Je normálne, že bývalý kontaktuje moju sestru?
3. sep 2026
Zdravim mala som vztah v ktorom som zistila ze ex je uchyl. Posielal penis kade tade pisal uchylne veci zenam, honil kazdy den. On ma 35 rokov. A chce sa stretnut s mojou 13 rocnou sestrou vraj kvoli tomu ze ona vyraba take kyticky a ze on chce kyticku na nejaku oslavu od nej. Sestra si snim dokonca pise. Pride vam to normalne ? Ja sa nestretavam s clenmi jeho rodiny po rozchode.
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Je úplne pochopiteľné, že vo vás táto situácia vyvoláva hlboké znepokojenie, hnev a chaos. To, čo opisujete, však nie je len o dohre po nezdarenom vzťahu. Vo vašom texte sa prepájajú dve odlišné rovinové dynamiky, ktoré je potrebné prísne oddeliť. Prvou rovinou je skutočnosť, že si v sebe nesiete spracovávanie sklamania z bývalého partnera, ktorého správanie spätne vyhodnocujete ako neprijateľné. Druhou a bezprostredne rizikovou, rovinou je však porušenie základných ochranných hraníc okolo maloletého dieťaťa. Vzorec, ktorý sa tu odohráva, je snaha hľadať „spoločenskú normu“ a pýtať sa, či je niečo normálne, namiesto toho, aby ste okamžite dôverovali svojmu inštinktu, ktorý vám jasne hlási nebezpečenstvo. Keď ide o bezpečnosť 13-ročného dieťaťa, otázka, či je niečo normálne alebo či sa vy stretávate s jeho rodinou, ustupuje úplne do úzadia. Nie, toto správanie nie je v poriadku a nejde o bežnú zákazku na kytičku. Dospelý 35-ročný muž nemá žiadny legitimny dôvod na to, aby si súkromne dopisoval s 13-ročným dievčaťom a inicioval s ním osobné stretnutie bez prítomnosti rodičov. Namiesto hľadania potvrdenia zvonku preberte aktívnu ochrannú rolu. Vašou povinnosťou nie je vychovávať ex-partnera ani spochybňovať vlastné pocity, ale okamžite informovať rodičov vašej sestry. Bez dramatizovania, bez útokov, no s jasnými faktami: ukážte im, čo sa deje, aby mohli nastaviť digitálne aj fyzické hranice a komunikáciu ukončiť. Ochrana dieťaťa má vždy absolútnu prioritu pred akoukoľvek korektnosťou či nepríjemnými pohnútkami voči ex-partnerovi. Neviem z toho na diaľku určovať jeho diagnózu ani označiť ho za sexuálneho predátora, ale kombinácia sexuálneho správania voči ženám a snahy nadviazať osobný kontakt s Vašou 13-ročnou sestrou je dostatočný dôvod na veľmi jasné hranice. Vzorec, ktorý tu vidím, je posúvanie hraníc. Riešila by som hranicu a bezpečie. Nesnažte sa presvedčiť sestru, že „musí pochopiť, aký on je“. Skôr jej pokojne vysvetlite, že dospelý muž, ktorý sa chce stretávať s trinásťročným dievčaťom, musí rešpektovať pravidlá nastavené dospelými okolo nej. Ak sa začne kontakt snažiť udržiavať napriek nesúhlasu rodičov alebo bude žiadať tajnosti, fotografie či osobné stretnutia, je to ešte vážnejší varovný signál. Čo by ste urobili, keby ste nemuseli najprv dokazovať, že jeho úmysly sú zlé? Vašou zodpovednosťou je rozhodnúť, aký prístup k trinásťročnému dieťaťu ešte považujete za bezpečný.
@bjnr ja nerozumiem prečo ľudia generujú odpoveď od AI a dajú to tu ako múdru odpoveď ... Pýta sa na názor nás ľudí nie na názor umelej inteligencie.... Pane bože ľudia o chvíľu sa budeme pýtať AI či môžem ísť na záchod a ako to vidí a vníma?.... Na hlavu celé