Je normálne nikde nechodiť?
ahojte všetci, aké máte víkendy? mame 10 mesacnu dcerku a skoro 3 rocneho syna, manzel s nami nechce nikdy nic robit cez vikendy, žiadne aktivity ale ani len prechádzka, len chce byt stale doma. a vzdy chodit sama s detmi tiez nie je ziadna sranda. je to normálne?
Nie nie je to normálne,pomoc 🙈
@lianka123 od synovych 8 mesiacov do teraz (1r. a 7m) som s nim takmer denne (ak sme boli chori, tak nie) vyse 3 hodiny. Este do januara mi spaval.vonku v kociku na prechádzke 3h. Februar sme takmer neboli von (prestriedali sme si covid a potom crevnu virózu) a teraz co je teplo sme bežne aj 4,5h vonku na prechádzke, ihrisku, v parku.
Na tom nie je nič nenormálne, ani divné. Dokonca som tak chodila aj so strasimi, u ktorych je vekovy rozdiel 2r 4m
No treba urobit kompromis raz idem ja s detmi raz ty a uvidíš ako sa k tomu postaví
No ci je to normalne neviem ale poznam tieto stavy "ja nejdem s vami" ... kamoska to ma doma, stale sa stazuje na leniveho muza a ako ona chodi stale sama po vyletoch.
Ale druha stranka je, ze jej muz ma narocnu pracu,robi denne-nocne 12tky a malokedy sa vyspi aby dohnal spanok. A ked planuje vylet-vacsinou je to turistika alebo poldnova prechadzka, tak jej muzovi sa nechce a nema energiu... po pravde ani sa mu necudujem
A ona to nevie pochopit, lebo pracuje v kancelarii od 7- 15tej po-pia. A nikdy nerobila manualne a na nocnych ale o netahala 12-tky.
@11iva11 no vždy sa to nedá, môj muž napr. prichádza z práce večer o 19, tak veľakrát som musela ísť na nákupy aj s deťmi
@11iva11 predstav si,ze su zeny aj bez manzela, resp. proste ten robi tak,ze bez deti sa do obchodu nedostanu.
@zoro9836 tak to keby ma takyto postoj kazda matka ktorej sa nieco nechce, co urcite nechce pri 2 tak malych detoch a nerobila by to, tak asi by deti zili ako v ZOO ani to nie lebo tam dostanu zvierata najest a vycistia im, takto by si museli sami … dieta robili dvaja, tak nech dvaja aj zdielaju spol.chvile , radosti a starosti svojich deti…. Neviem preco mam pocit ze nejako sa tu chlapi obhajuju… predpokladam ze ona by mozno tiez chcela zostat doma v klude SAMA aspon raz za cas, ale neda sa lebo ma muza lenocha a niekto tie deti musi zobrat aj von.
Ahoj. Idem k veci máme s mužom deti 9r (môj syn z 1 vzťahu) a spoločný syn 3,5r. Sme v spolu 6rokov a ani s príchodom spoločného syna môj muž nebol akčný typ a v zime už vôbec nie. Áno keď je teplo ide s nami na prechádzku ale to je možno 1x za mesiac alebo ideme na Kofolu, či hamburger s deťmi. Na výlet spolu tiež možno 4x za rok naposledy sme boli na Hrebienku pred 2tyzdnami ale ja som proste rozhodla, že ideme. Na dovolenke keď sme boli na Liptove tam nemal problém chodiť kade tade. Ale má rád svoj klud doma, tv, playko atď a ja som akčná. Preto už neriesim a v rámci možnosti idem s deťmi aj sama niekam. Ihrisko, kino, korčule, malé výlety vlakom všetko sa dá a to je môj 3r syn veľmi akčný.
Muža nenutim, keď chce ide občas aj on ale musí chcieť. Keď som v robote ide s nimi na ihrisko, v lete na zmrzlinu takže zase doma nesedia pokiaľ je pekne a ja robím do večera.
Doma sa o deti stará, pomaha aj uvari tak nemôžem povedať, že by nič neurobil len sa mu nechce stále niekam chodit a mne sa chce 🙂
No. Ten si bude pestovat iba seba.
@martina2ve môj muž tiež robí 12tky, denná nočná aj dom prerábame a vždy si nájde čas tráviť čas s nami, ideme na výlet s podobne. Nehovorím, že je to na dennom poriadku, ale snaží sa ako vie. Podľa mňa je to o človeku a jeho po ahe a o tom co3 chce pre rodinu urobiť.
Ale ako tu bolo spomenuté, ak je chlap domased a bol taký ja pred deťmi necakajme, že sa to po deťoch zmení. Jediné čo sa dá robiť je s časti preniest na neho zodpovednosť keďže sú to aj jeho deti. A teda nech raz za čas ide s nimi aj on alebo nech je s nimi na ihrisku, doma atď
@dankanka prečo 30 minút? Lebo taký čas treba na venčenie 🤣 na ihrisko, sadnúť, zapáliť a domov. Alebo vyvencit do marketov, tam vydrží možno aj 40 minút . 😂
@mooonika1975 sadnut, zapalit a domov a obchody..viac nevrav :D
@lianka123 bezne som s 10m bola 3 hodiny na prechádzke 😁 neviem co je na tom... 1,5h doobeda, poobede podľa spánku od 15 do 17-18 určite ak bolo pocasie ok, inak minimálne hodinu zase. 3m je obmedzene casom jedenia viac, ale 2h sme von boli urcite... Oblečené za 10min... Ako 3r bola uvrieskana ked sa mala rano obliect obut ale dlhšie to tiež netrvalo. Dvaja rodičia to musia dat v klude raz dva.
Nie autorka normálne to nie je, deti von musia a teda on sa vôbec nestará o ich potreby, keďže pre tieto krpce to je povinna jazda ist von, ak teda odhliadnem od tolkych aktivit na gauci ktore vykoná za cely víkend, aspon poriadi, navarí, nakúpi? 😇
Normálne to určite nieje ...tento istý problém mám momentálne aj ja..
S nami na výlet nikam ale ako náhle mu zavolá kamarát ci s nim niekde ide alebo potrebuje s niecim pomôcť alebo hrať pinpong tak to už ide....
@lianka123 my sme cely cas tak fungovali von. Dokonca som syna kocikovala 2,5 az 3 hodiny doobedu , potom sme sli na obed domov a poobede to iste. Vzdy som nabalila vsetko potrebne. A ked sa narodila dcerka, v case ked mal syn 18 mesiacov,sme nic nezmenili. Jemu som pripla bud skateboard ku kociku,alebo extra sedadlo, odrazadlo som supla do kocika, a vedeli sme byt von hodiny. My sme sa vzdy doma citili ako "lev v klietke",takze ano,da sa fungovat aj s malymi detmi von na dlhsich prechadzkach.
@dankanka toto
@zoro9836 toto sa dá spraviť občas, ale stále to určite nie. Chlapec má rodinu, tak sa podľa toho musí aj chovať. Myslíš, že mne sa chcelo sa hrať s malou a stále jej niečo vymýšľať. No nechcelo, ale musela som. Navyše keď si teraz zvykne, že sa žena postará tak potom sa mu bude ťažko odvykať, keď budú obaja robiť. A žena nie je mula, aby všetko ťahala.
Vieš sú chlapi kt deti nezmenia a sama píšeš ze domased bol aj pred deťmi... Takisto nepises akú má prácu.
Môj ex bol tiež taky à po narodení tiež prechádzky s kočíkom nie, na ihrisko tam sa nudí plus mal aj dosť na prd prácu časovo tak bol unavený, časom som ho už nevolala zvykla som si aj sama chodiť.
Keď bol s dcérou sam keď som bola v práci tak jednoducho na výber nemal a s dcérou von ist musel, ale vždy to boli miesta kde bolo minimálne množstvo ľudí, prechádzka v lese, poľná cesta, cesta pri rieke atď.
@lianka123 mam 4 deti - 6 a 5 a 2,5 roka a mesacneho a vcera.som bola s nimi sama vonku 3 hodiny a vsetci sme prezili...ovela horsie je ostat s nimi doma....a ano, mas pravdu, kazdy sa chce uliat a mat chvilu pre seba - OBCAS - nie vkuse a stale, to si potom netreba robit deti ale kupit rybicky😉😵✌
Nemyslim si, ze spravanie Tvojho muza je spravne ani spravodlive najma voci Tebe a samozrejme ani voci detom....ze bol domased predtym "ok", teraz vsak mate dve deti a tomu treba prisposobit aj to lenosenie....nas tatinko travi s deťmi cele vikendy, soboty vacsinou trávia sami na chate - chalani maju 6 a 5 a 2,5 roka - stvrte miminko ostava so mnou doma🙈 aj cez tyzden cestou zo skolky ich vezme von, i ked cez tyzden s nimi chodim zvacsa ja....mamea to skratka "podelene" a obaja s detmi travime cas.... ale, Bohužiaľ, poznam viacero chlapov Tvojmu muzovi podobnych a ich ženy to nesu tiez velmi tazko - resp. Zvykli si, ale nie su spokojne ani stastne, ani oddýchnute a samozrejme, ze z toho raz za cas byvaju skriepky, lebo aj zena - mamina je len clovek...drzim palce🌞
@lianka123 mame doma 2,5r a 9m deti urevane trocha ale ked chceme tak ideme s muzom s nimi na vylet aj na pol dna.. bud len s kocikmi alebo autom(lepsi pripad) vsetko sa da, aj vyspat v aute,kociku aj najest, bud vonku co si zobereme so sebou ci pizza a co sa im stane raz za tyzden ked nemaju varene jedlo ? No nic 🙂 ked sa chce, da sa vsetko
@zuzanaam 🙈🙈🙈🙈🙈🙊😱
Samozrejme, že takí ľudia sú. Sú aj ľudia čo majú sociálnu fóbiu trebárs. Ak bol taký vždy tak je to normálne a v podstate si vedela do coho ideš. Ľahšie sa mu to prekoná ak to nebude priveľký tlak a budete to mat naplánované. Napríklad každú druhu nedeľu. Raz niečo malé ako pešo na zmrzlinu a raz niečo väčšie ako trebárs do lesa na huby. Ani ja by som nezvládla tráviť každý víkend extra aktivitami teda…

@zuzanockamt hej no..v tomto veku deti je to skor povinna jazda :D