autor podla mna prehanas - teda nepoznam ako to u vas vyzera v inych pripadoch, ale v tejto, ked si chcela ty zaplatit, ale ona sa postavila a na tvoje protesty povedala ...bud ticho....a ty si sa urazila - tak prehanas. Neviem kolko mas rokov ty a kolko tvoja svokra, ale toto by bezne povedal aj moj otec a ani by mi nenapadlo sa urazit. Ved ho beriem ako celistveho cloveka a poznam ho, ze nechce urazit, len chce byt teraz ten, kto sa rozhodol nas vsetkych pozvat.
A ty , bud si sa nemala nechat ( ale to mal vyrieist tvoj muz, ak ste vy robili oslavu a pozyvali ) pozvat , alebo si nemala riesit situaciu tymto sposobom, lebo teraz sa mozes svokre javit ako decko ty. Ona zaplati a ty sa este urazis.
Stale viac si uvedomujem ako sa snazime prevychovavat tych druhych miesto toho aby sme sa snazili ich pochopit.
@jennky13 ty o čom? Platiť chcela autorkina mama, autorka ju nechcela nechať platiť a do toho sa namontovala svokra so svojou úplne priblblou a hlúpou poznámkou voči neveste, aby bola ticho. Treba čítať poriadne.
@anonym_autor samozrejme, mozes odpovedat ako chces, ale tvoj motiv bude ponizit cloveka, odplata, pomsta a pri nej si si nie ista, ze jej motiv je rovnaky ako bude potom tvoj. Spytaj sa sama seba, je to zrele spravanie zrelej zeny. Neodpovedaj, ze ona bola prva kto tak reagoval, lebo tak rozmyslaju male deti.
Ked budes reagovat, tak sa k ludom spravaj tak ako by si chcela , aby sa spravali ludia k tebe a hlavne ak si mama, tak si uvedom, ze vychovavas svoje deti hlavne svojimi skutkami. Tak raz budu oni hovorit tebe a to chces ?
@jennky13 pravdu máš. Nebudem klesať na takúto úroveň. Je to lákavé, presne ako píšeš, lebo ona si začala, ale je to pod úroveň a nepotrebujem to.
@anonym_autor ja nechápem načo ste vesali tam bárs komu na nos ze sa už ide platiť. Ved ste mali vstať bez slova ty, alebo tvoj muž, a ísť zaplatiť. Bodka.
@anonym_autor ja nechápem načo ste vesali tam bárs komu na nos ze sa už ide platiť. Ved ste mali vstať bez slova ty, alebo tvoj muž, a ísť zaplatiť. Bodka.
@bielasovicka dalsia, ktora cita bez porozumenia. 🙈
Mali zaplatit hned pred predjedlo😂
@ria_sprout ona sa snaží napísať že tam nebola tak nevie či som napísala pravdu....
Každopádne myslím si že je to úplne irelevantné, akýkoľvek mala dôvod povedať mi buď ticho, zaskočilo ma to. Vlastná mama sa so mnou takto nebaví a cudzia ženská úplne bez zábran.
@anonym_autor prečo nepovieš svokre Anka, keď sa nabudúce budem dohadovať s mamou kto zaplatí prosím Ťa, nestaraj sa do toho, že mám byť ticho.Ucet bol 200 eur a chceli sme to zaplatiť my..vzdy platí mama je to veľa atd....inak to boli narodeniny tvojho muža jej syna a ak často vždy platí tvoja mama mohla svokra vytiahnuť peňaženku.Ja by som to úplne bez odozvy nenechala a povedala jej.A mame by som vrátila aspoň polovicu, alebo sa revanšovala inak
@prasiatko30 asi minútu??? Áno aj mne to lezie na nervy... Ale koľko vecí mi lezie na nervy na svokre a nepoviem jej buď ticho, stačilo... Ale asi začnem aj ja tak keďže to u nich v rodine považujú za normálne
@anonym_autor a vtedy zistíš, že u nich to normálne neni, keď sa Ty ozveš, uvidíš. Najjednoduchšie povedať, to je normálne aby sa človek nemusel hádať, lebo maminka. Éj, ja by dala takej svokre, ako Marian Carey by som po nej ziapala🤷
Ak sa takto natahujete na kazdej oslave kde mas platit tak sa jej necudujem, ze zasiahla. A este nevieme kolko casu sa natahujete.
@prasiatko30 hlavne nevieme, akým spôsobom sa doťahovali. Keď vychádzame len z toho, čo napísala autorka, tak nejaké Buď už ticho! príde ako nejaký odveci “výkrik do tmy”. Ja si myslím, že tu pravdepodobne dcéra pri tom doťahovani s matkou už prekročila hranice a svokra mala potrebu zakročiť - mohla jemnejšie, ale kto vie, ako to doťahovanie prebiehalo, možno sa už inak nedalo, ale to sa tu samozrejme nedozvieme.
@anonym_autor stará židovka sa prejavila😎
@prasiatko30 hlavne nevieme, akým spôsobom sa doťahovali. Keď vychádzame len z toho, čo napísala autorka, tak nejaké Buď už ticho! príde ako nejaký odveci “výkrik do tmy”. Ja si myslím, že tu pravdepodobne dcéra pri tom doťahovani s matkou už prekročila hranice a svokra mala potrebu zakročiť - mohla jemnejšie, ale kto vie, ako to doťahovanie prebiehalo, možno sa už inak nedalo, ale to sa tu samozrejme nedozvieme.
@anonym_c5512c nie buď už ticho, ale buď ticho. Buď už ticho to už by som sa aj ja pozastavila že asi niečo preháňam, ale áno uznávam že ani na na moju mamu už nereagujem štýlom že ju chytím za ruku a poviem mami nerieš to prosím ťa. To bolo na začiatku, ale keď to už spraví 25. krát že sa začne dvíhať že ide akože na záchod a vidím že má v ruke peňaženku tak už aj ja vyskočím štýlom že mama dosť, plať si keď budeš ty pozývať. Ale aj tak, mne ešte aj dnes moja mama písala aká super oslava, ako sa zabavila, ako sa cíti dobre že aj sranda bola, tak nemám pocit že by som to až tak neskutočne prehnala aby som si od inej ženy zaslúžila takéto jednanie. Neviem...
@anonym_c5512c nie buď už ticho, ale buď ticho. Buď už ticho to už by som sa aj ja pozastavila že asi niečo preháňam, ale áno uznávam že ani na na moju mamu už nereagujem štýlom že ju chytím za ruku a poviem mami nerieš to prosím ťa. To bolo na začiatku, ale keď to už spraví 25. krát že sa začne dvíhať že ide akože na záchod a vidím že má v ruke peňaženku tak už aj ja vyskočím štýlom že mama dosť, plať si keď budeš ty pozývať. Ale aj tak, mne ešte aj dnes moja mama písala aká super oslava, ako sa zabavila, ako sa cíti dobre že aj sranda bola, tak nemám pocit že by som to až tak neskutočne prehnala aby som si od inej ženy zaslúžila takéto jednanie. Neviem...
@anonym_autor no a sme doma!
No vsak hovorim. Ty sa tam hadas na prostriedku oslavy s matkou a svokre to uz bolo trapne aj za vas dve
@anonym_58f8bb tak potom sa mohla nanominovať ona sama, ale to nespraví lebo vie že to neznášame.. možno - a tomu by som skôr uverila - chcela aby som to nechala tak, aby to riešil jej syn a aby prišiel do konfliktu s mojou mamou on... Viem že ju nemá rada, hoci do očí moja zlatá ťuťu muťu ale poza chrbát samé posmešky na jej adresu a viem že ju ohovára (švagriná mi povedala a vedela veci čo nemala odo mňa).
@anonym_autor ach jaj smutné. Pokazila oslavu.
@janinah samozrejme že nie, ale klasická naťahovačka s mojou mamou, a áno možno už aj ja som jej to povedala tvrdšie nech si platí keď ona pozýva, ale to je úplne jedno, úplne ma zarazilo ako sa svokra do mňa pustila, akože čo je ju vôbec do toho...
@anonym_autor mohla tvoju mamu predbehnúť svokra a ísť zaplatiť ona, miesto toho, že sa osopila na teba.

@prasiatko30 asi minútu??? Áno aj mne to lezie na nervy... Ale koľko vecí mi lezie na nervy na svokre a nepoviem jej buď ticho, stačilo... Ale asi začnem aj ja tak keďže to u nich v rodine považujú za normálne
@anonym_autor s matkou sa nenatahuj, povedz obsluhe ze platis ty, kludne aj vopred. Postavis sa a ides zaplatit. Tiez to robim, cize ta chapem, pozvem otca na veceru s nami a vyskakuje vzdy ze ide platit, zaplatim a poviem,nech si setri na dochodok :DD