Je normálne, že manželova sestra ma psychicky týra?
Je normálne, že manželova sestra ma psychicky týra? Prinesiem svokrovcom pagáče, koláče, hodí ich sliepkam. Idem okolo kurína a sú tam vyhodené moje čerstvé koláče. Keď okolo mňa prejde, utrúsi poznámku typu "kedy sa tu už konečne vyčistí vzduch", naráža do mňa, neustále má rôzne takéto prejavy. Dáva mi najavo, že u nich niesom doma, že som cudzia a nemám tam čo robiť, napriek tomu, že som s manželom 10 rokov. Poraďte mi. Nikto si ma nezastane, lebo to častokrát nevidia, alebo chcú pokoj v rodine a nechcú rozpútať hádku. So svokrovcami mám pekný vzťah, sú mierumilovní.
Ale jedna takáto trafená ( ako tvoja švagriná ) tu už písala. Pointa bola, že strašne ziarlila na ženu svojho brata.
Ženy ju zotreli, lebo žiarenie na pozornosť jej matky bolo naozaj cez hranicu.
Možno to tu niekto dá, ak si spomenie na názov diskusie.
Nekúpili ste si teraz niekedy auto? To tam spomínala, že chodia hore nosom, že ich neznáša..
Ja sa pridavam k @h2 netvrdim, ze je to riesenie, ale asi si vhodnou obetou... vidno, ze Ta to trapi, a ona sa v tom vyziva...
Kedy si vycisti vzduch? S usmevom na tvari jej povedz, ze si sa jej nechcela dotknut, ale ze ked im nefunguje sprcha, moze prist k Vam/poradis dobreho vodara... atd
@darinka_klasova posli ju do pecka.. doslova.. hned sklapne. Komu niet rady tomu niet pomoci.. vidi ze cusis napriek vsetkemu, tak si dovoluje.. ukaz jej ze nie si nula za aku ta poklada
Sadnúť za stôl ideálne na nejakej rodinnej oslave, otvoriť fľašu vína jemne sa pripiť a na rovinu sa jej spýtať, čo jej tak strašne vadí na tvojom správaní. Zhoršiť sa to už nemôže. Keď je človek pripití je úprimní.
Ja sa tiež k svojej švagrinej nechovám boh vie ako vľúdne. Nemám si s ňou, čo povedať, každá sme z inej planéty, ale tolerujeme sa. Ona má psychiatrickú diagnózu a je trochu pribrzdená a možno to mi tak vadí...
Jednoducho sú osoby, ktoré nikdy nebudú mať ukážkový vzťah medzi sebou. Zmeniť to nezmeníš, ideálne si s ňou pohovoriť a hľadať prieniky v spoločných záujmoch.
Ak sa nepodarí nájsť spoločnú reč, ideálne si o tom pohovoriť so svokrou/ svokrom a trochu sa jej posťažovať, keď strká manžel hlavu do piesku.
@darinka_klasova koľko rokov má švagriná? Je slobodná? Prečo ešte býva u rodičov?
Bude ti skákať po hlave dovtedy, dokedy si necháš.
Buď asertivna a tvoj manžel by mal jednoznačne tvrdo zakrocit, aj za cenu "ohňa na streche"!
Nečítam možno úplne pozorne, ale ako reagujes ty? Keď ide okolo teba a povie kedy sa tam už vyčistí vzduch, čo jej na to povieš?
Neviem si predstaviť že ak by o tomto vedel môj manžel.ze by sa ma nezastal a nechal tak aby neboli hádky.. a to je on naozaj kľudná povaha čo neznáša hádky..
A ty si ticho a nic nepovies? Preco si to nechas? Kedy sa vycisti vzduch? Hned by letela odpoved: ked prestanes robit ty dusno a das mi pokoj...ved sa jej normalne pred vsetkymi spytaj aky ma problem...
@darinka_klasova ahoj poradim ti brat ju ako choru na hlavu... Normalne ju polutuj aka je uboha. Ved takeho cloveka treba lutovat, a ked najdes vyhodene kolace spytaj sa svokry, ze im nechutili, alebo ca sa stalo, ze ich vyhodili. A uvidis co povie.
Svagrina na teba ziarli, bud nema deti, alebo muza, alebo priatelky, alebo ta nenavidi za to ze si krajsia, milsia, jemnejsia, alebo cokolvek ine... Podla toho ako pises nema dovod ta nemat rada. Je to jej rozhodnutie. Musi to byt tazke ale musis ju len polutovat a daj jej to na javo,napr. Utrusit pri rozhovore, ze takych ludi ktori robia druhym zle treba len lutovat.. Ze to su vlastne ludia samy nestastny vo svojom zivote.. A vybijaju si to na druhych..a snad prestane.
@darinka_klasova no keby sa mňa opýta kedy tu bude čistý vzduch tak by som jej povedala "keď odídeš!" 😂 alebo niečo také, určite to čakať nebude bude zarazená a prekvapená ale nenechaj sa a nebuď ticho. odvrkni jej a otoč to na ňu. narazí do teda tak jej povedz "či si pribrala že ti je úzka cesta?" 😂 ty si z nej sprav srandu ale určite sa nenechaj !!!! a raz sa jej opýtaj, do kedy bude na krku rodičom, kedy si nájde svoj dom alebo byt, a muža 🙂 aj ty môžeš byť uštipačná nie len ona
Ak vychádzas so avojrovcami dobre, hodila by som s nimi pokec...ako jasne, nemusíte sa so svagrinou zbožňovať ale teda čo si to dovoľuje...ak nemá rada koláče, nech ich obíde ale nie vyhadzovať sliepkam. Svokrovcom by som normálne vysvetlila že zvažujem obmedziť návštevy pre švagrinú...proste chápem že je to ich dcéra ale že ma to proste zranuje ako sa chova
Ahoj,vynadaj jej medzi 4 očami tak,že na to nikdy nezabudne a už si na teba nedovolí. Držím palce,hlavne nech ťa netrápi takáto zlá a bezvýznamná osoba 😉
Nech sa nikto nehnevá, ale tam zjavne nie je mimo len švagriná. Muž o tom vie, svokrovcio tom vedia, autorka je dospelá žena a nikto nič? Choré!
Ty kks to musí byt riadna Čupka 😀 koľko ma rokov ? Predpokladám že asi viac , a zrejme je nešťastná ak nemá vlastnú rodinu , muža a byva u rodičov . No ja by som rozhodne na nej nešetrila . Takú príučku by dostala žeby sa zavrela do izby vždy keby som prišla . Rozhodne by som sa jej ja “ nevtierala “ typu povedz mi čo ti na mne vadí ja to skúsim zmeniť . Vyzerá že si dobrá a nekonfliktna. To čo si dovoľuje takto sa k tebe chovať a ešte koláče vyhadzovať to už je moc . Asi si na tebe rieši vlastný komplex . A vynadala by som jej pred všetkými
prisla by som za babkou s otazkou preco su moje kolace hodene sliepkam ?! ako ja by som sa nedala ja som zas typ ze keby do mna strka tak jej taku vrazim ze by sa otocila 10 krat okolo svojej osi a bolo by mi jedno ci sa budu stari hnevat alebo nie
Boha tak by som ju poslala do pi*e a ak by som bola moc vytočená aj facku by schytala. Ešte by ju museli predomnou zachraňovať. Škoda že si taká nepriebojná a trápiš sa s tým. Ja mám jedno životné krédo: Ži a nechaj žiť. Ale ak do mňa budeš skákať, ja to vrátim dvojnásobne agresívnejšie.
určite by som povedala svokrovcom ako sa ku mne správa ich dcéra a tak isto by som tam prestala chodiť...aby sa niekto ku mne správal ako k handre - tak to teda nie. Nech si všetci uvedomia že táto situácia sa musí zmeniť, inak tam nemám čo robiť...
Keby som sa ja takto správala ku mojim švagrinám tak mi otec papuľu rozbije a ešte ma aj poriadne nakope do riti... 🙄 to jednoducho nie je možné....
U mna to isté. Úplne taký nechutný prístup už od začiatku. Niekedy, ale ozaj len niekedy ta zmija mala normálnu náladu. Celkovo ľutujem, že som sa vtedy nezrtla na podpätku a neodišla, lebo po 20 rokoch sa zmenilo akurát to, že s nimi neudržiavam radšej žiadny kontakt a musím konštatovať, že mat akýkoľvek príbuzensky vzťah s takýmito osobami je vždy na škodu. Radšej odísť, lebo to je s takými prontami stále jedno a to iste dookola. Musia si niečo dokázať na druhých, tak ukazujú v akom sú oni sami v úbohom stave. Takáto striga dokáže ovplyvniť a všetkých dookola, vrátane príbuzných a priateľov. Pre mna je švagriná stelesnením zlého sna... nočná mora. Od začiatku som si hovorila prsty preč, lebo s bratom ( mužom ) majú dobrý vzťah ( síce hral zozaciatku divadlo, nebola som prvá ) a nebudem stať medzi niekym, ale kvôli deťom som to odkladala ( čo bola blbosť, lebo máte aj svoj život ) a nechceme ho prežiť v neustálom boji s niekym, kto o to a za to vôbec nestojí.
Ku mne sa svagrina ani 0.10 tajto nesprava aj tak som tam prestala chodiť. Svokrovci si dceru neupratali, a ani tam nebýva ale ja nejdem tam odkiaľ mňa vyhodili. Basta.
A to byvam v malom byte, oni veľký dom dvor zahrada.no nech si to - veď viete čo

@darinka_klasova Treba reagovať trefne a pohotovo. Na poznámku, kedy sa tu konečne vyčistí vzduch, by som povedala: "No, veru, tiež som si všimla, že to v Tvojom okolí práve nevonia. Prečo sa nejdeš vyprdieť na záchod?!" Svokre by som povedala, že som JEJ a SVOKROVI priniesla koláče a veľmi by som sa začala ospravedlňovať, že minule asi boli zlé, kedže som si všimla, že ich "niekto" hodil sliepkam. A že dúfam, že tentoraz už budú dobré, lebo ináč sa asi zmierim s tým, že proste neviem piecť a nebudem im nič nosiť. Alebo sa tváriť prekvapene, keď povedia, že koláče boli dobré a povedať, že švagriná asi žiarli, že ona piecť nevie a prejaviť pred svokrovcami ochotu, že ju to naučíš. Prípadne povedať niečo ako: "Ak budeš vedieť dobre piecť, možno si predsa len nakoniec nájdeš nejakého ženícha a nebudeš musieť donekonečna bývať s rodičmi. Potom je z Teba zatrpknutá stará dievka, ktorá z nenávisti a žiarlivosti vyhadzuje koláče." Proste v súkromí to švagrinke pekne vytmaviť a pred svokrovcami ju strápniť!