icon

Je normálne požičať súrodencovi peniaze bez zmluvy?

Dnes o 11:56

Ahojte. Brat ma poprosil o pozicku a povedal, ze medzi rodinou predsa netreba nic podpisovat. Na jednej strane mu verim, na druhej mi to pride trochu riskantne.
Ako by ste to riesili vy? Ide o niekolko tisic eur, nie mala suma. Dakujem.

Strana
z2
anonym_af417e
Dnes o 13:51

My si bežne medzi sebou požičiavame 20-30k. Rodicia aj súrodenci. Občas nám nevyjdu financie, občas chceme niečo väčšie kúpiť. Nebudeme predsa platiť niekde v banke úroky, keď niekomu z rodiny peniaze len tak ležia. Nikdy nerobíme zmluvy ani nič podobné. Nezvykneme si to ani splácať po častiach. Požičiam a očakávam, že ich dostanem späť v danom dátume. Ak daný člen rodiny vie, že to nestihne, normálne dá vedieť. Ale to sme my. Vieme, že si vždy vrátime.
Ty si musíš poznať brata, aký je a na čo tie peniaze potrebuje a či bude schopný ich vrátiť.
U nás to bolo napr. keď jeden člen rodiny mohol kúpiť veľmi výhodne auto, ale svoje ešte nemal predané, tak som mu požičala, nech výhodne kúpi, ale svoje staré nedá pod cenu. Alebo mne nevychádzalo na rekonštrukciu domu, čo sme kúpili, ale nechceli sme predať starý, lebo by sme platili dane, tak mi rodičia požičali, kým sme mohli predať pôvodný dom. Hneď, ako sme predali, v deň, keď mi prišli peniaze, som hneď vracala. Alebo iný člen rodiny sa dostal do problémov s podnikaním kvôli kovidu, ale hneď, ako sa to rozbehlo znova, všetko vrátil. Takže ja si svojich poznám a nemám problém požičať, tak isto požičajú mne. Ale keby som si nebola s bratom blízka alebo by bol vetroplach, neviem

sense
Dnes o 14:07

Bez zmluvy len tak by som požičala peniaze len v prípade že mi nebudú chýbať. A pár tisíc nie je pár euro.

anonym_6e901f
Dnes o 14:27

Nepoziciavaj⁉️⁉️⁉️ zo zmluvou, bez zmluvy, vobec nijak. Ty mas na rozdavanie?

luciaruz
Dnes o 14:40

Moji najbližší ma už stáli asi dokopy 40 tisíc ktoré uz nikdy neuvidím. Uz dnes by som taka hlupa nebola.

anonym_6a6fcf
Dnes o 15:21

@anonym_autor nech ti podpise zmenku a bude... 🙂 🙂

Strana
z2