Je normálne sa vyhýbať stretnutiam s rodinou?
Je podla vas normalne, ked sa niekto nechce stretavat s rodinou, svojich rodicov vidi raz za 2-3 roky a staci mu to? Ani dieta nepride ukazat, prvykrat sme ho videli, ked mal 2 a pol roka, dovtedy akurat fotku. Dieta sa snazi pred rodinou az chorobne chranit. Z detstva si nesie naloz, chapem, ale dieta nechce nikomu pozicat, ako ist s nim na prechadzku alebo ho nechat u babicky.
@anonym_688756 jemine to je ta co sa s nou sesternica nechce stretavat? A ona silou mocou chcela vediet ze preco a ked sa to dozvedela tak isla riesit ze ved to nebolo az take zle? Bola tu taka diskusia.
@tykat ano, je to ta. Napriek vsetkemu ta baba pride na oslavu. Obsierala ju na neviemkolkych stranach, teraz ju obsiera zas. Mat taku sesternicu, tak sa jej asi ani nepozdravim.
@viestta Ja si to ale nepamatam, ze by to bolo take zle. Ale pisem, ze ju chapem, ze to mohla prezivat inak nez ja. Ja si pamatam hlavne spolocne prazdniny u babky, vobec mi nedoslo ze by ju to mohlo trapit a pre mna osobne to bol sok. Viac veci sme si vysvetlili.
Takze pisem, ze ano, chapem ju, ved som jej pisala, ze ma to mrzi ako to vypalilo, ze by som ju pred odchodom este rada videla aj maleho, ze pokecame.
@anonym_autor samozrejme, ze si nepamatas, ze to bolo zle, ked ty si to nezazivala.. ty si si uzivala detstvo.. chapes ju mozno hlavou, ale nie srdcom.. ale ked uz to nedokazes precitit, tak aspon jej pocity nespochybnuj
@viestta Ja si to ale nepamatam, ze by to bolo take zle. Ale pisem, ze ju chapem, ze to mohla prezivat inak nez ja. Ja si pamatam hlavne spolocne prazdniny u babky, vobec mi nedoslo ze by ju to mohlo trapit a pre mna osobne to bol sok. Viac veci sme si vysvetlili.
Takze pisem, ze ano, chapem ju, ved som jej pisala, ze ma to mrzi ako to vypalilo, ze by som ju pred odchodom este rada videla aj maleho, ze pokecame.
@anonym_autor po prečítaní všetkých tvojich príspevkov a pripomenuti tej predošlej témy sa jej ani nečudujem. Napr pre niečo podobné sa nekontaktujem ani ja s jednou strany rodiny. Nemám dôvod. Ale teda tam je za tým viac ako len to že niektoré vnúča muselo len pomáhať a robiť a ostatné vnúčatá len nemuseli a ešte boli aj najlepšie.
Normalne spolu komunikujeme, viac veci sme si vyjasnili. Pisem, ze ju chapem.
@anonym_autor keby si ju chapala tak by ti bolo jasne co je zle na tom listi
@anonym_autor nic nechapes, na 4 stranach tu a na x stranach v tej druhej diskusii si nepochopila vobec nic. A asi ani rodina nic nepochopila.
Preto sa ozyva sporadicky. A ked sa po tejto oslave znova uvidite o 2-3 roky tak to bude zazrak.
@anonym_autor aa neodpovedala si mi ci si myslis ze vsetko to co jej robili starki a rodicia bolo fer.
@anonym_autor keby tvoja sesternica vedela co tu vypisujes... Ty by si ju rada videla. O com s nou vlastne chces kecat. Vsak jej daj precitat co si sem napisala. Vsak toto je jedna katastrofa. Toto je fakt silna kava. Zeno, spamataj sa. A pozdrav babicku, tetku aj vsetkych pripecenych z vasej rodiny, ktori nechapu preco sa od vas odstrihla. Nech si spytuju svedomie a nic jej nevycitaju. Ked s nou chcu byt v kontakte, tak nech si sypu popol na hlavu. A ty sa jej ospravedln ako prva. Za obidve diskusie na MK. (ak sa ospravedlnit vies a ak chapes co si spravila a chces to olutovat)
Normalne spolu komunikujeme, viac veci sme si vyjasnili. Pisem, ze ju chapem.
@anonym_autor tak ju chapes, ze napises o nej, ze ma psychicke problemy... Panenko skakava, to snad nie je pravda...
@viestta Na oslave si zufali, ze coho sa dozili, ci sa nestarali. Takze neviem co tam bolo, nebolo az tak do detailu.
@anonym_autor Tak načo sa do toho staráš keď nevieš čo tam bolo?
Ak si dieta nesie naloz z detstva tak by si mali svedomie spytovat hlavne jeho rodicia. To dieta asi a dost padny dovod aby sa svojej rodine vyhybalo. Teraz znu to, co pred rokmi zasiali.
@viestta ktorá je pôvodná diskusia?
@viestta ktorá je pôvodná diskusia?
No ked vidim kolko energie si schopna vlozit do toho aby si tu riesila svoju sesternicu tak si viem predstavit kolko energie vies vynalozit do starania sa druhym do zivota. Podrobnosti nevies, ale dovolis si sesternicu hodnotit, posudzovat, ohovarat…. Zi a nechaj zit! Nestaraj sa do nej. Ak maju medzi sebou problemy nech si ich riedia oni. To je take slivenske miesat sa do zivota druhym a hlavne ich kritizovat. Ale do zrkadla sa pozriet, do nie.
@anonym_autor ozaj, tak mi napadlo, ze v tej debate si riesila, ze nechce prist na tvoju svadbu kvoli vasej rodine. Ako to dopadlo? Bola? Pride? Aj ked myslim, ze po tomto poslednom cirkuse si velmi dobre rozmysli ci se este chce zucastnovat akychkolvek rodinnych mecheche kde vas moze stretnut. A na jej mieste sa obzvlast precizne vyhybam prave tebe, aj ked sa tvaris ako chrumkava si jednoducho hnusna. Od takych ludi radsej byt co najdalej.
@anonym_688756 23 stran? No ty kraso...bude k ranajkam. Dakujem
@cyneric Ako stari rodicia maju pravo na vnuka. Je to ich pravo. Nie je fer ich takto odtrhnut od vnucat, pretoze milostiva ma asi nejaku krivdu.
@anonym_autor podľa akého zákona majú starí rodičia právo na vnuka?
@anonym_autor tak ona musí mať nejakú diagnózu. Lebo normálna matka sa takto nespráva.
@anonym_5997b0 ale ale....a čo ak tá diagnóza vznikla z toho či sa dialo v rodine predtým?
@tykat Viem, ale je dospela a ludia robia chyby. Nikto nie je bez chyb, neviem ci mas deti, ale ak mas tak ty tiez nie si dokonala matka, aj ked sa snazis. Bolo by fajn odpustit a skusit obnovit vztahy.
@anonym_autor bolo by fajn odpustit? A ziadal niekto z nich o odpustenie?
ta žena ma krivdy za ktore sa jej nikdy nikto zrejme neospravedlnil a citovo sa odstrihla od rodiny, s ktorou sa stretava, len keď musi a ty si ju nazvala milostiva, zas len ju viktimizuješ a teraz všetci ako puk, že odmieta požičať dieťa, dokonca na ňu so súdom...
tym nič nevyhrate, len ked si uznate chybu, zostupite z toho trónu pýchy, zas len jej budete nakladať..
ma na to pravo..
hladat cestu zmierenia, ospravedlnit sa, netlačit na ňu, vynahradit jej škody, v buducnosti môže " zmäknúť" alebo si svoje postoje premysliet
pokial bude tvrdohlava jedna aj druha strana, vztahy sa môžu rozvrátiť navždy...
teraz som si len dočitala zvyšok, je to ta sesternica čo musela viac pomahať...no ked dotwraz neodpustila, asi už neodpusti..na vzťah treba dvoch
a možno ti len klamala a bolo tam toho viac, ked kvôli upratovaniu zatratila celu rodinu..
vas to trapi viac ako ju, ked to furt riešiš
pozri sa, zaklad je, aby si obe strany uznali vinu...zrejme sa to u vas nedeje a druha vec - musia chciet obidve strany a ona evidentne nechce...
moja sestra je presne taka, možes sa 100x ospravedlnit, pojde si svoje
zrejme len marnite čas, sudom sa domahat vnukov je zvlaštne a zrejme tam budu aj ine veci, nie len upratovanie, ked takto prehnane reaguje
ty to asi nevyriešiš a nutit ju tiež nemôžeš
@anonym_autor podľa akého zákona majú starí rodičia právo na vnuka?
@barborab1411 je to paragraf 25 zakona o rodine plus dohovor o pravach dietata. Ale opat, autorka si to pletie, nie stari rodicia, ale DIETA ma pravo na rodinu ( aj starych rodicov, ale len pokial je to v jeho zaujme a sud to bude skumat. )
Btw je chapem ze dietatu to je vlastne prababka ak su baby sesternice a chodili k nej ako k babke. Dost vzdialena rodina, ochybujem ze by sa takymto navrhom vobec sud aj realne zaoberal.
@barborab1411 je to paragraf 25 zakona o rodine plus dohovor o pravach dietata. Ale opat, autorka si to pletie, nie stari rodicia, ale DIETA ma pravo na rodinu ( aj starych rodicov, ale len pokial je to v jeho zaujme a sud to bude skumat. )
Btw je chapem ze dietatu to je vlastne prababka ak su baby sesternice a chodili k nej ako k babke. Dost vzdialena rodina, ochybujem ze by sa takymto navrhom vobec sud aj realne zaoberal.
@selena_luna Tu nejde o babku, ona ani k svojim rodicom s malym nechodi.
@anonym_autor a vy sa tomu neustale cela rodina straaasne cudujete, lebo podla vas nema ani najmensi dovod. Vsak?
@anonym_autor a vy sa tomu neustale cela rodina straaasne cudujete, lebo podla vas nema ani najmensi dovod. Vsak?
@viestta to už je nejaká obsesia
@anonym_autor si chorá osoba. Zákerná, hnusna a falosna. O intelekte tiez silno pochybujem. 23 strán predtým 5 teraz a ty si stale točíš svoje. Vy ako rodina hyen nemate absolútne na nic pravo, uz vobec nie na kontakt so sesternicou a jej dietatom, robi dobre ze sa strania. Daj sa liečiť a dajte jej pokoj
@anonym_autor ani ja by som k vam nechodila, co viac dodat.
ja ked sa realne na to pozriem, sesternica nebude uplne ok....co autorka popisuje situacie, sesternica uplne prehnane a neadekvatne reaguje/reagovala v situaciach nicim nie vynimocnych...ocividne ako dieta nezvladla zavist, ze druha sesternica zije v materialnom dostatku a hojnosti, kym oni tru biedu....nedoslo tam k laskyplnemu vysvetleniu a prijatiu, co je v zivote skutocne dolezite...ocividne trpela a (zial ) stale trpi neprijatim, ze vsetci na svete nemaju rovnakyhmotny dostatok...moze z toho dokonca pramenit az nenavist voci bohatej sesternici a aj rodicom, ktori jej podobny blahobyt nezabepecili...ok, beriem, ze dieta to pri nespravnej vychove tazko spracuje, ale dospely zrely vyrovnany clovek ma snad uz iny pohlad na pomery, hodnoty.....lebo tie cinnosti, ktore autorka popisuje neboli nicim nejake neprimerane, nadpriemerne narocne alebo pod. ...citim tam uz skor zatrpknutost a averziu voci vsetkym, s kym mala v tej rodine docinenia....druha vec je, ze naozaj nevieme, co vsetko sa v tej rodine dialo....no ona ocividne to nespracovala a ani spracovat nechce...stale je to male ukrivdene dieta v dospelom tele
ja ked sa realne na to pozriem, sesternica nebude uplne ok....co autorka popisuje situacie, sesternica uplne prehnane a neadekvatne reaguje/reagovala v situaciach nicim nie vynimocnych...ocividne ako dieta nezvladla zavist, ze druha sesternica zije v materialnom dostatku a hojnosti, kym oni tru biedu....nedoslo tam k laskyplnemu vysvetleniu a prijatiu, co je v zivote skutocne dolezite...ocividne trpela a (zial ) stale trpi neprijatim, ze vsetci na svete nemaju rovnakyhmotny dostatok...moze z toho dokonca pramenit az nenavist voci bohatej sesternici a aj rodicom, ktori jej podobny blahobyt nezabepecili...ok, beriem, ze dieta to pri nespravnej vychove tazko spracuje, ale dospely zrely vyrovnany clovek ma snad uz iny pohlad na pomery, hodnoty.....lebo tie cinnosti, ktore autorka popisuje neboli nicim nejake neprimerane, nadpriemerne narocne alebo pod. ...citim tam uz skor zatrpknutost a averziu voci vsetkym, s kym mala v tej rodine docinenia....druha vec je, ze naozaj nevieme, co vsetko sa v tej rodine dialo....no ona ocividne to nespracovala a ani spracovat nechce...stale je to male ukrivdene dieta v dospelom tele
@anonym_41bed5 takze potvrdzujes to co som napisala (asi) na prvej strane. Rodicia znu to, co v jej detstve zasiali. A nie kazdy ma danosti na to aby sa nad krivdy povzniesol. Obzvlast ak je aj v dospelosti bombardovany tak ako je bombardovana tato sesternica. Stale je ciernou ovcou rodiny. Ziadne pochopenie, ziadna empatia k jej pocitom. Proste ona je "divna".
@anonym_41bed5 môže byt ukrivdena ma na to pravo. Lenže zacala novy život daleko od svojej zlej rodiny. To, ze sa niekto rozhodne nestretávat s ludmi, ktorí mu neprinášajú pokoj a stastie neznamená, ze sa správa ako male dieta alebo nie je normalny. Snad si mozeme vyberať svoje okolie.
A mimochodom, to ze niekto nasilu tlači na stretávanie sa aj ked druha strana nechce je normalne odkedy?
@anonym_41bed5 môže byt ukrivdena ma na to pravo. Lenže zacala novy život daleko od svojej zlej rodiny. To, ze sa niekto rozhodne nestretávat s ludmi, ktorí mu neprinášajú pokoj a stastie neznamená, ze sa správa ako male dieta alebo nie je normalny. Snad si mozeme vyberať svoje okolie.
A mimochodom, to ze niekto nasilu tlači na stretávanie sa aj ked druha strana nechce je normalne odkedy?
@anonym_688756 tak zase ako realne na nu mozu tlacit, ked zije v cudzine a dieta ma 2,5 roka a videli ho prvy raz....a spravit hystericky vystup kvoli prizeraniu sa hrabaniu listia je tiez cez...akurat to dieta vyplasila a spravila mu traumu...teda pokracuje vo vzorcoch spravania svojej rodiny

@tykat ano to je ta sprostá hus. Nemam na ňu ine slova, hlúpy neempatický človek. dufam ze sa jej toto správanie vrati
@anonym_688756 dik za info, nech nederiem klavesnicu zbytocne.